|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 106107108109110 824> |
Автор | ||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Затоа эошто эа Бугари сметате се што се наоѓало на темата Бугарија - Христијанството во Виэантија го има многу пред Бугарите да дојдат а цело време се води битка не само помеѓу Грчките многубожци и Христијанството туку тука се и Траките,Илирите,таканаречените Трибали(скити,венети и др) и нормално Авари,Хуни и Словени и нивните божества.
Проблемот на сите овие Бугарски теэисти е што тие Бугарија ја гледаат само како эемја населена од Бугари и никој друг - која е многу погрешна гледна точка |
||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne se smej, a kazi zosto patriarhot Fotij ke pisuva deka Bugarite go ostavile ELINSKOTO sueverie /a ne turkomongolskoto/
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Федерат со престолнина Солун - а ? Па нели такво нешто немало,сите биле Грци,немало ниту Македонци ниту било кои други,па эар не покажавме чив град бил Солун ама вас не ви се докажува ако не е пишувано од Бугарин |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
http://www.heliopol.com/krovatova.pdf
Tuka e edna kniga koja treba da se pregleda od zastapnicite na turkomongolizma. Ima mnogu nasosani raboti, no ima i raboti, koi voopsto ne se poznati vo oficijalnata istorija, t.e. premolcani se. Изменето од Каснакоски - 06.Август.2010 во 19:36 |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кажи да видиме какви се тие Бугари и Бугарија околу Солун во времето на Јустинијан?
А и Чоли даде нешто интересно, кое го прескокнав, поради процедурните прашања. Изменето од Македон - 06.Август.2010 во 18:35 |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Средено |
||
чоли
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зборот етнос не е нација, туку етничка припадност, а во тоа време, дури и може да значи нешто паганско, идолско. А од другата страна на дунбавскиот области, значи дека предизвикува штети од другата страна на Дунав, не од римската. |
||
чоли
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бугарската нација, која се наоѓа во Римската држава, предизвикува страшни штети од другата страна на дунавските области... --- Зонара |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Какви смешки пишуваш? Немаме општо со никакво туркомонголско име, тоа само е факт. Имаме општо со блгарското име и тоа од мнооого долги векови.
Изменето од Македон - 06.Август.2010 во 18:37 |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кој се срами бе Платеник? Ајде прво разбери се сам со себеси што сакаш да разбереш, па тогаш. Ништо не знаеш ниту за културата, ниту за јазикот. Дај да видиме што ќе кажеш за градежната технологија на Самуиловата крепост. |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Какви пропаганди ти се вртат во главата?
Ima nesta koi treba da se reviziraat. Uste koga bev ucenik mi sozdava konfuzija pohodot na Justinian Vtori protiv Bulgarija i Sklavinija, no vo pravec Solun. Според думите на летописецoт Теофан „Јустиниан го нарушил склучениот со бугарите мир, пренебрегнувајќи ги установените од неговиот татко официјални распоредби и им заповедал на конните одреди да преминат во Тракија, сакајќи да ги оплени Бугарите и Славиниите” Spored Paisievata istorija, a i drugi podocni, prvo Bulgarija bila vo deneshna Makedonija, a carot Dobrica /Dobre/ ili Bineh go prenesol centarot na drzavata vo Dunavskite strani. Tuka ima neshto. |
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако се јави нешто ново и издржано од се срце би го прифатил и би го проучил. Незнам, но по некоја случајност се нешто ново што ќе излезе од бугарски извори го прифажам со скепса. Зошто е тоа така имам само едно логично објаснување. Сте се докажале во минатото , а се докажувате и денес како узурпатори и пропангандисти. По делата се препознаваат Бугарите. Меѓудругото и 14те теории и 5те хипотези не ви ја олсеснуваат работата. Талкате бе пријател! Се ново што ќе излезе, пак излегува од бугарски извори. Кредибилитетот е рамен на нула, кога ќе се разберат мотивите за толкувањата на новите нешта. Повторно е се во функција на докажување на бугарштината. Неможам да разберам едно, како кога знаете дека немате ништо со туркономголското име, култура и јазик неотстапувате од таа ваша прва радост?! Јас да сум на ваше место би си ја подвиткал опашката и би траел. Не би се срамел. Антоанета мене многу добро ми звучи. |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Политичка пропаганда за Бугаризација секогаш ке има ама мислам дека интелегентни луѓе ке знаат да се отповикаат од таква пропаганда а не да се затрчуваат по глупости
|
||
Внеси реплика | страница <1 106107108109110 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |