IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Може ли да се види Исус, денес?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Може ли да се види Исус, денес?

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 5>
Автор
Порака
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Статус: Офлајн
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Може ли да се види Исус, денес?
    Испратена: 26.Август.2010 во 00:23

Што мислите вие?

Може ли да се види Исус, денес?

Поздрав   

Еве еден човек кој што верува дека го видел

Изменето од spiros - 26.Август.2010 во 00:24
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2010 во 00:24
Moze - nasekade..
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2010 во 13:01
Глупости.
Можеш ли да го видиш воздухот?
Сигурно не.
Ама убеден си и знаеш дека постои.

Така и ова.
Не можеш да го видиш, можеш само да го осетиш неговото присуство во тебе, пропpатено со мир и среќа.

Ама тоа се верниците...

Изменето од Tiggy Vicious - 27.Август.2010 во 19:09
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2010 во 13:59
Спирос,не функционира линкот,прбај да корегираш.

А баш сакав да видам дали човекот има издржани факти за неговото тврдење или се се сведува на верба.....
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2010 во 14:42
...sigurno gospod se umeshal,..zatoa ne funkcionra!намигнување

...a...denes vika,a?збунетост

....a, porano se gledashe , neli?изненадување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2010 во 17:39

Denes so golo oko ne mozeme da Go vidime, no koga ke dojde Armagedon ke Go vidat site.

Dojdi Gospodi Isuse !

Soberi si ja veresijata od Zemjata . AMIN !
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2010 во 18:53
Originally posted by renatax renatax напиша:

Спирос,не функционира линкот, пробај да корегираш.А баш сакав да видам дали човекот има издржани факти за неговото тврдење или се се сведува на верба.....

Се извинувам за пречките!       

Кликни тука за видео!
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2010 во 19:22
Благодарам што ни овозможи да го видиме линкот.да

Све ми наликува на една мистериозна приказна која човекот во детали ја објаснува.

А јас баш сакам да прочитам како ќе се произнесе Спирос,верува ли тој дека човекот е еден од ''одбраните'' кој  имал можност да го види ликот на Исус?!
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2010 во 19:29
 abe lugjeee?!.изненадување..na planetava ima momentalno,.. 7 milijardi lugje....... bre,..lugjeee!..збунетост

i samo na eden ...mu doshol ...i go odbral , a?збунетост

...pa i stotina neka bidat,..iljadnici,.да.

...nishto toa ne dokazuva,..dodeka sekoj nema da moze da go vidi,..dali neposredno,..dali so sliki..od drugiot kraj na svetot,..seedno,..изненадување

tuku,...pred nekoj da kaze,
.i jas ne sum go videl amazon,..ama ,..ne mi treba mnogu,...za da go vidam ,...ako navistina posakam !да
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2010 во 23:14
Originally posted by renatax renatax напиша:

Благодарам што ни овозможи да го видиме линкот.даСве ми наликува на една мистериозна приказна која човекот во детали ја објаснува.А јас баш сакам да прочитам како ќе се произнесе Спирос,верува ли тој дека човекот е еден од ''одбраните'' кој  имал можност да го види ликот на Исус?!

Рената, само што дојдов од една подолга прошетка низ ближната шумичка. Полна месечина свети над шумата и хоризонтот, надворешната темература (според мерачот во автомобилот) 22 степени целзиусови, дрвјата, тревата, полските цвеќиња, ... мирисаат неопишливо, ... шумските птици претпазливо пуштаат по некој звук во ноќта, ... животните шушкаат нежно сокривајќисе (за секој случај ) од моите чекори ... Ах, прекрасно ... неопишиво!
Само што дојдов - додека фамилијата веќе си легнала - “прекршив“ леб да каснам малку и се мислев дали да ѕирнам до форумов или да си одам одма да легнам, бидејќи утре ќе треба прилично рано да станам. Кога појдов да го исклучам теле-визорот и ресајверот (кои беа на stand by) на часовникот од DVDто (кој оди неколку минути понапред) видов дека покажува 22:19 часот, па се решив да ти одговорам на твојот пост од 19:22 часот .

Принципиелно верувам, но сум и прилично претпазлив!
Посебно кога луѓето не ме викаат или приморуваат да Го видам во некоја соба или просторија, во некој “божји храм“, во некоја пустиња, планина или слично, тогаш отворен сум да го слушнам доживувањето т.е. сведоштвото и ако е за верување да верувам.

На сите следбеници и верници Христови (а посебно на оние од македонија) предаден им е еден бисер кој што вели : Се испитувајте, за доброто држете се! (1 Солун. 5:21)

Видеото на човеков му трае 9 минути и 22 секунди, а внатре ја споменува и последната книга во Новозаветните Списи на Библијата - Откровение која има 22 глав. Но исто така тој го споменува и Св. Ап. Павле, кој што како единствениот од 12те Апостоли Христови, Го гледа и слуша Христа одкако е Тој вознесен на Небесата кај Отецот! Ова може да се прочита во 9та и 22ра глава на Делата Апостолски!

Ако ја читаме 9та и 22ра глава на Дела Апостолски, ќе видиме една површна контрадикторност, бидејќи во глава 9 луѓето во Савловата близина слушаат глас но не гледаат никого (стих 7), додека во 22ра глава (стих 9) Светлината Ја гледаат а Гласот не го слушаа.

И во едниот и во другиот случај - не само еден човек доживува нешто надприродно, туку и - околината доживува нешто чудесно!

Затоа мене многу би ме интересирало дали и другите присатни во паркот Го слушнале Гласот или Ја виделе Светлината, што немора да значи дека ако тоа не е случај ... човекот лаже или халуцинира!

Лека ноќ

Ете, иде со облаци, и ќе го види секое око, и оние што Го прободоа; и ќе се расплачат пред Него сите племиња на земјата. Да. Амин! (Откровение 1:7)

Изменето од spiros - 26.Август.2010 во 23:19
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2010 во 12:24
Originally posted by spiros spiros напиша:

[QUOTE=renatax] Благодарам што ни овозможи да го видиме линкот.даСве ми наликува на една мистериозна приказна која човекот во детали ја објаснува.А јас баш сакам да прочитам како ќе се произнесе Спирос,верува ли тој дека човекот е еден од ''одбраните'' кој  имал можност да го види ликот на Исус?!

Принципиелно верувам, но сум и прилично претпазлив!
Се испитувајте, за доброто држете се!
(1 Солун. 5:21)

Ако ја читаме 9та и 22ра глава на Дела Апостолски, ќе видиме една површна контрадикторност, бидејќи во глава 9 луѓето во Савловата близина слушаат глас но не гледаат никого (стих 7), додека во 22ра глава (стих 9) Светлината Ја гледаат а Гласот не го слушаа.

И во едниот и во другиот случај - не само еден човек доживува нешто надприродно, туку и - околината доживува нешто чудесно!

Затоа мене многу би ме интересирало дали и другите присатни во паркот Го слушнале Гласот или Ја виделе Светлината, што немора да значи дека ако тоа не е случај ... човекот лаже или халуцинира!

Спирос,најпрво да изразам благодарност за укажаната чест од твоја страна што бев удостоена со одговор,по цена на скратување на твојот сон за цел еден час.голема%20насмевка

Многу ми се допадна твојот пост и начинот на кој  ја покажа твојата верба,но таа не е слепа  ,туку со доза на  претпазливост во неа.
Токму таа претпазливост те наведе да ги посочиш наведените поглавја според кои нешто не се совпаѓа во приказната на човекот од видеото,а јас од истата причина во мојот пост погоре прашав дали токму овој човек е еден од ''одбраните''.
Не сакам да кажам дека човекот халуцинира,но со доза на претпазливост(како би рекол ти)голема%20насмевка гледам на целата оваа случка.
Значи може да бил одбраниот кој ќе го слушне Исусовиот  глас,може да бил одбраниот кој го видел Исусовиот лик,ајде да кажам имал преголема среќа ,па и го слушнал и го видел,но и кај мене стои истото прашање....што е со  остатокот од присутните во паркот?!

Кон врв
Omar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Too young to die...

Регистриран: 22.Февруари.2009
Поени: 12633
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2010 во 13:17
ne koregiraj postovi tuku ako ne odi linkot brisi ja temava!!!
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2010 во 15:36

Евангелие според Матеј
Глава  24   

23  Тогаш, ако ви каже некој: 'Еве, овде е Христос, или таму е', не верувајте!

24 Оти ќе се појават лажни христоси и лажни пророци, и ќе се покажат големи знаци и чуда, за да ги прелажат, ако е можно, избраните.

25 Ете, однапред ви кажав.

26 И така, ако ви речат: 'Еве, во пустињата е Он' - не излегувајте; 'Ете, во тајна соба е' - не влегувајте!

27 Зашто, како молњата што излегува од исток и се гледа до запад, така ќе биде доаѓањето на Синот Човечки.

( ZBOROVI NA ISUS HRISTOS )

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2010 во 16:25
Kako gi razbirash ovie zborovi?
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 5>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 1,064 секунди.