|
Кои се причините за сообраќајните несреќи ? |
Внеси реплика | страница <1 34567 10> |
Автор | |
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...vazno e deka ,..znaminjata vi se veat visoko,...i spomenici glupi,...niknuvaat nasedkade. ..niz drzavata bez asalni patishta! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Излезот од Струмица фатален за брзите возачи Пребрзото возење е главната причина за фаталните сообраќајки на магистралниот пат Струмица- Радовиш, на делницата долга неколку километри од излезот-влезот на Струмица до местото Слобода, а на која за две недели во три несреќи загинаа четворица и уште толку беа повредени.Оваа делница е изградена пред осум години, кога беше заменета старата и уникатна макадамска коцка, која сега ја користат жителите од неколку населени места. Станува збор за права коловозна лента на која, иако дозволената брзина е ограничена на 100 километри на час, ретко кој од возачите ја почитува. Тие што доаѓаат кон Струмица брзаат да стасаат, а тие што излегуваат од градот сакаат што побрзо да ја поминат оваа делница. - Патот е прав како пушка и вистински предизвик е да се нагази на педалот за гас. Знакот со кој е дозволено возење од сто километри на час просто ве тера да притиснете малку повеќе и ретко кој вози со помалку од 130 до 140 километри на час - велат возачи, кои секојдневно ја поминуваат оваа делница и ја преименувале во „стотка“. .... Патот Струмица-Радовиш до скоро беше еден од најнебезбедните патни правци во државата. Во последните десетина година сукцесивно се заменува макадамската коцка со асфалт. Последната делница со коцка од овој уникатен пат, изграден во 1953 година, е во изградба и наскоро се очекува триесетте километри растојание помеѓу овие два града да се поминуваат по асфалтна подлога..... http://dnevnik.com.mk/?ItemID=32528A114C71EB45BA194427857DB800 Pa sega vie sami procenete koj e vinoven za soobrakajkite... Znaci dodeka bila kockata patot bil najbezbeden , a sega koga ima nov asfalt se pretvori vo pat na smrtta... Tuku mene mi e cudno tolku se investira vo policijata , do tolku li nemozat da kupat radari koi sami ke go vrsat snimanjeto, na toj pat dovolno e da ima dva radari i mislam deka ke nema problem so brzinata...Od druga strana cudno mi e sto vo Makedonija na vlezovite vo naselenite mesta kruzni tekovi ili vestacki krivini so koi ke se primoruvat vozacite da ja namalat brzinata... Bidejki situacijata e navistina alarmantna vo Stumickite sela koi se naogat na patot kon Bugarija ne e retkost da se vleva so brzina pogolema od 120 na cas... |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само радари и високи парични казни. Кога веќе голем дел од возачите не се свесни за опасноста по своите животи и по животите на останатите учесници во сообраќајот, свесноста за високи парични казни може единствено да повлијае да се контролира ова лудо возење, а со тоа и жртвите да бидат помалку. |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали ова значи дека треба да ги вратиме макадамите или да се прекине со врски и врскички барем во овој дел и казните достојно да се спроведуваат оти во прашање се животите. Некна еден пријател се радува оти нивното дете го сопрел пријател и поминал само опомена. Му дадов и мајче и шајче и му кажав дека дотичниот не му е пријател, напротив гробар. Требало да му ја земе возачката, да му дојде памето и друг пат да вози правилно за да остане живо. Мене да ми се случи да ми каже пријател полицаец дека му прогледал на мое дете низ прсти ќе го пријавам во внатрешна контрола нека се чеша каде не го јаде. |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
причини колку сакаш...еве една.
на дво-смерен пат има знак 100км....а на автопат скоро секаде стои знакот 80..па и 60км..така да ретко кој ги "чита"..и си вози по свое,бидејќи после 10-15 години и неговото шлепање со шкода или југо ..седнува во БМВ... ГОЛФОТ...АУДИТО..и шиба..200км/час на нашиот автопат кој е извитоперен(испокривен)губи контрола над воланот и возилото.. излетува.. а дали знае да вози?..како и каде ја купи возачката?. бевме и сме слепи кога се прават технички прегледи и кога се полагаат испити за возачки...сега се гине!!!.е се гине..нормална појава по сето тоа. |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мене радар не ме фаќа..побрз сум од повратниот сигнал.дури и на семафори црвено ретко сретнувам..само ако има колона.(земам пример од полицијата наша..таа поминува и на црвено,вози спротивно од насоката..шиба по 200 на сат...престигнува на полна и во свиок..) |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу бре ги аресам овие Струмичани. Си одат 200 години напред, си тераат манифестации (маскенбал-карневал, келнероолимпијада) а сега и
Kампања во Струмица - „Размисли дали си безбеден возач“ |
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Струмичанки опасна работа... делат лути пиперчиња на несовесните возачи... Убава идеја, само полицијата да не чека вакви кампањи за акција туку да биде поприсутна на улиците секојдневно и поажурна во казнувањето сообраќајни прекршоци. |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pedala za gas e pricinata
dozvoluva povekje stiskanje nego so e zdravo |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...problemot e shto pred nivni ochi , sekoj dnevno i sekojchasovno , se krshi zakonot vo taa sfera ,ama ovie samoo gledaat k'o ...
...tele vo sharena vrata!
...sum videl i na motor eden kako zboruva na mobilen ,...i toa vrtejki na krivina!!
|
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Причини има, и тоа многу. И страдаат и овци и министри. Се што излегува на пат
Министерот Бујар Османи повреден во сообраќајка |
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ama ,...zatoa pak ,..ne strumichani ama ,..skopjani ke imaat triumfalna glupost na vekot vo...drzavata!
...nabrzo! ..a i menazerijata se zgolemuva,..de bikovi,... konji,..pa, lavovi......ushte ,
magareto na Itriot Pejo fali....
...ili nema da fali ? Изменето од brza - 21.Ноември.2010 во 15:08 |
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Девојче се бори за живот... поради каприцот на некој 19-годишен тинејџер, да ја провози колата (веројатно од татко му) без возачка. Ова во држави кои функционираат нормално се третира како обид за убиство и најстрого се казнува. Нема да види ни возачка ни бел ден во затворот, ако не дај Боже девојчето не успее да се спаси. Како див запад сме, а тие сообраќајци зошто примаат плати, појма немам... |
|
Внеси реплика | страница <1 34567 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |