|
Трпе |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 48> |
Автор | |
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпе е на вечера кај богат шеик. Обилна софра, танчерки играат стомачни танци, чад од наргиле, раскош на сите страни.
- Господине шеику, не ми изгледате баш многу среќен, шо е работата, имате толку многу пари, нафтени полиња, замоци, скапи коли. Па дури имате и 80 жени? - Да, имам 80 жени, ама имам и 80 тешти |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пријателот му се фали на Трпе:
- Станав шеф, имам 12 луѓе под мене! - Ма тоа не е ништо, јас имам 10.000 луѓе под мене! - Ууу, па што работиш ти? - Косам трева на гробишта! |
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
*Се спремале Трпе и Трпана за онаа работа и на Трпе му дошло ептен мерак да и го стави на Трпана во уво.
- Немој бе Трпе, те молам, па може да оглувам. - Не се секирај Трпано, штом до сега не онеме, нема ни да оглувиш. |
|
Iron Man
Сениор железен раз бираш Регистриран: 11.Јануари.2009 Локација: Antarctica Статус: Офлајн Поени: 8032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се пијанчат Трпе со жена му. И Трпе :
- Хик, ... ај уште по една чашка, па одиме по жени! |
|
|
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
После годишните одмори учителката сака да види колку децата запамтиле од претходната година и го прашува малиот Трпе колку е 2-2. И нормално Трпе врска нема.
- Добро бе Трпе имаш две јаболки и двете ги даваш на Маја. Што ти останува тебе? - Е што, ќе ми остане патлакот в раце. |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Доаѓа Трпе дома камен пијан и Трпана почнала да му вика:
- Како не ти е срам бе, пијаничиште едно, толку пари трошиш на алкохол, наместо да ги ставаш во банка и да штедиш. - Е Трпано, многу ти е добра математиката. Па ти знаеш ли дека во банка има само 6 проценти камата, а во ракијата има 40 проценти. |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Го прашуваат Трпе каква жени најмногу сака.
- Па ја највише сакам паранормални жени! - Е какви се тие? - Па да имаат пари и да се нормални! |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Си го мете Трпана дворот и си разговара со комшиката:
- Комшике, сакам да те прашам нешто, да не имаш некој проблем, да не си болна? - Ја болна, нема везе, здрава сум ко дрен, шо ти текна тоа да ме прашаш? - Па, глеам веќе три дена по ред, секое сабајле ти доаѓа доктор. - Аман комшике, тебе коа ти доаѓаше секое сабајле оној капетанот, мене ни на крај памет не ми беше дека ќе има војна |
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оди Трпе во Германија на печалба и се врајча во Македонија по едно 20 години.
Мајка му, Татко му, сестра му брат му... сите го чекаат на аеродром. Слетува авионо и Трпе излегува. Му трча мајка му и му вика : Леле сине.... Овај шлап шамар. Оди сестра му : го гушка Овај шлап шамар. Офи брат му да се поздрави Овај шлап шамар. Оди татко му и му вика : Добро бе Тпре шо ти е тебе. Овај му вели: 20 години сум во Германија денар ми немате пратено.п**ка*и матер. |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпе ги однел двете свинчиња на ветеринар. - Еднава свиња ти е супер, а другава, да бидам искрен, потечени и се очите. - Е како нема да и се отечени , вчера два саата ме гледаше како швајсувам!
|
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпе и вели на сосетката:
- Митро мори, вчера добив анонимно писмо, некој напишал дека јас сум бил магаре, жена ми - овца, а син ми - свиња. - Баш ми е жал Трпе, сигурно е некој што многу добро ве познава |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во ординација чекаат многу луѓе меѓу кои и Трпе. Излегол докторот и им рекол дека за денес е доста и да дојдат утре. А Трпе:
- Докторе а јас што ќе правам со печењето! - Добро ај ти влези, другите одете си. - А бе докторе што да ти кажам, многу ме пече кога мочам |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпана гледа како децата играт фудбал, а само син и седи сам на страна.
- Сине, зошто тебе не те играат децата!? - Јас сум голман, мамо! |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпана ја среќава пријателката.
- Кај си ма, кај беше? - На парастос. - На кој крак е тоа? |
|
Внеси реплика | страница <1 1213141516 48> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |