Испечати | Затвори го прозорот

Новиот свеж премиер - В. Рамковски?!??

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Историја и политика
Опис на форумот: историски, политички, изборни дебати
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=22969
Датум на принтање: 15.Јануари.2025 во 19:57
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Новиот свеж премиер - В. Рамковски?!??
Постирано од: mungos80
Наслов: Новиот свеж премиер - В. Рамковски?!??
Датум на внесување: 31.Јули.2010 во 23:59

Не дека некој го бара,ама самиот се нуди.

-------------
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев

Коментари:
Датум на внесување: 31.Јули.2010 во 23:59
Рамковски: Албанците да престанат да бидат декор на политичката сцена

Оваа држава има одлична иднина но само ако се постигне меѓуетничка хармонија и ако им се посветиме на евроатлантските интеграции, но и на односите на Балканот. Оценува Рамковски во интервјуто за весникот „Шкип“ кое го објавува под наслов - Македонскиот Берлускони.

Според Рамковски, Албанците во Македонија треба да престанат да бидат декор на политичката сцена како и во владиниот букет и да почнат да одлучуваат за сегашноста и за иднината на државата.

„Тој што не сфатил дека иднината на оваа држава во голема мерка ќе зависи од соработката со Албанија и Косово и дека овдешните Албанци се тие кои ќе имаат одлучувачка улога во таа соработка, тој никогаш нема да сфати дека албанскиот фактор е предност, а на пречка за развојот на земјата“, вели Рамковски.

Ваквите политички ставови сопственикот на А1 Телевизија нескриено ги поткрепува и со своите бизнис визии за зголемување на медиумски пазар во регионот.

„Албанците во Македонија во однос на медиумите се запоставени и затоа сакам да придонесам, но јас сум и бизнисмен и не кријам дека ме интересира пазарот од осум милиони албанци на Балканот“, признава тој.

Велија Рамковски одбегнал да одговори дали има амбиција да стане и Премиер на Македонија пишува тиранскиот весник „Шкип“.

-------------
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев

Датум на внесување: 01.Август.2010 во 00:08
ТАЈ­НА СРЕДБА НА ЛИДЕРОТ НА СДСМ И ГАЗДАТА НА А1 ТЕЛЕВИЗИЈА ВО ОХРИД

Бран­ко и Велија цртале нов премиер

"Новиот премиер треба да биде стопанственик, кој добро ја знае еко­но­ми­ја­та, буџетот, и премиер кој ќе знае да ги врати парите во сто­панс­тво­то", изјави вчера за "Вест" Рамковски, кој потврди дека во саботата бил на за­ед­нич­ки ручек со лидерот на СДСМ Бранко Црвенковски

Ли­де­рот на СДСМ Бранко Црвенковски и Велија Рамковски, сопственик на скоп­ска­та телевизија А1, завчера имале тајна средба во Охрид. За време на заедничкиот ручек во еден хотел во Охрид, лидерот и бизнисменот раз­го­ва­ра­ле за тоа какви карактеристики треба да има идниот премиер на др­жа­ва­та.
Рам­ков­ски вчера ни потврди дека имал средба со лидерот на СДСМ Цр­вен­ков­ски. Средбата траела два часа.
"Да, се видовме со лидерот на СДСМ Бранко Црвенковски во Охрид. Раз­го­ва­рав­ме за многу работи. За економската криза, која е поголема отколку што се прикажува. Разговаравме за тоа каков треба да биде идниот пре­ми­ер", изјави вчера Рамковски.
На прашањето дали Црвенковски ќе биде идниот премиер, вели дека ли­де­рот на опозицијата Бранко Црвенковски нема да биде премиер ако, евен­ту­ал­но, СДСМ победи на идните избори, било да се вонредни или ре­дов­ни.
"Цр­вен­ков­ски нема да биде премиер туку ќе бара човек што ќе може да ја извади земјава од големата криза", вели Рамковски.
На прашањето, пак, дали на ручекот со лидерот на СДСМ се договарале, евен­ту­ал­но, тој да биде новиот македонски премиер, Рамковски одговори де­ка не сакал да биде премиер, иако добро ја знаел економија, и посебно кре­и­ра­ње­то буџет, оти уште од 2001 година се занимавал со него.
"Но­ви­от премиер треба да биде стопанственик, кој добро ја знае еко­но­ми­ја­та, буџетот, и премиер кој ќе знае да ги врати парите во стопанството", из­ја­ви вчера за "Вест" Рамковски.

-------------

Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 01.Август.2010 во 03:17
Патетика жива, Велија за премиер.
Треба ли и да коментираме на темава? изненадување

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.

Постирано од: Iron Man
Датум на внесување: 01.Август.2010 во 05:08
кубење%20коса

арно вели Анастеа патетика жива не

поарно е некој како амди бајрам (и да си прај бајрам со умот) отколку вакви кој велат

толку пари по толку еднакво на 3 милиона чисти пари шо би рекол тој - новиот свеж премиер газење%20од%20смеење

лелеееееееее јас во политика пишав нешто (ова првпат ми е)  голема%20насмевка изненадување со лева да се прекрсти чоек голема%20насмевка

п.с. оваа тема треба во штосеви вицеви да оди голема%20насмевка

-------------

Постирано од: BellaGrandma
Датум на внесување: 01.Август.2010 во 05:18
Е ајде бреее
Човеков си брка сопствени интереси...ќе бил премиер.. ...Кога јас ќе станам првата жена претседател на РМ

А и интервјуто што е тука поставено, само говори за фактот дека подалеку од бизнисот, Велија не гледа.

На прашањето, пак, дали на ручекот со лидерот на СДСМ се договарале, евентуално, тој да биде новиот македонски премиер, Рамковски одговори дека не сакал да биде премиер, иако добро ја знаел економија, и посебно креирањ то буџет, оти уште од 2001 година се занимавал со него.
"Новиот премиер треба да биде стопанственик, кој добро ја знае економијата, буџетот, и премиер кој ќе знае да ги врати парите во стопанството", изјави вчера за "Вест" Рамковски.

Ама со овој дел кажал СЕ . Потајно, сепак сака тој да седне во фотељата. Знам ова, знам она...не сакам да бидам премиер, ама кога би се избирал нов премиер тој треба да личи на мене

-------------
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.

Датум на внесување: 01.Август.2010 во 05:30
газење%20од%20смеење

свашта

-------------

Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 01.Август.2010 во 07:49
На ова тема убав коментар има ко по обичај Горан Михајловски (иако повеќе е во контекс на отпуштените новинари) јасно ја отсликува нашата реалност и креирањето на јавното мислење
http://www.vest.com.mk/?ItemID=61F87C44C218AA4795DDC32F8A647916 - Душ­ко и Лиле
Мо­жам и да му поверувам на премиерот кога вели дека тој нема врска со от­пуш­та­ње­то новинари од Канал 5. Ама покрај демантот, очекував и нешто дру­го. Прво, да се изјави дека тој силно верува дека основа на секоја де­мок­ра­ти­ја е независното новинарство. И второ, да вети дека ќе се бори да соз­да­де амбиент за развој на независно новинарство.
Ама, не го стори тоа.
За­тоа што газдите на две телевизии се коалициони партнери на власта. И за­тоа што и самиот знае дека ниту Ѕинго ниту Стојменов ги држи до се­бе затоа што му се идеолошки блиски. Туку затоа што му требаат нивните те­ле­ви­зии. Исто како што и Ѕинго и Стојменов некогаш беа Бранкови. Не за­тоа што беа идеолошки блиски со СДСМ. Туку затоа што телевизиите му требаа на Бранко.
Та­ка што, Никола, сега прифати ја одговорноста и за отпуштањето на пос­лед­на­та тура новинари. И престани да глумиш конфликт со Велија. Оти тој ми­на­ти­от викенд бил на ручек со Бранко, ама зарем заборави дека пред не­пол­на година беше на мекици кај тебе за раѓањето на твојата втора ќер­ка? Три и пиол години Велија со неговите весници ти го дигаше рејтингот. Се­га решил да ти го спушти. Веројатно затоа што на Бранко му го ветува ис­то­то што ти го ветуваше и тебе пред четири години. И немој да се за­не­су­ваш дека ако почнеш да паѓаш, и другите нема да те напуштат. Ѕинго се­ко­гаш бил во добитна комбинација.
Та­ка што, Никола, тоа што си посеал, тоа ќе си жнееш.

5   Фа­ла ти, Велија, што се пофали дека ти си му кажал на Бранко како тре­ба да изгледа идниот премиер. За да знам да не гласам за него.

Вреди ли да се дискутиразбунетост Чим Ѕинго, Борис, Велија ....им го дигаат...спуштаат...рејтингот ..
Колку и да му се смееме на Амди Бајрам, неговата излезе најпаметна мисла- Биди секогаш со власта.
Така месец дена се навтаме со дискусии за тепачката во собранието и млекарот и неговиот коноп а она за водата и системот Злетовица не се ни забележа дека се спомна.
Сега се “пушти бува“ за Велија ПРЕМИЕРизненадување- при сите оние “сумо борачи“(ова не дека се тепачи туку сумо борачите се најпопуларните) кои секој ден се борат да бидат запамтени во јавноста ке му дадат Велија да им биде премиер. Тоа е исто ко некој да ми рече Груевски ќе се повлече Ѕинго или Стојменов ке стане премиер.
Ова е страшна глумопатетика и млатење празна слама. Само добар хумор (кој за многумина е црн хумор) во летните сиромашки горештини.тага

-------------

Постирано од: DameMak
Датум на внесување: 01.Август.2010 во 12:02
Јас го преместив А-НУЛА на 15-от канал.

Толку се провидни јадачките на новинарите на Велија, што просто ми е одвратно да ја гледам нивната информативна програма (забавната програма е ОК, ама вака кога е на 15-ти канал, дури да дојдам до неа, заглавувам на некој друг интересен канал).

Постирано од: MyWay
Датум на внесување: 01.Август.2010 во 14:23
svez premier газење%20од%20смеење hahahahaahahhaahha lelel koga ke se razmafta so racete.........wooooooow ke treba okolu nego stalno prostor od 3 metri da ima koga ke zbori za da moze da skoka i da maftaгазење%20од%20смеење
ili pa moze Biljana Sekulovska ke go nauci samo so glavata da mrdaгазење%20од%20смеење

-------------

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Постирано од: Tiggy Vicious
Датум на внесување: 01.Август.2010 во 14:50
Дури тогаш ќе ја оправи работата.
Пу, пу, скраја да е.

„Според Рамковски, Албанците во Македонија треба да престанат да бидат декор на политичката сцена како и во владиниот букет и да почнат да одлучуваат за сегашноста и за иднината на државата. “

Типичен пример за човек кој сака да ја придобие довербата на другите малцинства и истата да ја искористи во негови цели.
Браво бе Рамковски, никој не ти е рамен, идол ми стануваш.

-------------
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality

Постирано од: Македон
Датум на внесување: 01.Август.2010 во 15:01
Originally posted by Tiggy Vicious Tiggy Vicious напиша:

„Според Рамковски, Албанците во Македонија треба да престанат да бидат декор на политичката сцена како и во владиниот букет и да почнат да одлучуваат за сегашноста и за иднината на државата. “

Типичен пример за човек кој сака да ја придобие довербата на другите малцинства и истата да ја искористи во негови цели.
Браво бе Рамковски, никој не ти е рамен, идол ми стануваш.

Во ова објаснение кое си го дала е отсликана сета дејност на а1 телевизија, па и на човекот кој ја води. Не случајно се започна со апел за преговори со Грција, двојазичност на Македонија, па сега дури и се повикува на зголемување на моќта на едно од малцинствата во Македонија, притоа не објаснувајќи врз основа на кој правен документ треба да се стори тоа. Дали можеби мисли на некаков нов договор, промена на Уставот на Република Македонија, останува да видиме.

Мислам дека ваквите веќе се "прочитани" и дека народот е доволно мудар да ја согледа целта на сета активност спроведувана во последниве неколку месеци.

-------------

Постирано од: kultuzin
Датум на внесување: 01.Август.2010 во 15:08
Za Ramkovski i negoviot medium ima navistina mnogu da se pisuva.
No za pocetok ke pocnam so "nezavisnosta" i "objektivnosta" na mediumite koi vo A1 so golemi bukvi se pisuvaat.

A vo kontest na toa me interesira dali nekoj od vas se obidel da napise komentar na A1 online vestite?

Moite iskustva okolu nacinot na selektiranje na komentarite se katastrofalni , absolutno , neprofesionalni , nekorektni , neobjektivni i bez nikakov moral ili pak nekakva novinarska etika.

Isto taka mnogu me inpresionira humanosta na Ramkovski kako posledniot primer so otkup na proizvodite na "mlekarot".Istata Humanost sekako e sosema spontana i nema nikakva pozadina.Da vidis da ne veruvas.
Isto taka me impresionira skromnosta na Ramkovski pa taka skoro i da nemoze da se procita tekst za nego licno vo negoviot medium.

Sto se odnesuva do gorespomnatata ljubov i ulizuvanje na Albancite toa isto taka e sosema slucajno..

Постирано од: trnar
Датум на внесување: 01.Август.2010 во 15:18
Super e
Berluskoni i Sarkozi ne se pobudali ili popametni.

Постирано од: Македон
Датум на внесување: 01.Август.2010 во 15:20
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

A vo kontest na toa me interesira dali nekoj od vas se obidel da napise komentar na A1 online vestite?Moite iskustva okolu nacinot na selektiranje na komentarite se katastrofalni , absolutno , neprofesionalni , nekorektni , neobjektivni i bez nikakov moral ili pak nekakva novinarska etika.

Јас сум пробал и тоа за нешто кое немаше врска со политика. Стануваше збор за 4-ти Мај и смртта на Гоце Делчев, па напишав една-две реченици околу тоа и не ми ги објавија.

-------------

Датум на внесување: 01.Август.2010 во 16:15
Велија Рамковски (Дебреште, прилепско, 4 февруари 1947) е македонски економист и политичар

Рамковски е роден во прилепското село Дебреште на 4 февруари 1947 година. Неговото семејство се преселило во Битола во 1952 година, каде што завршил средно економско училиште, а потоа дипломирал на Економскиот факултет во Скопје во 1970 година. Работел во неколку општествени претпријатија во Скопје од 1972 до 1990 година, а потоа ја формирал најголемата приватна фирма во СФРЈ „Унипроком“ во Скопје, 1990, која за своето успешно работење ја добила сојузната награда на Стопанската комора на Југославија. Наскоро потоа ја формирал и првата приватна и една од водечките национални телевизии во Македонија Телевизија А1 (1992). Мошне успешен е и новоформираниот синџир продавници „Хедис“ (формиран 2006) со достигнато ниво од над 30% учество на пазарот (податоци од 2007). Спаѓа меѓу најуспешните стопанственици во Македонија во последната деценија. Основач е на Партијата за економска обнова[2] во 2006 и на Фондацијата „Рамковски“ во 2006 со цел да ги афирмира и популаризира духовните вредности на Македонија, со низа афирмативни национални проекти од областа на историското минато, ликовната уметност и книжевноста: за националниот деец Димитрија Чуповски, писателот Петре М. Андреевски, скулпторот Боро Митриќески, сликарите Владимир Георгиевски и Новица Трајковски и други македонски современици. Посебно го популаризира Крсте Мисирков со мултимедијален проект во 28 општини, со подарување на 40.000 примероци од книгата „За македонцките работи“, организирање на „Месец на Мисирков“ на Универзитетот ФОН, поставување споменик на плоштадот Пела во центарот на Скопје (дело на скулпторот Боро Митриќески) и востановување на наградата „Крсте Петков Мисирков“, со вкупен фонд од 50.000 евра (пет награди: за наука, за уметност, за економија, за спорт и за животно дело). Ги објави и првите книги од конк*рсот за роман, збирка раскази и збирка песни.

-------------

Датум на внесување: 01.Август.2010 во 16:17
еве како некој од неговите мизерно новинарчиња му ја пиши биографијата.Се пофалби,нема ни а за весниците,за свидмилк.

-------------

Датум на внесување: 01.Август.2010 во 16:22
http://www.youtube.com/watch?v=qU7hQ2ZwmPg

-------------

Датум на внесување: 01.Август.2010 во 16:23
http://www.youtube.com/watch?v=AlShOjZDO0U

-------------

Датум на внесување: 02.Август.2010 во 00:23
Originally posted by MyWay MyWay напиша:

svez premier газење%20од%20смеење hahahahaahahhaahha lelel koga ke se razmafta so racete.........wooooooow ke treba okolu nego stalno prostor od 3 metri da ima koga ke zbori za da moze da skoka i da maftaгазење%20од%20смеење
ili pa moze Biljana Sekulovska ke go nauci samo so glavata da mrdaгазење%20од%20смеење

-------------

Постирано од: Gorazd777
Датум на внесување: 02.Август.2010 во 11:44
Не знам дали вреди да се зборува за овој човек,но да се обидам да ја прикажам неговата работа најпросто,тоа ти е МИТО;КОРУПЦИЈА;АРАМИЛАК карактеристика на велија.Претходно беше спомнато скоро се во неговата биографија(но морам да признам ептен филувано).Имав прилика некое време да бидам во нивна близина(на торбешите од дебреште)тогаш кога се водеше војна во Македонија ,и нивната филозофија е да се снајдеш како знаеш ,па ако треба и на братот да му подвалиш,тогаш половина од селото избегаа турција кај роднините,а другите беа сите на албанска страна,но тоа е само за слика,за велија првпат слушнав кога се отвораше а1 во Скопје,сето беше во тајност,и со шепотење,зошто,затоа што тие работи се правеа нечесно и сите работи што ги правеше овој човек се нечесни,работата е што секој од власта што ќе седнел,гледал да има корист од било каква зделка,а велија го сфатил тоа и неговата цел била да успее по секоја цена,него не го интересира ништо само лична корист,но ќе дојде време кога и тоа ќе ги изнесе,работата е во тоа што овде никој не проверува потекло на имот,не функционираат така работите,овде е содома и гомора.

-------------
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА

Постирано од: marsovec
Датум на внесување: 03.Август.2010 во 06:58
Дали секој кој ќе седне јавно со Бранко е веќе виден како премиер...иако според сегашниов ...секој  може да биде..плазење

-------------
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС

Постирано од: anakin
Датум на внесување: 03.Август.2010 во 11:13
velija premier??????????
смеење
nie sme narod so golema smisla za humor definitivno
да

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Датум на внесување: 03.Август.2010 во 12:52
Народот овде видел се и сешто па затоа...а овој сегашниов...полош и од Велија....Хехехегазење%20од%20смеење

-------------

Постирано од: anakin
Датум на внесување: 03.Август.2010 во 14:09
polosh od velija????
смеење
nema shansi, nitu teoretski kamu pak prakticno

velija premier ova e vic na dekadataгазење%20од%20смеење

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Датум на внесување: 03.Август.2010 во 14:11
Зошто? Велија прави пари а Овчарот ...лаги...дада

-------------

Датум на внесување: 03.Август.2010 во 14:45
Не се фали дека сум ти ветил премиерска фотелја, ќе ја е... работата пред време

Заповедта важи се додека не се добие поинаква инструкција од лидерот, велат нашите извори. Секако дека Бранко бил задоволен од оваа реакција на Велија и коментирал дека почнува да го дисциплинира. Во меѓувреме почнале да растат и амбициите на Геровски

Бранко Црвенковски му забранил на Велија Рамковски да кажува дека му е ветена премиерската позиција. Индиректно, оваа порака е пренесена преку посредникот Бранко Героски, по давањето на изјавата за весник. Забраната на Велија му стигнала во форма дека тоа не е добро и дека може да ги искомплицира работите. Велија ја прифатил наредбата на новиот шеф и одлучил да остане активен на полето на себепромоција, но без јавно да се фали со ветувањето на БЦ.

Заповедта важи се додека не се добие поинаква инструкција од лидерот, велат нашите извори. Секако дека Бранко бил задоволен од оваа реакција на Велија и коментирал дека почнува да го дисциплинира. Во меѓувреме, почнале да растат и амбициите на Геровски, кој, сепак, предочил дека е заинтересиран за МНР, но познавачите велат дека би се задоволил и со амбасадорска функција. Целиот персонал во А1, А2, Време", Шпиц" и другите медиуми на Велија веќе е во натпревар кој повеќе ќе му угоди на газдата во неговата промоција и во атакувањето врз власта.
- Ако можат Биљана или Геро, можам и јас - изјави еден од новинарите во А1, чиј идентитет не го откриваме од разбирливи причини.
Инаку, блага насмевка беше реакцијата на премиерот по гласините дека Велија Рамковски е неговиот нов ривал за премиерската фотелја.
По тајната средба на сопственикот на А1 и лидерот на СДСМ Црвенковски, Рамковски во неколку наврати во јавноста изелзе со свои скици за тоа како треба да изгледа новиот прв министер во македонската влада.

Во изјава за еден од своите медиуми тој вели дека
,,И на малите деца им е јасно дека идниот македонски премиер не треба да биде човек што се занесува дека е Александар Македонски".
Од друга страна, извори од СДСМ тврдат дека средбата Црвенковски - Рамковски практично ја разбранувала партијата. Според нив причина за тоа е се подолгиот список на луѓе на кои лидерот им ја ветува премиерската функција.

Аналитичарите пак ова го оценуваат како симбиоза, здружување од кое и двајцата ќе извлечат некаква корист. На Црвенковски, како што велат аналитичарите, му треба човек кој ќе ја убедува јавноста дека тој еволуирал во политичката историја, а тоа најлесно го прави некој кој под своја контрола има најмалку 4 или 5 медиуми. Ова пак за Рамковски, според доброупатените, ќе значи остварување на животниот сон да се инфилтрира во политиката, а СДСМ и Црвенковски се најкраткиот пат дотаму, особено ако се имаат предвид неколкуте негови неуспешни обиди, од кој најсвеж е оној во 2006 г.

-------------

Датум на внесување: 03.Август.2010 во 14:56
Мунгос, од каде е текстот?

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 03.Август.2010 во 15:07
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Мунгос, од каде е текстот?

http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=1856E72BB8168B4FA162B8BBE81E242F

Абре стално заборавам дека оваа работа треба да се направи

-------------

Датум на внесување: 03.Август.2010 во 15:08

Како почна ќе почне да се кладиме?да

-------------

Постирано од: The_Boss
Датум на внесување: 04.Август.2010 во 11:53
хахахахахахахаахахахахахахахахаххаахха се изнасмеав на темава леле хахахахахаха Новиот свеж премиер - В. Рамковски?!?? ахахахаха глупости во боја, јас него би го тргнал и од новинар, а не па премиер да станува хахаха

-------------
Поради неплатени сметки, ИДИВИДИ го исклучи потписот на The_Boss.

Датум на внесување: 04.Август.2010 во 15:31
Подобар е од сегашниов...но секако ќе ни требе многу подобар...за да ги исправи кашканициве од актуелниот...газење%20од%20смеење
А Вечер?...не се употребува веќе ниту за ВЦ...поевтина е хартијата...а другото се е боја за боење на народот...голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

-------------

Постирано од: novace
Датум на внесување: 04.Август.2010 во 16:03
http://www.time.mk/read/18649f3fac/5ca8236b60/index.html">
Подобар бил..хаха
КОПАНИИИИИ...ајмо амерички копаниголема%20насмевка

http://www.time.mk/read/18649f3fac/5ca8236b60/index.html
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=ABB6FF6B0147D347963AE7C99433C13B - http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=ABB6FF6B0147D347963AE7C99433C13B
намигнување

-------------
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти

Датум на внесување: 04.Август.2010 во 17:22

Ќе има место и за сите во новата власт!!!!

Лижете додека можете оти ене каде е времето на Велија,само што не стапнал на власт.

-------------

Постирано од: Polar Bear
Датум на внесување: 04.Август.2010 во 21:36
Тема: Новиот свеж премиер - В. Рамковски

Е ај нека е со среќа!!!

-------------
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!

Датум на внесување: 05.Август.2010 во 08:08
Па во суштина, мислам дека и не е лошо Грујо за против-кандидат на следните избори да го има сопственикот на А-НУЛА, македонскиот медиа-магнат ала Берлускони, г-динот Велија.
Треба ВМРО од 63 пратеници да го зголеми бројот накај 75.

Постирано од: fiks
Датум на внесување: 05.Август.2010 во 08:23
Имаше Велија една политичка екск*рзија за последните избори мислам,ама никако не ми текнува името на партијата со која кандидираше.

Сега тој ќе се обиде да се шлепа со СДСМ а може и само шпекулации се ова новинарски,ќе бидимее,ќе покаже времето.

-------------
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 05.Август.2010 во 08:29
ццц..ме мрзи да пишувам, па се цитирам со пишаното на друго место, оти тоа е моето размислување- ЗАМАЈУВАЊЕ НА  ЈАВНОСТА,
да се одвлече вниманието многумина новинари (медиуми)  бомбасто ке “откријат“ афери со кои верглаат, верглаат и ја замајуваат јавноста одвлекувајки го вниманието од ваквите ситни нелогичности.
forum_posts.asp?TID=16960 - Војна на медиумите или Зинго VS Велија!

-------------

Датум на внесување: 05.Август.2010 во 23:20
Рамковски: Животот го „црта“ новиот премиер, а не јас!
Груевски насекаде гледа коалиции и нови премиери. Нема потреба јас и Црвенковски да го „цртаме“ новиот премиер. И на малите деца им е јасно дека тој не треба да биде човек што се занесува дека е Александар Македонски. Ако сакаме да преживееме и да напредуваме, економијата и бизнисот не смеат да бидат слуги на власта, туку обратно, вели сопственикот на телевизија А1.

10:00 | 30.07.2010 | Автор: Шпиц

Поважно од тоа кој ќе биде идниот премиер е како ќе се владее со Македонија. За ова се разговарало на средбата меѓу лидерот на СДСМ Бранко Црвенковски и бизнисменот Велија Рамковски, минатата недела во Охрид, вели сопственикот на телевизија А1. Средбата, што ја потврдија и Црвенковски и Рамковски, воопшто не била тајна, како што беше објавено, туку се одржала во ресторанот на хотел во Охрид, преполн со гости. Немало ни причина да биде тајна, бидејќи нема што да се таи, објаснува Рамковски. Но, така не мисли и премиерот Груевски. По објавувањето на информацијата за средбата во „Вест“, прво со жесток напад се огласи провладиниот „Вечер“, а потоа не додржа и Груевски. Според него, тоа било формализирање на досегашната неформална коалиција меѓу Рамковски и Црвенковски. - За

мене нема ништо ново, во тоа во смисла дека таму постои една неформална коалиција еден подолг период, сега само полека го објавуваат тоа, го формализираат на некој начин. Така што тоа е легитимно, нивна работа. За мене не е ништо ново, затоа што за таа конекција веќе подолг период сме запознаени - изјави Груевски. Рамковски и Црвенковски по средбата соопштија дека се разговарало за принципиелни, а не за персонални прашања. За профилот на новиот премиер во СДСМ ќе се одлучува тогаш кога ќе дојде вистинскиот момент, нагласи Црвенковски, додавајќи дека одлуката ќе биде пред се мотивирана од процената како посигурно и побрзо да се постигне главната цел, а тоа е што поскоро запирање на погубните политики на актуелната власт. Сопственикот на телевизија А1 вели: - Груевски насекаде гледа коалиции и нови премиери. Нема потреба јас и Црвенковски да го „цртаме“ новиот премиер, него го „црта“ животот, кризата во која сме заглибени. И на малите деца им е јасно дека идниот македонски премиер не треба да биде човек што се занесува дека е Александар Македонски или на кого ноќе му се сонуваат цркви што треба да се изградат. Ако сакаме да преживееме и да напредуваме, економијата и бизнисот не смеат да бидат слуги на власта, туку обратно. Рамковски не одбегнува директно да одговори на прашањето дали тој е заинтересиран да биде идниот македонски премиер. - Јас се интересирам за економската, а не за кадровската политика. Со сите свои капацитети, како успешен бизнисмен и сопственик на најмоќната телевизија, јас квалитетно влијаам и во иднина ќе влијаам да ја подобриме економијата, да го реформираме буџетот, да ги хармонизираме меѓуетничките односи,

да ја засилиме европската агенда. Мислам дека со Црвенковски најдовме заеднички јазик за ова принципиелно прашање. Тоа е суштината за нашата „конекција“, како што ја нарекува Груевски. И сакам да му порачам на премиерот дека Црвенковски не е единствената „конекција“ со која разговарам за овие работи - вели Рамковски. Токму Груевски и луѓето околу него можат и самите да сведочат за начинот на кој сопственикот на А1 гледа на политиката. - Големите субвенции во аграрот, со кои постојано се фали Груевски, се мој проект. Телевизијата А1 го наметна тој проект и во неспосредна релација со луѓе од владата, учествувавме во него. Тоа го знаат сите. И во тоа нема ништо лошо. Лошото почна подоцна, кога тој проект почна да се партизира. Е тоа е точно она за што зборувам и што не смее да ни се случува. Партиите не смеат да ги загрозуваат економските проекти и економијата во целина, заради јакнење на рејтингот на еден човек. Значаен дел од парите од буџетот мора да се враќаат во стопанството. Не може спомениците да бидат поважни од живите луѓе. Не можеме да дозволиме неспремноста на еден човек да реши еден важен меѓународен спор да ја запре целата земја на патот кон Европа и сите да кинисаме за Индија. Таков премиер не ни треба. Тој може да си биде лидер на својата партија и тоа е легитимно. Но, во Македонија во иднина мора да се владее поинаку - вели Рамковски.

http://www.spic.com.mk/kat/hronika/ramkovski-zivotot-go-crta-noviot-premier-ne-jas.html

-------------

Постирано од: kultuzin
Датум на внесување: 06.Август.2010 во 19:16
Izgleda deka Ramkovski sfati deka Makedoncite kolku i da gi gazis , omalovazuvas , ponizuvas gajle si nemaat osobeno koga e vo prasanje politickata opredelba, pa taka celosna energija ja svrte kon Albancite znaejki deka tie se mnogu pokriticni pa taka ne prestanuva da ne bombardira so vesti koi doagat od raznorazni Albanski mediumi i "nevladini" organizacii, sekako obiduvajki se da vnese nemir vo kukjata vo stil na negoviot mentor.
Pa taka denes izvestuvaa za nezadovosltvoto iskazano od strana na albanskata "nevladina" Realiti:

„Признание“ за Груевски и неговата најдискриминаторска политика
Катерина Гетева     Коментари (4)    

06.08.2010 15:46

Ваљон Беља

Премиерот Груевски денеска се закити со признание, му го доделија од албанската невладина, „Реалитети“. Достигнувањата на премиерот нема сила никој да ги спречи, а заслугата до Груевски е за неговиот успех и реализација на неговата најантиалбанска програма.

Успесите на Груевски ги редеа од невладиниот албански сектор почнувајќи од Енциклопедијата, Законот за наталитет, македонски јазик од прво одделение, па се до дискриминацијата на гробиштата на град Скопје во Бутел.

„Јасно се гледа дека оваа држава која што треба да биде заедничка и еднаква за сите, не само што не го сменила пристапот кон албанските граѓани но, оваа држава продолжува да го краде економскиот дел кој што исто така им припаѓа на граѓаните - Албанци“, изјави Ваљон Беља, „Реалитети“.

Претседателот на Владата, за спроведување на својата антиалбанска политика, се оглушил на реакциите на политичките партии, НВО-ата, центрите за истражувања па дури и на високите претставници на ЕУ, обвинија од „Реалитети“.

Според нив, врз Албанците се спроведува економска нееднаквост, од прогласувањето на независноста на Македонија па до денес. Таквата политика добива легитимитет од однесувањето на ДУИ во власта, која според „Реалитети“ е кукла во рацете на Груевски, неспособна да влијае или да ја спречи економската кражба.

Премиерот на признанието од „Реалитети“ му даде политичка позадина. Заслугата Груевски не ја прифати. Политичка инструираност или не „Реалитети“ денеска му се заблагодари за посочените контроверзни проекти на неговата влада.

http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?vestID=126104

Sekako kako i sekogas do sega A1 nemase doblest da ja objavi replikata na premierot bidejki taa nikako ne im odgovara vo ostvaruvanjeto na nivnite nameri, pa taka moram da vi ja prostiram replikata prevzemena od Sitel:

Премеирот Груевски ги отфрли како неточни денешните обвинувања на НВО Реалитети дека Владата недоволно инвестира во области каде што има доминатно албанско население.

Според него станува збор за, како што истакна, ставови на лица кои се партиски обоени, а се затскриваат зад невладина организација, со цел да го дескредитираат него и Владата, а што е вели легитимно.

- Не е точно дека инвестираме на места каде што не живеат Албанци. Еве денеска сме во село кое што е со доминатно албанско население. Инвестираме во Тетово градиме универзитет од 10-11 милиони евра, инвестираме во патишта, во спортски објекти итн., така што во целост го демантирам фактот дека имаме селективно инвестирање. Напротив се обидуваме да имаме рамномерно инвестирање насекаде, во сите делови на земјата затоа што сите граѓани на Македонија заслужуваат од средствата што се одвојуваат во буџетот да видат благодет во местата во кои што има некакви недостатоци, рече Груевски.

http://sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/gruevski-makedonija-podgotvuva-timovi-za-brz-pochetok-na-pregovorite-so-eu

Датум на внесување: 07.Август.2010 во 12:58

Канал 5 телевизија отвори војна со А1 и Велија Рамковски

http://www.inpress.com.mk/default.asp?ItemID=09E969F6F5F7944BB6612BFD7F6C1A01 -
Браво Рамковски, се вели во отвореното писмо од раководството на Канал 5 телевизија до Велија Рамковски, сопственикот на А1 телевизија.Дел од тие новинари, стои натаму во писмото, се уште се на платниот список на Канал 5, но нејсе .И тоа ќе се среди. Можеби ќе сакате да ги вработите и новинарите од другите медиумски куќи кои останаа без работа од многу посериозни причини. Како и да е, вистински потег во вистинско време.

Рамковски, уште еднаш потегот ви е за пофалба,но ќе биде уште поголема ако најдете малку доблест да го објавите писмото во вашите независни медиуми и да кажете дали има барем еден збор лага во претходно напишаното. А ова е само мал дел од приказната за вас и за вашиот начин на поимање на професионалното новинарство, се вели во отворфеното писмо испратено од раководство на Канал 5 Телевизија.

намигнување

-------------

Постирано од: orlov
Датум на внесување: 07.Август.2010 во 16:58
Originally posted by CakNoris CakNoris напиша:

хахахахахахахаахахахахахахахахаххаахха се изнасмеав на темава леле хахахахахаха Новиот свеж премиер - В. Рамковски?!?? ахахахаха глупости во боја, јас него би го тргнал и од новинар, а не па премиер да станува хахаха

Izi momche.
Ramkovski vo seta ovaa gagavuzija mi se chini deka bi bil najdobriot PREMIER  koj i ponatamu kje go posakuvame.

-------------
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              

Датум на внесување: 12.Септември.2010 во 19:28
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=127328

„Бес ме фаќа кога за раководителите на државата има предност наколна населба, изградена со три до четири милиони евра, а нема предност со помалку од 500 илјади евра да се спречи загадувањето на Охридското Езеро. Мора да се спречи начинот на вакво владеење. Мора тоа да се спречи, и да се гради тоа што треба, а не да се гради некое си минато. Минатото не може да се гради, може да се гради само иднината“, порача Велија Рамковски.

Жителите на туристичкото село Радожда, сместено на десеттина километри западно од Струга на брегот на Охридското Езеро, сметаат дека по крахот на оваа туристичка сезона, крајно е време идната да ја пречекаат со изграден колектор, што за државата како грижа за нејзините граѓани, нивното здравје и егзистенција, мора да е највисок приоритет. Covek za se

-------------

Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 12.Септември.2010 во 19:32
ова со рамковниот ,  е некоја зезанција , нели збунетост

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Датум на внесување: 12.Септември.2010 во 19:37
1 april pomina a toj uste e vo filmot

-------------

Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 13.Септември.2010 во 00:10
уф...среќа наша...се од паметен попаметен...кај ќе ни е крајот

-------------
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Постирано од: FeaR
Датум на внесување: 13.Септември.2010 во 00:14
samo on ne!

-------------
"А ти поарен да не си?" -македонски начин на прифаќање критика

Постирано од: Buggyman
Датум на внесување: 13.Септември.2010 во 21:36
Originally posted by FeaR FeaR напиша:

samo on ne!

Зошто да не, ке имаме во секое село факултет...

-------------
Homo homini lupus est...

Постирано од: Феникс
Датум на внесување: 13.Септември.2010 во 22:01
--Noviot "svez" premier---....abe aj ovaa mandza on odamna si ja krcka ne e bash  sveza .....samo nekako ne ja pogoduva....  se go greshi tajmingot za nasha sreka ..... razbira se neli голема%20насмевка

-------------
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...

Датум на внесување: 11.Октомври.2010 во 17:24
Има весник нема вработени-Зошто Велија има нула трошоци за вработени во весникот ?

http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=65825

До кога државата и ВМРО _ ДПМНЕ ќе се прави слепа на делата на велија

-------------

Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 11.Октомври.2010 во 18:44
и на овој...
одамна му се има сонето...
дека ќе биде премиер...
ама ние живееме во оазата на мирот...збунетост
не во земјата на Алиса...
па макар била и возрасна...намигнување

Датум на внесување: 11.Октомври.2010 во 19:12
Чудно е што сега Канал 5 само информира за овие дејанијаизненадување Мене поеќе ми личи на кавга мегу газдите отколку на некоја вистинска афера, Велија си е Велија, си заработува си тера и мува не го лази.ИОва е ко она народнана- Кучињата лаат карванот си врви.тага

-------------

Постирано од: Генерал Митре
Датум на внесување: 11.Октомври.2010 во 20:40
Велија свеж премиер министер и Зинго министер за економија...Yeaaaaaaaaaaaaah!!! И Бајруш за нивен советник.

Датум на внесување: 12.Октомври.2010 во 11:56
Цццц Велија работи со полна пареа и мува не го лази.изненадување
Еве сега излезе дека дури и премиерот знаел колку А1 добива. Додуша народот не знае, ама и што фајде ако знае. Што може народот?

http://www.time.mk/read/NONE/b560a6a837/index.html - Македонија - Груевски знае колку чинат кампањите на Владата и на ВМРО

-------------

Постирано од: brza
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 15:22
..kako i da e ..ne vi gine toa i da vi stane!да

..tuka ..edni zatvoraat ,..drugi pomiluvaat,
...i se taka ,...do propasta i na drzavata i na ,...narodot nejzin  !

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Постирано од: емил
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 15:31

Кога прочитав насловот на темата останав без зборови и се уштипав неколку пати за да проверам дали не сонувам

изненадувањеизненадувањеизненадување 

Велија премиер ќе биде кога јас се сликам со дрес на ЦСКА 

-------------

Постирано од: ansasho
Датум на внесување: 08.Јануари.2011 во 12:23
Ќе им биде премиер на луѓето во идризово таму мислел да биде премиер.

Датум на внесување: 08.Јануари.2011 во 12:27
Ова е според мене најсмешната тема на цел форум,посмешна дури и од темите за Чак Норис во Шеги.смеење

-------------
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 08.Јануари.2011 во 12:38
voopshto ne e smeshna!

..zatoa shto zemjava e prepolna so  kriminalci, razbojnici , muchkatori i  sl "kadari"...na ogovorni mesta , pa, najverojatno  i toj ke vi bide neshto od toa  ...vo idnina,

...mozesh i da se opkladish vo toa!

-------------

Датум на внесување: 08.Јануари.2011 во 12:42
Велиш Велија ќе биде премиер некогаш во блиска иднина??

Те молам Брзи,побрзо би се сложил за било која фаца од политичкава сцена во Македонија дека ќе стане Премиер во иднина отколку Велија.
Смешна работа,човекот нема ни манири за тоа а камо ли да има функција Премиер,погледај ги сите досегашни наши Премиери,за Велија се "Пут у Хаваји"смеење

-------------
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 08.Јануари.2011 во 12:57
...narodot ne gi bira premierite samiot,taka?

..pa, koj ke mu go stavat  , toj i ke mu gi ''mrsi" koncite na zivotot negov  ,..bez da ima bilo kakvo vlijanie vo toa...

zarem prvpat ke bide kriminalec da ima na toa mesto"?

...ili pljachkanjeto na budjetot , mozebi i ne e kriminal?збунетост

-------------

Датум на внесување: 08.Јануари.2011 во 13:02
Originally posted by brza brza напиша:

...narodot ne gi bira premierite samiot,taka?

..pa, koj ke mu go stavat  , toj i ke mu gi ''mrsi" koncite na zivotot negov  ,..bez da ima bilo kakvo vlijanie vo toa...

А тогаш зошто се изборите.Зошто се трошат пари за предизборни кампании?

Брза ,те молам биди озбилен.И барем малку позитивен.Не е сè толку црно колку ти сакаш да ни го покажеш.

И фактот дека ќе го изберат Груевски за втори пат е потврда на мојте зборови.Факт е дека повеќе од луѓево има се допаѓа неговата политика.

-------------

Постирано од: stigma04
Датум на внесување: 08.Јануари.2011 во 13:11
velija premier mislam ova e ziva komedija ljuge nikoj ne go podrza osven novinarite ne e prifaten od narodot e duri togas ako bidi vo idnina ke se vlezi vo parlamentot kako vo srbija dokolku go klat kriminalecot velija premier istoto ke mu se sluci na sdsm kako na milosevic so mu se sluci

-------------
Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan

Датум на внесување: 08.Јануари.2011 во 13:12
Еве правиме хипотетички муабет дека Велија е се исправен и неправедно обвинет и следствено знаејќи го тоа судот го прогласи за невин.

Партијата која би го ставила на своја листа или како кандидат го промовира за Премиер(а и врапчињата знаат која партија би го пикнала како нивни кандидатголема%20насмевка) ќе си доживее политичко самоубиство на следните избори.

Велија според сите показатели ќе си одлежи во затвор,но тоа е мала казна за него,треба доколку се докаже дека постоеле финанскиски малверзации да му се конфискува имот во вредност на затаените пари,тек тогаш некој во оваа држава ќе се подзамисли тро дали ќе прави нешто слично.

-------------
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 08.Јануари.2011 во 13:14
-ti bre,...ako  si stanal domazet,..i imash nekoe pravo da popuvash tuka  ,изненадување..ako ne,

........zaveжi !

..ili kaj vas... toa ...odgovara i bez da go prashaat?намигнување

-------------

Датум на внесување: 08.Јануари.2011 во 13:18
Originally posted by fiks fiks напиша:

Еве правиме хипотетички муабет дека Велија е се исправен и неправедно обвинет и следствено знаејќи го тоа судот го прогласи за невин.

Партијата која би го ставила на своја листа или како кандидат го промовира за Премиер(а и врапчињата знаат која партија би го пикнала како нивни кандидатголема%20насмевка) ќе си доживее политичко самоубиство на следните избори.

Велија според сите показатели ќе си одлежи во затвор,но тоа е мала казна за него,треба доколку се докаже дека постоеле финанскиски малверзации да му се конфискува имот во вредност на затаените пари,тек тогаш некој во оваа држава ќе се подзамисли тро дали ќе прави нешто слично.
  siguren si?збунетост

...toa mozebi kaj narod shto ima ochi i gleda ispravno na rabotite shto mu gi pravat,..ama ne i tuka...

..tuka e se naopaku pa,...koj shto ke mu kaze,..toa i go prifakja ,.bez nekoj efekt od toa shto nekoi mlako ke prigovaraat...

-------------

Датум на внесување: 08.Јануари.2011 во 13:46
Немој Брзи да го подценуваш народот,со исклучок на гласачките машини сите други ќе размислат длабоко.

-------------
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 08.Јануари.2011 во 14:01
haha...pa, nishto drugo dosega ne pokazal  od toa da go potcenuva chovek,....a i da go precenuva ,..ama vo negativna konotacija so site superlativi голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 08.Јануари.2011 во 14:11
Ти велам јас,Велија имаше излети со политички партии на избори и заврши крајно неславно,ама само тој

Доколку некоја од појакиве опозициски партии го стави како свој кандидат и предлог за функција како смешниот наслов на темава ќе си доживее политичко самоубиство.

-------------
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 08.Јануари.2011 во 14:36
ne bidi tolku siguren!

da ne se sfati pogreshno ,..nemam nishto protiv ,sekoj da se zatvori i da mu se odzeme toa shto go "zel''ama,...apsolutno sekoj shto go napravil toa,..

a, ne tuka...da si gi ''galish" svoite a da gi "brkash'' poinakvite od tebe,
..osobeno ako jasno i javno ti se protivstavuvaat , pa, nemajki kako  da mu se osvetish,...se fakjash za toa shto , ako dosledno go pravish, ke treba na site tvoi istoto da im go napravish!

...samo toa  odi taka samo ....vo normalni zemji  so...normalen narod!

-------------

Постирано од: Pavaroti
Датум на внесување: 08.Јануари.2011 во 15:24
Велија може да го употребат само во придизбори ама...за некој глас повеќе. Па зарем интелектулното крило на чело со Бранко во СДСМ би дозволило Велија да биде премиер. А кога би станал премиер...кој би бил тој што би можел да го контролира.

Датум на внесување: 08.Јануари.2011 во 20:00
 aj ne bidi smeshen!изненадување

...takvo prashanje se postavuva ako dosega ,..makar eden da imalo, shto nekoj mozel da go kontrolira!

-------------

Постирано од: Pavaroti
Датум на внесување: 08.Јануари.2011 во 20:35
Originally posted by brza brza напиша:

aj ne bidi smeshen!изненадување...takvo prashanje se postavuva ako dosega ,..makar eden da imalo, shto nekoj mozel da go kontrolira!

Ако стане премиер човекот, би можел и по некое склече за добро утро да ги тера лојалните сопартијци

Постирано од: VaZoLjIN
Датум на внесување: 19.Јануари.2011 во 22:24
Новиот свеж робијаш - Велија Рамковски :D

Датум на внесување: 19.Јануари.2011 во 22:36
Смејте се вие само- ама за жал нашиот законик дозволува и робијаши да бидат на листите. Ако го изберат избирачите ке си ужива во благодетитетага

-------------

Постирано од: VaZoLjIN
Датум на внесување: 19.Јануари.2011 во 22:40
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Смејте се вие само- ама за жал нашиот законик дозволува и робијаши да бидат на листите. Ако го изберат избирачите ке си ужива во благодетитетага

После тутунарите ќе одат да штрајкуваат во Идризово.

Датум на внесување: 22.Јануари.2011 во 23:27
velija i amdi bajram se top kombinacija so sledni argumenti
DEMOKRATIJATA NA GRUEVSKI VELIJA
JAS SUM KOKA KOLA ZA VAS AMDI BAJRAM
pa mozi velija premier amdi bajram da mu bide sovetnik na velija.....

-------------

Постирано од: Zdravko81
Датум на внесување: 23.Јануари.2011 во 12:27
SDSM ima edna taktika koja ja primenuva celo vreme: ako nema problemi napravi i posle pojavise kako "spasitel" i op na vlast.

Se e OK ali Velija proba da go napravi istoto ama ne mu fati marifetot. Se ispostavuva deka sepak e del od dolznicite od koi propadna Svedskata mlekara,  deka vodel  dvojno knigovodstvo, deka neplakal danok deka vodel rabotnici koi ne se prijaveni i red drugi raboti. Shto znaci spored SDSMovska logika treba da bide premier a ne zad reshetki.

-------------
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор

Постирано од: igi 3
Датум на внесување: 23.Јануари.2011 во 21:26
More jas da se prasuvam ke go stavam minister za vnatresni raboti da gi goni tie so go gonea газење%20од%20смеење

Постирано од: igi 3
Датум на внесување: 01.Февруари.2011 во 21:24
Sto bi bilo koga bi bil Ramkovski za premier a Boskovski minister za vnatresni rabori голема%20насмевкаDali bi strpale nekoj vo zatvorгазење%20од%20смеење( Gruevski so kompania )

Постирано од: DragancoLeskoec
Датум на внесување: 02.Февруари.2011 во 00:10

Ице Спанаќо министер за култура, Игор Џамбазов министер за коцкање, Чак Норис министер без ресор, Латас министер за србоманија, а Волчица министерка за ......

-------------
Брсјачка нација !

Датум на внесување: 02.Февруари.2011 во 01:04
Dokolku sdsm bi dosla na vlast i navistina bi go kandidira velija za premier togas navistina ke se raspusti odma sobranieto i ke se sluci kako vo srbija so milosevic so se sluci....

-------------

Датум на внесување: 02.Февруари.2011 во 10:23

http://www.youtube.com/watch?v=B8AFaHuucJI - Интересна http://www.youtube.com/watch?v=B8AFaHuucJI - изјава на несудениот премиер?!  збунетост

-------------
неколку жолти цветови.

Постирано од: Zajcef
Датум на внесување: 02.Февруари.2011 во 11:24
Уште велија премиер да стани и ќе можеме крст да и пишиме на Македонија

-------------
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....

Датум на внесување: 02.Февруари.2011 во 11:40
БАЈАТ(о) Е.....нема свежина појке....ЗАТАВАРАЈ(те) ја ТЕМАТА

Исто како што е и бајата идеата за некаков си „ангажман„ кој Македонските гласачи НЕМА и НИКОЈПАТ нема да го дозволат..ниту пак  ОВОЗМОЖАТ некому..изненадување
намигнување

-------------

Датум на внесување: 02.Февруари.2011 во 13:31
Originally posted by Zajcef Zajcef напиша:

Хмм - не си ми јасен. Како тоа крст да и пишеме на Македонија на чело со газда Велија, а Велија не е толку по крстот.

Додуша формално тој НЕ Е ни по полумесечината затоа што нивните морални норми, свети книги и Алах викаат „НЕ КРАДИ“ - а газда Велија не да краде - парче прави и ја краде државава 20 години со сите политички гарнитури (освен последнава).

Постирано од: Zajcef
Датум на внесување: 02.Февруари.2011 во 13:40
Originally posted by DameMak DameMak напиша:

Originally posted by Zajcef Zajcef напиша:

Хмм - не си ми јасен. Како тоа крст да и пишеме на Македонија на чело со газда Велија, а Велија не е толку по крстот.

добра забелешка,но Македонија е по крстот ако не е велија

-------------
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....

Датум на внесување: 03.Февруари.2011 во 07:34
Името кажува сè Рамкоски-кој го сака за премиер да си стави негова слика во рамка и да си го гледаголема%20насмевкаголема%20насмевка 

-------------

Постирано од: zagor
Датум на внесување: 08.Февруари.2011 во 11:40
да сум на негово место ќе ги кажам оние зборови ...JA NE PRIZNAEM OVAJ SUD,MENE MOZE SUDITI SAMO NAROD!...и оп,би премиер!

-------------
...zagor e ziv,se drugo e laga.

Датум на внесување: 08.Февруари.2011 во 13:50
За премиер мислам  дека не може ако е осудуван (додуша уште не е), ама за праеник сигурно може голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 08.Февруари.2011 во 14:20
...sè e mozno...u (truloj) zemlji..."danskoj"!да

-------------

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk