|
КОШАРКА - новости |
Внеси реплика | страница <1 1314151617 21> |
Автор | ||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Четврта квалификациска победа за кошаркарите на МакедонијаИзвор: Макфакс
Кошаркарската репрезентација на Македонија ја забележа четвртата победа во квалификацискиот циклус за пласман на ЕП. Во салата „Борис Трајковски“, Македонија ја победи Украина со 71:55 (21:19, 14:10, 18:12, 18:14). Потешко од прогнозите и очекувањата избраниците на селекторот Докузовски ја запишаа толку посакуваната победа. Украина се покажа како тврд и незгоден противник и се до почетокот на третата четвртина имаше резултатски приклучок со нашата репрезентација. Натпреварот, македонските кошаркари го отворија мошне нервозно, очигледно значењето на мечот го направи своето. Сепак, благодарение на Тодор Гечевски кој во провото полувреме постигна 13 поени, Македонија по две четвртини имаше предност 35:29. |
||
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
MKD-UKR 71:55
GBR-HUN 66:64 1.V.Britanija 5 5 0 10b 2.Makedonija 5 4 1 9b 3.Ungarija 5 1 4 6b 4.Ukraina 5 1 4 6b 5.BIH 4 1 3 5b Naredni natprevari: HUN-MKD UKR-BIH |
||
Schatzii
Сениор Регистриран: 04.Мај.2010 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 10600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
нека продолжат и понатаму со истото темпо
|
||
Dream what you want to dream;
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
||
Marko Polo 1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Denes vo 19:00 direkten prenos na A1 od Szolnok
UNGARIJA - MAKEDONIJA |
||
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
КОШАРКАРИТЕ НА ГРЦИЈА И СРБИЈА СЕ СТЕПАА НА АКРОПОЛИС КУПОТНеславен крај со општа тепачка на натпреварот помеѓу Грција и Србија на Акрополис купот во Атина. Натпреварот бил прекинат на две минути пред крајот кога дошло до општа тепачка предизвикана од плејмекерот на Србија Теодосиќ и крилото на Грција Фоцис. Инцидентот добил уште поголема димензија кога се вмешале и останатите кошаркари особено капитенот на Србија Ненад Крстиќ и центарот на Грција Скроцијанитис по што дошло до општа тепачка. Крстиќ се обидел да го смири инцидентот и по грешка со столче го удрил Бурусис. Ненад Крстиќ утринава бил приведен па пуштен на слобода по информативниот разговор. Поради овој инцидент Србија во Атина ја испрати министерката за спорт, Снежана Марковиќ-Самарџиќ која треба да посредува во решавањето на овој спортски инцидент. Од ФИБА најавија дека ќе нема казни иако овој натпревар е во календарот на куќата на кошарката. Se stepaa bracata....mehehe |
||
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
||
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
МАКЕДОНИЈА ПОРАЗЕНА ОД УНГАРИЈА 85:82Кошаркарската репрезнтација на Македонија загуби од Унгарија со 85:82 во 6 - то коло во квалификациите за ЕП кое догодина ќе се одржи во Литванија. Унгарија доминираше во првото полувреме во кое тотално ја контролирше играта а со тоа и резултатот и во еден момент имаа предност од 15 коша. Нашата репрезентација одигра многу подобро во второто полувреме кога успеавме да се доближиме до водството на Унгарија но не успеавме да се избориме за продолжение бидејќи во последниот напад на 8 секунди пред крајот Антиќ шутираше за три поени но за жал не погоди. Најефикасен во нашата репрезентација но и на средбата Мекејлеб со 35 коша Антиќ постигна 20 коша.Кај Унгарија најефикасен Ханга со 21 кош . За Македонија ова е втор пораз во квалификациите кој не мора да значи одалечување од зацртаната цел пласман на ЕП но сега мораме да победиме во Скопје против Велика Британија и на последниот натпревар со БиХ на гости. Во нашата група се одигра средбата Украина - Бих на која победија Украинците со 87:69. На табелата во Б групата во водство е В.Британија со 10 бода колку што има и Македонија по 8 бода засега имаат Украина и Унгарија. E ovaa komplikacija ne ni trebase... |
||
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
||
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да ја погодеше Антич тројката ќе беше супер или онај на Унгарија последните слободни да ги утнеше...
сега останува да се надеваме дека следниот натпревар ќе биде подобар |
||
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
||
Marko Polo 1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
MORE M... mmmm... mami... tjmjkbzju, ne smeam...
|
||
Marko Polo 1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
MAKEDONIJA 75-56 GREAT BRITAIN Final score 22-14, 21-13, 15-11, 17-18 23 August 2010 | 20:45h Group B, Skopje (MKD) , Spectators: 10000 Referees: Sreten Radovic(CRO), Antonio Conde(ESP), Elias Koromilas(GRE) |
||
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
шо се вика -Ги сокапаме набрзина одлична игра
|
||
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
||
Marko Polo 1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Grupa A
1. Montenegro 6 5/1 495/420 11 2. Italy 7 4/3 558/544 11 3. Israel 6 4/2 517/453 10 4. Latvia 7 2/5 543/632 9 5. Finland 6 1/5 438/502 7 Grupa B 1. Macedonia 7 5/2 543/458 12 2. Great Britain 6 5/1 491/473 11 3. Hungary 7 2/5 484/540 9 4. BIH 6 2/4 434/455 8 5. Ukraine 6 2/4 432/458 8 Grupa C 1. Belgium 6 5/1 453/421 11 2. Poland 7 4/3 540/509 11 3. Bulgaria 6 3/3 463/425 9 4. Georgia 6 3/3 425/428 9 5. Portugal 7 1/6 461/559 8 Kalkulacii znaci... Ako nema nekoja pobeda so enormno golema razlika u C grupa, i ako zagubime u Saraevo CESTITO DECKI NA PLASMAN NA EVROPSKO PRVENSTVO!!!!!! Изменето од Marko Polo 1 - 23.Август.2010 во 23:21 |
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Македонија со големи шанси за пласман на кошаркарското ЕП 2011
По убедливата победа од 75:56 над Велика Британија синоќа во Скопје, кошаркарската репрезентација на Македонија е многу блиску до пласман на Европското првенство што идната година ќе се одржи во Литванија. Предводени од Лестер Бо Меккејлеб и бодрени од 8.000 гледачи во салата „Борис Трајковски“ избраниците на Марин Докузовски во целост му се реваншираа на противникот за поразот во Њукасл. Гостите само во воведните минути од натпреварот имаа позитива, а потоа Македонија имаше целосна контрола над резултатот кој на пет минути до крајот изнесуваше највисоки 29 поени разлика, односно 69:40. Последниот натпревар во овој квалификациски циклус Македонија го игра в недела против Босна и Херцеговина. Во зависност од резултатите во другите две групи може да се случи веќе в четврток по одигрувањето на претпоследното коло ( Македонија е слободна) избраниците на Докузовски да го обезбедат местото во Литванија. Пласман на евро-шампионатот обезбедуваат трите прволасирани и најдобрите две второпласирани репрезентации од групите. Табела: Македонија 12 бодови, Велика Британија 11, Унгарија 9, Босна и Херцеговина 8 и Украина 8. |
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е сега веќе светот продолжува да функционира по старо.... ептен ме шокираа ова Енглезиве... прво место... до вчера не знаеја што е кошарка....
ОДЛИЧНА ИГРА , УШТЕ БОСНА ДА ЈА ТЕПАМЕ И ГОТОВО.
|
||
ZOTE
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 627 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Гледајте амбасадорот на САД Рикер е чистокрвен Македонец, за разлика од нашиве никој нема македонско обележје кога игра Македонска репрезентација :)
|
||
Внеси реплика | страница <1 1314151617 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |