|
Современа архитектура |
Внеси реплика | страница <1234 10> |
Автор | |
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Резиденцијален објект во Данска
Анар Тауер Дубаи |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
emilgrant
Нов член Регистриран: 21.Август.2010 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ова не е Чикаго туку The City of Arts and Sciences - Valencia, Spain |
|
Schatzii
Сениор Регистриран: 04.Мај.2010 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 10600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
BMW музеј - Минхен
|
|
Dream what you want to dream;
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
|
Schatzii
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
|
Schatzii
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нешто и од внатрешноста на музејот
кинетичка скулптура од 714 топки
|
|
|
Schatzii
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
веројатно и ова е внатре
|
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
убаво шатзи што ти текна на вакво нешто, мене што се однесува до модерна архитектура, ме привлекуваат било да се историски, уметнички или други...
во секој случај, нешто слично еве, музејот на Порше во Штутгарт |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
патем си ја пропуштила според мене најинтересната галерија на БМВ
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
Schatzii
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не ја сретнав таа слика,затоа
Innsbruck - железничка постојка
Изменето од Schatzii - 25.Август.2010 во 15:17 |
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...
Лоцирана на индонезискиот остров Бали, вилата Алила е проектирана со цел да го истражува потенцијалот кој што го созадва фузијата на народната архитектура во корелација со современиот дизајн. Вилата Алила претставува комбинација на фолклорни елементи карактеристични за архитек*рата на Бали во кој е интегриран современиот архитектонски пристап во решавање на формата и просторот.
Карактеристично и впечатливо е што архитектите во архитектонскиот пристап на решавање на просторот, особено внимавале во просторноста и хиерархијата која што ја наметнува фантастичната локација, ослободувајќи ја вилата од непотрбни преградни површини со цел создавање на чувство и амбиент во кое станувате дел од природата. Проектот е дело на архитектонското студио WOHA. |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
marina bay sands....noviot kockarski komplex vo singapur,...so tri 59 katni kuli na chij vrv na 200 metri visochina ,se naogja nebesniot park,...
....so gradini,..restorani,.barovi.sali za tancovi ...i najgolemiot bazen vo svetot! fascinantno ,..nema shto ! ..a, ovie tuka,...lavovi i konji ke mi praele.... |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Архитектонско чудо кое создава главоболка!Ова е испреплетена зграда -
коцка е туку што е изградена во Тајпеј, главниот град на Тајван.
Димензиите се 57 x 57 x 57 метри. Целата е со огромни континуирани
спирални скали кои изгледаат како да се во постојано движење и
бесконечни. |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сончев водопад за Олимписките игри 2016 Рио де Жанеиро е избран за домаќин на Олимписките игри во 2016 година, и центар на неговата архитектура може да биде овој гигантски водопад конструиран да работи на сончева енергија. Дизајниран е од швајцарската архитектонска фирма RAFAA, и функционира на тој начин што собира сончева енергија за да ја “пумпа” морска вода нагоре, и како резултат преку вртечки турбини водата паѓа надолу. Внатрешниот простор на оваа сончева кула ќе биде исполнет со амфитеатар, продавници и бутици. Луѓе ќе може да се качуваат на врвот на кулата и да ја разгледуваат убавината на Рио де Женеиро од различни набљудувачки терени. Предвидено е дури и можност за банџи скокање. |
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
Внеси реплика | страница <1234 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |