|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 715716717718719 824> |
Автор | ||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кој се срами бе Платеник? Ајде прво разбери се сам со себеси што сакаш да разбереш, па тогаш. Ништо не знаеш ниту за културата, ниту за јазикот. Дај да видиме што ќе кажеш за градежната технологија на Самуиловата крепост. |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Какви смешки пишуваш? Немаме општо со никакво туркомонголско име, тоа само е факт. Имаме општо со блгарското име и тоа од мнооого долги векови.
Изменето од Македон - 06.Август.2010 во 18:37 |
||
чоли
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бугарската нација, која се наоѓа во Римската држава, предизвикува страшни штети од другата страна на дунавските области... --- Зонара |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зборот етнос не е нација, туку етничка припадност, а во тоа време, дури и може да значи нешто паганско, идолско. А од другата страна на дунбавскиот области, значи дека предизвикува штети од другата страна на Дунав, не од римската. |
||
чоли
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Средено |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кажи да видиме какви се тие Бугари и Бугарија околу Солун во времето на Јустинијан?
А и Чоли даде нешто интересно, кое го прескокнав, поради процедурните прашања. Изменето од Македон - 06.Август.2010 во 18:35 |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
http://www.heliopol.com/krovatova.pdf
Tuka e edna kniga koja treba da se pregleda od zastapnicite na turkomongolizma. Ima mnogu nasosani raboti, no ima i raboti, koi voopsto ne se poznati vo oficijalnata istorija, t.e. premolcani se. Изменето од Каснакоски - 06.Август.2010 во 19:36 |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Федерат со престолнина Солун - а ? Па нели такво нешто немало,сите биле Грци,немало ниту Македонци ниту било кои други,па эар не покажавме чив град бил Солун ама вас не ви се докажува ако не е пишувано од Бугарин |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne se smej, a kazi zosto patriarhot Fotij ke pisuva deka Bugarite go ostavile ELINSKOTO sueverie /a ne turkomongolskoto/
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Затоа эошто эа Бугари сметате се што се наоѓало на темата Бугарија - Христијанството во Виэантија го има многу пред Бугарите да дојдат а цело време се води битка не само помеѓу Грчките многубожци и Христијанството туку тука се и Траките,Илирите,таканаречените Трибали(скити,венети и др) и нормално Авари,Хуни и Словени и нивните божества.
Проблемот на сите овие Бугарски теэисти е што тие Бугарија ја гледаат само како эемја населена од Бугари и никој друг - која е многу погрешна гледна точка |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ejjj, ti si mozhel i seriozno da napishesh neshto!
Poslednata ti rechenica nie u redu. Knigata shto ja pokazhav ima mnogu kusuri, no ima i kritika na Zlatarski i negovata kompanija. Mene me chudi i toa mnogu odamna zoshto za Boris e fiksirana nachalna godina na upravuvanje 852. Pishuva vo istochnicite "Koga slushnal deka zhena upravuva so imperijata..." Arno, ama Teodora e od 842. Znachi 10 g. Boris ne znael deka zhena ja rakovodi imperijata i duri koga stanal knez slushnal. Toa mi e kontradiktorno! |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За Борис имаш два момента - еден е кога се христијаниэира и го остава своето владение на синовите а тој эаминува во манастир и се эамонашува а друг е кога се враќа эа да ги раскусури синовите.Ако е то време эа неговиот монашки живот нормално дека неэнаел,эар не,нема телефон и телеграф
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А за кои Бугари станува збор? Патријархот Фотиј е учител на св.Кирил и Методиј, барем колку што знам јас. А од каде знаеш дека не говори за оние во Тракија, или Источна Бугарија, кои биле во контакт со Грците, додуша биле под нивно културно влијание. А инаку Елините во тоа време не се Византијците, туку со тој збор се означувал Старите Грци. Доволно е за тоа да се прочитаат Панонските легенди, каде св.Кирил говори дека Елините пошле на вечна мака, што означува дека Елините веќе ги нема, заминале на другиот свет. Изменето од Македон - 07.Август.2010 во 00:13 |
||
Внеси реплика | страница <1 715716717718719 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |