IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - СЕКСОТ Е БОЖЈИ ИЗУМ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СЕКСОТ Е БОЖЈИ ИЗУМ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112>
Автор
Порака
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2010 во 19:43
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Originally posted by Majkl Majkl напиша:

Прашањрто кое го постави Темплариус е мошне логично.

Имено ако се верува дословно во тоа дека Бог го создал човека според
својот лик, тогаш логично е да се сексал со некоја божица(а тоа
повелкува прашање дали е Бог еден или?) како што е тоа присутно на пр.
во паганската вера на старите грци.
Dobro kaza: toa go ima  vo paganskite religii.

Но сосема поинаку стојат работите ако настанокот на материјата и на човекот се гледа како последица која произлегла од Падот на ангелите,
односно дека дел од божјото духовно создавање било отцепено и низ
милијарди години вибрацијски огрубено па се создала постепено материјата
и физичкото тело неопходно душата да се движи нормално низ материјата.
Квантните физичари велат дека материјата е екстремно забрзано треперење
па се добива илузијата дека е цврста и тн. но тоа веќе преоѓа во друга
тема.
Poinaku stojat rabotite spored otkrovenijata na vasata prorocica  Gabriele , taka ? среќа
Независно од тоа што пренесува Божјата пророчица, тоа што го рече Темплариус бара одговор од верниците кои дословно и веруваат на Библијата.

Имено ако Бог го создал човекот по ликот свој, а човекот има уши, раце нозе и меѓу останатото пенис, тогаш испаѓа дека и Бог има полов орган. А ако го има, за што му служи/служел?

Изменето од Majkl - 04.Октомври.2010 во 19:45
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9425
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2010 во 22:01

Прашањрто кое го постави Темплариус е мошне логично.

Имено ако се верува дословно во тоа дека Бог го создал човека според
својот лик, тогаш логично е да се сексал со некоја божица(а тоа
повелкува прашање дали е Бог еден или?) како што е тоа присутно на пр.
во паганската вера на старите грци.
Dobro kaza: toa go ima  vo paganskite religii.

Но сосема поинаку стојат работите ако настанокот на материјата и на човекот се гледа како последица која произлегла од Падот на ангелите,
односно дека дел од божјото духовно создавање било отцепено и низ
милијарди години вибрацијски огрубено па се создала постепено материјата
и физичкото тело неопходно душата да се движи нормално низ материјата.
Квантните физичари велат дека материјата е екстремно забрзано треперење
па се добива илузијата дека е цврста и тн. но тоа веќе преоѓа во друга
тема.
Poinaku stojat rabotite spored otkrovenijata na vasata prorocica  Gabriele , taka ? среќа
Независно од тоа што пренесува Божјата пророчица, тоа што го рече Темплариус бара одговор од верниците кои дословно и веруваат на Библијата.

Имено ако Бог го создал човекот по ликот свој, а човекот има уши, раце нозе и меѓу останатото пенис, тогаш испаѓа дека и Бог има полов орган. А ако го има, за што му служи/служел?

Ako mislis deka duhovni bitija kakvi  sto se BOG i angelite imaat telo kako naseto, togas ... no comment  ох
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4489
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2010 во 22:39

Имено ако Бог ...

Ako mislis deka duhovni bitija kakvi  sto se BOG i angelite imaat telo kako naseto, togas ... no comment  ох

Изменето од spiros - 04.Октомври.2010 во 22:44
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2010 во 10:26
spiros кој е твојот одговор на тоа што го наведе Templarius? Се сексал ли Бог или не за да го создаде човекот?

KINGDAVID не реков дека ангелите и Бог се телесни, но според дословното сфаќање на Библијата така испаѓа - инаку според каков лик ги создал Бог луѓето?

Е сега, не сите верници ја сфаќаат Библијата дословно, некои во неа гледаат чиста симболика...
Кон врв
sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Јануари.2010
Поени: 515
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2010 во 12:25
Koga se zboruva za lik, se misli na karakter, shto znaci Bog go stvoril Adam i Eva spored svojot karakter, da ja ljubat vistinata. Bog e sposoben da kreira zivot, a za taa funkcija da se materijalizira, Bog odlucil da ima mashko i zensko. Nivniot seksualen odnos ima edna edinstvena cel: "kreiranje" na zivot, t.e. prenesuvanje na zivotot od edna generacija na druga (Bog gi kreiral spermata i jajce kletkata i gi vsadil vo covekot). Zatoa se veli deka mazot i zenata se edno. Ne stanuva zbor za orgii vo nebesata, nitu pak za bilo koja druga paganska ideja.

Изменето од sk - 05.Октомври.2010 во 12:26
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2010 во 13:24
Mozhe li da citirash nekoj del od Biblijata kade Bog im veli na Adam i Eva deka nivniot seksualen odnos ima edna edinstvena cel - ragjanje deca vo Rajot?
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2010 во 13:36
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Mozhe li da citirash nekoj del od Biblijata kade Bog im veli na Adam i Eva deka nivniot seksualen odnos ima edna edinstvena cel - ragjanje deca vo Rajot?

"И Бог ги благослови и им рече Бог: „Плодете се и множете се и наполнете ја земјата, и потчинете ја!" - Bitie 1:28

Ne znam nekoe drugo mesto kade veli poinaku.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2010 во 15:07
Originally posted by sk sk напиша:

Koga se zboruva za lik, se misli na karakter, shto znaci Bog go stvoril Adam i Eva spored svojot karakter, da ja ljubat vistinata.
Ете на тоа мислев кога реков дека може да се сфати и симболично. Но доколку се земе дословно тогаш останува прашањето за сексот кое Templarius го наведе.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2010 во 18:05

"И Бог ги благослови и им рече Бог: „Плодете се и множете се и наполнете ја земјата, и потчинете ја!" - Bitie 1:28

Ne bre chovek, ne im go rekol toa na Adam i Eva. Toa im go rekol na lugjeto koi bile na zemjata. Adam i Eva bile vo Edemskata gradina.

Jas ti baram citat kade shto, kako shto ljubish da velish ti, bukvalno i konkretno toa im go veli na Adam i Eva. Ubavo pishuva shto storil i rekol Bog koga go napravil Adama, kako shto rekol i napravil koga ja sozdal Eva. Kahi mi, shto mu rekol na Adam koga mu ja dal Eva? Dali im rekol da se plodat i razmnozhuvaat vo Rajot?

Изменето од Messenger - 05.Октомври.2010 во 18:05
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2010 во 10:09

Ne bre chovek, ne im go rekol toa na Adam i Eva. Toa im go rekol na lugjeto koi bile na zemjata. Adam i Eva bile vo Edemskata gradina.

Jas ti baram citat kade shto, kako shto ljubish da velish ti, bukvalno i konkretno toa im go veli na Adam i Eva. Ubavo pishuva shto storil i rekol Bog koga go napravil Adama, kako shto rekol i napravil koga ja sozdal Eva. Kahi mi, shto mu rekol na Adam koga mu ja dal Eva? Dali im rekol da se plodat i razmnozhuvaat vo Rajot?

A shto bile Adam i Eva? Praistoriski amebi? Kade bila edemskata gradina, na zemja ili na nebo? Grevot e opishan vo 3 glava, a jas ti navedov stih od 1 glava od istata kniga. Za kakvi lugje ti zboruvash, ako ne za Adam i Eva? Ke mozesh li toa bibliski da go dokazesh?
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2010 во 15:52
Ako se povikuvash na Biblijata, togash tie lugje bile sozdadeni pred Adam i Eva.

Ako i ponatamu tvrdish deka toa vazhi za Adam i Eva, togash se slozhuvash deka pisanijata vo Biblijata se isprevrteni. Ako e taka, togash ne postoi nikakva sigurnost deka i drugite pishuvanja se isprevrteni (menuvani) i togash mora de se soochime so faktot deka Biblijata e edno nesigurno chetivo koe mozheme da si go interpretirme kako shto ni se godi spored nasheto poimanje na rabotite.

Na krajot, zoshto Bog za prv pat spomnuva bremenost i rajanje koga gi brka Adam i Eva od Edemskata gradinata, a ne koga gi daruval eden na drug vo nea? Togash im rekol samo da si pravat drushtvo, a ne da ragjaat deca, neli?

Ako sum previdel nekoj stih koj bi mi pokazhal deka sum vo zabluda citiraj go i jas kje ti poveruvam.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2010 во 16:00
"Ako se povikuvash na Biblijata, togash tie lugje bile sozdadeni pred Adam i Eva. "

Koi se tie lugje koi se sozdadeni PRED Adam i Eva? Kade toa go pishuva?
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2010 во 16:20
Ne ja gledash poentata.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2010 во 16:22

Ne ja gledash poentata.

Ne. Objasni mi Bibliski kade se veli deka imalo lugje na zemjata(kako shto razbirame denes, ne mislam na angeli i slicno) pred Adam i Eva?

Изменето од sk - 06.Октомври.2010 во 16:30
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.