|
Калиопи |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Калиопи сними спот за „Не сум како ти”
Македонската поп дива Калиопи деновиве го заврши снимањето на спотот за нејзиниот моментален хит „Не сум како ти", кој е најавен сингл на нејзиниот нов поп албум „Порака” кој треба да излезе на крајот на септември Спотот се снимаше на неколку атрактивни локации во луксузниот планиски ресорт „Радика” во Маврово. Режисер на спотот е Александар Ристовски Принц, костимите се на Александар Ношпал, а за шминкaта и фризурата се погрижи Сергеј Варошлија. Спотот е едно сесема ново издание на Калиопи кое ќе биде вистинско изненадување за публиката и нејзините фанови. Калиопи се појавува во урбан ретро стил и изгледа поразлично од кога и да е досега. Дејството на спотот е страсна љубовна приказна со уверливи филмски кадри во кои доаѓат до израз одличните актерски способности на Калиопи и нејзината моќ за трансформација пред камерите. До крајот на следната седмица, спотот ќе биде промовиран во Македонија, како и на ТВ станиците ширум Балканот. извор: форум |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Калиопи со албум на три јазика Новиот албум на Калиопи "Порака" е снимен на три јазика: македонски, хрватски и на англиски јазик. Со овој проект, поп дивата, откако се врати на екс југословенскиот музички пазар, планира да го освојува и европскиот. |
|
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најдобар , и највреден вокал и изведувач во околинава...
|
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
Iron Man
Сениор железен раз бираш Регистриран: 11.Јануари.2009 Локација: Antarctica Статус: Офлајн Поени: 8032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ги сакам нејзините песни,а фаворит ми е оваа!
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Убаво пее, ама не ми се допаѓа нејзината музика....
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Калиопи има несекојдневен вокал, бојата посебно ми се допаѓа... Ексцентрична е понекогаш, емотивна до лудило... Песнава со Васил ми е многу убава... |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Калиопи со бесплатен концерт за фановите Калиопи ќе го промовира новиот албум "Порака" заедно со своите фанови. Поп-дивата ќе одржи бесплатен концерт на скопскиот плоштад на 30 октомври во 20 часот. На концертот во живо ќе бидат изведени единаесетте песни од албумот, како и старите хитови на Калиопи. |
|
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мозеби овде се нејзините фанови,ама јас не сум.Некако неможам ни да ја слушам ни да ја гледам.Вртам канал....
|
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Калиопи вечерва одржа бесплатен концерт на плоштадот во Скопје.Го промовираше новиот албум,а секако тука беа и старите хитови..супер атмосфера,супер забава.
Браво за Калиопи |
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да се надоврзам ...суперишка беше...малку повеќе само да траеше,уште поубаво ќе беше...како и да е супер помин |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Калиопи многу сакам да ја слушам, ја ценам како музичар и уметник, само не можам да следам интервју со неа. Ми е некако непривлечна како личност.
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Калиопи претставник на Македонија на Евросонг 2012 во АзербејџанНа претстојното 58-мо издание на најголемиот европски музички натпревар наречен песна на Евровизија, кој ќе се одржи во мај 2012 во Баку, Азербејџан, Македонија ќе ја претставува нашата поп-дива Калиопи. Така денес одлучи Македонската радио телевизија, која како полноправна членка на европската радиодифузна унија го има ексклузивното право на избор на македонскиот евровизиски претставник. Раководството на МРТ, во договор со избраниот евровизиски тим и програмскиот колегиум на МТВ, одлучи оваа година да го промени досегашниот концепт на избор на песна и пејач кои ќе ја претставуваат Македонија на претстојното издание на Евровизија, кое ќе се оджи од 22-26 мај 2012 во новоизградената кристална палата во Баку, Азербејџан. На ваквиот чекор-да се одвојат Скопскиот фестивал и Евросонг како посебни проекти, МРТ се одлучи по низа направени анализи, а со цел поголем успех на Мекедонија на најпрестижната музичка манифестација, како и подигнување на реномето на најголемиот музички фестивал кај на скопскиот, кој пак е веќе закажан за 13 –ти ноември 2012-та. На покана на МРТ, ова се првите импресии на Калиопи: “ Ви благодарам многу на поканата, се разбира дека ја прифаќам, жал ми е што во највозбудливиот момент не сум во Македонија, почестена сум, одговорноста е огромна“. Калиопи е најголемата македонска поп-ѕвезда и една од најголемите на балканот која зад себе има повеќе децениска успешна и плодна кариера како автор и интерпретатор на 9 соло албуми, преку 100 концерти ширум Македонија и надвор од неа, 3 големи концертни турнеи, голем број видео изданија на своите најголеми хитови, 3 документарни филмови, како и музика за филм, театар и современ балет. Воедно, Калиопи се истакнува и со својата соработка со други познати музички имиња од домашната, балканската, но и од светската музичка сцена, како и со своите хуманитарни активности. По враќањето на Калиопи во Македонија ќе биде закажана и првата официјална средба со раководството на МРТ на која ќе бидат прецизирани сите детали врзани за проектот, како и првата средба со медиумите. Изменето од Calipso - 19.Ноември.2011 во 23:30 |
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |