Министерство за образование
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=17518
Датум на принтање: 18.Февруари.2025 во 00:07 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Министерство за образование
Постирано од: mamamd
Наслов: Министерство за образование
Датум на внесување: 16.Јануари.2009 во 09:21
Spored site anketi rejtingot na premierot Gruevski e seushte najvisok. Isto taka od negovi ministri ima golemo nezadovolstvo koe seushte se prikriva, no vo megjusebnite razgovori lugjeto jasno iskazuvaat stav deka tie se shlepaat pokraj premierot i doverbata na narodot vo Gruevski. Fiskalnite proekti na Slavevski donesoa nemilost kaj prodavacite, pazardziite... Zakonite naManevski lutina vo sudstvoto...restrikciite na struja, visokite smetki za parno... nezadovolstvo od ministerot za ekonomija ili koj e odgovoren za toa. Momentalno prv na listata i prv od koj se bara interpelacija e ministerot za obrazovanie .... ИНТЕРПЕЛАЦИЈА НА МИНИСТЕРОТ ПЕРО СТОЈАНОВСКИ
Најодговорно
тврдам дека Министерството за образование ги користи сите начини
соодветно да одговори на сите предизвици со цел да се промовира и
унапреди воспитно-образовниот процес на сите нивоа, истакна министерот
за образование Перо Стојановски во одговорот на интерпелацијата за
неговата работа, поднесена од опоцизијата. - Фактите говорат дека
за краток период се започнати крупни и големи промени за чие заживување
е потребно време. Реализацијата на започнатите проекти паралелно се
одвива во повеќе области и тоа во делот на развојноста во
образованието, вложување во човечките ресурси, подобрување на
инфраструктурата, зајакнување на соработката со локалната самоуправа и
на сите три нивоа на образование, основно, средно и високо. Со
реформите се создаваат генерации со европски квалификации - рече
Стојановски.
Министерот истакна дека во изминатите две години, вложувањето во
образованието било приоритет за разлика од претходниот период,
напоменувајќи дека воопшто не е лесен процесот за воведување промени во
образованието, кон кои отпорот е голем. - Најтешко се менуваат
предрасудите, невистините, недостатокот на мотивација и апатијата
предизвикана од недостаток на иницијативи. Овие состојби лежат во
основата на отпорот за промена. И тие претставуваат најсериозни бариери
за остварување на целите. Целите произлегуваат од визијата за
образование, а тоа е образование спремно да одговори на предизвиците на
21 век. Отпорот ќе биде дотолку поголем и поизразен доколку луѓето не
се научени на промени и доколку многу долго не биле соочени со промена.
А, немањето предизвик во промена беше карактеристика на изминатите 17
години. Ако барате виновник за тоа што немаше ниту една промена,
обична, стратешка, реформска во изминатиот период, јас таа вина нема да
ја прифатам. Таа не е моја.
Но, најодговорно ја прифаќам улогата да бидам еден од најповиканите
носители на промените на овие состојби, со целиот ризик и предизвик што
соочувањето го носи со себе - истакна Стојановски.
Министерот ги објасни целите на проектите во образованието со
воведувањето на деветолетката, англиски јазик во прво одделение,
спроведување државна матура, бесплатни учебници, сместување и превоз за
одредени категории ученици, отворање факултети во повеќе градови во
државата, инвестирање во човечките ресурси, екстерното оценување, ...
Стојановски посочи дека се зголемени платите на вработените во
образованието и оти ќе се реализира и нивното барање за повисоки износи
на надоместите за храна и превоз.
Пратеничката на СДСМ Славица Грковска-Лошкова во образложението на
интерпелацијата го критикуваше однесувањето на министерот за
образование во текот на штрајкот организиран од СОНК и оцени дека во
таа дејност во изминатите две години имало се, освен сериозен концепт. Според
Грковска-Лошкова, со своето работење министерот Стојановски овозможувал
воспоставување политичка контрола на државните универзитети.
Според Владо Бучковски, министерот треба да си замине од функцијата
бидејќи направил серија грешки. Голем пропуст на Стојановски, смета
Бучковски, е што дозволил вклучување на ректорите на државните
универзитети во изборот на кандидатат за претседател на државата од
ВМРО-ДПМНЕ.
... i kolku Vecer da se trudi da gi prenese vo blaga forma govorite i da gi interpretira na svoj nacin... edno e jasno...Pero Stojanovski... so aferite za honorarite, so pritisocite vrz prosvetarite za vreme na shtrajkot, so aferite so ucebnicite, so aferite so dogovorite na dogovorcite...kompjuterite...i shto li ne kje bide zapamten kako KJE minister...
|
Коментари:
Постирано од: Pacifist
Датум на внесување: 16.Јануари.2009 во 10:47
ovoj napravi haos vo obrazovanieto...ima deca koi uste ne pocnale da ucat ovaa godina...mnogu nereseni problemi vo obrazovanieto...za kompjuterite da ne zboruvam...so tie kineski kompjuteri covek ne moze da napravi nisto...
------------- ....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related
|
Постирано од: butel2
Датум на внесување: 16.Јануари.2009 во 10:59
steta, a bese pokraj ministerkata za kultura i Selmani, pa sega i Osmani , edinstven od ovaa vlada sto mi bese simpaticen
|
Датум на внесување: 16.Јануари.2009 во 11:05
Cudno e shto dodeka beshe Rush*ti minister, Stojanovski imashe mnogu povekje idei...i beshe po dostapen...kade zabega covekov... tolku beshe ambiciozen...tolku li vlasta udira vo glava...mokjta go rasipuva coveka...
|
Датум на внесување: 16.Јануари.2009 во 11:10
za zal da.... tesko e da ostanes obicen covek koga imas iljada sredstva za manipulacija vo racete.... a kako sto kaza vcera onoj profesorot kaj Tadic.... makedonskiot narod e izgleda edinstveniot fenomen, koj veke izlazan dozvoluva odnovo i odnovo da bide lazen
|
Постирано од: dras
Датум на внесување: 16.Јануари.2009 во 12:16
.. да си даде човекот оставка, но прво да ги врати хонорарите,,,,неговиот шеф и онака рече дека луѓето работат 24 часа на ден...... а дека е тоа точн кажува навалата на просветни инспектори во Охридските училишта и тоа кога училиштата се на распуст.
|
Постирано од: Zajcef
Датум на внесување: 16.Јануари.2009 во 14:48
Ma kakva rekonstrukcija-raspustanje!
------------- Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
Датум на внесување: 17.Јануари.2009 во 18:27
.. zamajani so interpellacii i drugi gluposti ne razmisluvaat deka dekemvriskata plata na prosvetnite rabotnici seushte ne e isplatena. Dojcin cvetanovski porano veeshe deka shtom najkasno do 10 vo mesecot nema plati avtomatski znaci prekin na vospitno-obrazovnata rabota. Sega molci. Ocigledno ne e zainteresiran shto se slucuva.
|
Постирано од: ato
Датум на внесување: 17.Јануари.2009 во 18:38
Ха ха ха.
Зарем о
очекувате да се среди образованието кога наназад како министри немало никој министер кој барем една година бил во образование, односно барем една година носел дневник в рака.
|
Датум на внесување: 18.Јануари.2009 во 16:15
... на крај се прашувам дали г-дин Г.... има образовани Министри или такви не му одговараат во Владата,.....!?....
|
Датум на внесување: 20.Јануари.2009 во 18:31
Pocna II polugodie, nastavnicite ushte ne dobile plata do den 20.01. ama toa ne e vazno, vazno e deka treba da se izdrzlivi, raspolozeni i da ja obavuvaat svojata rabota. Ministerot neka si sedi na mestoto. Ministrite ne smeat da se menuvaat, ta tie ne se tuka za da obezbeduvaat platata, tie se da si zemaat svoja plata.
|
Постирано од: nelson
Датум на внесување: 21.Јануари.2009 во 08:25
da li i ministrite zedoa plata? po koj koncept:bruto neto? ma tie nemaat gajle...so platata koja ja zemaat mozat da izdrzat i poveke meseci bez plata...
------------- Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
Датум на внесување: 21.Јануари.2009 во 11:04
mamamd напиша:
Pocna II polugodie, nastavnicite ushte ne dobile plata do den 20.01. ama toa ne e vazno, vazno e deka treba da se izdrzlivi, raspolozeni i da ja obavuvaat svojata rabota. Ministerot neka si sedi na mestoto. Ministrite ne smeat da se menuvaat, ta tie ne se tuka za da obezbeduvaat platata, tie se da si zemaat svoja plata. |
nema pari za nastavnicite be ... sto da pravime prvo ????
reklami ili da im gi platime platite na nastavnicite...ke izdrzat tie...nauceni se da ne primat plati i so meseci...jebote drzava...
|
Датум на внесување: 21.Јануари.2009 во 11:29
...Citam deneska vo utrinski vesnik... se prepukuvaat ministerstvoto za finansii i onie od Obrazovanie... Koj e kriv... Професорите, пак, има најави дека декемвриската плата ќе ја добијат
утре. Според изјавите од Министерството за образование, излегува дека
влегувањето на две општини во втората фаза на децентрализација им ги
поматиле сметките на министерствата и ја пролонгирала исплатата на
декемвриската плата во образованието. Станува збор за општините Сопиште
и Центар Жупа со по шест илјади жители, кои на крајот од минатиот месец
преминале во втората фаза на децентрализација.
„Има општини кои
во декември влегоа во втората фаза на децентрализација, за нив подоцна
се направени пресметките. Прашањето е техничко. Министерството за
финансии преку блок-дотации ги исплаќа одеднаш парите. На општините
вчера им се префрлени парите, што значи дека училиштата, односно
професорите ќе ги добијат платите в четврток“, објасни вчера за
„Утрински весник“ државниот секретар во Министерството за образование
Дарко Митевски.
Спротивно на ова објаснување, од Министерството за финансии вчера децидно ни беше соопштено дека проблемот не е кај нив.
„Исплатата
на платите за училиштата во општините не е врзано со последните две
општини, кои се приклучија во втората фаза. Не условуваме дека парите
треба да бидат исплатени наеднаш. Како што ги добиваме налозите, така
ги реализираме преку трезорот. Во Министерството за финансии не лежи
проблемот. Нема пречка од наша страна да се изврши исплата на платите“,
вели портпаролот на Министерството за финансии Мартин Мартиновски. ..Problemot ocigledno lezi vo premierot. Redno e da si gi rekonstruira ovie dvajca ministri i po predlogot na Trajanov koj vazi za BC da gi vrati na rabotnite mesta na koi bea pred da vlezat vo politikata.
|
Датум на внесување: 21.Јануари.2009 во 14:15
i jas mislam deka i dvajcata treba da se povlecat od tie funkcii...ne gi biva...Trajko Sllavevski treba da dade ostavka zatoa sto :
1.celo vreme ne lazese deka krizata ja nema dopreno MKD a taa veke go pravi svoeto...
2.samo patriotskite kasi se dovolna pricina toj da dade ostavka...
3.neka se vrati u Ekonomskiot Fakultet zatoa sto i tamu ima napraeno haos so predmetite koi gi predava (ili neka mu go pusti na nekoj drug mestoto)
4.ne prezemal nitu edna merka za ublazuvanje na ekonomskata kriza koja ja ima dopreno MKD (toj ja ima u race fiskalnata politika a eden ekonomist znae deka fiskalnata politika e poefikasna od monetarnata politika koga se raboti sa ekonomijata na kratok rok)...
Pero Stojanovski treba da dade ostavka zatoa sto :
1.zaradi negovata nesposobnost ima ucenici koi ja nemaat pocnato se uste ucebnata godina 2008-2009
2.mislam deka ima lugje koi sto mnogu podobro ke gi resat problemite vo obrazovanieto...
|
Постирано од: mileg
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 00:36
Pacifist напиша:
i jas mislam deka i dvajcata treba da se povlecat od tie funkcii...ne gi biva...Trajko Sllavevski treba da dade ostavka zatoa sto :
1.celo vreme ne lazese deka krizata ja nema dopreno MKD a taa veke go pravi svoeto...
2.samo patriotskite kasi se dovolna pricina toj da dade ostavka...
3.neka se vrati u Ekonomskiot Fakultet zatoa sto i tamu ima napraeno haos so predmetite koi gi predava (ili neka mu go pusti na nekoj drug mestoto)
4.ne prezemal nitu edna merka za ublazuvanje na ekonomskata kriza koja ja ima dopreno MKD (toj ja ima u race fiskalnata politika a eden ekonomist znae deka fiskalnata politika e poefikasna od monetarnata politika koga se raboti sa ekonomijata na kratok rok)...
Pero Stojanovski treba da dade ostavka zatoa sto :
1.zaradi negovata nesposobnost ima ucenici koi ja nemaat pocnato se uste ucebnata godina 2008-2009
2.mislam deka ima lugje koi sto mnogu podobro ke gi resat problemite vo obrazovanieto...
| Вапето мислење не е праведно.Па како може така да кажеш на министер да си даде оставка?Па лужќе вие ја направивте така ја украдовте таа држава,а сега не го оставате најдобриот министер во таа најдобра влада да си работи без пречки.
------------- 2244435863_d877ea2c34[1
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 00:41
koj e najdobar minister be zivcounistuvac????...
bidi pokonkreten ... i dvajcata se katanga...
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 00:48
Pacifist напиша:
koj e najdobar minister be zivcounistuvac????...
bidi pokonkreten ... i dvajcata se katanga... | Господине без нервози знам дека е сега пред избори.И двајцата се добри министри и за образование и за финансии.Но темата е:ИНТЕРПЕЛАЦИЈА НА МИНИСТЕРОТ ПЕРО СТОЈАНОВСКИ.За него треба да се зборува а не и за Славески.
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 00:51
prasanjeto vazi :
Dali e vreme za rekonstrukcija na Vladata...i dvete ne cinat i pod itno treba da davaat ostavki...
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 01:01
Господине не можам да ве разберам господинот Стојановски е најдобриот министер за образованиие и сега барате да си даде оставка.Па оваа се вицеви кој треба да ги кажувате на мали деца а не на нас возрасни.(се извинувам на топикот)
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 13:01
mileg, nikoj ne bara od tebe i da razberesh. samo zemi procitaj vesnici, slushni vesti i kje razberesh zoshto?! zatoa shto pravi nezadovolstvo kaj 70 000 glasaci koi go dale glasot za premierot Gruevski a sega luti na ministerot se vo dilema zoshto premierot ne go smeni covekot koj promashi mnogu proekti, samo ne go promashi "proektot" so honorarite na svojot racun. I kje te molam ne brani nekogo shto ne znaesh kako raboti.
|
Постирано од: moira
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 13:09
Секој има право на свое мислење, па и милег. И јас викам Бранко не чини па други го бранат и не се лутам...последици од демократија и кратко памтење.![намигнување](smileys_novi/3.gif)
------------- ...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 13:29
Nikoj ne mu go sopira pravoto na mileg na svoe mislenje ama toj ne treba da ni go uskratuva pravoto na nas ostanatite koi mislime poinaku. Vo kraen slucaj ne sakanjeto na Pero ne znaci ne sakanje na Gruevski
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 13:42
Почитуван модетароре јас не ви го ускратувам правото зборувајте колку сакате ама ме нервира тоа што лажете и за тоа предлагам да си ја кажете својата вистина дека миностерот за образование Г-дин Перо Стојановски не треба да си оди и тој е најдобриот министер за образование од оваа најдобра влада на Република Македонија.
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 13:51
mileg напиша:
Почитуван модетароре јас не ви го ускратувам правото зборувајте колку сакате ама ме нервира тоа што лажете и за тоа предлагам да си ја кажете својата вистина дека миностерот за образование Г-дин Перо Стојановски не треба да си оди и тој е најдобриот министер за образование од оваа најдобра влада на Република Македонија. |
Pocituvan Mileg... Jas ne lazam... koj go saka pero neka si go zeme doma. Ako e dobar minister zoshto do 22 vo mesecot nema obezbedeno plata za resorot koj go vodi? Zoshto go napagja Trajko Slavevski deka e kriv? kako drugite ministri se izborile platata na vrabotenite da im bide isplatena ushte na 5. 01. 2009 godina?
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 13:57
[/QUOTE]Pocituvan Mileg... Jas ne lazam... koj go saka pero neka si go zeme doma. Ako e dobar minister zoshto do 22 vo mesecot nema obezbedeno plata za resorot koj go vodi? Zoshto go napagja Trajko Slavevski deka e kriv? kako drugite ministri se izborile platata na vrabotenite da im bide isplatena ushte na 5. 01. 2009 godina?[/QUOTE]Модераторе сакам да ви кажам дека и јас не лажам а господинот министер редовно си дава плата.Јас имам родители во образованието и тие ми викаат дека редовно добиваат плата и ние колку толку не сме без ич.Трејко Славески е одговорен за финансии а не Перо Стојановски.
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 14:53
mileg напиша:
Почитуван модетароре јас не ви го ускратувам правото зборувајте колку сакате ама ме нервира тоа што лажете и за тоа предлагам да си ја кажете својата вистина дека миностерот за образование Г-дин Перо Стојановски не треба да си оди и тој е најдобриот министер за образование од оваа најдобра влада на Република Македонија. |
Да внимаваше како се обракаш ке може...кому ти лаже...реков секој има право на свое мислење, и доста не нарекуваш сите лажговци.
И веднаш да се извиниш зошто ке следат санкции.
Поэдрав
------------- ...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 18:01
Почитувани членови ако сте ги погледнале резултатите:
за 19;против 10 и тоа покажува дека министерот добро си ја знае и гледа работата а само го напаѓаат.
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 18:10
Колку пати гласаше милег?
Тој што ја правел анкетава очигледно предвидел една работа...да кликне на забраната за повекекратно гласање.
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 18:14
гласав само еднаш.Ама тоа е реалноста која сега не можете да кажете оти не е реалност.
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 18:56
More mileg...gajle mi e mene za tvojata vistina...malku me boli glava shto ushte ne pushtaat plata...pa ushte i so tebe kje se raspravam... i ne mi se obrakjaj so moderatore...tuka pishuvam kako clen ...kako i site... i kako dete na prosvetni rabotnici znaesh deka ne se vika na drug laze...
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 19:01
mamamd напиша:
More mileg...gajle mi e mene za tvojata vistina...malku me boli glava shto ushte ne pushtaat plata...pa ushte i so tebe kje se raspravam... i ne mi se obrakjaj so moderatore...tuka pishuvam kako clen ...kako i site... i kako dete na prosvetni rabotnici znaesh deka ne se vika na drug laze...
| Ок mamamd јас да ви кажам не лажам и си ја кажувам вистината.Погледнете ги гласовите горе па ќе видете кој е во право а кој не е.Гласовите ја покажуваат реалноста дека министерот тренба и понатаму да си остане на таа функција.
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 19:07
mileg напиша:
mamamd напиша:
| Ок mamamd јас да ви кажам не лажам и си ја кажувам вистината.Погледнете ги гласовите горе па ќе видете кој е во право а кој не е.Гласовите ја покажуваат реалноста дека министерот тренба и понатаму да си остане на таа функција. |
...Ne zavisi ni od mene..ni od tebe...ni od glasovite. Nego premierot kje mu ja skroi kapata...
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 19:12
koj ja napravil ovaa anketa be ????
covek moze da glasa deset pati...
jas samo probav a glasovite tamu se redat...
a mileg ni vika gledajte sto misli narodot...koj znae kolku pati glasal...
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 19:14
Господине mamamd јас кажав и пак ќе кажам дека тој министер е најдобриот министер во ресорот образование од осамостојувањето па се до денес.Па т6ака кажуваат и гласовите горе на оваа анкета.Е оваа е вистината која сега не си ја признаете.А знам зошто не признавате бидејќи сте модератотр,но да не навлегувам повеќе јас го поддржувам овој министер и да биде не уште 4 год туку уште 40 год министер.
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 19:16
mileg напиша:
Господине mamamd јас кажав и пак ќе кажам дека тој министер е најдобриот министер во ресорот образование од осамостојувањето па се до денес.Па т6ака кажуваат и гласовите горе на оваа анкета.Е оваа е вистината која сега не си ја признаете.А знам зошто не признавате бидејќи сте модератотр,но да не навлегувам повеќе јас го поддржувам овој министер и да биде не уште 4 год туку уште 40 год министер. |
i sto vika anketata????...
hahahahaha...narodot se premisli...sfatija deka nesto ne cini kaj Pero Stojanovski...
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 19:17
se redat glasovi tamu...ova ti e anketa...tipicna makedonska...
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 19:18
Pacifist напиша:
mileg напиша:
Господине mamamd јас кажав и пак ќе кажам дека тој министер е најдобриот министер во ресорот образование од осамостојувањето па се до денес.Па т6ака кажуваат и гласовите горе на оваа анкета.Е оваа е вистината која сега не си ја признаете.А знам зошто не признавате бидејќи сте модератотр,но да не навлегувам повеќе јас го поддржувам овој министер и да биде не уште 4 год туку уште 40 год министер. |
i sto vika anketata????...
hahahahaha...narodot se premisli...sfatija deka nesto ne cini kaj Pero Stojanovski... | Анкетата вели дека министерот е искусен за работа во овој ресор.
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 19:19
ama natprevar...sve so presfrti...neizvesno do poslednata minuta...kako mecot Makedonija-Rusija (more uste po neizvesen od toj mec(toj mec bese resen uste od 40 min.))
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 19:20
cekaj be mileg ...mnogu si brz...
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 19:22
..Glasajte slobodno... ...zatoa e anketava...da se ima mislenje deka glasot neshto znaci...barem tuka...ubavo e da se zivee vo fantazijata...
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 19:36
mileg gledaj sto vika anketava...mammad te rasturi ...
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 19:59
Pacifist напиша:
mileg gledaj sto vika anketava...mammad te rasturi ... | Гледам што вели.Вели дека треба министерот да си остане на оаа функција.
|
Постирано од: ВАЖНА
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 20:22
ВЛАДАТА ЗНАЕ ШТО РАБОТИ! Напред Груевски!
------------- Последна изјава на црвенкоски: државата ни е на раб од провалија ако се вратиме ние на власт ќе направиме чекор напред.
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 21:48
Koj li glasa vo moe ime?
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 23:00
mamamd напиша:
Koj li glasa vo moe ime?![голема%20насмевка](smileys_novi/4.gif) |
jas ne ![голема%20насмевка](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/4.gif) ...samo po malku...no nekoj izgleda e pouoren od mene...
|
Датум на внесување: 23.Јануари.2009 во 08:29
mozda "vazna"!?
------------- Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
Датум на внесување: 23.Јануари.2009 во 10:49
nelson напиша:
mozda "vazna"!? ![](smileys_novi/3.gif) |
ne be taa mu dava bezrezervna podrska na ovaa vlada ... taa ne moze da glasa protiv...nekoj drug go pravi toa...jas priznavam deka glasav okolu 10 pati protiv ama izgleda nekoj e poupren od mene...
|
Датум на внесување: 23.Јануари.2009 во 10:56
da ama taa glasa za i ko ke vidis isto ti se faka..
|
Датум на внесување: 23.Јануари.2009 во 12:22
...Ne znam drugo..ama znam deka ako nekoj ne e sposoben ne treba da se nafakja da raboti... 30 000 iljadi vraboteni vo obrazovanie...po 4 dushi vo prosek vo semejstvo...toa ti se 120 000 glasaci... e bogami ako na premierot mu se gubat neka gi gubi...ili neka bira Pero da si go cuva... sega plata najkasno do 27...aaaa ubavo veli edna koleshka...platno na oci da im padne...
|
Датум на внесување: 23.Јануари.2009 во 14:07
132 nasproti 163? toa znaci sekoj moze da glasa neogranicen broj pati ?
|
Постирано од: ThePPPTrooper
Датум на внесување: 23.Јануари.2009 во 14:22
Па изгледа...што значи не е интересно
------------- Those who wants to live, let them fight, and those who does not want to fight in this world of eternal struggle, do not deserve to live!
|
Датум на внесување: 23.Јануари.2009 во 16:14
....ха ова гласање оди добро ,ако уште неколку пати гласам, очигледно дека сите министри треба да се ревидираат,...., но ,....ако и озбилно размислам ,..и треба да се ревидираат,...
|
Датум на внесување: 23.Јануари.2009 во 16:47
glasal ne glasal isto mu se faka! tie si ostanuvaat!
|
Датум на внесување: 23.Јануари.2009 во 16:50
Гледам ви тргна од вчера со анкетава...вредни прсти имате и доста сте изверзирани.
|
Датум на внесување: 23.Јануари.2009 во 16:59
a ti ne glasase?
|
Постирано од: Polar Bear
Датум на внесување: 23.Јануари.2009 во 18:27
Кој е тој Перо, д.г.е.?
-------------
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
Датум на внесување: 04.Февруари.2009 во 00:41
...Што работи Перо во Хрватска,....., па нели ќе го интрполираме!?,.....,веројатно продавајки ИМ култура на хрватите,..ќе купи и некој информатички софтвер за сметачите кои им сметаат на учениците во училиштата,... Иво не успеа и покрај толку фалби, дури од септембар 2007, да ги запосли професорите и учениците,..., знаењето да го собираат од ИНТЕРНЕТ,...но затоа овозможи учениците наместо да учат,...,па нека е и од „обични учебници“,..кои за жал не успејаа да ги добијат дури ни во второто полугодие,..да ја научат програмата SKYPE односно MESINGER дури „подобро“ и од учителите,....веројатно и Перо ОСТВАРУВА,.....
|
Датум на внесување: 10.Февруари.2009 во 12:33
Ministerot ima mnogu greshki vo svoeto rabotenje no ova sigurno ne moze da mu se prepishe. problemi vleceni i talozeni so godini donesoa do neshto shto nikoj ne go posakuvashe. Koj kje ja snosi odgovornosta? Dali ministerot Pero Stojanovski kje padne za neshto shto ne e vinoven? Ако замислената граница се исцрта, ќе биде доцна! Долгогодишните
меѓуетнички тепачки доведоа до етнички чисти смени. Албанците во
струшкото училиште „Нико Нестор“ ќе учат во една смена, Македонците во
друга. Вака било најбезбедно, најисправно и фер, оцениле директорот,
локалните и централните власти, откако се испотепаа десетици деца што
учеле и сè уште учат во ова училиште.
Овде со години
учениците-Албанци и учениците-Македонци не ја слават заедно матурата,
не јадат заедно на големите одмори, не си кажуваат „здраво“ кога
случајно ќе се сретнат во училиштето, одвоено одат на ученички
екск*рзии. Има двајца раководители на смена, Македонец за
учениците-Македонци и Албанец за учениците-Албанци. За жал, не е вака
само во ова училиште. Тепачки предизвикани од меѓуетничка нетрпеливост
има и во скопските, тетовските, кумановските, дебарските училишта...
И
додека децата учат секој ден така одвоени, додека со години имаат
замислена граница во училишниот двор што не смеат да ја преминат,
додека во училишната зграда постои „наша“ и „нивна“ територија -
надлежните никако да ги запишат меѓуетничките односи високо на листата
на државни приоритети. Институциите немаат слух за проектите,
програмите и за истражувањата за меѓуетничка толеранција, кои постојано
ги прават невладините организации. А овие упорно покажуваат дека е
голема дистанцата што постои меѓу етничките заедници што живеат во оваа
држава, особено онаа што постои меѓу Македонците и Албанците.
Како
можеше резултатите од истражувањето што е направено пред неколку години
за социјалната дистанца кај етничките групи да не ги загрижат
институциите? Цели 88 отсто од испитаниците-Албанци што биле опфатени
со истражувањето се изјасниле дека ги одбиваат Македонците како нација
со која би сакале да живеат во иста држава. За разлика од нив, пак,
близу половина од испитаниците-Македонци ги избрале Албанците за нивни
сограѓани, а исто толку ги одбиваат.
Поделбите, етничките
смени во училиштата во Македонија се случуваат во исто време кога во
САД се урива бариерата што постоеше (или сè уште постои) со децении
меѓу црнците и белците. Тие што „до вчера“ учеа во одвоени училишта, се
хранеа и пиеја во различни кафеани, се возеа во различни автобуси и
гледаа филмови во различни кина. Истите тие денес имаат црн
претседател. Кај нас не се уриваат бариерите туку напротив, сè повеќе
се зацврстуваат, сè повеќе се делат и сегрегираат граѓаните, а тој
процес почнува уште од најрана возраст. Почнува уште во градинка.
Таму детето има можност да учи на мајчиниот јазик, а тоа трае сè додека
не го заврши факултетот. Меѓутоа ваквата придобивка слободно да се
употребува мајчиниот јазик доведува до состојби заради кои се
измислуваат и две етнички „чисти“ смени, само да не си видат очи
учениците. „Нашите“ и „нивните“!
Токму тоа раѓа производи
какви што имаме денес - како од децата да очекуваме да знаат да живеат
во соживот, да се познаваат и да се почитуваат ако се поделат во два
кампуса уште додека се млади? Поделбите не се решение. Секој во својот
(училиштен) двор, па секој во својот општински атар, па секој на
својата страна на Вардар...
Некои експерти предупредија дека
домашното воспитување е клучно, па во услови кога институциите ништо не
прават, ова би требало да е поттик за родителите - да ги седнат своите
деца, да ги научат да ги надминуваат предрасудите и стереотипите што ги
имаат кон нивните различни врсници.
|
Датум на внесување: 11.Февруари.2009 во 21:04
Kje go cekam utreshniot broj na Shpic...da procitam...dali e vistina ili shpekulacija... Министерот Стојановски ќе се удави во Струга?
Премиерот Никола Груевски се сомнева во одлуката на министерот за
образование, Перо Стојановски, изјави вчера за „Шпиц“ портпаролот на
владата, Шефик Дураки. Тој, на завчерашната седница на владата,
министерската одлука за воведување јазични смени во струшкото училиште
„Нико Нестор“ ја оцени како избрзана и погрешна.
- Владата е против какви било поделби на учениците на етничка, јазична
или на друга основа. Одлуката на министерот е можеби избрзана и
недоброосмислена, за што премиерот говореше за време на владината
седница - вели Дураки.
Според владиниот гласноговорник, тие прашаа зошто владата е решена да
донесе нова одлука, но откако за тоа ќе разговара со градоначалникот на
Струга, советот на родители и со раководството во училиштето „Нико
Нестор“.
|
Датум на внесување: 11.Февруари.2009 во 22:12
vecerva na vestite bas toj Sefik Duraki izjavi deka pogresno e interpretiran ili razbran ministerot PStojanoski....decata ke strajkuvaat a tie ke sostancele...pa zdravje , do utre...ke vidime
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2009 во 19:18
Ма човеков нема никаква контрола се е отидено поврага. Слушам денеска поплаки околу забраната на антикорупциска за непримање работници додека траат изборите. Зошто не излезе како министер со став дека во училиштата не може да се чека , дека децата не можат 2 месеца без учителка? Во многу училишта децата губат настава заради непромислености, а за штрајкот знеја да зборуваат. Брука .
|
Датум на внесување: 18.Февруари.2009 во 10:32
e ama, znaeme kako odi vrabotuvanjeto.... ne spored vistinskite potrebi i kvalitet i vrednosti...
koga se preteruva, posle i koga ima vistinska potreba , se trpi
|
Датум на внесување: 18.Февруари.2009 во 10:53
Vo obrazovanie nema prevrabotenost koga e vo prashanje nastavniot kadar. Ima po ministerstvata, vo podracnite ednici. So kusenje od nastavata so ogromni brojki ucenici vo paralelkite se pokrivaat sluzbenicite. Direktorite ne smeat da donesat bez lokalnite mokjnici iako ja gledaat realnata slika. Tie kutrite se drzeni na kratok sindzir. Podracnite palat i gasat bidejki im e dadena mokj koja mozat da ja zloupotrebuvaat. Nikako da razberat deka decata ne se hartija koja mozesh da ja zatvorish do izbori. Ovie lugje imaat samo luda srekja shto vo takvi situacii ne se povredilo nekoe dete. Cudo e kolku nema sorabotka megju ministerstvoto i lokalnata samouprava. Sekogash ministerstvoto se vleci deka ne bilo informirano. A mozebi i ne e. Posebno vo vakva prilika pred izbori koga se predizvikuva revolt zaradi neresheniot problem. Sepak mesec dena da ostavish deca bez ucitelka a i da najavuvash deka do izbori ne moze nishto, znaci ushte eden mesec e strashno. Ne gi vadi ni neinformiranosta, ni preangaziranosta.
|
Постирано од: kocko
Датум на внесување: 18.Февруари.2009 во 11:00
Polar Bear напиша:
Кој е тој Перо, д.г.е.?
| isto i ja prvpat cujam!
d.g.e- ti!![намигнување](smileys_novi/3.gif)
|
Датум на внесување: 18.Февруари.2009 во 11:13
Nema potreba od seksualno zloupotrebuvanje na ministerot. Toj si e covek koj shto za kratko vreme unapredil vo svojata kariera. Bil na pravo mesto vo pravo vreme. E sega shto mu se nakalemija problemi vo resorot koj go vodi so koi ne moze da se spravi ne e kriv. a kriva e i antikorupciskata komisija koja ima ingerencii kakvi takvi ama nema poznavanje. Od kade moze da znae lice koe rabotelo cel zivot vo televizija deka vo obrazovanie ako odi ucitelkata vo penzija mora vednash da se primi nova bidejki nema decata koj da gi uci. Takva osoba moze da misli deka ima kup rezervi koi mozat da uskoknat koga treba . zatoa pratile pisma da ne se primaat ucitelki do izbori. edno dobro vo ovaa tragikomika...Ne smee da umre ni edna ucitelka, nastavnik, profesor oti decata kje nema koj da gi uci do izbori.![задоволство](smileys_novi/15.gif)
|
Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 18.Февруари.2009 во 11:18
edno e sigurno ........ stanavme drzava i narod koj zivee od izbori do izbori i samo za izbori ![смеење](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/21.gif)
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН ![](smileys_novi/4.gif)
|
Постирано од: kocko
Датум на внесување: 18.Февруари.2009 во 11:21
mamamd напиша:
Nema potreba od seksualno zloupotrebuvanje na ministerot. Toj si e covek koj shto za kratko vreme unapredil vo svojata kariera. Bil na pravo mesto vo pravo vreme. E sega shto mu se nakalemija problemi vo resorot koj go vodi so koi ne moze da se spravi ne e kriv. a kriva e i antikorupciskata komisija koja ima ingerencii kakvi takvi ama nema poznavanje. Od kade moze da znae lice koe rabotelo cel zivot vo televizija deka vo obrazovanie ako odi ucitelkata vo penzija mora vednash da se primi nova bidejki nema decata koj da gi uci. Takva osoba moze da misli deka ima kup rezervi koi mozat da uskoknat koga treba . zatoa pratile pisma da ne se primaat ucitelki do izbori. edno dobro vo ovaa tragikomika...Ne smee da umre ni edna ucitelka, nastavnik, profesor oti decata kje nema koj da gi uci do izbori.![задоволство](smileys_novi/15.gif)
| e da! treba mnogu da si "ucen i pameten" za da zaklucis takvo nesto.
|
Датум на внесување: 18.Февруари.2009 во 12:16
kocko напиша:
mamamd напиша:
| e da! treba mnogu da si "ucen i pameten" za da zaklucis takvo nesto.
|
...e toa e tragicnoto shto navistina e taka. Po ucilishtata s epushteni pisma vo koi se zabranuva sekakvo vrabotuvanje i direktorite se rakovodat po niv. Cuvajki si ja foteljata ne mislat na decata...![тага](smileys_novi/2.gif)
|
Датум на внесување: 18.Февруари.2009 во 12:18
mislat ............ i toa kako ............ ama na svoite i nivnite partiski sorabotnici .......... za nivnite deca sekogas ima se sto treba i vo pravo vreme ![голема%20насмевка](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/4.gif)
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН ![](smileys_novi/4.gif)
|
Датум на внесување: 24.Февруари.2009 во 22:33
Бруто плата,...., цела плата,....професорски маки,.
гледам Дојчин си молчи па се прашувам дали е тука во државава,..а Владата си направи закон по мерка за цела плата, и си најде начин како да им објасни на професорите дека немаожат тие да штрајкуваат кога сакаат и како сакаат, туку мора да го прашаат Министерството и Перо кој к*ртули од интерпелација. И сега на професорите никој не им е крив што книговоѓите прават „утки“ во пресметките, а супер „добриот“ софтвер на Славевски не може да ги свари нивните грешки(веројатно во Бугарија на друг начин ги сметаат платите во образованието), и неможат јадничките уште да си ја земат „целата “ плата - дали беше тоа јануарска!?,.... Па што е тука чудно дури и Министрот Славевски можеби не ја зел неговата плата,.....,само не знам дали и тој си има толку многу кредити во банките на неговите „платежни кредитни картички“, или банките му гледат кроз прсти,...ОСТВАРУВАМЕ
|
Датум на внесување: 28.Февруари.2009 во 12:18
Платите во образование се исплатија дури вчера на 27.02 точно 1 ден пред истекот на месецот. Камати си течат за закаснувањето, а некој че мора да одговара за тоа. Џабе изиграваат како од Марс да се паднати. Течат каматите за бруто-платите
Околу
20.000 работници се уште немаат земено јануарска плата, ниту за нив има
платено придонеси. Меѓу тие што останаа без плата има и голем број
вработени во јавната администрација. Досега плата исплатиле 49.905
фирми за 412.663 работници. - За тие што ги поднеле пресметките, а се
уште не платиле придонеси, каматата од 0,03 проценти се наплаќа секој
ден по автоматизам. Отстапки нема за никако, па ниту за буџетарите -
вели Весна Новаковиќ, портпаролка на Управата за јавни приходи. Според
Законот за задолжителни придонеси, придонесите се плаќаат истовремено
кога се исплаќа и платата, односно дел од платата или најдоцна до
петнаесетти во месецот за пресметката на платата од претходниот месец.
На околу три илјади вработени во градинките им доцнеа платите, а дел од
нив се уште немаат земено плата. Од Министерството за труд и социјална
политика, каде што се контролираат пресметките за градинките, велат
дека сите пристигнати барања за исплата се реализирани и оти парите се
префрлени во локалните самоуправи. Единствено проблем имале со општина
Богданци, каде што платите се уште не можат да бидат исплатени бидејќи
градоначалникот не бил тука за да стави потпис за исплата. Проблем има
и со исплатите на платите и придонесите на вработените во 420 основни и
средни училишта во земјава. Од Министерството за образование велат дека
дури сега се пуштаат сите плати. Кој ќе ја сноси одговорноста за
доцнењето од еден месец од Министерството не знаеја да одговорат.
|
Датум на внесување: 28.Февруари.2009 во 22:25
...Дали Министерството за Образование ќе ги стави на рачун на буџетот, каматите од банките ,....па нека се и професори,..зошто да ги плаќаат грешките на,......веројатно софтверот и ажурноста на Власта,....
|
Датум на внесување: 01.Март.2009 во 00:45
e zosto de.... ma ke molcat i ke si plakaat ...za zal
|
Датум на внесување: 01.Март.2009 во 15:19
... интересно, за жал ...се прашувам дали жалиме или ни е страв,....
|
Датум на внесување: 01.Март.2009 во 16:16
predpostavuvam deka molcat od strav za rabotnite mesta, a ne bi trebalo, site zboruvaat kako narodot ja dava vlasta, narodot ja odzema, no koga ke treba narodot da pokaze deka moze da ja odzeme vlasta, toj molci....
ne znam dali postoi uste ona so sobiranje na gragjanski potpisi da moze da se otpovika nekoj.... znam deka se sobiraa potpisi za Trifun, no dali se sobra potrebniot broj ili ne gi uvazija potpisite, ne se sekavam bas
|
Датум на внесување: 01.Март.2009 во 17:06
butel2 напиша:
predpostavuvam deka molcat od strav za rabotnite mesta, a ne bi trebalo, site zboruvaat kako narodot ja dava vlasta, narodot ja odzema, no koga ke treba narodot da pokaze deka moze da ja odzeme vlasta, toj molci....
ne znam dali postoi uste ona so sobiranje na gragjanski potpisi da moze da se otpovika nekoj.... znam deka se sobiraa potpisi za Trifun, no dali se sobra potrebniot broj ili ne gi uvazija potpisite, ne se sekavam bas | .....
.....постои но за „20(дваесет)гласа“,...а за страв, верувам во оваа демократија, барем сите што се во државната администрација се сретнале со состојбата „демократски без притисоци“.... веројатно по изборите ќе има во Македонија релаксирачки период!?.....
|
Датум на внесување: 22.Мај.2009 во 08:58
Е тек сега нема да има нит интерпелација, нит промена. Мора ли овие од опозицијата во се да се замешаат. И да мислеше премиерот да го замени сега за инат нема да го реконструира министерот за образование
Во образованието царува хаос, опозицијата бара министерот Перо Стојановски да ја напушти фотелјата. „Мислам
дека навистина е крајно време министерот да даде оставка, не само да се
спаси себеси од проблемот наречен неможност да се врши таа функција,
туку да не спаси сите нас, а најмногу онаа осетлива категорија -
учениците“, изјави Андреј Жерновски, ЛДП. Опозицијата обвини,
Владата брка рејтинг на неславното место во Европа по неуставни закони,
последниот случај со времената забрана на екстерно оценување. Ова е доказ за набрзина донесени закони, а писмото на премиерот до Уставниот суд недозволен притисок. „Писмото
на премиерот до Уставниот суд е само уште еден обид за да се создаде
атмосфера да се отворат нови напади против Уставниот суд“, вели
Марјанчо Николовски, СДСМ. Право на премиерот е да си го каже својот став, се правда мнозинството. „Мислам
дека не би можеле да го сфатиме како притисок врз Уставниот суд, тоа е
изнесување на мислење“, рече Зоран Петревски, ВМРО-ДПМНЕ. „Мислам дека тоа е нормална корелација и комуникација меѓу премиерот, извршната власт и судската власт“, вели Сафет Незири, ДУИ. ДУИ оправдувањето на оспорени закони го наоѓа во фаќањето чекор со Европското законодавство.
-------------
|
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 22.Мај.2009 во 13:58
Е тек сега нема да има нит интерпелација, нит промена. Мора ли овие од
опозицијата во се да се замешаат. И да мислеше премиерот да го замени
сега за инат нема да го реконструира министерот за образование значи во државава не е битно што е добро за народот туку да тераат инат едни на други и кој и да е на власт,работи за инат на опозицијата сите досегашни власти се однесуваат како во државава да не постои народ,како да се само тие-позиција и опозиција ќе има ли некој некогаш доблест кога ќе се покака да каже- извинете јас од морални причини се повлекувам а не- па што ако се покакав,знаеш ти кога беше на власт како какаше?
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Постирано од: lane62
Датум на внесување: 22.Мај.2009 во 14:15
pa ne znam sto treba da se sluci da bi dale ostavka.....kamenjarki se ovie...![голема%20насмевка](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/4.gif)
------------- Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
Датум на внесување: 22.Мај.2009 во 19:16
Филмови со научна фантастика се снимаат во Холивуд а не на политичката сцена во Македонија. Кај се чуло и видело некој д азгреши и д апризнае?! Та за време на изборите в очо не гледаат и ни ветуваат неможното а ние си ги гласаме- за инает на другите. Така научивме ние, се за инает. Ако опозицијата го пофалеше Стојановски, ќе беше сменет, сега ќе менуваме со амандманчиња закончиња ама никако нема да признаеме дека вака не оди.
-------------
|
Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 22.Мај.2009 во 19:35
Тука ве има многу просветари, кои знаете многу подобро од нас останатите колку се добри состојбите во образованието.... Лично сметам дека тестирањето е добра работа, како за децата така и за образовните работници....Е сега што некој сака да го спроведе на јуриш и на несодветен начин....и нормално... и тоа ја доживеа судбината на другите почнати-недовршени проекти. Мене многу повеќе ми пречеше начинот на кој одредени директори и професори, се истрчаа да се удвараат дали на министерот или на премиерот...па го започнаа тестирањето, иако знаеја дека нема да биде ништо на крај.... Жално...ама пак децата се најголеми губитници во овој случај... Тие немаат никакво фајде ни сатисфакција од тоа што Министерот ќе биде сменет или исмеан.... Треба здраво да се седне и да се договорат разликите во образованието ![среќа](smileys_novi/1.gif)
------------- Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
Постирано од: ADVISOR
Датум на внесување: 22.Мај.2009 во 20:15
definitivno covekov ne go biva , treba nekoj drug kadar da se stavi , covekov e izguben vo svemir
-------------
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 22.Мај.2009 во 20:23
ADVISOR напиша:
definitivno covekov ne go biva , treba nekoj drug kadar da se stavi , covekov e izguben vo svemir ![](smileys_novi/1.gif) | aa,..eve ushte eden nash,..so dobar nos,..![аплауз](smileys_novi/41.gif)
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: lane62
Датум на внесување: 22.Мај.2009 во 22:40
ADVISOR напиша:
definitivno covekov ne go biva , treba nekoj drug kadar da se stavi , covekov e izguben vo svemir ![](smileys_novi/1.gif) |
blago receno.... ![намигнување](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/3.gif)
------------- Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
Датум на внесување: 23.Мај.2009 во 09:10
Министерот за вакви проекти не работи сам, уствари тој само потпишува што не го амнестира од одговорноста. Но поголема одговорност паѓа на товар на одговорните лица во разноразни комисии кои за вакви проекти земаат добри хонорари.
-------------
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 23.Мај.2009 во 13:03
a, za shto sluzat ministri?!,..samo za potpishuvanje? ,..ako toj ima pojma od neshto,...treba , ako neshto ne chini,..da im go vrati!,...komisiite ne se voopshto krivi,..kriv e samo toj shto im gi aminuva ,.."proektite"!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 23.Мај.2009 во 13:26
Ministerot e politicka licnost, so odredena strucnost. Administracijata koja ja ima mora da bide strucna i da si ja raboti rabotata
-------------
|
Датум на внесување: 07.Јуни.2009 во 07:53
Интерпелација, нее. За неа сега никој не размислува, Сега има многу поважни проекти за реализација.Министерот ке си каже а колку во тоа има вистина, колку ние ќе му веруваме тоа е веќе наша работа http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=109653 - Нема партиски вработувања И нема. Тие луѓе се моментално во партија, се прилагодуваат на новонастанатата ситуација во земјата. Научија дека мора да се членови во една од партиите на коалицијата на власт (која и да е) ако сакаат решение за работа. Какви педагози би биле кога не би знаеле да учат од живото и потоа да ги научат и тие кои им се дадени да ги учат за вистината?! Просветниот работник не смее да лаже, секогаш треба да ја зборува вистината. Министерот веке не е просветен, туку политичка работник и тој смее да дава таква изјава и да не му се земе за грев. Како и да е, нека се вработат овие млади луге кои со години некој ги шета по керамиди (велешка изрека). Нека им е со среќа.
-------------
|
Датум на внесување: 08.Јули.2009 во 12:25
Перо Стојановски поднесе оставка
|
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=111131#komentari - Коментари (0) |
![](http://www.a1.com.mk/images/prazno.gif) |
![](http://www.a1.com.mk/images/prazno.gif) | 08.07.2009 12:12
Министерот за образование Перо Стојановски поднесе оставка, дознава неофицијално А1. Потврда на веста од Владата се уште нема.
Подолго време се шпекулираше дека во Владата постои незадоволство од неговата работа. Кулминацијата се случи откако Уставниот суд во краток временски период ги урна двете клучни реформи во образованието - веронауката и екстерните тестови.
Во текот на годината се случи и голем штрајк на наставниците во образовниот систем. Министерот за образование Перо Стојановски не беше пожелен ниту за албанските партии, кои најмногу го критикуваа за последните уписи во средните училишта.
Со оваа оставка, се потврдуваат вестите дека министрите кои беа на листата за заминување сами ќе си поднесуваат оставки, со што владата влегува во реконструкција.
|
Датум на внесување: 08.Јули.2009 во 13:00
vesta ne e za interpelacija .... vesta e breaking news ... OSTAVKA ![намигнување](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/3.gif)
|
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 08.Јули.2009 во 13:04
Веста е за Перо Стојановски, а за него има една тема на подфорумов - оваа
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Датум на внесување: 08.Јули.2009 во 13:05
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 08.Јули.2009 во 13:11
Ајде, ајде, вчера бараше општи теми, сега се буниш ![плазење](smileys_novi/10.gif)
Ќе се договориме со мамамд да го модифициреме насловот, и така темата наскоро ќе оди во историја: ќе кажеме збор-два за оставката и толку ќе биде![намигнување](smileys_novi/3.gif)
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Датум на внесување: 08.Јули.2009 во 13:23
razumem ![среќа](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/1.gif)
|
Датум на внесување: 08.Јули.2009 во 14:37
Zalno nashe obrazovanie ostana sirace, bez tatko. Koga li stasaa novinarite da go "razreshat " ministerot. Dodeka oficijalno ne kaze toj sam nema ostavka.![изненадување](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/13.gif)
-------------
|
Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 08.Јули.2009 во 14:38
Додека не отишла темата во историјата.....
Мислам дека дечково се трудеше да си ја работи работата.... ама од "вишите сили" не беше оставен да ја работи како што треба, туку му наметнаа темпо и работи кои и тој самиот не веруваше дека ќе ги сработи.... Таа женската...државен секретар што е...ми делува опасно...![губитник](smileys_novi/30.gif)
------------- Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
Датум на внесување: 08.Јули.2009 во 14:39
vo red ... svatena e poentata ![голема%20насмевка](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/4.gif)
|
Датум на внесување: 08.Јули.2009 во 15:43
Sakam d kazam deka toa uste ne e potvrdeno od vladata.Slusav vesti na MTV i za toa nisto ne rekoa.Sakam da kazam deka i dokolku prodolzi toa tempo na vladata ne treba ni rekonstrukcija tuku kako sto kaza miroslav vo edna druga tema vladata sama ke padnela.Ne gospoda toa e spekulacija od A! televizija bidejki tie prvi go obrnaa listot protiv vladata.
|
Датум на внесување: 08.Јули.2009 во 16:00
|