|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 728729730731732 824> |
Автор | |
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не пишувај глупости, на кои знаеш дека нема да ти одговорам, затоа што не се достојни за коментар. |
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во Македонија немало Далматинци и Готи... |
|
lav4eto
Сениор Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Немало Бугариjа пред 19 век?
Бугариja била руска творба? Видете карта на Тракиjа и Бугариjа од 1596 година: |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Погледни си ја убаво картата - таа Бугарија нема врска со денешната Бугарија - и ова е од Турско време,сеуште има Тракија,значи и Тракијци а и Бугарија и Бугари - е кај сега излеговте два различни народи |
|
чоли
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Види долу има и Македониjа... Во таа карта наместо Мизиjа е употребено директно "Бугариjа". Се знае што Мизиjа, Тракиjа и Македониjа са трите дела на Бугариjа. Картографите често така праат. |
|
Мунгос - цензорот на Мисирков
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Така ли си објасни сам на себе - па Мизија нели е Византиска провинција |
|
d4 b3
Сениор не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ave Milord
od ovoj uchebnik i si uchil http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=91810926559&id=9&prilog=0&setIzdanie=22086 - Смешно е да се тврди дека Бугарите настанале од Јужните Словени – додава Аџиевски. Но со него не се согласува Митко Костов, претседател на Партијата на Власи на Македонија, кој е убеден дека остатоци од Античките Македонци се денешните Власи. Ediniot tvrdi "дека Бугарите настанале од Јужните Словени" drugion ne se soglasuva so ova i veli deka "Античките Македонци се денешните Власи" kade e logikata kade e razumot |
|
d4 b3
Сениор не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
gledam gledam i ushte se prashuvam
kade e logikata kade e razumot |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја незнам па кај ти е тебе Логиката И Разумот што бараш такво нешто во Политика.Треба да ти е јасно дека денешниве Бугари се Политичко творение а не Историско
|
|
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kade e Platenikot da objasni za korupcijata, oti zaboraviv kako tochno beshe?
Ednash napisha deka korupcijata se sluchila vo 9-10 vek i po toa ne se pojavi poveke. |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Епа тебе треба барем да ти е јасно,нели
|
|
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мене ми е јасно, ама има нови читачи, а тие ги следат последните страни. Добро е да се напоменува одвреме навреме. |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ма доволен е насловот - се е јасно зар не
|
|
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ајде ти, корупција си е корупција. Дали настанала вчера или пред 10 век си останува корупција. Дали ради тоа што настанала пред 10 века денес можеме да ја толкуваме како вистина? Ако вам не ви пречи врз лаги да ја градите вашата држава и бугарски етникум, на некој друг верувај дека му смета. Лагата никогаш неможе да биде вистина. Таа лага мора да се повтори 1000 пати па евентуално за некого да постане вистина. Изменето од Platenik - 25.Септември.2010 во 05:59 |
|
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|
Внеси реплика | страница <1 728729730731732 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |