|
Никола Карев |
Внеси реплика | страница <1 78910> |
Автор | ||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koga tolku go znaes Misirkov, zosto ne dojdes na temata za nego, pa da vidime sto e vistina i sto e izmislica vo negovata kniga.
Za prekrstuvanjata mu e polna izmislica, samo da odbelezam. Ako napolovina gi prifakjavte ideite na Misirkov, deneska nemase da imame nikakov problem od istoriski aspekt. |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А кој тоа ти кажал дека Мисирков лаже и иэмислува
Нешто да не не ти е по кеиф,да не се секираш нешто случајно |
||
lav4eto
Сениор Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А види што Блаже напишал уште во 2001:
Блаже Ристовски, "Столетиjа на македонската свест", Скопjе, Култура, 2001: стр. 458: "Беше наполно прав и Мисирков во своjата фундаментална критика за Востанието и неговите раководители. Неговите укажуваньа се покажаа наполно точни во послешната практика. На пр., во ослободеното Крушево се формира градска управа составена од "Бугари", Власи и гркомани, па во зачуваните писмени акти не фигурираат токму Македонци(!); во Европската комисиjа на Хилми-паша во Битола имаше навистина претставници од сите "народности", но пак немаше именно - од Македонците..." |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не ти треба Блаже - Крушевскиот Манифест доволно објаснува за првата Македонска република и нејзиниот устав
|
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Председателот бил од Македонците, а градската управа ја оставил на другите националности. |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da ne zaboravame deka МИ ПРИЗНА ДЕКА БИЛ „БУГАРОФРОН” Sto mu rekol - jas sum bugarofron ili jas sum Bugarin? |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ете па види сам
|
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас тоа го знам, а и ти на секоја страна по три пати го покажуваш.
Тоа го кажал по како му признал дека е БУГАРОФРОН /бугаризиран Македонец/. |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ја Бугарофон негледам никаде - јасно се искажал за Македонец и јасно кажал дека комитетот не е Бугарски
|
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не гледаш оти мижиш.
Кажал си човекот дека е Бугарин, ама Гркот не можел да замисли како е возможно Македонец да биде Бугарин, Туркомонгол, и го пишал бугаризиран Македонец. Колку сте блиски ти и Платеникот со грчкото размислување!!! |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ти си во заблуда голема,читаш нешто што не е напишано,нешто што не е чудно за Бугарофил но кога ке погледнеш без Бугарофилски очила ке видиш дека МАКЕДОНЕЦ е МАКЕДОНЕЦ - нема ништо скриено,додадено,изменето и тн.
|
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како не е напишано? Напишано си е - „ТОЈ МИ ПРИЗНА ДЕКА Е БУГАРОФРОН“ |
||
d4 b3
Сениор не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ti moe da pretstavish samo deka ova se chita i se prifaka bez niakakva kritika i site sa hepi Изменето од d4 b3 - 31.Август.2010 во 15:28 |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не не,не си разбрал,напишано е дека ги мрази Бугарофоните и дека се спремни Софија да ја запалат само ако им дозволи централниот комитет - кој убаво е напишано дека не е Бугарски |
||
Внеси реплика | страница <1 78910> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |