|
Дали се сметате за нормални? |
Внеси реплика | страница 123 38> |
Автор | |
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 14.Јуни.2006 во 23:26 |
dali vie se smetate za normalni????? znam deka nikoj ne e 100% normalen ama sepak.....dali vie smetate deka nekoj e nenormalen????? i aj obrazlozete zosto smetate deka ste normalni?
Изменето од mamma - 12.Април.2008 во 16:01 |
|
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
|
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
epa eve poso site se plasite da kazete dali ste normalni jas da si kazam deka ne sum bas mnogu normalna. aj sega vie ponormalnite kazete nesto samo vi se molam nemojte so cuci buci
|
|
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mislam deka sum normalnaa dali drugite toa go mislat za mene neznameden clen od forumot definitivno znam deka me smeta za nenormalna.......................
|
|
|
|
dragan733
Група Регистриран: 30.Мај.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 52 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во однос на што нормално? Треба нормално во однос на објективноста. Објективноста да биде референца. Ако некој мисли дека сијалицата е сонце, а не и сијалица, сигурно тој е ненормален. Ако некој мисли дека компјутерскиот маус е навистина глушец, повторно е тој ненормален. Ако некој мисли дека Земјината топка е плоча, а не и топка повторно е ненормален. Значи нормално во однос на опто прифатени и докажани норми. |
|
YODA
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 205 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прво и прво на таа шо му текна темата не му е разрешена дилемата дали е нормална, па така сега му текна да провери дали другите се сметат за нормални. Јас лично не се сметам за нормален пошто тој шо мисли дека е нормален уствари е ненормален зато шо не значи да си нормален ако следиш шаблони и само задоволно си се вклопуваш во нив. Баш да си нормален значи да си единствен, секој чоек си е уникат сам за се*е и то е една од главните одлики за човештвото. На пример, во времето на Тесла сите универзитетски професори во Америка го сметаја за пореметен, а благодарение на него јас ова го пишам за вие да го прочитате. Така да ич да не ве мачи мислата дали сте нормални, оти штом почните да си се тешите со: „ Да бе да, нормален сум си јас, шо сакат нека велат другите, јас сум си нормален“, е дури тогаш ќе забегате. |
|
и то...
|
|
Anai
Нов член Регистриран: 08.Јуни.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Потполно се согласувам,
денес нема дефиниции во психијатријата, за тоа кое однесување е нормално, а кое е ненормално. Мојот професор по Ментално здравје, на едно предавање ни даде многу убав пример, тие што не се баш сигурни дали се нормални, сами си доаѓаат на психијатар, на разговор, тоа е превентива, и тие луѓе може да се каже дека се ОК, загрижени се за своето ментално здравје, со оглед на стресовите, со кои живееме во денешно време.
Додека многу пострашно е кога на психијатар, те водат роднини, пријатели или не дај Боже, со болничко возило |
|
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
abe ti i psihijatar dan si so taka od eden post uspea da napravis psiholoski profil na toj so ja otvoril temava?ponatak bez navredi,zs brisam...
|
|
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
|
dragan733
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мора да се разграничи нормалното од ненормалното. Како што не постои само нормалност или само ненормалност. Според дијалектиката постои пар, нормалност и ненормалност, а објективноста ќе биде референца. Ненормално е на пример сега да речете дека можете да трчате со илјада километри на саат, кога човекот е ограничен. А за откритијата во науката, секогаш треба и доверба, но и недоверба.
Изменето од dragan733 - 16.Јуни.2006 во 20:36 |
|
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
OZBILNO?????
SEGA MI E JASNO ZOSTO JA OTVORIV TEMAVA
|
|
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mene nisto ne mi e jasno
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dobro e sto go delis mislenmjeto so YODA, mi pomognavte da razresam nekolku dilemi vo mojata glava
inace sekako deka nema granica koj e normalen a koj ne e. ama sepak dali spored vas vie samite et normalni??????
|
|
|
|
dragan733
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И мене полека ништо не ми е јасно. Па како може да биде нормален и наркоманот кога тој си живее во свој свет кој нема ништо со објективноста. И што е смисолот на сето ова, ајде да бидеме наркомани и да се дрогираме? Ма ајде!!!!!!!!!!!!!!!! Ненормални сте!
Не постои апсолутна слобода, па да речете нема граници меѓу нормалноти ненормалното. Е тука сте се заебале.
Или еве еден пост од хектор во форумот политика:
>>site ste budali sto glasate za aramii <<
Паметниот никогаш не гласа за арамии. Ако се сметате за ненормални, повелете гласајте за арамии. Изменето од dragan733 - 17.Јуни.2006 во 21:40 |
|
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Генијалноста се граничи со лудилото... / во врска со примерот на Никола Тесла / и таа нема многу врска со "нормалноста"... Сепак постојат зборовите нормален и ненормален, значи постојат усвоени правила и мислења според кои некој се смета за нормален (и покрај индивидуалните карактеристики на личноста), а некој за ненормален (психијатрите имаат други термини ). Кој би бил ненормален е можеби полесно да се утврди, одошто кој е нормален... Ненормални според мене се сите шизофрени, параноични и хистерични... Верувајте ми, тие навистина се разликуваат... |
|
|
|
Anai
Нов член Регистриран: 08.Јуни.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прости, Alekta
Мислењето што го споделив со YODA не се однесуваше на твојата ментална состојба, туку на мојата |
|
Внеси реплика | страница 123 38> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |