IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Штосеви, вицеви...
  Активни теми Активни теми RSS - Вицотека
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Вицотека

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 177178179180181 240>
Автор
Порака
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2010 во 05:35
Оди дете во трафика и и вика на продавачката:
- Тетке дадете ми Вечер.
Продавачката му одговара:
- Ти мали тоа на мајка ти да и го кажеш!
Кон врв
Nikki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 259
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nikki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2010 во 15:36
АНАЛИТИЧКА ТЕОЛОГИА

Во следната анализа ќе докажам дека Дрвото е за Човекот а не Човекот за Дрвото
Кој има уши нека слуша, зошто времето е близу

1. Нека Господ е Милостив (Излез 34)
Господ слезе во облак, а тој застана пред Него и Го повика Името: „Јахве-Господ!”
Господ помина пред него па се јави: „Јахве! Господ! Бог дарежлив и милостив, долготрпелив на гнев, многумилостив и вистински, искажува милост на илјадници, проштава опакост, грев и престап

2. Нека Саботата е за Човекот (Марко 2)
А кога во сабота одеше низ посевите, Неговите ученици почнаа да прават пат, кинејќи класје.
И фарисеите Му рекоа: „Гледај! Зошто го прават во сабота тоа што не е дозволено?”
И им рече: „Саботата е воспоставена заради човекот, а не човекот заради саботата.

3. И нека каменот е за Човекот (Броеви 15)
Кога Израелевите синови беа во пустината, најдоа човек како бере дрва во саботен ден.
И тие, кои го најдоа дека бере дрва, го доведоа при Мојсеја и Арона и при целото општество.
Го ставија под стража, зашто уште не беше одредено што треба да се прави со него.
Човекот треба да биде погубен! - му рече Господ на Мојсеја. Сето општество нека го затрупа со камења надвор од логорот.”
Целата заедница го изведе надвор од логорот и го каменува, и тој загина, како што Господ му заповеда на Мојсеја.
Господ му рече на Мојсеја:

4. Следува логички заклучок Дрвото е за Човекот а не Човекот за Дрвото

By Dj Goran Rajkovski
Кон врв
Valeta Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 24220
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valeta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2010 во 18:28

Седеле дечко и девојка во парк на клупа и девојката нон стоп се прозевала.

По некое време дечкото ја прашува девојката:

Женска ти штом толку се прозеваш или ти се спие или ти се е*е?

А женската одговорила: Абе ич не ми се спие.
Вистината е нашата најценета сопственост. Затоа ја употребуваме толку штедливо.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2010 во 22:56
Професорот седи во менза и јаде. Доага студент и седнува до него.
А на тоа професорот вели:
- Од кога орелите и свињите јадат на иста маса?
Студентот го погледнува си го зима јадењето и му вели:
- Добро тогаш ке одлетам на друга маса!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2010 во 23:25
Европско првенство во фудбал. Играле финале Германија и Англија. Англичаниве изгубиле и четворица нервозни навијачи начекале некоја Германка и почнале да ја соблекуваат.
Оваа почнала да вика: "Најн!, Најн!
И овие викнале уште петорица!
Кон врв
gonzo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Мачкозил

Регистриран: 04.Декември.2008
Локација: У дневну
Поени: 3137
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gonzo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2010 во 23:32
Originally posted by Nikki Nikki напиша:

АНАЛИТИЧКА ТЕОЛОГИА

Во следната анализа ќе докажам дека Дрвото е за Човекот а не Човекот за Дрвото
Кој има уши нека слуша, зошто времето е близу

By Dj Goran Rajkovski

0....Ja ne razbrav nisto ...Ali najverojatno deka ne sum analiticki teolog...Do toa ce e...
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2010 во 23:35
Веројатно ја е утнал тематане%20знам
Кон врв
jahra Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Август.2010
Поени: 37
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај jahra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2010 во 14:30
Odi ribar da lovi ribi,uste od rani zori.Stasal na mestoto,gi postavil jadicite,si namestil mala masicka,sirence,domatce,rakiicka...
Lovi riba,pie rakija,lovi riba,pie rakija,riba rakija...i taka do kasno napladne,veke pred stemnuvanje,em pijan-mocan,em mu se primocalo.Faka riba,namesto vo korpa,koja ja bil vrzal na pojas,ja pustil vo gakite.Maka maci,ko so mecka da se bori nemozi da dodrzi,namesto ""takvoto"" , ja faka ribata ,za da moca,ja vadi nadvor,kaj pijan,kaj i navistina mocan, ne mu se veruiva nesto,cudna rabota....I veli:
-Deka si mal,...znam.
-Deka si ligav....i toa znam.
-Ama deka imas plavi oci,neznam.     

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2010 во 15:27
Цветко влегува во соба мртов пијан.
- Жено помагај се ми се врти!
- Е па седи на фотељана.
- Еве чекам да ми наиде!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2010 во 15:37
Мајка и син стојат пред излог со скапоцени бунди.
- Ах, колку би сакала една ваква бунда!?
- Мамо, не се секирај, тато ќе ти ја купи!
- Е сине, сине, да го чекав татко ти и тебе ќе те немав!
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2010 во 10:39

Се шетале некои две калугерки во шума, ама ги фатило темница...
Враќајќи се накај манастирот ги пресретнале двајца мањаци и почнале да ги силуваат. Додека ги силувале едната рекла:
- Прости му господе, незнае што прави!
А другата дофрлила:
- Мојов знае!

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2010 во 16:42

Razgovaraat dvajca Romi :

-Znaes li deka umrel Versace?!

- Koj be, originalot ?!!!

Кон врв
jahra Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Август.2010
Поени: 37
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај jahra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2010 во 18:10
Mazu,majka mi i tatko mi ke dojdat na vecera,da kupis polazvi i nekoe podobro belo vino.Izleguva mazot od doma,kupva vino,polzavi,cveke za na masa,i odi v kafana da se pozdravi so drugarite,i da im kazi deka vecer nema da mozi da dojdi.Arno ama zaterala rabotata,8,9,10,11 mazot go nema.Stiga pred kuka,se zasopniva,polzavite na ednata strana,vinoto na drugata a od cvekinjata samo pracki ostanale,i mava so glavata vo vratata.Izleguva zenata,zbuneto go gleda i prasuva:
-Pa kade si dosega covece?
A ovoj im veli na polzavite:
-Aje,momzi,ztigaeme use malce

Изменето од jahra - 07.Октомври.2010 во 18:11
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2010 во 05:57
Пилотот на патниците:
- Кога ќе излегувате од авионот, ве молиме земете си се што ви припаѓа. Ако нешто ви остане, тоа ќе биде подеднакво поделено помеѓу екипажот. Ве молиме не оставајте деца и сопружници.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 177178179180181 240>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,625 секунди.