|
Филмска музика |
Внеси реплика | страница <1234 15> |
Автор | |
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бидејќи темава е општо за филмска музика (комплетна филмска музика, movie soundtrack, одделни песни од филмови, музика од цртани... да не останеме само на нив), јас да си кажам: за мене неприкосновени мајстори на филмската музика се големите мајстори Ennio Morricone и Vangelis. Само неколку легендарни парчиња од Мориконе: Chi Mai / Le Professionnel Once Upon A Time In The West The good The bad The Ugly For A Few Dollars More My Name is Nobody |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вангелис и музиката од Blade Runner...! Love ThemeTales Of The FutureWait For Me Memories Of Green Rachel's Song |
|
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Morricone стварно е ѕвер Анастеа...
|
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ѕвер ипол. Да не ја заборавам омилената моја Deborah's Theme... |
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Исто многу добар композитор на филмска музика е Kevin Moore - првиот клавијатурист на Dream Theater.Најголем дел од композициите му се за турски филмови.Ама не успеав да најдам снимка на интернетов.
|
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
Ѕвончица
Сениор Ice Cold. Регистриран: 07.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 448 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
James Bond; Golden Eye
The lion king Dirty dancing- time of my life Изменето од Ѕвончица - 12.Октомври.2010 во 01:08 |
|
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
инаку не знам зошто сите ја зборат Селин Дион, кога мене многу повеќе ми се допаѓа остатокот од музиката во филмот и нешто по што најмногу го памтам филмот, а да не зборам за напнатата музика во други делови од филмот...
Hymn of the sea http://www.youtube.com/watch?v=ONHXlMzXh4A&feature=related еве уште еден филм со добра музика Then I kissed him Tennessee |
|
|
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аууу Вангелис и Мориконе ги обожавам
Vangelis- Chariots of fire А еве нешто наше, а светско: Kiril Dzajkovski-Senki Soundtrack-Jungle Shadow Kiril Dzajkovski-Baba Zumbula Изменето од Kali - 12.Октомври.2010 во 19:45 |
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не може темава без музиката од трилогијата The Lord of the rings. Ги обожавам и книгата и филмот и музиката од него, така е вклопена во целата приказна, како вистинска бајка. Автор на музиката е Howard Shore, а најдобар избор за ваква приказна е направен со вокалот на Enya. The Black RiderMay it beEvenstar Into The West Arwen's Song Aníron (I Desire) Изменето од Анастеа - 12.Октомври.2010 во 11:17 |
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Целата музика направена за Braveheart i The last of The Mochicans.
Flash dance-The Love Theme, целиот саундтрак е неверојатен и заскогаш класика
Dirty Dancing-She's Like The Wind
Vangelis-The Conquest of Paradise за истиот филм(се губам кога го слушам овој албум)
Изменето од Glenn - 12.Октомври.2010 во 14:30 |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
d4 b3
Сениор не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Williams, Morricone, Bernstain
|
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Уште еден саундтрак каде што вокалот го пее македонка- Тања Царовска,од филмот Троја
Josh Groban- Remember me Изменето од Kali - 12.Октомври.2010 во 19:46 |
|
Внеси реплика | страница <1234 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |