|
Лекови од нашите бабички и лекови од природата |
Внеси реплика | страница <1234 18> |
Автор | |
Синдарела
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Бањана Пепелашка Регистриран: 06.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
од кога паметам мајками ми дувала на крајниците нишадор,а кога пораснав...сега јас самата си ставам кога ќе приметам гној на грлото. чувството е ух..јак..ама дејството е |
|
bosab
Сениор the greatest legs in the world Регистриран: 21.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 11079 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Уровот има мирис ко леблебија ама не е незнам точно шо е леков ми го имаат кажано баба ми го применува и е ептен задоволна ама знам кај го има зашто јас и го купувам.
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Уров е наут-така мислам
|
|
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како влијае врз маснотиите?Тоа има вкус на кафе.
|
|
|
|
bosab
Сениор the greatest legs in the world Регистриран: 21.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 11079 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да, маснотиите ги снемува т.е. се во нормална граница и не само бабами знам и други луге што го пијат и се задоволни немаат веке маснотии а и се пие како кафе.
|
|
bosab
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
покрај зелено пазарче има зграда кај сто има две/три месари и во истиот ред има продавничка за кафе и тука продаваат такви работи ако купуваш кази и ке ти го смелат и ке ти го измесаат.
|
|
bosab
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
само да знаеш не треба да се става шекер и по можност и талогот да се испие.
|
|
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За намалување на крвниот притисок и холестеролот во крвта е дајконот (личи на огромен бел морков) и шитаке печурките (ама тие се многу скапи). Има и шитаке печурки во прав и правот се пие растворен со вода или сок, но може да се става и во манџа... А дајконот е супер, ефтин е, а е многу ефикасен. Се јаде рендан, како салата, зачинет со оцет и малку сол.
За висок притисок никако кафе...Наутот е О.К. тој се прави од 'рж... |
|
|
|
babyy
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8193 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пред некој ден слушнав од една пријателка лек за симнување на температуара.
Сите знаеме за облоги од оцет на нозете,ама еве слушнав нешто поефикасно. Нозете.т.е. стапалата се премачкуваат со сенф и температурата се намалува за многу кусо време |
|
kokolo
Сениор Регистриран: 03.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2960 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kaj nas botanikata pocnala od mojata prababa. znaela za edna trevka, koja gi obnovuva nervnite i koznite tkiva, ako se pie deluva smiruvacki na nervniot sistem i otvora apetit. isto ja zgolemuva koncentracijata i oshtrinata pri rabotenjeto.
|
|
ONLY GOD CAN JUDGE ME NOW
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
КОја е таа тревка коколо мило?
|
|
|
|
kokolo
Сениор Регистриран: 03.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2960 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
taa trevka rasti samo na edno mesto vo makedonija, toa e edno ritce, odma nad mestoto kade shto jas ziveam, znam samo deka rasti pokraj edna karpa, dedomi ushte ne mi pokazal kade tocno se najduva toa mesto no se nadevam ke mi kaze.
|
|
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
супер мило обожавам сетки растенија..
па ако некогаш дознаеш не ни кажувај само скубни и дај ми |
|
|
|
kokolo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mislam deka imam neshto od nea doma, ali nesum suguren bash, ke proveram da vidam.
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1234 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |