|
Што читате моментално |
Внеси реплика | страница <1 4041424344 163> |
Автор | |
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Силвер Беј - Џоџо Мојес
го обожувааааааааам преводот..... само тоа гледам... ептен сум ситничава за тоа во последно време... а книгата е добра за тепање време... |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не,и нема да го сменам мислењето...јас ја доживеав ко лимунада...
и не ме чуди,бестселерите се обично такви де,шо ми се запнавте па вие толку
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
BiBi_G
Сениор СТАРОСЕДЕЛЕЦ Регистриран: 27.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 3175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сеуште не го смени мислењето? |
|
NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE! |
|
BiBi_G
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мрзлич, ако не ти е моментот поарно не ја читај.... не за друго,книгата не заслужува не внимание
Немој после и тебе како и Анѓа да те читам овде да се чудиш што толку џева кренавме околу книгата да не бидам оф-топик и да си кажам....во моментов не читам ништо |
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас ја читам оваа,ама ми треба концетрација коај ја немам,и во место стојам со книгава а за Ќерката на чуварот на спомените е супер,Анѓелинче незнам зошто не ти е убава |
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
avon
Сениор Регистриран: 31.Јули.2009 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vestica
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја почнав пак да ја препрочитам “Разговор со Спиноза“ од Гоце Смилевски, ама ми фали малку концентрат... да ја дочитам...
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
може и да е така...ама толку ми ја фалеа што очекував кој знае што |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
BiBi_G
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... Анѓо ма... ме изненадуваш сега...можеби не ти бил моментот за таа книга ??? |
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ќерката на чуварот на спомените
многу фрка околу книгава за ништо...по фалбите што ми ги изнакажаа очекував кој знае што....ко да ја читам Мир-Јам
|
|
|
|
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
The Appeal - John Grisham
Gotovo ova e poslednata 'legal fiction' kniga na Grisham procitana...17 komada ...
|
|
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
се шлаам по форумов онака безвезе ........ читам и се чудам .........
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ангелот Џони,... читам и плачам - од преводот
па толку аматерски преведено бре бре бре.... секоја реченица почнува со Тој/Таа/Тоа/Тие.... толку ли не знаат дека македонскиот јазик дозволува варијација во реченицата, заменката не е потребна за да се дознае за кое лице станува збор... глаголот кажува.... бре бре бре....... а за глупавите и несмислени реченици да не зборувам.... цитирам: ,,ТИ никогаш ПОРАНО не си бил МРТОВ,,.... Ој Свети Ѓорѓијо..... Изменето од BisernA - 07.Септември.2010 во 18:04 |
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Recognition and Denial, Greece and Macedonians after Versailles - Viktor Gaber
|
|
Внеси реплика | страница <1 4041424344 163> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |