|
Новиот свеж премиер - В. Рамковски?!?? |
Внеси реплика | страница 123 7> |
Автор | |
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 31.Јули.2010 во 23:59 |
Не дека некој го бара,ама самиот се нуди. Изменето од mungos80 - 01.Август.2010 во 00:27 |
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Рамковски: Албанците да престанат да бидат декор на политичката сцена
Оваа држава има одлична иднина но само ако се постигне меѓуетничка хармонија и ако им се посветиме на евроатлантските интеграции, но и на односите на Балканот. Оценува Рамковски во интервјуто за весникот „Шкип“ кое го објавува под наслов - Македонскиот Берлускони. Според Рамковски, Албанците во Македонија треба да престанат да бидат декор на политичката сцена како и во владиниот букет и да почнат да одлучуваат за сегашноста и за иднината на државата. „Тој што не сфатил дека иднината на оваа држава во голема мерка ќе зависи од соработката со Албанија и Косово и дека овдешните Албанци се тие кои ќе имаат одлучувачка улога во таа соработка, тој никогаш нема да сфати дека албанскиот фактор е предност, а на пречка за развојот на земјата“, вели Рамковски. Ваквите политички ставови сопственикот на А1 Телевизија нескриено ги поткрепува и со своите бизнис визии за зголемување на медиумски пазар во регионот. „Албанците во Македонија во однос на медиумите се запоставени и затоа сакам да придонесам, но јас сум и бизнисмен и не кријам дека ме интересира пазарот од осум милиони албанци на Балканот“, признава тој. Велија Рамковски одбегнал да одговори дали има амбиција да стане и Премиер на Македонија пишува тиранскиот весник „Шкип“. |
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ТАЈНА СРЕДБА НА ЛИДЕРОТ НА СДСМ И ГАЗДАТА НА А1 ТЕЛЕВИЗИЈА ВО ОХРИД
Бранко и Велија цртале нов премиер "Новиот премиер треба да биде стопанственик, кој добро ја знае економијата, буџетот, и премиер кој ќе знае да ги врати парите во стопанството", изјави вчера за "Вест" Рамковски, кој потврди дека во саботата бил на заеднички ручек со лидерот на СДСМ Бранко Црвенковски Лидерот на СДСМ Бранко Црвенковски и Велија Рамковски, сопственик на скопската телевизија А1, завчера имале тајна средба во Охрид. За време на заедничкиот ручек во еден хотел во Охрид, лидерот и бизнисменот разговарале за тоа какви карактеристики треба да има идниот премиер на државата. Рамковски вчера ни потврди дека имал средба со лидерот на СДСМ Црвенковски. Средбата траела два часа. "Да, се видовме со лидерот на СДСМ Бранко Црвенковски во Охрид. Разговаравме за многу работи. За економската криза, која е поголема отколку што се прикажува. Разговаравме за тоа каков треба да биде идниот премиер", изјави вчера Рамковски. На прашањето дали Црвенковски ќе биде идниот премиер, вели дека лидерот на опозицијата Бранко Црвенковски нема да биде премиер ако, евентуално, СДСМ победи на идните избори, било да се вонредни или редовни. "Црвенковски нема да биде премиер туку ќе бара човек што ќе може да ја извади земјава од големата криза", вели Рамковски. На прашањето, пак, дали на ручекот со лидерот на СДСМ се договарале, евентуално, тој да биде новиот македонски премиер, Рамковски одговори дека не сакал да биде премиер, иако добро ја знаел економија, и посебно креирањето буџет, оти уште од 2001 година се занимавал со него. "Новиот премиер треба да биде стопанственик, кој добро ја знае економијата, буџетот, и премиер кој ќе знае да ги врати парите во стопанството", изјави вчера за "Вест" Рамковски. |
|
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Патетика жива, Велија за премиер.
Треба ли и да коментираме на темава? |
|
Iron Man
Сениор железен раз бираш Регистриран: 11.Јануари.2009 Локација: Antarctica Статус: Офлајн Поени: 8032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
арно вели Анастеа патетика жива поарно е некој како амди бајрам (и да си прај бајрам со умот) отколку вакви кој велат толку пари по толку еднакво на 3 милиона чисти пари шо би рекол тој - новиот свеж премиер лелеееееееее јас во политика пишав нешто (ова првпат ми е) со лева да се прекрсти чоек п.с. оваа тема треба во штосеви вицеви да оди |
|
|
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е ајде бреее
Човеков си брка сопствени интереси...ќе бил премиер.. ...Кога јас ќе станам првата жена претседател на РМ А и интервјуто што е тука поставено, само говори за фактот дека подалеку од бизнисот, Велија не гледа. На прашањето, пак, дали на ручекот со лидерот на СДСМ се договарале, евентуално, тој да биде новиот македонски премиер, Рамковски одговори дека не сакал да биде премиер, иако добро ја знаел економија, и посебно креирањ то буџет, оти уште од 2001 година се занимавал со него. "Новиот премиер треба да биде стопанственик, кој добро ја знае економијата, буџетот, и премиер кој ќе знае да ги врати парите во стопанството", изјави вчера за "Вест" Рамковски. Ама со овој дел кажал СЕ . Потајно, сепак сака тој да седне во фотељата. Знам ова, знам она...не сакам да бидам премиер, ама кога би се избирал нов премиер тој треба да личи на мене |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
Iron Man
Сениор железен раз бираш Регистриран: 11.Јануари.2009 Локација: Antarctica Статус: Офлајн Поени: 8032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
свашта |
|
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На ова тема убав коментар има ко по обичај Горан Михајловски (иако повеќе е во контекс на отпуштените новинари) јасно ја отсликува нашата реалност и креирањето на јавното мислење
Душко и Лиле Можам и да му поверувам на премиерот кога вели дека тој нема врска со отпуштањето новинари од Канал 5. Ама покрај демантот, очекував и нешто друго. Прво, да се изјави дека тој силно верува дека основа на секоја демократија е независното новинарство. И второ, да вети дека ќе се бори да создаде амбиент за развој на независно новинарство. Ама, не го стори тоа. Затоа што газдите на две телевизии се коалициони партнери на власта. И затоа што и самиот знае дека ниту Ѕинго ниту Стојменов ги држи до себе затоа што му се идеолошки блиски. Туку затоа што му требаат нивните телевизии. Исто како што и Ѕинго и Стојменов некогаш беа Бранкови. Не затоа што беа идеолошки блиски со СДСМ. Туку затоа што телевизиите му требаа на Бранко. Така што, Никола, сега прифати ја одговорноста и за отпуштањето на последната тура новинари. И престани да глумиш конфликт со Велија. Оти тој минатиот викенд бил на ручек со Бранко, ама зарем заборави дека пред неполна година беше на мекици кај тебе за раѓањето на твојата втора ќерка? Три и пиол години Велија со неговите весници ти го дигаше рејтингот. Сега решил да ти го спушти. Веројатно затоа што на Бранко му го ветува истото што ти го ветуваше и тебе пред четири години. И немој да се занесуваш дека ако почнеш да паѓаш, и другите нема да те напуштат. Ѕинго секогаш бил во добитна комбинација. Така што, Никола, тоа што си посеал, тоа ќе си жнееш. 5 Фала ти, Велија, што се пофали дека ти си му кажал на Бранко како треба да изгледа идниот премиер. За да знам да не гласам за него. ******* Вреди ли да се дискутира Чим Ѕинго, Борис, Велија ....им го дигаат...спуштаат...рејтингот .. Колку и да му се смееме на Амди Бајрам, неговата излезе најпаметна мисла- Биди секогаш со власта. Така месец дена се навтаме со дискусии за тепачката во собранието и млекарот и неговиот коноп а она за водата и системот Злетовица не се ни забележа дека се спомна. Сега се “пушти бува“ за Велија ПРЕМИЕР- при сите оние “сумо борачи“(ова не дека се тепачи туку сумо борачите се најпопуларните) кои секој ден се борат да бидат запамтени во јавноста ке му дадат Велија да им биде премиер. Тоа е исто ко некој да ми рече Груевски ќе се повлече Ѕинго или Стојменов ке стане премиер. Ова е страшна глумопатетика и млатење празна слама. Само добар хумор (кој за многумина е црн хумор) во летните сиромашки горештини. |
|
DameMak
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 617 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Толку се провидни јадачките на новинарите на Велија, што просто ми е одвратно да ја гледам нивната информативна програма (забавната програма е ОК, ама вака кога е на 15-ти канал, дури да дојдам до неа, заглавувам на некој друг интересен канал). |
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
svez premier hahahahaahahhaahha lelel koga ke se razmafta so racete.........wooooooow ke treba okolu nego stalno prostor od 3 metri da ima koga ke zbori za da moze da skoka i da mafta
ili pa moze Biljana Sekulovska ke go nauci samo so glavata da mrda |
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дури тогаш ќе ја оправи работата.
Пу, пу, скраја да е. „Според Рамковски, Албанците во Македонија треба да престанат да бидат декор на политичката сцена како и во владиниот букет и да почнат да одлучуваат за сегашноста и за иднината на државата. “ Типичен пример за човек кој сака да ја придобие довербата на другите малцинства и истата да ја искористи во негови цели. Браво бе Рамковски, никој не ти е рамен, идол ми стануваш. |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во ова објаснение кое си го дала е отсликана сета дејност на а1 телевизија, па и на човекот кој ја води. Не случајно се започна со апел за преговори со Грција, двојазичност на Македонија, па сега дури и се повикува на зголемување на моќта на едно од малцинствата во Македонија, притоа не објаснувајќи врз основа на кој правен документ треба да се стори тоа. Дали можеби мисли на некаков нов договор, промена на Уставот на Република Македонија, останува да видиме. Мислам дека ваквите веќе се "прочитани" и дека народот е доволно мудар да ја согледа целта на сета активност спроведувана во последниве неколку месеци. |
|
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za Ramkovski i negoviot medium ima navistina mnogu da se pisuva.
No za pocetok ke pocnam so "nezavisnosta" i "objektivnosta" na mediumite koi vo A1 so golemi bukvi se pisuvaat. A vo kontest na toa me interesira dali nekoj od vas se obidel da napise komentar na A1 online vestite? Moite iskustva okolu nacinot na selektiranje na komentarite se katastrofalni , absolutno , neprofesionalni , nekorektni , neobjektivni i bez nikakov moral ili pak nekakva novinarska etika. Isto taka mnogu me inpresionira humanosta na Ramkovski kako posledniot primer so otkup na proizvodite na "mlekarot".Istata Humanost sekako e sosema spontana i nema nikakva pozadina.Da vidis da ne veruvas. Isto taka me impresionira skromnosta na Ramkovski pa taka skoro i da nemoze da se procita tekst za nego licno vo negoviot medium. Sto se odnesuva do gorespomnatata ljubov i ulizuvanje na Albancite toa isto taka e sosema slucajno.. |
|
trnar
Сениор Регистриран: 26.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 184 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Super e
Berluskoni i Sarkozi ne se pobudali ili popametni. |
|
Внеси реплика | страница 123 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |