|
СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14 |
Внеси реплика | страница <1 105106107108109 229> |
Автор | ||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
..се се плашам дека за нас на плоштадот ке нема ..место! |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
skppje se gradi
za merak za dve godini kje bide merak da se prosetas i da prosetas nekoj gostin vaka tapa u boja |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da ne sakas golf da igras na plostadot |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ајде наскоро и панорамско тркало ќе имате. |
||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Уф, да се тешам
Зошто толку арогантно анакин, како да ти ги повредив чувствата? |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne e nego
znaes covek kje napise nesto i misli deka ja potrefil sustinata problemot e deka ima edno skulpturno pravilo staro 700 godini lavovite taka se pravat na sekade taka da ako e simbolika bi bila vo site svetski gradovi cuvstvata ne mozat da mi bidat povredeni oti tvojata simbolika ne e na mesto nema smisla toa e isto ako kazes GRUEVSKI NA PASOSOT E SLIKNAT SAMO GLAVA I LICE A NE CELA FIGURA SE SRAMI DEKA IMA KRIVI NOZE Изменето од anakin - 12.Октомври.2010 во 14:36 |
||
|
||
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Може да е тоа скулптурно правило како што велиш не знам- знам дека Давид на Микеланџело имаше и тестиси и се комплет...но знам дека овие лавови ( и се што лавот симболизира), во оваа држава, во овој момент, и такви какви што се направени-без тестиси....многу зборуваат
Ти, ако мислиш поинаку...тоа е твое право П.С. А пази, Давид на Микеланџело беше во периодот на ренесансата, т.е. ’’преродба’’....а еве нашава преродба како изгледа-без тестиси Изменето од Kali - 12.Октомври.2010 во 14:44 |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da umrev vcera nemase da doznam deka David od Mikelakdzelo e lav
Изменето од anakin - 12.Октомври.2010 во 14:49 |
||
|
||
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Извини ако не сум разбрала, мислев дека велиш дека сите скулптури се прават така.
Или, лавовите се исклучок, и само за нив важи тоа 700 годишно правило да се вајаат без тестиси? Не велам јас друго, уметност е сепак во прашање...туку само дека во наши прилики...па интересна е симболиката, де Изменето од Kali - 12.Октомври.2010 во 19:33 |
||
keravn
Група Регистриран: 09.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 48 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Погубно е за секое опшество кога за кое било прашање се гледа низ политичка призма.
Изменето од keravn - 12.Октомври.2010 во 17:47 |
||
“Laugh as much as you breathe and love as long as you live.”
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
..bash i odgovaraat tuka,...skulpturi ..bez muda..
.i da ne bilo taka , vo svetot,vekje sedumsto godini !
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
KUKOC7
Сениор Барон Минхаузен Регистриран: 26.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 1852 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
brza...... znaci mi se dopagaat tvoite kontra stavovi za sekoj proekt na ovaa vlada eden den ke me premislis i mene da pocnam da mislam kako tebe :)))))
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...a be,...i mene mi se dopagjaat,...chudna nekoja rabota!
inache,...toj shto ke napravi tunel ,
..ili nekoj drug "bajpas" ...preku centarot ...ke bide pofalen i od mene!
a ne nekoi si glupi ..itn... spomenici ,.... na sekoj chekor od nego! Изменето од Анастеа - 13.Октомври.2010 во 16:10 |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
САКАШ да си нихилиста????
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 105106107108109 229> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |