|
Може ли да се види Исус, денес? |
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Автор | |||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Hahhahaha Spirose ne zameraj ama jas da se nashalam malku....Zivotno najblisko na boga e onaa sto najdolgo stoelo na krstot na mojot .....SNAJPER.hahahaha te molam ne zameraj... |
|||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Разликата е со луѓето кои не сакаат да увидат дека пиперките, доматите, сончогледот и лебот насушен многу подобро спасуваат од глад отколку мршите на животните. Моите баба и дедо после втората светска војна имаа само компир, сол и понекое јаболко. Крави, овци, пилиња - беше се однесено или испотепано со гранати и к*ршуми... Сети се на случката со Мојсеј и прегладнетиот изнашетан народ во пустината - Бог не им прати копани(од претходно заклани животни) од небото, туку некакви трошки кои ги собираа и можеа да се најадат. |
|||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
За мене лебот е многу поважен од животинското месо и баш во тој редослед БОГ им пушти во пустињата! Но, те молам одговорими на прашањето: а) или б) ? |
|||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
На пр. прахристијаните организираа испорака на големи количини генетски не-манипулирани семиња од разни житни култури кои успеваат и на африканска почва со соодветни инструкции околу обработката. Ете ги денес полни им се амбарите на тие луѓе, многу плодови даруваа понатака или ги продаваа на своите со-африканци по поволни цени. Е сега замислете кога вака би постапувале светските влади не само мала група луѓе! ЗНачи оние кои можат и живеат во изобилие(а тоа се сепак во прв ред државите кои се декларираат дирекнто или индиректно како христијански) да им дадат на оние кои немаат но не во смисла гладниот да го нахранат за да утре биде повторно гладен, туку да го научат и му помогнат да го меси сопствемиот леб за никогаш повеќе да небиде гладен. |
|||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ako mu dadesh riba na gladniot kje go nahranish za eden den, no ako go nauchish kako se lovat ribi kje go hranish celoto seloto doveka.
Malu zabegavme na strana so trpezata i jadenjeto meso... da se vratime nazad na temata: Може ли да се види Исус, денес? Изменето од Messenger - 04.Септември.2010 во 17:39 |
|||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Se sl*gam so se sto si napishal ama toa e UTOPIJA odamna seto toa e poremeteno i postaveno na nacin na kkoj funkcionira deneska... |
|||||
Give me your secrets
|||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Јас пак повторно љубезно те молам од овие две категории да ми кажеш кој е поблиску до Христос? а) Она животно што долго (во добри услови) живеело на земјата, пред телото да му биде изедено од црвите и со тоа инкарнирано во ними? б) Она животно што кратко живеело на земјата и со своето тело (прехранувајќи ги) ги спасило благодарните Чеда БОЖЈИ од глад и последиците на гладот? [/IMG]
Messenger, ќе бидеш ли така љубезен и постовите што “ни побегнаа“ кон животните да ги ставиш во адекватната тема? БОГ и односот кон животните. п.с. Кога христијанинот ќе види јагне, овци, пастир, магаре, ... - но и се' друго што живее, дише и не дише - и ако не се сети на се'опфатното Евангелие БОЖЈЕ, тогаш ... |
|||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||||
teodul
Сениор Регистриран: 05.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 190 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Vo nekoi od temite spomnat e elvirskiot sobor 305 god. ke moze nekoj da mi kaze kade da ja procitam sodrzinata???? mesinger???
|
|||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Иако сме надвор од темата, повели, линк до одлуките на соборот во Елвира, со објасненија. |
|||||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Разликата е кај луѓето: оние кои јадат животни бидејќи во моментот навистина немаат друг избор(на пр. порано ескимите) се оптоваруваат помалце отколку оние кои животните ги убиваат од обест и заради профит иако живеат во услови каде можат бе проблем безмесно да се хранат или понудат таква храна. Но и едните и другите како души ќе требаат еден ден да ги молат животните за простување.
Вистински благодарните чеда не запаѓаат во такви тешки ситуации. Гладта ако се јавува во катастрофални размери како и другиот тип немаштија е знак дека душата е сиромашна со Божјата светлина бидејќи од истата се оддалечила. Бог преку пророците постојано опоменувал во врска со тоа, но луѓето не ја прифаќаат опомената. Во еден момент последиците почнуваат да дејствуваат и тогаш за жал се случува тоа што низ историјата многупати се случувало... Се надевам сега бев појасен. п.с. Messenger, и јас се согласувам последните неколку постови да бидат префрлени во соодветната тема. Изменето од Majkl - 06.Септември.2010 во 18:59 |
|||||
teodul
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Многу благодарен Македен.
|
|||||
teodul
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
УУфффф сега отворив , е сега уште едно прашање дали го има негде со јазик од нашето говорно подрачје не можам баш правилно да преведам.
|
|||||
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |