СДСМ - 11 Октомври 2010 ден за новото вос
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Историја и политика
Опис на форумот: историски, политички, изборни дебати
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=23352
Датум на принтање: 16.Јануари.2025 во 13:07 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: СДСМ - 11 Октомври 2010 ден за новото вос
Постирано од: mungos80
Наслов: СДСМ - 11 Октомври 2010 ден за новото вос
Датум на внесување: 11.Октомври.2010 во 17:37
На 11 октомври 2010 година СДСМ најави ново востание!!!
Па чекаме да видиме дали денес во Прилеп ќе пукне пушката.
------------- “Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
Коментари:
Датум на внесување: 11.Октомври.2010 во 17:37
Униформата ми е спремна
------------- “Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
Постирано од: d4 b3
Датум на внесување: 11.Октомври.2010 во 17:42
mungos80 напиша:
Униформата ми е спремна |
reche anarhistot
------------- Go ahed be! Mejk maj dej!
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 11.Октомври.2010 во 17:46
hrabar i neustashiv e toj!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 11.Октомври.2010 во 17:49
Скромно
|
Постирано од: KINGDAVID
Датум на внесување: 11.Октомври.2010 во 17:57
Vrne li dozd vo Prilep?
|
Датум на внесување: 11.Октомври.2010 во 18:01
ДА
|
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 11.Октомври.2010 во 18:02
Како што почнавте, ќе ја префрлам темата во Разно за лаф-муабет.
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Датум на внесување: 11.Октомври.2010 во 18:02
mungos80 напиша:
ДА |
Ke nakisnat " vostanicite " i ke se zaledat kutrite.
Ni vremeto ne e so niv
|
Датум на внесување: 11.Октомври.2010 во 18:20
Анастеа напиша:
Како што почнавте, ќе ја префрлам темата во Разно за лаф-муабет. |
Почекај до полноќ да видиме што ќе се случи.
|
Постирано од: *moon*
Датум на внесување: 11.Октомври.2010 во 18:22
mungos80 напиша:
Анастеа напиша:
Како што почнавте, ќе ја префрлам темата во Разно за лаф-муабет. |
Почекај до полноќ да видиме што ќе се случи.
|
кочијата на Пепелашка ќе се претвори во ТИКВА
|
Датум на внесување: 11.Октомври.2010 во 18:24
Ајде малку озбилни оти ќе се налути бранко
|
Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 11.Октомври.2010 во 18:40
се прашувам... што сакаат да кажат со тоа... востание...??? колку востаници ќе има...? каде ќе нападнат...? кого ќе нападнат...? и finaly... а бе со што ќе нападнат...??
|
Постирано од: fiks
Датум на внесување: 11.Октомври.2010 во 18:57
Со демагогија слушана со години наназад ќе нападнат. Добро бе нема ли во СДСМ некој свесен да сконта дека Бранчо е испукана пушка и дека треба клоца да му удрат од партија?
------------- Само шлаг пена ќе бидеме. Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии.
|
Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 11.Октомври.2010 во 19:23
Јас не го разбирам стравот од Црвенковски и од СДСМ. Што ако организира митинг? Нека организира, нека оди кој сака. Што слатко се изнасмеав денеска од оние 2 без тројца демонстранти на Бихачка. Се подзакрила една зад картончето со паролата, ѕирка со едно око Абе ако излизиш излези храбро, кажи кај си работел, кој е избрка. Вака народ ги познава, знае каде работат, дека не се она што се кажуваат. Овие пак во Прилеп- ке повикуваат на востание. Кое бре црно востание/ Ова се живо забегало бреее
-------------
|
Датум на внесување: 11.Октомври.2010 во 19:56
off topic... како да нема востаници... моментално на форумов... или сите во Прилеп се... кај участокот...
|
Датум на внесување: 11.Октомври.2010 во 20:06
Ima ima
-------------
|
Постирано од: Генерал Митре
Датум на внесување: 11.Октомври.2010 во 20:08
Додека едни на Мечкин Камен преродби и ренесанси започнуваа, други во прилеп нови востаниа дигаат, македонија си тоне све подлабоко во својата мизерија.
|
Постирано од: dras
Датум на внесување: 11.Октомври.2010 во 22:55
...и да е така као што зборува линкот....хм ...а изгледа дека е блиску до вистината!?.....според Колишевски востането во 1941 година, логично и потребно, било да тргне од две ралични локации во Македонија,....но зошто сега за историја!...денешната вистина треба да ни е цел,.....Прилеп денес требаше да докаже дека во Македонија има се уште моќ да се стават картите на маса,.....изгледа дека така и бидна,....http://www.youtube.com/watch?v=wmBIG1P7RWQ,....многу чадори денес во Прилеп!?.....
|
Постирано од: laki_bu
Датум на внесување: 11.Октомври.2010 во 23:00
http://www.youtube.com/watch?v=wmBIG1P7RWQ - http://www.youtube.com/watch?v=wmBIG1P7RWQ
Povelete prebrojte ne.......
------------- Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
Постирано од: Gorazd777
Датум на внесување: 11.Октомври.2010 во 23:10
Да,тоа е веќе почеток на кулминацијата на незадоволството,кон Калигула-Никола,што да прави,народот му се смачи,секоја чест,за собирот,но барем побрзо да се случи крајот на гвујо.
------------- ВОЈНАТА Е МИР СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
|
Постирано од: dras
Датум на внесување: 11.Октомври.2010 во 23:13
Генерал Митре напиша:
Додека едни на Мечкин Камен преродби и ренесанси започнуваа, други во прилеп нови востаниа дигаат, македонија си тоне све подлабоко во својата мизерија.
|
....според прогнозата можеби и утре некаде ќе има дожд,...можеби и задутере,.....па зимата е на прагот!,......но веројатна за граѓаните на Македонија ќе има подобро утро,...Прилепчани денес пратија порака,...скоро слична како она од 17 јуни!......за Груевски е јасна пораката,.....хм,....Бранко, и покрај харизмата треба да размисли,....но верувам дека и нему Македонија му е татковина!?....опс!....Премиерот пак си ја врти истата плоча,...и тоа на државната МТВ!?....
|
Постирано од: laki_bu
Датум на внесување: 11.Октомври.2010 во 23:17
Македонија е киднапирана држава. Груевски со фамилијата ја држи во заложништво цела земја. Историјата ни ја фалсификуваат, сегашноста ни ја уништуваат, иднината ни ја закопуваат, рече лидерот на СДСМ, Бранко Црвенковски, на народниот собир во востанички Прилеп.
http://a1.com.mk/vesti/video.asp?Video=10/link-kate-11-10.wmv&VestID=128584 - http://a1.com.mk/vesti/video.asp?Video=10/link-kate-11-10.wmv&VestID=128584
http://a1.com.mk/vesti/video.asp?Video=10/link-kate-11-10.wmv&VestID=128584 - http://a1.com.mk/vesti/video.asp?Video=10/link-kate-11-10.wmv&VestID=128584
------------- Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
Датум на внесување: 12.Октомври.2010 во 11:00
Е ама ме изнасмеа текстот, нова мода во Македонија:
http://www.time.mk/read/f51964d577/74b5b65fa6/index.html - „Жено,
кренавме востание“, возбудено влетува сопругот дома. „Браво, војводо.
Ајде сега фаќај се за правосмукалката“, одговара жената.
Во Македонија лесно се шират секакви помодарства. Најновото е кревање
востанија. Партиски, новинарски, стечајски, синдикални, комитски, геј,
антигеј... Востанија се множат на секој чекор, во секој домен од нашиот
живот. Мислиш цел народ се кренал на нозе, секој свое востание да прави.
Гледајќи ја оваа комична востанијада, сфаќам зошто пет века сме
останале под турско. Поточно, ова што ни се случува во Македонија денес
можеби најсоодветно е да се нарече востаникантство, зашто е само
карневалско политикантство со маска на востание. Веројатно отсекогаш сме
биле такви: сериозно незадоволни, а несериозни во изразувањето на
незадоволството.
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Постирано од: Kali
Датум на внесување: 12.Октомври.2010 во 11:04
Јас го освоив вчера Солун- го ослободивме од грчките фашисти, дигнавме востание Се сменија времињата, веќе не се крева востание со пушки, туку со еврички- да им ја помогнеме економијата...се грижиме ние
П.С. Ужасен е со сообраќај и се, значи ич не ни го чуваат Грциве. П.П.С. Патетичен е Црвенковски веќе, и многу ми е жал поради тоа...се повеќе личи на Грујо....да имавме барем саглам опозиција, подобро ќе беше.
|
Постирано од: novace
Датум на внесување: 12.Октомври.2010 во 11:22
Востание во држава со избрана легитимна власт на слободни Избори , не се нарекува востание..туку правото име му е ДРЖАВЕН УДАР...и е казниво ...во скоро сите Закони во демократските земји..а кои се преставени како наша узор и цел..кон која и ние се стремиме??
Под итно..да се спроведе Кривичниот Закон..и се (двајца без тројца) „востаничко„ ..правец во ИДРИЗОВО+организаторите на „востанието„
------------- Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
Датум на внесување: 12.Октомври.2010 во 11:39
Ехеее..чудно би било да нема митинзи (востанија) во Македонија. Се изнагледавме ние за овие 20 години како се 3востануваше“ патот до фотељичката мила и мекичка. Што јајца се испокршија, што прозори се избербатија додека седнаа онаму кај што им беше намерата. И да не се лажеме дека токму ова вчера е за во апсана. Ако ргнеме со здрав ак`л се е за апсана, ама нема кој да апси односно ако апси “за востанија“ тој што апси треба да се самоапси. Него ј читам поракава... немал намера да си оди, напротив “мангупот“ од Бихачка (срцеломачот на женските од 25-45 -така вика една моја пријателка сдсмовка) ставил неостик на позцијата и не мрда. Изгледа уше долго ќе ги нервира оние кои не сакаат да му го гледаат суратот и посакуваат да му го видат тилот.
http://www.time.mk/read/6da33f7784/b8f8de6505/index.html - Црвенкоски - „Надевање лудо радовање“!?
-------------
|
Датум на внесување: 12.Октомври.2010 во 12:09
Апропо на пасусот „ставил неостик на позцијата „....јас пак сум.... за доследно спроведување на Законот во Државата Македонска..
А пак тој (законот де) ....ЗАБРАНУВА ПЕНЗИОНЕР да ПРИМА пензија во време кога има АНГАЖМАН..односно РАБОТИ.
И неговата ПЕНЗИЈА (1.500 Евра+други парички)...треба да се замрзне..се додека не прејде пак во пензионери...и тоа со наполнети 65 години старост...како и СИТЕ други во Македонија???.
пс
Ова се однесува ....на буквално СЕКОЈ ПЕНЗИОНЕР во Државата Македонска..освен на некои си други (кои си седеле ...кога ја свиреле химната на Македонија)!!!???.
РЕД и ЗАКОН..мора да се ВОСПОСТАВИ (по секоја цена) во Државата на Македонците....за да опстоиме..како Народ и Држава..СО СИТЕ НИШАНИ.
|
Датум на внесување: 12.Октомври.2010 во 12:31
Кој верува..верува...За да биде сите пензионери.малку тешко оти многумина од парламентарните фотељи ќе останат празни, министерствата ке останат без министри, советници на министрите, а претседателот ни “ке остане сирак и без советници“
-------------
|
Датум на внесување: 12.Октомври.2010 во 12:48
ЌЕ БИДЕ...САМО ако СИТЕ (или повеќемината од нас) го сакаат и тежнеат кон тоа...
А што ќе биде со нашите овдеприкажани како „сираци„..тие нека му ја мислат..за понатаму.
Ќе мораат да се научат (еднаш и засекојпат) на ред и поредок...како што е и насекаде..а ние го потенцираме тоа овде...
За да се (осетно) намали можноста ...за раѓање на нови и нови „востаници„ ..и „борци„- јорганпланинци.
И за да не мора да се кука насекаде..мала ми е платата..и гледај..сеуште не сум ја зел со пот заработената „цркавица„...
|
Датум на внесување: 12.Октомври.2010 во 14:26
Бранко веќе навистина станува патетичен. Толку ли бре не се најде никој во партијата да го замени на тронот, па корени веќе пушти, аман!
|
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 12.Октомври.2010 во 14:31
od ova mesto vo 1941 zapocnalo i denes od ova mesto kje zapocne...... BC
jas popateticen govor nesum cul do sega
jadni i bedni politicari koi ne mozat od strav da spijat da ne dojde slucajno 2012 den na izborite
oti posle toj den.. i trup da e... kje sfati deka treba da si zamine
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 12.Октомври.2010 во 16:00
Повеќе од очигледно е дека вмровците имаат Бранкофобија па сега и патетичен им станал ...
Прашувам дали Бранко е патетичен или пак "тие" кои најавија дека Че гајЏале со 3.000 табли јајца за време на неговиот говор...Тоа не се случи веројатно зашто немале пари да купат толку јајца Тоа е патетика ....
Очигледно е дека тие што сакаат да си оди навистина се плашат од него ... не знам од која причина кога денес единствениот од кого треба да се плашат е "нивниот идол" кој е и премиер и кој Македонија ја донесе најблизу до работ на пропаст досега ...
А да ... за бројката синоќа ... сигурно од Канал5,Сител и МРТВ никој нема да дознае точно колку се собрале во Прилеп ... Кога човек ги слуша тие Тв-ии исто како да живее во Тунгузија и слуша кога кажуваат вести од светот поточно за Македонија ....
------------- I'm out bcz of pathetic around here
|
Датум на внесување: 12.Октомври.2010 во 18:20
Ајде да скратиме бидна вчера или не???Оти слабо вести пратам
|
Постирано од: The_Boss
Датум на внесување: 12.Октомври.2010 во 20:01
Хахахаха добра е насловната на Дневник
На митингов дали имаше преку сила 4.000. Бранко издишан балон си веќе,тргај се да не те гледаат моиве очи
@Santijago тема на муабет не е премиерот кој во никој случај не ја однесол Мк во пропаст
За бројката попрво ќе дознаеме од сите телевизии отколку од а1 кои ќе ги направат 10.000 \"востаници\" а не се ни приближно толку.
Али еве ако ова не те задоволи да ти кажам и тебе и на другите членови на форумов,прееска праев муабет со еден другар од СДСМ и го прашав колкава била бројката и ми рече го цитирам: - БРАТ ЕДНО 5.000 НАЈВЕЌЕ ИМАШЕ МНОГУ СУМ РАЗОЧАРАН ОД БРОЈКАТА А И ОД БРАНКО,СЕ ИСТИТЕ ФРАЗИ ГИ ПОВТОРУВА ЖИМИ СЕ ЌЕ ИЗЛЕЗАМ ОД МЛАДИНА. АЛИ ОВА ТИ ГО КАЖУВАМ ВО ДОВЕРБА НЕМОЈ ДА СЕ РАШИРИ ПА.....
Што сакаш поголем доказ од овие зборови на големо сдсмовче? Од коа се знаеме со него он е со сдс
------------- Поради неплатени сметки, ИДИВИДИ го исклучи потписот на The_Boss.
|
Постирано од: Powerful
Датум на внесување: 12.Октомври.2010 во 20:09
ДЕБАКЛ на опозицијата! Помалку од 4.000 луѓе на „големиот“ митинг, од кои само околу 1.000 од Прилеп. Разочарани, меѓу себе се испокарале и се обвинувале за неуспехот. Во исто време, на концертот на Слаткар имало повеќе публика, отколку на цела опозиција заедно.
|
Постирано од: MyWay
Датум на внесување: 12.Октомври.2010 во 20:30
Анастеа напиша:
Како што почнавте, ќе ја префрлам темата во Разно за лаф-муабет.
|
одма бегам од разно тогаш.......да не си помислила
------------- Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......
|
Датум на внесување: 12.Октомври.2010 во 21:05
Изгледа мЛАДИте дпмне-овчиња,ги хватила паника,па доста коменатри од нивна страна за митингот,но ете тој беше и сакале или не тоа ви е само отсликување на реалноста,а за тоа колку беа прилепските дпмне-овци,патетични,зборуваат и денешните прилози од локал-теливизијата,м-визија,каде се јави СПМ и ДС со смешни изјави на пулените кои лично ги знаеме како офајдени од ДПМНЕ-то,а бараат отчет од бранко колку потрошил за митингот,НЕБУЛОЗИ до бескрај.
И оште една работа,бранко не мора да е, само сила да се збере,та овој Калигула сега го смени,оти вака само партал од нас че биде.
------------- ВОЈНАТА Е МИР СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
|
Постирано од: Diogen
Датум на внесување: 12.Октомври.2010 во 21:34
Вчера гледам на ТВ пред митингот, пораки од огорчени жртви на сегашната опозиција-кога биле власт ги оставиле без леб. Сегашната власт победува, опозицијата губи-народот сеуште без леб. Ако опозицијата добие на избори, кога сегашната власт ќе организира протести, пак ќе излезат жртви на сегашната власт кои во тоа време останале без леб. И во двата случаи - партиите ќаруваат, а народот останува без леб.... Епа македонче....
|
Датум на внесување: 12.Октомври.2010 во 23:54
member_profile.asp?PF=12236&FID=49 - novace
, бидејќи од опомените нема никаков ефект - одмор од 3 дена за навредливо коментирање!
|
Постирано од: Radijator
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 05:45
Zamislte kolku ubav bi bil svetot bez VMRO-DPMNE i SDSM
------------- Just because i see the world with my own eyes, that doesn't make me a sinner !!!
|
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 09:25
ehh...svetot i bash ke go zabole ako ti gi snema...
ama, zemjava vo sekoj sluchaj ,...mnogu ke dobie,...ako ne i ,...sé!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 15:05
The_Boss напиша:
Хахахаха добра е насловната на Дневник На митингов дали имаше преку сила 4.000. Бранко издишан балон си веќе,тргај се да не те гледаат моиве очи @Santijago тема на муабет не е премиерот кој во никој случај не ја однесол Мк во пропаст За бројката попрво ќе дознаеме од сите телевизии отколку од а1 кои ќе ги направат 10.000 \"востаници\" а не се ни приближно толку.
Али еве ако ова не те задоволи да ти кажам и тебе и на другите членови на форумов,прееска праев муабет со еден другар од СДСМ и го прашав колкава била бројката и ми рече го цитирам: - БРАТ ЕДНО 5.000 НАЈВЕЌЕ ИМАШЕ МНОГУ СУМ РАЗОЧАРАН ОД БРОЈКАТА А И ОД БРАНКО,СЕ ИСТИТЕ ФРАЗИ ГИ ПОВТОРУВА ЖИМИ СЕ ЌЕ ИЗЛЕЗАМ ОД МЛАДИНА. АЛИ ОВА ТИ ГО КАЖУВАМ ВО ДОВЕРБА НЕМОЈ ДА СЕ РАШИРИ ПА.....
Што сакаш поголем доказ од овие зборови на големо сдсмовче? Од коа се знаеме со него он е со сдс |
Ти можеш да кажуваш за бројка само кога ке бидеш присутен на еден таков собир ... само да те демантирам дека по список запишани членови беа над 14.000 плус тие што доброволно дошле.....
Ако ти или некој од твојата фамилија има корист од сегашната власт го разбирам твојот став ... но немој да ми кажуваш за нешто за кое што ни самиот појма немаш .... зборел со другар негов од СДММ ... е ај кажи од кој општински комитет е тој ... сигурно не бил од Скопје зашто немаше Скопјани на собирот ... освен тие што морале да идат ...
А со тебе баш би сакал да те видам тука низ темите во Политика после избори ...
Во едно сум сигурен дека никој не излегува од СДММ поради тоа што ти си го кажал ... Хех не ме засмејувај ... ти кажал во доверба.... жими мачорчето
Но да те прашам пошто од твоите имаше хепенинг на Могила на непобедените ... како тие си поминале ... никаде ништо не се кажа ... дури твоите не си го исполнија ни ветувањето за фрлање со јајца ... па ни за тепањето што денови пред собирот го најавуваа....каде беа ...
|
Постирано од: емил
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 15:23
Верно ли е имало http://www.time.mk/read/1460eb6b77/13f5db38b7/index.html - 15 000 луѓе ?
-------------
|
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 17:19
jas veruvam deka bile ....15o 000 ...i kusur!
|
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 18:01
@Santijago
Не планирам да присуствувам на анти-македонски собир! Кој ти вика дека немам појма? Јас имам точен список колку сте биле на собирот и тоа од ваши доверливи членови Што е важно од која општина/град е? Кажаното е во доверба,несакам заради мене да си има проблеми таму во вашите организации ли,штабови или кој ти знае.
Хахахаах ова ја не го кажав туку лично тој ми кажа а се прашувам и колку имате во тоа сдмм,сигурно многу многу помалку од нас во УМС!
иначе нема ни да има избори,тоа е само сон на Б.Ц али етее и да има,ќе тепаме
со задоволство ќе се видиме низ темите на политика,ама мислам дека нема да ти биде сеедно после толку порази и овој како шлаг на торта
Иначе ја го кажувам она шо го мислам и како што е,а не дека сум во УМС ВМРО-ДПМНЕ и демек нашата фамилија имала корист од ВМРО. Немаме само ние корист туку има цела држава ако не си приметил. А твоите СДСМ во нивно време бркаа вмровци од работа! а сега не се брка туку така,се гледа кој какви квалификации и за каква работа има. Сеа кој комуњар е избркан бе кажи? Се накотиле секаде стари пред пензија и ќе чекаат уште една година од инат ако треба!
Без навреди!!
|
Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 19:56
Ne znam dali e poradi esenta i pagjanjeto na listovite, no doznav od moive amerikanski prijateli deka Vashington mu porachal na Branko definitivno i pod itno da se povleche od SDSM bidejki poradi nego VMRO e presrekjno shto lipsuva opozicijata vo Makedonija.
Branko sakal da go demantira nedovreliviot sentiment od nekogashniot sojuznik i toa sakal da go dokazhe so krevanje na vostanie protiv narodniot neprijatel olicetvoren vo demokratski izbranata vlada.
Vashington neoficijalno izjavuva deka sekoja slichnost so megjinarodnite akcii na CIA (Polska, Ukraina, Iran, Venecuela, Chile...) od ista priroda e sosem sluchajna i toj nema nishto so najnoviot "revolucioneren" den vo Makedonija.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 20:20
Востанието кое го кренаа пред добивање на извештајот....и секогаш го прават исто пред големи и клучни настани за Македонија...жедните за позиција и власт...Едно решение не кажаа ..само ветувања..празни и празни и празни....Од ветувањата нивни од 91 наваму државата се изнапати...бла бла бла..15 септември...11 октомври дрн дрн....и само си зборат а ништо не прават....Имат начини и сега дури се во опозиција да помогнат, да дадат идеја и да најдат некое решение....а не само ... а ништо од тоа бидејки тие и не знаат да направат и да решат ништо освен да бидат оратори.....Но на уста сите сме јаки..а за жал на дело не...... и не ми ни вреди да пишувам за сдсм....и ова е многу......
|
Постирано од: Pat
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 21:27
„На 15 септември Македооонија муоооора да извојува ууште ееедна гоооолема пообеда- ПОБЕДА ЗА МАКЕДОНИЈА!!!“
И тоа ли е ораторство? Па и јас можам така.
Абе само пљампаат, ги гледав вчера и на Еврозум, Ѓорчев се однесуваше
сосема како што доликува, смирено и сериозно, додека неговите двајца
противници само му упаѓаа во збор. А имате ли забележано дека СДСМ само
префрлуваат дека ВМРО не сакале да го решат проблемот со името. И ништо
друго не зборуваат, ниту предлог ниту ништо. А кога ги прашаат: „Ние
сме за компромис, ама да не ни се чепка идентитетот“. Епа и ВМРО го вика
истото бе, ало!!!
И арно кажа некој погоре, се во клучните
моменти некој се решава да „крева востание“. И пред 2001 само што беа
почнале да се придвижуваат нештата од мртвило, и се крена „востание“.
------------- Zero Tolerance For Silence
|
Постирано од: Генерал Митре
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 22:23
Сите во таа емисија беа за никаде, вклучувајќи го и водителот...Ко у кокошарник да беа..
|
Постирано од: Pavaroti
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 23:29
Оф мори мамо списоци правеле, значи ако не присуствуваш неоправдан ќе си добиеш
|
Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 14.Октомври.2010 во 01:10
не ми е јасно зошто барем еднаш СДСМ не се постават како квалитетна партија, наместо да се бафтаат со востанија и реклами, само опозицијата секогаш може да влијае на власта, ама ако тоа го прави со некои нејасни јуриши без никаков концепт и идеја, тогаш воопшто не ми требаат како опозиција...
навистина треба да си неписмен за да не можеш да се спротивставиш на сегашнава власт, сите дела на власта се од старт утепани како да ги смислуваат некои мали деца, а се осудуваат да ги нарекуваат „проекти“ и ако нив некој е неспособен да ги побие, тоа значи дека под итно треба да напушта позиција... значи да гледаме акција и малку живост, не само јадење трици за тоа кој бил полош!
------------- размисли пред да напишеш глупост
|
Постирано од: Milica.B
Датум на внесување: 14.Октомври.2010 во 01:20
jas bev na mitingot imase 15 000 narod, prekrasen miting
|
Датум на внесување: 14.Октомври.2010 во 14:01
Според изнесените работи и препукувања,на изборите че имаме шарена слика,едно да е јасно галамењето на младите дпмне-овчиња нема да им помогне,и мислата дека збираат членови од дома,додека старите членови наголемо ги бркаат од партијата од разни основи,ако сака сдсм да придобие уште повеќе треба да ги опфати сите категории на граѓани и тоа да се користи искуството на постарите ,а да се учат и помладите,СЕГА ТОЈ ДИСПАРИТЕТ е нарушен,дпмнето-со оваа постава мисли дека се почнува од нив,но гледаме кој се офајдува,затоа ви кажувам на митингот дојдоа доста луѓе,но бројката за време на изборите че биде поголема и уште еднаш.ако се разбере од страна на сдем за таа стратегија,че има поголеми резултати.
|
Датум на внесување: 14.Октомври.2010 во 14:16
Milica.B напиша:
jas bev na mitingot imase 15 000 narod, prekrasen miting |
The Boss ... не ме чуди како те научиле во тоа твое УМС ....
Не ми е намерата да се расправам не ќе личи тука .... но ке те удостојам со еден одговор ... нема избркано комуњари од работа затоа што тоа денешно врмо е 60 % бивши комуњари ... како инаку вмро ке имаше толку пратеници и гласови на предходните избори ....
А второто ако тоа е антимакедонски собир тогаш сите тие што беа таму ги сметаш за антимакедонци ?!
|
Датум на внесување: 14.Октомври.2010 во 15:32
Датум на внесување: 14.Октомври.2010 во 17:05
Ма власт се добива на Избори а не на Митинг.
Па и најмалата гајтан партија во Македонија да го мобилизира воето членство ќе направи приближно ист таков митинг како СДСМ во Прилеп.
Според мене ништо посебно и за фалење не се случи,онакви митинзи и 100 да се направат се додека Бранко е на чело на СДСМ и екипата на "докажани" околу него ништо нема да постигнат ни на следните избори,освем можеби неколку пратеници повеќе од сегашниот број што го имаат,но недоволно за да направат влада како партија.
Говорот на Бранко го слушав малку,и освем Скопје 2014,споменици и Антиквизација ништо друго не слушнав,ни најмала идеа за тоа што тој би направил и подобрил,истите флоскули и клишеа со години наназад.
Според мене СДСМ треба да направи целосна промена на партиското раководство и на државно и на општинско ниво за да тргне напред,во спротивно ќе си тапка како опозиција и после следните избори,а ДПМНЕ ќе си работи како што ќе стигне,а доколку во меѓу време се случи нешто од типот влез во НАТО или почеток на преговори со ЕУ а ДПМНЕ е на власт,замина СДСМ во историја барем за два-три мандати.
------------- Само шлаг пена ќе бидеме. Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии.
|
Постирано од: zenmaster
Датум на внесување: 14.Октомври.2010 во 17:44
Zoshto vmrovcite se uporni vo minimziranje na brojot na prisutni na mitingot ?
Ako Branko e takov kako sho vie go opishuvate , zoshto samo vie ste ZA Branko da ja napushti partijata ?
Neli kako takov e podobar za vie da ostanete podolgo na vlast ?
Vlast se dobiva na izbori ama mora od nekade da se pochne .
------------- [IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
Датум на внесување: 14.Октомври.2010 во 17:55
Видовме на А1 (не ВМРО-вците, туку сите граѓани)
|
Датум на внесување: 14.Октомври.2010 во 17:58
Jas ne sum protiv toa sho ste videle , mene me interesira zoshto ne ste objektivni .
Za strav li se raboti , se plashat li od neshto ?
|
Датум на внесување: 14.Октомври.2010 во 18:07
Субјективно кажано на објективен начин, не ми се виде дека имаше многу народ, како и тоа дека Бранко беше малку повеќе еуфоричен
|
Датум на внесување: 14.Октомври.2010 во 18:09
Jas ne kazuvam kolku narod imalo , neznam ne bev . Samo me intresira kako sho vekje kazav , zoshto se minimizira ?
|
Датум на внесување: 14.Октомври.2010 во 18:13
Е тоа не знам, само знам дека ако едните минимизираат, другите претеруваат. А тоа со „кревањето востание“ беше ниско, бидејќи симболиката е повеќе од јасна.
|
Датум на внесување: 14.Октомври.2010 во 18:51
Ма никој не може точна бројка да одреди и потврди.
|
Датум на внесување: 14.Октомври.2010 во 19:00
fiks напиша:
Ма власт се добива на и(И)збори а не на м(М)итинг.
Па и најмалата гајтан партија во Македонија да го мобилизира воето членство ќе направи приближно ист таков митинг како СДСМ во Прилеп. |
Многу убаво знаеме сите ние дека ова не е точно, барем за Македонија. Кој во Македонија добил избори со своето работење и со подобрување на условите на живот воопшто? Кој во Македонија обил избори доколку не го оцрни својот противник-политички опонент? И да не се лажеме- не би молчеле ( а и не молчат, освен оние човек партија-крлежите на телото на власта) малит партии оти знаат дека не можат да соберат и 5 мина. Опозицијата МОРА постојано да ја напаѓа власта, мора да и дише во врат и да се обиде да и ја земе власта.Само со таков притисок и страв власта ќе работи за доброто на народот. Е сега кај нас тоа не е така. Зошто? Па затоа што власта (ама сите до сега) знае дека никој не може да ја симне од власт чим еднаш ги добие изборите-лажела, крадела или не работела. Околу бројката- малку се, ама и многу се. Малку се во споредба со оние 350 000 гласачи колку константно има СДСМ. Многу се бидејки и врнеше, и течеше серијата со Ферхунде и течи пиказната дека се дека ептен ни е убаво иако болниците се распаѓаат, платите каснат, цените досегнаа плафон, невработеноста отиде над 400 илјади. пс. Ми се иде бре да пукнам коа гледа онаму долу -Грција како ја тресат власта, како Папандреу клечи и моли да работат. Ееееј Партенон бре го затворија и не им дозволија на туристите да влезат САМО заради тоа што сакаат да отпуштат договорци. Никој бре не ги нарекува комуњари, опозиционери нити маваат со дрва и камења по Караманлис дека он тоа им го праи.
-------------
|
Датум на внесување: 14.Октомври.2010 во 19:04
...nikoj i ne saka do eden da gi izbroi ama,
...da se nategaat za desetina iljadi,...kazuva mnogu neshto,
...za tie shto im e pomala brojkata...
|
Датум на внесување: 14.Октомври.2010 во 19:22
Ма и по еден да ги бројат (како овците на котарот кога се бројат) пак ке се негира бројката оти кај нас така е поинтересно-да се негира и да се стави акцент на неважното. Па се почнува со афери, мене една пријателка (вмровка) ми кажа дека нејзе и кажале дека Бране бил летва пијан и дека паднал на скалите друга (исто вмовка) ми кажа дека им претеле на сдсмовците ако не одат на митингот дека ке ги избркаат од работа трета (сдсмовка) дека имало ни помалку ни повеке преку 30 000 (демек до крушевски пат ги имало де) И така течат приказни, лав стории колку сакаш.
-------------
|
Датум на внесување: 14.Октомври.2010 во 22:40
Santijago напиша:
ако тоа е антимакедонски собир тогаш сите тие што беа таму ги сметаш за антимакедонци ?! |
ДА дел антимакедонци,а дел само заслепени од слатките и залажливи говори на БЦ.
Милица.Б немој те молам 15.000? Изгледа еден човек сте го броеле како пет души
btw Анастеа кај виде навреда? Мрш комуњари едни е навреда? ОК!
Секако дека е навреда, “мрш комуњари“ (или било какви) повеќе да не си напишал на форумов.
И она антимакедонци е доста тешка квалификација, обиди се да појасниш на кои мислиш.
|
Датум на внесување: 14.Октомври.2010 во 23:15
Не е толку битно... колку биле на број... кој како сака, така си гледа и си брои... но.. од она што слушнав по вестиве... па и од една реклама ли, пропаганда ли, нејсе... Бранче само го критикува Кољо... вака правел, така правел... ама ништо не слушнав за тоа што ни нуди тој... или СДСМ... ако дојдат на власт... уствари... абе нешто барем да кажат што ќе прават... и како ќе го направат...
|
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 14.Октомври.2010 во 23:23
не е воопшто битно колку биле...а не беа малку ако се земе во обзир дождот...
мене нешто друго не ми е јасно
што бе толкава фама и еуфорија со тоа пребројувањето кога власта си работи супер и се е ок?
ако се е во ред во државава кој бе ќе го спомне некојси Б.Ц и некое си таму востание?
никому нема да му е гајле ако ни се џебовите полни а сметките исплатени на време,болниците снабдени со се што треба,учениците задоволни со бесплатните учебници....
кој е бе тој Б.Ц...и шо ни е гајле кога се е у реду во државава?
и не дека Бранче го критикува Кољо,оти треба да го критикува,опозиција е,а опозицијата тоа го прави...
туку се прашувам оти Кољо го критикува Бранче...вака правел,така правел...правел па затоа отиде во аут!
а Кољо е власт а не опозиција...
и не кажува ништо конструктивно туку само се бави со критикување и пребројување на опозиција,а?
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Постирано од: Marko Polo 1
Датум на внесување: 14.Октомври.2010 во 23:25
Jas izgleda sum u "aut" podolgo vreme...
A koj se ustvari tie "koljo" i "brance"?
------------- Incredible Blue
|
Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 14.Октомври.2010 во 23:37
цццц....никако бре да ги сфатам ова вмровциве....
Се запнале дека Бранко треба да си оди, дека никогаш веќе СДСМ нема да живне додека е тој на чело, дека треба да дојдат нови фаци во партијата.....чиниш со душа и срце сакаат да му помогнат на СДСМ да се дигне на нозе и да се врати на власт......
Инаку за митингот...сите знаат, дури и јавно беше нагласено, дека се поканети само членовите од поблиската околина: Прилеп, Битола, Д. Хисар и Крушево....(пример: од Скопје имаше само два автобуса)....па така и бројката беше очекувана, колкава и да била....
Не гледам зошто на ваков митинг се очекува да се збори за економски планови, кога не се работи за предизборен митинг, туку едноставно за собир на кој се искажува незадоволство од вмровското владеење....
И викате Бранко цело време зборел против Кољо....чудна работа... кој знае оти така зборел....
------------- Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 00:04
А избори кога има???
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 00:05
Andjelina напиша:
не е воопшто битно колку биле...а не беа малку ако се земе во обзир дождот...
мене нешто друго не ми е јасно
што бе толкава фама и еуфорија со тоа пребројувањето кога власта си работи супер и се е ок?
ако се е во ред во државава кој бе ќе го спомне некојси Б.Ц и некое си таму востание?
никому нема да му е гајле ако ни се џебовите полни а сметките исплатени на време,болниците снабдени со се што треба,учениците задоволни со бесплатните учебници....
кој е бе тој Б.Ц...и шо ни е гајле кога се е у реду во државава?
и не дека Бранче го критикува Кољо,оти треба да го критикува,опозиција е,а опозицијата тоа го прави...
туку се прашувам оти Кољо го критикува Бранче...вака правел,така правел...правел па затоа отиде во аут!
а Кољо е власт а не опозиција...
и не кажува ништо конструктивно туку само се бави со критикување и пребројување на опозиција,а? |
Se slozuvam so tvojot post Andjelina.
Navistina vlasta premnogu se zanimava so opozicijata namesto da si ja gleda rabotata.
|
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 00:35
ако власта повеќе се труди да ја среди државава а помалку се бафта со тоа што оние другите не направиле изминативе години, можеби и ќе сработеа нешто поинаку...можеби на почетокот и јас верував дека овие ќе бидат подобри ама сега ми збоктисаа...стануваат дегутантни...секој ден ги слушам нивните изјави против опозицијата наместо да кажат нешто конструктивно,нешто добро за нас...
кога ќе сватат дека опозицијата е тука за да ја критикува нивната работа,да ги притиска,да се бори за власт...
имам чувство дека тие всушност се опозиција а не позиција
а за митингот...абе многу непотребна прашина кренаа баш ВМРОвците
а дека имаше народ-имаше...од каде и колку не знам точно ама имаше
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 11:37
once upon a time... pardon, уствари... пред некое време... гледам на ТВ, едни одат по нашиве ни улици... се наоружале со транспаренти, свирки, маички... дигаат џева... викаат, за што...?? за правата на животните, уствари за правата на кучињата бездомници... нехумано се постапувало со нив, ги кастрирале па ги пуштале... па ги успивале со инекции... итн... фино, убаво е да си хуман човек, да мислиш на другите, си мислам... ама дали овие луѓе знаат колку ги има по нашиве сокаци... зошто на децава им е страв и по бел ден да се враќаат дома... колку луѓе се нападнати од орди кучиња... ај можеби и не знаат, си мислам...
туку кога веќе излегле да се побунат, убаво е тоа... да те има на телевизија, да го кажеш своето мислење... демократија нели така... ама не слушнав... ама ниеден не слушнав да каже... како он би го решил проблемот... што би им правел на тие кучиња...
дали ќе ги зголеми каматните стапки... можеби нема да води рестриктивна монетарна политика... можеби ќе го зголеми ДДв-то, па со тие пари кои ќе изнесуваат... _____на годишно ниво, ќе ја зголеми месечната сума на социјалата... за____ денари... ќе ги намали надворешните долгови кои изнесуваат____ денари... ќе ги повлече обрзниците... ќе ја зголеми платата на државните службеници... или ќе ја намали... за ___%, а со така заштедените пари... ќе им ја зголеми пензијата на пензионерите за ___%... итн...
а бе никој не кажа ни збор... како си дојдоа, така се разотидоа... во топлите и убави домови... а кучињата бездомници... си останаа таму кај што се...
... а бе случајно... да не сум го згрешил подфорумов... море да ни ги помешав лончињата... упсссс... pardon, уствари...
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 15:43
Pa znaesh kako e toa... opozicijata mora da e aktivna so bilo shto, pa i organizirajkji bilo kakvi prazni mitinzi i protesti dokolku nema nishto popametno da napravi... mora da gi drzhi chlenovite aktivni za da mislat oti neshto se planira i se raboti. Inaku kje go gubi demoraliziranoto chlenstvo i nabrzo kje postane politichki autsajder izumirajkji od javnata scena na drzhavata.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 16:25
Ама многу поинтересни се мешетарите на дпмне-то во прилеп,кои излегуваат со пресови на локалната тв,па така најглсна е, и пред и по тоа, нлп-пајтон партија,која ако ги видиш сите тие членови,на чело со нејзиниот главешина,сите се офајдија од дпмне-то и сите се на работа со дебели плати,па уште го критикуваат митингот,а тие посматреле мирно од страна биле достојни,на себе,нека ја кажат само зададената им задача за шпиунирање на народот.,и сума сумарум после по штабовите како си кажуваа кој бил и кој не бил подобен за таа ден,живи срамотилуци.
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 18:36
Ајдеее и тука влеговме во едноумие Сите се согласивме дека опозицијата треба да митингува, дека мора да си го држи активно членството, да ја критикува власта, дека во земјава бајаги работи не чинат, дека и сегашниве се фотокопија на преѓашните. И констатирав дека ја утнавме темата- бреее исти ко власта станавме-само го одвлекуваме вниманието од вистинскиот проблем. А вистинската “муабетка“ на дневен ред ни беше- ДЕНОТ Д. Зошто токму на 11 Октомври и зошто токму Прилеп?! Зошто востние, зошто прва пушка? Каде е симболиката? И може ли овие денешни востаници да ги споредиме со првите/ Иста ли е ситуацијата ко тогаш или е бетер?
-------------
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 18:58
Kvalitetnata opozicija ne se dokazhuva so mitinzi i protesti.
Taa toa go pravi so konstruktivni planovi i proekti.
Protestite i mitinzite se organiziraat koga taka ponudenite koncepti na opozicijata narodot gi prifakja, a vlasta se oglushuva i ne dozvolva da bidat realizirani preku opshtousvoenite demokratski nachini na opshtestvuvanje.
Opozicijata oponira kreativno so ponuda na konstruktivni reshenija, a ne kampanjski so manifestacii i so negativnosti na sekoj vladin proekt. Taka samo ja dokazhuva svojata neserioznost i nesposobnost za zdobivanje so vladina pozicija.
Na drzhavata sekogash i e potrebna kvalitetna (toa e onoa tolku izliteno kazhano "silna"), konstruktivna i kreativna opozicija.
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 20:08
Начинот кој цело време се изнесува за квалитетна опозиција или уште повеќе позиција ,се сложувам треба да биде онака како што многумина критикуваат - кинструктивно. Сепак кај нас владеат правила на ганстерски капитализам,односно време кое било, кога се градела демократијата некаде на друго место,односно во паметните земји. Така работата изгледа дека опозицијата е депласирачка или без конкретни планови,а пак позицијата работи ревносно.Сепак на кого тоа да му изнесе планови,на оној кој секојдневно во собранието му нуди амандмани и од нив скоро ништо не се прифаќа. Знаете кога би се барале реално работи и тоа конструктивни за двете страни,тогаш кога ќе има посакуван живот остварен за секој,а не секој кога е на власт гледа да се налапа, и тоа да го брани дури и со апсурдности,а безмалку да го заборава обичниот човек со сите негови проблеми,тоа е реалноста.според мене,а мислам и според многу други на форумот.
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 20:30
Messenger напиша:
Kvalitetnata opozicija ne se dokazhuva so mitinzi i protesti.
Taa toa go pravi so konstruktivni planovi i proekti.
Protestite i mitinzite se organiziraat koga taka ponudenite koncepti na opozicijata narodot gi prifakja, a vlasta se oglushuva i ne dozvolva da bidat realizirani preku opshtousvoenite demokratski nachini na opshtestvuvanje.
Opozicijata oponira kreativno so ponuda na konstruktivni reshenija, a ne kampanjski so manifestacii i so negativnosti na sekoj vladin proekt. Taka samo ja dokazhuva svojata neserioznost i nesposobnost za zdobivanje so vladina pozicija.
Na drzhavata sekogash i e potrebna kvalitetna (toa e onoa tolku izliteno kazhano "silna"), konstruktivna i kreativna opozicija. |
Jas bi rekol deka pred se na drzvata i e potrebna "Konstruktivna i Kreativna Pozicija"
Nikola Gruevski e glupav ako misli deka moze da sozdade silna drzava i moderna ekonomija so "Dobra diktatura"
Kade se nezavisnite sudevi i nezavisnite mediumi ?
Ova sho ti si go napishal bi bilo dobro koga bi bilo vistinito NO nemmoze na kritika na vlada da se dobiva postojano odgovor deka nekoj drug e kriv .
Me interesira tvoeto mislenje za petgodishna predizobrna kampanja na vladejachkata partija koja potroshi milioni evra od narodniot budzet za samoreklama ?
|
Постирано од: ARISTOKRAT
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 20:37
Nikola gruevski im dade do znaenje i na Branko i na Ljupco deka Makedonija ne e nitu Srbofilska tvorevina nitu Bugarofilska tvorevina.zatoa covekot od nemaj kade da gi zapri ovie mracni sili im go vturna antickiot koren na Makedoncite ,a so toa im ja zatvori ustata na dvajcata.
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 20:39
ARISTOKRAT напиша:
Nikola gruevski im dade do znaenje i na Branko i na Ljupco deka Makedonija ne e nitu Srbofilska tvorevina nitu Bugarofilska tvorevina.zatoa covekot od nemaj kade da gi zapri ovie mracni sili im go vturna antickiot koren na Makedoncite ,a so toa im ja zatvori ustata na dvajcata. |
taka e.............
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 20:46
Da doaga branko prv pat na vlast,,,da se lazeme...ama posle tolku godini..pretsedatel premier i na kraj pak nisto...neznam navistina sto bara poveke.....Nisto ne sozdade...a unisti premnogu vo Makedonija.....edno delo negovo ne ostanalo zapameteno po dobro........i kako uste ima luge koi letaat po nego kako muvi bez glavi.......nitu ministrite negovi stvorija nesto, nitu toj stvori, na nikoj nacion ne se dokazaa...
a sega za da bide mizerijata pogolema kreva buntovi vostanija i revolucii za da ja ocrni Makedonija pred EU i cel svet...no za zal nema da mu uspee..Buntovite se krevale pred mnug godini nanazad koga lugeto ne mozele covecki i kulturno da se razberat.....ama izgleda branko zaostanal vo taa civilizacija....pa ednostavno ne znae poinaku.....
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 20:59
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 21:01
Pa ne bese dovolno raspolozen i na mitingot,mnogu udirase nervozno,ne mu dadoja viski poveke za d ane zboruva gluposti a toj nervozen bez toa ne mzoe.a najbitnoto e sto ne mu izlegoja planovite kako sto sakase,bideki ocekuvase 15000 a kutripot sobra edvaj 5000 od koi samo 1000 od Prilep.Prilep gi pamti zlodelata na Branko nikogas enma d amu gi prosti.
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 21:07
Drugarce Gorazd.Koga malku podlaboko ke navlezis ke vidis deka ona sto go pisav e vistinata za Makedonija.Antickoto ne go kaza za dgabe,go kaza tokmu poradi tie udbaski raboti i bugarofilski zverovi.Covekot saka da go zadrzi identitetot makedonski,nesaka nikakvi kvazi makedonci proizlezeni od krvnici koi ne demnat nasekade.Dali znaes deka razuznuvaci ima instalirano seuste toj tvoj Branko koi rabotat na nesto sosema treto?A najsvez primer tie vo urivanje na drzavata so ustavniot sud.gospodinot pretsedatel na ustaven nemal vrska so branko.Vidi majkata mozebi od so e ubav go stavi Branko na najvisokata sudska institucija.
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 21:10
Дали на лозарите им е важен идентитетот сега ? Аристократ ?
Не се тие единствени .. но за тие се сега најактуелни
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 21:15
A sto iam vladata so toa/Vladata im veti se kako sto sakaat no koj ke im nalozi na gazdite na vinariite koi se celosno pod kontrola na SdSm,pocnuvaki od Sveto Janevski.Seto e toa smisleno za da izlezi vladata vinovna.Zosto en se bunat tutunarite zosto en se bnat proizvoditelite na oriz ,zosto en s ebunat zemjodelcite, zosto en se bunat.....zatoa sto tuka enmoze d ase involvira sdsm zatoa e toa taka druzeeeeee.
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 21:15
zenmaster напиша:
Messenger напиша:
Kvalitetnata opozicija ne se dokazhuva so mitinzi i protesti. Taa toa go pravi so konstruktivni planovi i proekti. Protestite i mitinzite se organiziraat koga taka ponudenite koncepti na opozicijata narodot gi prifakja, a vlasta se oglushuva i ne dozvolva da bidat realizirani preku opshtousvoenite demokratski nachini na opshtestvuvanje. Opozicijata oponira kreativno so ponuda na konstruktivni reshenija, a ne kampanjski so manifestacii i so negativnosti na sekoj vladin proekt. Taka samo ja dokazhuva svojata neserioznost i nesposobnost za zdobivanje so vladina pozicija. Na drzhavata sekogash i e potrebna kvalitetna (toa e onoa tolku izliteno kazhano "silna"), konstruktivna i kreativna opozicija. |
Jas bi rekol deka pred se na drzvata i e potrebna "Konstruktivna i Kreativna Pozicija"
Nikola Gruevski e glupav ako misli deka moze da sozdade silna drzava i moderna ekonomija so "Dobra diktatura"
Kade se nezavisnite sudevi i nezavisnite mediumi ?
Ova sho ti si go napishal bi bilo dobro koga bi bilo vistinito NO nemmoze na kritika na vlada da se dobiva postojano odgovor deka nekoj drug e kriv .
Me interesira tvoeto mislenje za petgodishna predizobrna kampanja na vladejachkata partija koja potroshi milioni evra od narodniot budzet za samoreklama ? |
Mislam deka temava e posvetena na toa shto pravi opozicijata, pa zatoa komentirav za nea.
Inaku se slozhuvam so tebe deka sekoja pozicija treba da bide odbrana poradi nejzinata kontruktivnost i kreativnost koi gi imala kako opozicija.
Znachi onoa shto prethodno go prokomentirav voopshto ne ja iskluchuva pozicijata, nitu pak opozicijata ja opravduvam vo nejzinite jalovi mitinzi zato shto evenetualno pozicijata ne bila nishto podobra.
Vo sprotivno, zoshto narodot voopshto bi glasal za opozicijata ??? Taa treba da se dokazhi deka e pokonstruktivna i pokreativna od onaa shto e na vlast dokolku saka da se izbori za narodnata doverba.
Za zhal, jas namesto toa gledam teatralnost, visokoparni revolucionerni govori po terkot na bivshata Jugoslavija so koi se aludira na nekakov nacionalno-istorijski sentiment i nikakvi praktichni ponudi za reshenie na tekovnite opshtetveni problemi. Takvi neshta narodot slushashe od opozicijata i vo nejzinite prethodni mandati i na krajot uvide deka se raboti za baloni napolneti so topol vozduh, pa zatoa ne im ja doveri povtorno vladeachkata pozicija.
Ne zhiveam vo Makedonija, pa ne ja sledam sekojdnevnata politika kako vie tamu, no od onoa shto mozham da vidam i da zaklucham mozham da kazham deka se slozhuvam so amerikanskite diplomati koi velat deka Branko treba pod itno da se povleche od scenata ili da bide trgnat kako shto mu napravija na Ljubcho vo VMRO. Vo sprotivno SDSM kako opozicija pre prodolzhi so svoeto veneenje i na krajot kje padne od makedonskata politichka scena kako isushen esenski list.
A toa ne e dobro za nikogo.
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 21:19
ARISTOKRAT напиша:
A sto iam vladata so toa/Vladata im veti se kako sto sakaat no koj ke im nalozi na gazdite na vinariite koi se celosno pod kontrola na SdSm,pocnuvaki od Sveto Janevski.Seto e toa smisleno za da izlezi vladata vinovna.Zosto en se bunat tutunarite zosto en se bnat proizvoditelite na oriz ,zosto en s ebunat zemjodelcite, zosto en se bunat.....zatoa sto tuka enmoze d ase involvira sdsm zatoa e toa taka druzeeeeee. |
Чекај не се стасани на ред другите
А под контрола на СДСМ ... лесно е да се каже....а и спомена само едно име ... колку винарии се во Р.М. ?
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 21:22
Site se pod nivna kontrola..popova kula,vinarika lazov .vinarija elenov se se toa ....
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 21:24
Ај ај ... не прави да се смеам ....
Според вас се што се прави лошо во државава Бранко е виновен ... ?!
Само да не по некое време ... колку што сега го величите пајчето ... да не двојно повеќе плукате по него ...
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 21:25
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 21:27
Ах , прима .. отвораш ми други теми за разговор ... на тебе ке си преќутам
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 21:30
Gorazd777 напиша:
Имам пишувано некаде по форумот и секогаш кога ќе сретнам вакви размислувања,нема да речам нешто долно,пошто демнат модератори и админи,Никола,нема никаква врска со промоција на античко,верувајте трагата која сака да ја остави со искривените гримаси на скопје 2014,оставаат позитивен впечаток кај неупатените,антиката,историските моменти од тој период неможе да се земаат за мерило како некој нешто да направил или се издигнал,.Така во тие времиња на опстојување на диктатура се знае кој градел и што значело тоа,но сега реалноста е подруга,кај нас има премногу народ ,па и јас сум во нив кој нема стандардни услови за живот,тоа е мерката која треба да ја исполни грујоски,а не прикаските од минатото,и јас сум изучувал од историјата ,археологијата е мојата струка,гледам тука само селективност и еве ќе го кажам тоа во мојот град од каде што сум,а тоа било пракса за цела држава се вработувале кадри проверени со ориентација кон некои други центри,исклучиво со задача да не се истражува антиката,за жал сеуште тоа е продолжено и можам само да ви ги кажан кадрите кои се сега вработени ,истиот начин на удбашка линија и криење на овој дел од минатото продолжува.Фарсата на антички корени не успева со рекла -казала насекаде,нам ни фали интердисциплинарното истражување,а тоа досега го немало во вистонска смисла,и ако е чистотата во тоа,што се тогаш бугарските кадри во дпмне-то кои завршуваат лесно или ги купуваат дипломите од б,лгарија и стануваат б,лгарски граждани,за да овде се проповеда македонизам(кај нас благонадлежен б,лгарин е координаторот на дпмне-то),тоа се правело по илинденското востание и се нарекувало централизам. (поупатените повеќе знаат).
така да обвинувањата од тој ков ништо не ви значат,колку побрзо ги сфатите тие работи,толку навреме ќе излезете од таа прикаска,затоа што служи само за лаги,а некој дебело се офајдува. |
не е се во разлагањето на празни муабети...можеш контрареплики да маваш колку сакаш но неможеш да напишеш ниту една добра работа што бц ја има направено за Македонија....Кажи некој придонес...
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 21:31
Pridones vo privatizacijata na Makedonija...
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 21:33
ARISTOKRAT напиша:
Pridones vo privatizacijata na Makedonija... |
и овде нема да има што да каже..ама ќе смени тема со некој напад
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 21:41
Izbegavte od temata... otidovte vo vinarite... ushte da si naleeme po edno crveno "T'ga za jug" ... i ubavo kje go proslavime 11 Oktomvri.
Toa bi bilo vistinsko vostanie, a ne onoa od pred nekoj den...
|
|