|
Тинејџери |
Внеси реплика | страница <1 9101112> |
Автор | |
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Период на такозвано ‘зреење‘ ...
Премин од дете , во возрасен... Период кога многу ‘зрее‘ особито егото , а оној вистинскиот дел од нас - скапува... Брее , го мразам емотивниот коктел кој што доаѓа во пакет... |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да бе, поготово е лошо да си пубертетлија во маало во кое што има многу италијанки.
|
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Знам само дека моите имаа многу непреспани ноќи, дека сите комшивки (озборувачки) секој ден пиеја кафе со мајка ми, кажувајќи и дека сум се вратил рано на сабајле (небаре мама не знаеше), па дека сум бил под тешки дроги (а јас пушев само цигари :-)).
Најредовен муабет беше тоа дека мора да се сменам, а факт е дека само родителите се сменија во мојот тинејџерски период. :-) |
|
The_Boss
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор GFX Designer Регистриран: 31.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 948 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас кога бев тинејџер не бев толку терсене како некои други.
Не сум пропушил,не сум се опијанил,не сум се дрогирал,не сум урлал како некоја будала навечер,не сум се плашел од алфите дека ќе ме фатат пијан во парк (сум немал зошто),не сум правел големи проблеми на мене и на другите околу мене,не сум им правел големи нервози на родителите и така тоа........ Е сеа не викам дека сум бил цвеќе за мирисање,сме правеле глупости со друштвото али сме биле нормални тинејџери,не ненормални. Пример еднаш му ставивме петарда пред врата на едно плачипиче од маалото,сме се враќале во 6 сабајле,сме провалиле неколку пасворди на другари,сме оделе групно во друга населба да се одмаздиме,сме чекале од некое место да дојдат некои копиљаци и да ги заебаваме и тако даље. А во школо па да не се бројат глупостите. Кецови, неоправдани,бркање од час,заебавање на некој професор,па за време на избори партиски обележја во школо,сме шарале по зидовите името на партијата,разни слогани,знамиња,приврзоци и тако даље. Значи не сум бил цвекенце шо да правам,пубертетот удрил во глава,плус разгален и то е то Сега кога ќе се сетам на овие работи ми иде смеење,колку сум бил чуден да не речам глуп Абе детски работи......... |
|
Поради неплатени сметки, ИДИВИДИ го исклучи потписот на The_Boss.
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Инаку, ако збориме за „пороците“, првиот чад (од цигара ) го пробав пред да станам тинејџерка и тоа од другарка на мајка ми коа им варев кафе, а пропушив на „стари години“ кога веќе бев одамна излезена од тин-ејџот, на 22. Зборот ми беше, не мора да си тинејџер за да правиш тинејџерски чекори „напред“
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Првиот чад од цигара го повлеков од цигарата на мајка ми.
Јас се закашлав, кашлав и пафтав со рацете ко блесава, а таа се цереше од спротивната страна на масата и ми рече: -И госпожа Милице, ќе пушиш ли цигари сеа? По некое време у друштво пробав пак, онака ги пуфкав, мајка ми ме примети и памтам дека ми удри клоца, а јас се окезив и и реков дека нема више. И сварно -толку беше моето пушачко искуство. Пиво пијам и она знае, еве сеа пред малце со неа чашка се напив со ручекот. Само ми вика да не претерувам. Секад е тука за мене, се смееме, се караме, се глупираме. Како другарка ми е. Плус, либерална е, не е заглупавена (ко татко ми). Она е првата што ми дозволи пирс и што ми рече дека ако ставам некад тетоважа да не биде на струк, пошто било турбофолкерски. Имам најѕвер мајка -само тоа ќе кажам. |
|
|
Charmedgirl18
Сениор Регистриран: 17.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 868 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не сум пробала цигара, а и не планирам, што ќе ми е...Како Тиги, знам и јас чашка пивце за ручек, а некогаш кога ќе и кажам, мајка ми ми дава и вино, или виски.Но, е тотално против тетоважи, а на нејзино незадоволство, јас планирам да си се ставам.Е сега, викам ај да не ја секирам тука, ќе си направам тетоважа покасно, кога ќе излезам од тинејџерскиве години.Пирс не сакам, па не сме зборувале, ама сигуна сум дека и тоа нема да прифати
|
|
I'm not afraid to take a stand
Everybody come take my hand We'll walk this road together, through the storm Whatever weather, cold or warm Just let you know that, you're not alone |
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Луѓе... сега ја исчитав цела темава.... значи колку глупости (не буквално) се кажале тоа чудо некое....ццц...
Хахаха.... постот на ПодВодно ... со „рецептите“ и тинејџерот... Ми текна кога прв пат по „гумени чорапчиња“ (кондоми)... вау... шоу беше... Како само ми се опули продавачот.... И ко ми даде едни ко за јапонци... (којзнае што марка беа, прв пат слушав за таа) Пробав еден и пак му се вратив... : На' овие,викам, (остатокот, 3 беа во пакување...) ти да си ги клајш, мене мали ми се.... ама озбилно тесни беа... ау... лудило И... прв пат ко се опијанив, ко не признавав дека сум пијан... летав скроз, не знаев кај сум... Не сакам да се тепам, имаше еднаш ептен жестоко во 8мо и годинава ама со слаб интензитет... Цигара дури годинава запалив.... на одмор Уау... потоа ко ме учеше другар ми да тргам навнатре... со повлекување и „ииииии , татко ми “ финта пред Ластрада.... па никако да се закашлам... И така.... За чкртање, потпишување и шарање до кај ќе стасам... |
|
Tiggy Vicious
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е, ова не го сваќам.
Како може да биде против тоа ти да ставиш тетоважа? Нема никогаш да ми биде јасно. Сепак, тоа е твое тело, твој избор нели... Плус над 18 години се става тетоважа, значи си полнолетна и нема некое големо право а ти се меша во изборот. Освен секако -ако ти не и дозволиш. |
|
|
Charmedgirl18
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да ама против тоа е сега да ставам тетоважа...освен ако не го направам тоа во тајност Изменето од Charmedgirl18 - 23.Август.2010 во 18:36 |
|
Everybody come take my hand We'll walk this road together, through the storm Whatever weather, cold or warm Just let you know that, you're not alone |
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас едно време имав желба за пирсови, тетоважи и такви глупости ама со текот на годиниве ми помина и сеа не ми паѓа на крај памет...
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мајка ми вели, да се шараш и дупчиш по телото е како да си имал нова чиста маица што си ја надополнил со дупки од цигари и дамки од манџа и кафе за да покажеш кој си.
|
|
Charmedgirl18
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...од гледна точка на мајките, така е... |
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Внеси реплика | страница <1 9101112> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |