|
Зошто мора да се плашиме од Господ? |
Внеси реплика | страница <1 9101112> |
Автор | ||
Niko777
Сениор Регистриран: 12.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 170 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И уште да додадам, јас лично гледам многу малку љубов во овој свет опкружен со егоизам, и не верувам само затоа што некои лицемери си го copy-paste копираат зборот "љубов" насекаде, дека тие воопшто знаат што е Господ и Божја Љубов. Не знам точно колку пати Исус го има повторено зборот "лицемери" во неговите зборови, но поприлично многу се и тоа си има свое значење.
И кога ќе ми кажеш "сите биле спасени", те прашувам кои попрво тие што градеа концентрациони логори, тие што пуштаа отровен гас преку тушевите, или оние што фрлаа бомби со осиромашен ураниум на 100 км од Македонија, или оние што ќе силуваат малолетни деца ноќва, или оние што ќе им продаваат дроги ? Од друга страна не порекнувам дека Исус има ОГРОМНА ЉУБОВ, и за тие што му бодеа клинци во раката се молеше да им се прости.
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Te molam da ne stavash zborovi vo mojata usta, jas rekov deka Bog site ne ljubi i deka e negovata ljubov e bezgranicna - jas ne sum rekol deka site se spaseni, i ne se obiduvaj da me oboish so nekoja boja koga ne znaesh do koja sum prefarba...Zatoa te molam ne veli deka sum rekol nesto sto ne sum go rekol. Kako mozes da gledash mnogu malku ljubov vo ovoj svet koga ljubovta e nasekade okolu tebe no taa sama nema da ti dojde treba da ja barash. Mozeme i da sedime i placeme cel den deka sme gladni no se doeka ne go mrdneme i ne najdeme hrana - nie ce sme gladni. Taka da pobaraj ja ljubovta i ce ja najdesh. A tie sto gradea conc logori i sto ubivaa i den denes ubivaat gi ceka Bozji sud na koj ce im se sudi - pravedno i nikoj nema da bide osuden pred da mu se dokaze vinata ili bez vina ... Se nadevam deka ce ja najdes ljubovta - zasto koj bara ce najde... |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
LJUBOV NE SE BARA, LJUBOV SE DAVA.!!!!!!!!!! |
||
www.myspace.com/sblagoj
|
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sto ce dadesh ako nisto ne najdesh...
|
||
Give me your secrets
||
Niko777
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што ќе најдеш, ако не знаеш што бараш ?
Затоа прашувам за дефиниција за тоа што "бараме" и го викаме "Љубов" ? |
||
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
valjda poradi toa sto nekoj lugje znaat deka ako imas strav, lesno mozat da te manipuliraat, i da go dobijat toa sto sakaat , a toa e sigurno samo vo nivna korist
nikako vo tvoja |
||
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да живее стравот.
Со него најлесно и се манипулира и се владее..... |
||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
||
Niko777
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
becenevem, marsovec,
оваа тема е "missleading". Spiros отвори една друга тема која е погенерална. "Љубов и Страв" http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=22278 бидејќи стравот е присутен насекаде во живеењето (а не само во религијата), поубаво е погенерално да се разработи---- затоа и другата тема е подобра бидејќи дава повеќе слобода во дискусијата. Поздрав, |
||
Ѕвончица
Сениор Ice Cold. Регистриран: 07.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 448 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Господ е симбол за надеж, љубов, верба..топлина..и слично.
А тоа со кармата, се‘се враќа, се се плаќа, тоа е друга работаа.. Што си сеел, тоа ќе си жнееш. Нема потреба од плашење од Господ, што ми е несфатливо.. |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Apsolutno tochno.
Nekoj koj e Semokjen i Sovrshen nema da bara od drugite da se plashat od Nego. Takvo neshto ne mozhe nitu da se rodi kako ideja vo Sovrhenosta, a kamoli da se izusti od Nea i da se postavi kako nekakov sovet, naredba, pravilo ili zakon. Ova e tolku ochebijno shto chovek ne mora da bide prosvetlen za da go razbere. Изменето од Messenger - 21.Август.2010 во 02:53 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Powerful
Нов член Регистриран: 21.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 32 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не треба да се плашиме од Господ. Тој е нашиот најголем пријател!
|
||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тема: Зошто мора да се плашиме од Господ?
НЕ МОРА, АМА ПОЖЕЛНО Е.
|
||
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па кога читате Библија...на колку страни и каде ли не...се заканите божји...?...
Не можеле во тоа време да ги плашат со казнени одредби од закони....?Па морало со нешто помоќно...БОГ.
|
||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
||
Внеси реплика | страница <1 9101112> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |