IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Атеистите се религиозна група
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Атеистите се религиозна група

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 15>
Автор
Порака
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Статус: Офлајн
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2010 во 20:32
Тогаш и агностиците (го напишах правилно или не?) и деистите и што ти ја знам... се религиозни групи? 
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
Џо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Регистриран: 17.Ноември.2009
Поени: 2121
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2010 во 22:56
Ја не би го класифицирал така.
Религија = Догма.
Во атеизмот , гностицизмот(во зависност од контекстот) , нихилизмот,деизмот , универзализмот , агностицизмот , штотизнам , нема догма , нема одредени духовни норми и правила.
Како такви , тоа не се религиозни групи.

Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јули.2010 во 17:42
Originally posted by gazela gazela напиша:

Jas  ne go gledam veterot no go osekam  kako duva i znam deka e veter aza ostanatoto shto ni go gledam, ni go slusham, ni go osekam ne mozam da kazam deka postoi.

Uste podobar primer mozam da ti dadam sega gazela.

Pogledni gi rekite, ezerata, morinjata, drvjata, planinite, zivotnite, Sonceto, Mesecinata , zvezdite.

Koj go sozdal se toa ?

Pozdrav do tebe   
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јули.2010 во 18:12
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Jas  ne go gledam veterot no go osekam  kako duva i znam deka e veter aza ostanatoto shto ni go gledam, ni go slusham, ni go osekam ne mozam da kazam deka postoi.

Pogledni gi rekite, ezerata, morinjata, drvjata, planinite, zivotnite, Sonceto, Mesecinata , zvezdite.

Koj go sozdal se toa ?

Pozdrav do tebe   

Сите овие БОГ ги создал, секако. Посебно ми текнува на лекцијата по географија кога учевме за божји и вештачки езера. Не ги спомна луѓето, и нив Бог ги создал. Каква еволуција, нека иде све у бестрага. Најлесно е за се што едноставно не може да се објасни одма да се каже Бог тоа го створил. Да ги баталиме езерата, реките, планините... Туку кажи ми, зошто животните сметаш дека Бог ги создал, а не ги спомнуваш луѓето. Мислиш дека животните се помалку вредни и дека се создадени од Бог да му служат на човекот? А што е со дивите животни, коишто човекот не може да ги употребува за своја корист?
Кон врв
Феникс Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46

Регистриран: 12.Март.2010
Поени: 8143
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Феникс Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јули.2010 во 18:37

Koj go sozdal se toa ?

Pozdrav do tebe   

Е  тоа да, примери еден куп нели?И ако треба јас да кажам како е создадено се она што наброја ти пак ќе си мислиш онака како што ти веруваш  дека е.
Но тоа е добро се додека не пробаме да си го наметнуваме сопствениот став и да пробуваме да се убедиме кој е во право ,а кој не.
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2010 во 16:15

Koj go sozdal se toa ?

Pozdrav do tebe   

Е  тоа да, примери еден куп нели?И ако треба јас да кажам како е создадено се она што наброја ти пак ќе си мислиш онака како што ти веруваш  дека е.
Но тоа е добро се додека не пробаме да си го наметнуваме сопствениот став и да пробуваме да се убедиме кој е во право ,а кој не.

Ajde gazela, kazi mi kako se sozdalo se ona sto go nabrojav, bas me interesira tvoeto mislenje okolu toa.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2010 во 16:36

Koj go sozdal se toa ?

Pozdrav do tebe   
jas ,..ne znam!тага

ama ,изненадување..milo mi e shto,.............. nekoj znae!да
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2010 во 16:47
Originally posted by brza brza напиша:

Koj go sozdal se toa ?

Pozdrav do tebe   
jas ,..ne znam!тага

ama ,изненадување..milo mi e shto,.............. nekoj znae!да

Ke ti kazam brza da znaes i ti ,za da ne bides tazen ...голема%20насмевка

Beskonecnata Inteligencija, Golemiot Kreator koj go narekuvame-- BOG , Toj go napravil se toa.

Pozdrav do tebe brza  да 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2010 во 16:52
ehh.збунетост..teshko deka ...nekolku zbora,..me napravija popameten ,изненадување..

najgolem pozdrav i do tebe!да

...koj shto mi pravi,..jas duplo vrakjamнамигнување ,..vekje sum kazal takvo neshto...nekade!голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2010 во 16:58

ehh.збунетост..teshko deka ...nekolku zbora,..me napravija popameten ,изненадување..

najgolem pozdrav i do tebe!да

...koj shto mi pravi,..jas duplo vrakjamнамигнување ,..vekje sum kazal takvo neshto...nekade!голема%20насмевка

Haha...pameten si ti, samo taka se pravisнамигнување. Uste pogolem pozdrav do tebe да
да
Кон врв
Ѕвончица Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Ice Cold.

Регистриран: 07.Август.2010
Поени: 448
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ѕвончица Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2010 во 02:17
Атеист, според мене е човек кој што воопшто не го регистрира Господ, а не пак да верува дека тој не постои, и да ги уверува сите околу него.
Баш..во контекст со темава..а и сигурно на сите вас ви е добро познат ‘‘графитот‘‘ боље кажано, натписот кој што беше во ГТЦ и гласеше ‘‘Фала богу што не сум атеист‘‘, а и на друг форум..еден член се изјасни дека е атеист, но го сака Господ. What the...hell?!
Кон врв
Powerful Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 21.Август.2010
Поени: 32
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Powerful Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2010 во 18:13
Атеистите не се религиозна група, бидејќи не се религија, туку само група на луѓе кои не веруваат во Бог.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2010 во 22:13
valjda grafitot bil:збунетост

..fala bogu,...shto sum ateist!изненадување
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2010 во 22:23

valjda grafitot bil:збунетост

..fala bogu,...shto sum ateist!изненадување
И јас...велам...ФАЛА БОГУ....дададада
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 15>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,191 секунди.