|
Македонија во странските весници и тв-ста |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...a shto treba sega tuka/....samo da se redat napisi od strnstvo za zemjava ,a?....bez da se analizira malku dalim e toa vistina ili ne e,..i kolku,...samo za da se bide vo linija na naslovot....
...zarem , subjektivnoto mislenje e ,..najmerodavno za edna zemja,...pogotovo za ovaa?....zarem strancite maka machele za da ja pronajdat bedata tuka,..i da mu ja pokazat na svetot,..iako toa i ne e bash vistina,,...k'o shto vika zabeganiov? ...sekoj sam trebalo da se pretstavuva na svetot ,a?...a be ajde,... bash ,..i tek togash ke ima realna slika na sostojbite bilo kade,...
a, mozebi e i vo pravo chovekot,...onie ostrovine vo pacifikot,samoa,...solomonski,...i drugi arhipelazi...ne veruvam da go imaat... e pa,...ako so niv se teshi,...neka mu e,...mene me interesira kade e zemjava edinstveno vo evropski ramki,.kade shto so gordost postojano kazuva deka e,..shto i ne e nekoja laga ,..ama , samo geografski,...na bilo koe drugo pole,..moze , komotno da se smesti nerkade vo ,..juzna amerika( korupcija),...afrika( plemenski tabieti na nekoi od nejzinoto naseleni,...azija......a, ne vo svetski,...pogotovo ne so nekoi africhki zemji,. |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
епа навистина нема разбиање со тебе, ни јас неможам да те разберам тебе, ни ти мене
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e pa ,..batali togash !
...imash pravo,...onie od travel ..ili od kade bea,...zlonamerno se prikazuvaat,.. ..namesto da prashaat tuka,...fino-lepo kako e,..oni zemale da mi slikaat... .sram da im e,...i aram! |
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
уште едно нешто ќе кажам, провери колку многу национални стереотипи постојат во светов и запрашај се од каде потекнуваат
плус, ако нешто секогаш ме нервирало во „документарците“ на овие е што секогаш светот го гледале како беден, сиромашен, заостанат, „леле како можеле некаде да јадат одредена храна, тоа било гадно, како можат на ваков начин да живеат овие бедни луѓе“ тоа го кажуваат со чувство на супериорност, како да се тие развиени а другите бедни, особено ова е срамота бидејќи ако погледнеш, покрај сета политичка, економска и технолошка моќ која ја имаат, забораваат дека во нивните земји сеуште постои беда, истата таа беда која сакаат да ја прикажат кај другите, исто така кај нив во најголем процент сеуште има настрани фрикови кои никако да ги приберат... а се обидуваат да ни перат мозок како нивните системи и нивната култура биле добри за светот, а се обично загадување а забораваат и од каде ги црпеле сите ресурси „развиените“ земји за да станат она што се денес и со чија помош се здобија со моќ, забораваат за што воделе војни во региони на другата страна на светот и од многу поголеми цивилизации ја створиле таа беда за да извлечат корист за себе... па и може ќе звучи смешно, ама сите денешни „развиенковци“ ја потценуваат силата на останатиот свет, можеби звучи смешно, ама затоа изигравме со Англија нерешено и затоа на светско првенство тепаа репрезентации кои претходно немале никаква врска со фудбалот... сето тоа е срамно и неморално од нивна страна, мене не ме нервира тоа што ме сликале туку начинот на кој го прават тоа не сакам некој постојано да ме исмева и да ме потценува, а јас да бидам самокритичен, ако толку беа добронамерни тие, досега светов ќе беше перфектен! Изменето од zabegan - 10.Август.2010 во 00:09 |
|
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
so emotivno nabieni lugje ,..ne mozesh da razgovarash!
...tuku,...sosema se vo pravo i za toa deka skopje e podeleno na leva i desna ...strana,...i toa e najochigledno , be, ...ako nekoj toa go primetil samo ednash shto doshol tuka,..jas toa go primetuvam sekojdnevno,...vo posledniva decenija i povekje,.. ...samo vidi kako tamu se zivee ...i tuka,..pa, ke mu bide jasno na sekoj,... na tvojava strana ,...vrie od banderi so znaminja,..tamu nema ni edno,...tuka pajacite se zsitat so zrtvi k'o na "tacna"...tamu ne veruvam deka smee da stapne,..a , kamoli da podigne neshto,..od trotoar ili bilo kade,.. zatoa,..sosema se vo pravo ...tie shto slikale i komentirale za situacijata vo skopje.... |
|
|
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и во таканаречените „албански квартали“ половина од населението е македонско, а Албанци ако не си приметил има во нај јужните делови на Скопје, повеќе или помалку, ги има, а ги гледам и секој ден насекаде низ „мојата“ страна тоа што полицијата ни е дисфункционална повторно не докажува ништо, а да не навлегуваме во тоа кој криминал е...и баш поради нашето златно МВР, јас не се осеќам безбедно таму, но зарем е тоа битно, кога сум имал проблеми со Албанци и на „мојата“ страна и патем, јас не можам да зборам со луѓе кои најверојатно ги фатила депресија, па и виножитото им е црно... Изменето од zabegan - 10.Август.2010 во 00:29 |
|
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...a pred nekoe vreme imashe i ushte povekje makedonci,...samo jas znam nekolku familiiis hto preminaa na ..."drugata" strana... da se samo znaminjata ,.....tamu zakonot na makedoncite ne vladee,..tuku samo na lbancite,..tie se na sekoe povazno mesto , i ne fermaat ni drzava ,..a kamoli nekoj drug,..shto im se saka toa i ke napravat,. .ako pokushahs da gi sprechish,... |
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...a, vinozitoto ...mene mi e sekade raznobojno,..kaj shto se ...pojavuva!
|
|
|
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
за тоа дали ќе биде така, баба ванѓа ќе ја прашаме, за иднината има време
македонскиот закон, никаде не владее како што треба, ако примети, а виножито см видел кај нас многу пати |
|
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...i jas sum videl ne,..ama samo ona prirodnoto,...
...drugoto,..nikako da go pogodi narodov ,... |
|
|
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.pendletoday.co.uk/news/health/death_of_popular_barnoldswick_joiner_jim_68_1_4165901
Following a devastating earthquake in Skopje, Macedonia, in 1963, Jim travelled with a local youth group to the area to help in the aftermath. It was there that he met his first wife and they had a daughter, Cheryl.
|
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |