IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Уметност , култура и традиција
  Активни теми Активни теми RSS - Што читате моментално
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што читате моментално

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 121122123124125 163>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
BisernA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Јули.2008
Статус: Офлајн
Поени: 4662
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BisernA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2010 во 22:14
Светот на Софија... се обидувам да избегам од филозофијата на секој можен начин.... и мојата пребирлива рака ќе одбере книга за историјата на филозофијата...

сепак е интересна приказната...
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2010 во 22:27
Мене досадна ми беше,ај кажи кога ќе поминеш од пола натаму дали ќе ти биде уште интересна
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BisernA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2010 во 22:30
Originally posted by mrzla mrzla напиша:

Мене досадна ми беше,ај кажи кога ќе поминеш од пола натаму дали ќе ти биде уште интересна

таман се обидував да се заинтересирам   

ме интересира кое е другото девојче... моментално сум на 200 и некоја страна... ако ептен ја затупи ќе почнам да ги прескокнувам... лекциите на филозофот...   
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2010 во 22:33
да,тоа па тоа ми беше
само прашања и прашања,онака општи ништо посебно
а одговори никаде

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
Sho-Sana Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Ноември.2008
Поени: 2944
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sho-Sana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2010 во 23:42
паралелно читам две книги:

Историја на љубовничките од Елизабет Абот - прекрасно и богато документирано четиво, кое уште еднаш ја поткрепува тезата дека зад успешен маж секогаш (во сенка???) стои уште поуспешна жена

и

Досието Чехов: од бележникот на полковникот на НКВД од Александар Новачиќ - од малку поинаков аспект редови за топлата човечка големина на познатиот литерат Чехов, ах, мојот најобожаван  Чехов!љубов

Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот,
- не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот.
Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2010 во 23:58
Upomoc,molim za oprostaj-Frederik Begbede

„   Kada sam napunio cetrdeset godina,potpuno sam
                                  poludeo.Pre toga sam se, kao i svi drugi,samo
                                  pretvarao da sam normalan.Pravo ludilo nastupi tek
                                  kad prestane drustvena komedija....“

Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Blue Scarlet Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Регистриран: 03.Ноември.2009
Поени: 9011
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2010 во 23:58
Originally posted by Sho-Sana Sho-Sana напиша:

паралелно читам две книги:

Историја на љубовничките од Елизабет Абот - прекрасно и богато документирано четиво, кое уште еднаш ја поткрепува тезата дека зад успешен маж секогаш (во сенка???) стои уште поуспешна жена

и

Ma neeeeee toa e samo istorija ... poubavo e da se zanemaruvaat faktite .... spored posilniot pol de ...

Interesna kniga vo sekoj slucaj i spored goleminata bara trpenie ... намигнувањеголема%20насмевка
големо%20гушкање
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
gonzo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Мачкозил

Регистриран: 04.Декември.2008
Локација: У дневну
Поени: 3137
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gonzo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2010 во 02:03

Gi obozavam ovie knigi kaj sto ne treba da se zamaras da mislis...samo deri...ko film da gledas...да
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
Кон врв
Anna Karenina Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)
Stranger in Moscow

Регистриран: 22.Септември.2010
Поени: 7
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anna Karenina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2010 во 22:53
Сликата на Доријан Греј
за прв пат ја читам на македонски, но морам да признам дека англиската верзија е попријатна за читање :)
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2010 во 22:58
мене македонската верзија ме разочара...не можев да ја дочитам книгататага
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
zamislena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2010
Поени: 14566
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2010 во 14:19

Коренот нема некоја естетска појава...
Коренот личи на стожер, забиен во длабочината
на земјата, без најава за кршок. Напати личи на волк.
Вечно присутен во неумоливиотвиеж,некаде над себе
некаде во виорот на болката, по некогаш и во длабочината
на срцето ... Само што е вечно присутен во бесмртната мисла
и претставува извор  на  доброто и злото ....

................  Љубовница ...................

Ката Мисиркова - Руменова

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BisernA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2010 во 19:48
Ја оставив светот на софија....

сега ја читам Секој што е некој
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2010 во 01:47
Ти реков досадна е

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BisernA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2010 во 01:47
ми послужи примерот со зајакот за еден есеј... се другото, како сум го прочитала така сум го заборавила

а моментално ЌЕ ја читам ( откако мајка ми ќе ја дочита ) Страници на нашата љубов.... која ако не се лажам е филмот The Notebook ....
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 121122123124125 163>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.