|
Работа во Ирак и Авганистан |
Внеси реплика | страница <1 5960616263 135> |
Автор | |
nostalgija
Сениор сениор Регистриран: 12.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пријателе убаво си го спакувал текстот само си заборавил една работа дека сепак не си сам на овој свет и дека по тебе ке остане некој или сеуште нема,не е битно.Битно е дека дали цената која ја плакаат лугето таму е оправдана и дали целта ги оправдува очекувањата,нели?Сепак сите ние имаме фамилии и дека треба да се грижиме за нив.А затоа кој со колку пари поминува таму и не е толку битно.Едно е јасно дека тој што работи и сака да заработи и во нашава државичка може да заработува за живот.Јас лично имам позавидно работно искуство и дојде моментот да си го искеширам моето искуство,така да сега заработувам солидна сума на пари.Можеби сум срекник или ксметлија,не е битно но тој што сака да заработи може и тука да заработи за пристоен живот.Годините си поминуваат пријателе,а како што гледам си постар од мене.Дали си се запрашал што ке правиш кога ке се вратиш дома?Готови пари се трошат брзо,сум го почуствувал на моја кожа.Можеби ке живеам посиромашно со моите 300евра месечно и ке работам повеке за да заработам ама знам дека сум дома.Тоа чувство дека си дома вреди повеке од 50000долари годишно.Сум бил и во нашата 2001 и добро знам какво е чувството кога не си дома.Но сепак секој со своја математика и не се лути на коментариве.Сепак секој има право на свој избор и на свој коментар.Нашиот народ кажал ако не можеш да му помогнеш,не му одмагај,остави го.Поздрав и ништо лично кон тебе.
|
|
talamasca
Нов член Регистриран: 15.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти пријателе бегаш надвор од темата. Тука сме да делиме информации и да си помогнеме, кој САКА (НИКОЈ НИКОГО НЕ ТЕРА) да оди да работи во Авганистан. Секој си има свои проблеми и свои мислења, така да ако немаш нешто да кажеш во врска со ФЛУОР ИЛИ ДАЈНКОРП, те молам да не ги “малтретираш“ членовите на форумот со вакви постови, кои немаат никаква врска со темата... Ништо лично и се надевам дека нема да се навредиш. поздрав |
|
DoubleB
Нов член Регистриран: 01.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 33 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Читам на Хрватскиот форум дека има група и на 14. Има ли некој од кај нас да оди на тој датум?
|
|
dzemoace
Група Регистриран: 25.Јули.2010 Статус: Офлајн Поени: 45 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ima li nekoj so potpisal denovive ol vo palas
|
|
DoubleB
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Инфото дека се лета на 14-ти е точно. Мој другар кој потпиша ОЛ за магационер пред 20-тина дена лета на 14. Денес му се јавиле да му кажат.
Незнам само дали овие на 14-ти се од тие 50 луѓе или стигнале нови списоци. Изменето од DoubleB - 11.Октомври.2010 во 12:14 |
|
SKID
Сениор Регистриран: 26.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 104 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Момци само пазете се од луѓе од тип на ... немој да одиш слабо плаќаат или немој да аплицираш на таа позиција нема да те викнат. Од мое искуство ви пишувам...идам да праам муабет со регруторите во александар палас за позиција it technician и таму сретнав двајца кои ме наговараа да не аплицирам бидејќи на таа позиција нема да викаат и дека само американци ја работат таа позиција. После тоа видов дека уствари тие аплицираа за истата работа и единствена желба им беше да ја остранат конк*ренцијата. Затоа, правете како што ви вели срцето и умот. За други немајте гајле Ако им се иде нека идат и обратно. Поздрав и среќно на сите
|
|
DoubleB
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас кога го потпишував мојот ОЛ имаше дечко кој потпиша за ИТ. Така да за се што излегува на сајтот со ознака ЛГ4 ФН може да се аплицира.
|
|
drmr
Нов член Регистриран: 19.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a ako nem FN dali moze da se aplicira
mene na intervjuto vo resalc mi ponudija pozicija bez FN i uste cekam na ol od juni |
|
ne e budala toj sto ne znae da cita tuku toj sto se sto ke procita misli deka e tocno
|
|
nikolas1
Нов член Регистриран: 11.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 9 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Здраво.Случајно наидов на форумот за нашинци во Афганистан па ме интересира дали има нешто ново зошто се скапав од пракање апликации ама ништо.Помош некоја ако е возможна и прочитав дека се штелува ЦВ-то Идеја некоја или искуство од лугето што се веке таму како сето тоа да се спакува и со малку срека да се замине на печалба.Поздрав
|
|
tir_sk
Нов член Регистриран: 12.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 18 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dokolku si potpisal OL i ti gi pobarale site potrebni dokumenti i na status ti pisuva FINALIZING APPLICATION , toa znaci deka veke od Texas resile deka si ti za tamu, i sega cekas viza i karta, taka? ili treba tek da resavaat za tebe?
|
|
DeniMK
Сениор Регистриран: 28.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toa znaci deka cekas viza i karta, da resile da te primat na rabota, no seuste ne e gotovo...te cekaat lekarski pregledi, ako gi pomines niv, a moze da se desi i povtoren kratok test angliski(jas znam za dvajca koi gi vratile od Kuwait radi angliskiot, a mozebi gi ima i poveke),duri togas potpisuvas dogovor za rabota.. OL e ponuda za rabota, uste ne sme primeni... Znaci, uste ednas, ako si potpisal OL i na status ti pisuva Finalizing, se e vo red, za tuka...cekas viza i karta |
|
munja dunja
Нов член Регистриран: 12.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zdravo na site.jas sum nova na forumot i imam edno prasanje ako moze nekoj da mi pomogne.maz mi bese na intervju vo kumanovo kaj pece vo juni.gi isprati site potrebni dokumenti vo pdf format i sega ceka.ve molam ako nekoj ima tel.broj na nekoj od regruterite da mi go dade.za da moze da razgovaram so nekogo i da mi dade nekoja podetalna informacija barem da znaeme na sto sme.blagodaram i vi posakuvam sreca na site sto cekate.
koj ceka ce doceka !!!!!!!! Изменето од munja dunja - 12.Октомври.2010 во 14:04 |
|
Filip1987
Група Регистриран: 20.Септември.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 75 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koja pozicijaa??? |
|
munja dunja
Нов член Регистриран: 12.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
labor foreman!!!!!!!
|
|
Внеси реплика | страница <1 5960616263 135> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |