|
Министерство за образование |
Внеси реплика | страница <1 1718192021 33> |
Автор | |
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Учебниците
ризични за учениците
Министерот пропаѓа во кашата што му ја зготвил неговиот претходник. Тој реагира многу доцна. Ако се случи учебник да биде повлечен, наставниците и учениците ќе се снаоѓаат како знаат и умеат, потпрени на прирачната литература и искуството. Тоа е големо оптоварување - смета Петров. ***** Неговите пртходници, сите оние кои замижувале пред хаосот кој полека се одомакинуваше и сега метастазираше па мора да се ампутира бајаги “месо“. Денеска веќе се предат приказни- Не биле лоши учебниците, ова било само начин да не им се плати на авторите. Па ним веке им е платено бре луге. ПОТОА- Сакале да ги збутаат “нивните автори“. Зошто бре во образованието да има “нивни и ваши“?Впрочем како бре вие како „ваши„ опстанавте 4 години меѓу “нивните“ или некаде стои пемпеле дека се “пронивнивте“ Се плашам само дека не ке издржи министерот под притисоците Важн дека ја има подршката на самите просветни работници, барем на оние кои не се лично засегнати со “вонредна заработка“ од учебници, проекти, туку си ја работат работата, онаа за која земаат плата. Добро е што се открија го**риите кои го усмрдеа образованието и не даваа просветните работници да си ја работат работата (доста е бре од притисоци- земи го нашиот учебник и лутење ако не го земеш, па девалвирање на стручен план). Ако ова се заврши успешно, убаво ке биде да се тргне и на проектоманијата оти повеке има проекти отколку работни денови |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Учи
„Природа“ и број ѕвезди!
И почна ревизијата. Ама од петто. Тек ко ќе се вратат назад, па ко тргнат нагоре. Весела есен во образованието и во Македонија нема што. |
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прекршив општествена норма -се разболев.
|
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne e bitan vekje revizijata,..
...tuku,..koj ke plati za nea,..ili pa na onie koishto ke bidat revidirani( ustvari site!),,.,, ,...ke im ostanat li parite shto gi "zarasbotile"....makotrpno?! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е тоа сите се прашуваат. |
|
BoaVista
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 124 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ministerot za obrazovanie namesto da dava arogantni izjavi treba da si podnese ostavka.
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Министерот да си поднесе оставка и да ги остави тие што беа пред неговото доаѓање да продолжат по старо
Министерот можеби треба да си каже јавно дека расчистува го**арии од неговте претходници, иако не велам дека нема одредена кривица. Има. Ако сакаше да му функционира ресорот мораше да ги замени сите тие кои му беа “десна рака“ на неговиот претходник иако се од иста партија. Како инаку да се објасни ова |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...shto e , be ...so parite,,..?!?!!
...stopati prashav???!!! ili,..ne smee chovek da gi imenuva negovite podanici ... .,..so imeto koe shto najmnogu im odgovara na . ..negovite , ..podanici,..de...!!.......... ... |
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А што си се изнервирал вака
Чекај прво да се докаже дека не чинат учебниците, па после ке есапиме парите. Еве сега читам дека вчера спорниот учебник сега не е спорен ( ТАЗИ ДУПКА НЕ Е ДУПКА). Спорниот учебник по Физика за осмо останува во употреба |
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
po fizika i drugi ...prirodni nauki,..ne gledam deka bi trebalo da ima nekoja greshka!
...ama , shto e so onie ..."nauki" koishto go tretiraat ,...."sekojdnevieto"... ...koj ke gi plakja greshkite,..?!?! ...жivo me interresira!!! |
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Барав да видам дали ја има изјавата на Бучковски на интернет за да имаме покритие, дека нема кој да даде веродостојна изјава. Колку го слушав денеска (цел ден се смеам) тој како правник изјави дека ке бара некои пемпелиња за психичката состојба на некои таму, оти биле видно потресени и во емоционален шок (ова парафразирам- оти од смеење на го чув баш најубаво)
Евеее Кирилица Јас тоа нема да го направам овде, затоа што имам нарачано супер-вештачење со кое треба да се потврди дали колешката е психо-физички способна да ја обавува функцијата пратеник“, рече Бучковски. Изменето од mamamd - 25.Август.2010 во 18:53 |
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ma,..koj ti go ..onaduva i ...buchko...;...
i site,... mene zivo me interesira,.. ...koj ke gi plakja ,...povtrotnite eeditiranja na uchebnicite?! samo toa ! ...ne me iteresira nishto drugo !! ..a bi trebalo i site ...toa da gi interesira! |
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нема да има многу за едтирање. 100 пати ти кажав, гледаш, читаш дека комисијата не ги прифаќа сугестиите на ревизорите. Не се секирај. Зар не го гледаш дека ова ти е ко Тито у Лепоглава- Јас овој суд не го признавам,
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.............oooo.........koj be...
ke gi plakja tie shto ... ...ke se editiraat?!?! |
|
|
Внеси реплика | страница <1 1718192021 33> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |