|
Монотонија во врската?? |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
Lady Blue
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mononijata e ubiec na vrskata....sami i dozvoluvame da zavladee, koga umira fantazijata - nastapuva monotonijata i toa veke e prviot predvesnik na krajot
|
|
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е тогаш да не и дозволиме да завладее! Марш за монотонијата!
|
|
always look on the bright side of the life!
|
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...monotonija e opasna stvar, ja lichno begam od ljubomora i od monotonija, zasho ne dozvoluem da se desi toa ni pod razno, taka mi e keif i sekogash ke dobivam jas...i ke mi e interesno u zivotot...zasho eden e...zivej go ama kvalitetno, a ne ko stoka nekoja dati kazujet sho da praish da ti diktiraat, toa ne e zivot, toa e monotonija i utka ziva...
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Taa so bese so Montana Toni - Skarface, ama on mnogu pukase i prodavase droga i ic ne bese umen i ne se pribirase doma " Po meani odis Koljo, rujno vino pies, doma rano ne si odis, da spies " ( dzingrlaka,dzink, dzink, dzink - taktot od pesnata ). A ona sakase toj Montana Toni da ja fati onaka maski i razdrma na samo i na golo, sto znaci "Mono - Toni - Ja "(ona). I kako on ne se pribirase ona si vodivnuvase :
- Eee. so uboo bi bilo sea da dojde Mono Toni Ja i da me izonodi. Ama ovoj pamet ne mu doagase dur ne go utepaa i dur taka lezese utepan ona klecese nad nego i lelekase : - O' MonoToniJa, o' MonoToniJa...so ubavo ke ni bese ! |
|
Schatzii
Сениор Регистриран: 04.Мај.2010 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 10600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ако настане монотонија и ако ме гуши значи
редно време е да се разделиме за да не се досадуваме...
а ако постои се уште љубов помеѓу нас
би се потрудиле заедно таа монотонија да исчезне,
односно не би дозволиле воопшто да дојде до монотонија ако уште се сакаме... Изменето од Schatzii - 27.Јули.2010 во 15:25 |
|
Dream what you want to dream;
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
|
valentina-pp
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 198 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eve eden uspesen i proveren sovet,pa koj ima vakva maka monotonija,gusenje neka ja primeni. Partnerot neka vi e na vidik pa pocnete da se preobrazuvate vo dobra glumica!zapocnuvate so scena od film na Vinona Rajder,prodolzuvate pohrabro so scena na film so onaa plavana glumica kako se vikase?filmot e Sino nebo soprugata na oficerot e ubava no malku poslobodna zena .... aj ke vi tekne a ha i da se vratam na temava,zavrsuvate so scena od poznat film so Seron Stoun eeee tuka nema promasaj...monotonijata otide v kanta!
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А како може да нема монотонија ако постојано сте заедно или пак тој навалува дека за него имаш малку време,доста со другарки и слични работи
|
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako dojde do monotonija...e togas e malku kriticno....
|
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Луѓе што немаат многу разбирање еден за друг ги напаѓа монотонија.
Кога се поминува квалитено време заедно и кога секој си има и хоби и пријатели и други обврски не би требало да дојде до гушење.
Кога има разноликост во зивотот на двајцата нема место за досадување еден со друг.
Треба бре да се има за што муабет да се направи а не по цело време заедно како лепенки, тоа не чини. Изменето од Glenn - 30.Јули.2010 во 12:01 |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абе шом болеро остана евергрин шо па монотонија не би успеала
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Монотонијата го навестува крајот на врската,значи партнерите се изгустирале еден со друг.
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mozebi ne e monotonija, mozebi vlegle u manirizam?!
|
|
Schatzii
Сениор Регистриран: 04.Мај.2010 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 10600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога врската ја задушува монотонија Една врска која е на почеток не познава монотонија, таа најчесто доаѓа кога се работи за подолга врска или брак. Ако постои и кај двајцата заинтересираност да се надмине таквата состојба, тогаш таа може да се надмине и врската да стане уште поцврста од претходно. Никој не може да гарантира дека се работи за моментна монотонија, но може да биде таква ако и двајцата се трудат да биде надмината. До крај на врската или на бракот за време на ваквата состојба би дошло ако едниот не покажува знаци дека сака да се средат односите, ако одбегнува разговори и не прифаќа компромис. Доколку завладее ваквиот вид криза, не мора да значи дека неминовно ќе се случи „почеток на крајот". Сè зависи од тоа што сакаат двајцата. Еве неколку начини како да ја надминете монотонијата: ЗАМEНЕТЕ ГИ УЛОГИТЕ Внесете нешто ново во своите секојдневни активности, како на пример, за почеток- заменети ги улогите. Ако вие сте тие што секој ден по работното време готвите, тогаш дозволете му и тој да се проба во кујната. Макар и да не е успешно, сепак ќе биде интересно и смешно, бидејќи тој никогаш досега не го правел тоа. Заменувањето на улогите и должностите внесува одредена свежина во врската или заедничкиот живот, а ви помага и да ги согледате своите разлики. ВНЕСЕТЕ АДРЕНАЛИН Почнете редовно да го користите слободното време за да направите нешто интересно и за обајцата што тотално ќе ве исполнува. На пример, можете секое неделно попладне да го користите за да отидете на планинарење или, пак, да отидете на некое место на кое никогаш не сте биле и кое ви нуди простор за дополнителна возбуда од непознатото што ве очекува. Така ќе се почувствувате како повторно да сте во почетна фаза од врската и ќе ја добиете истата возбуда и занес како и на почетокот. ШЕГУВАЈТЕ СЕ Смислете некој интересен ритуал за кој знаете дека сигурно ќе му се допадне и ќе го изнасмее, а потоа применете го. Исто така можете да смислите некоја шега која никој нема да ја знае додека сте со друштвото, освен вие двајца. Заедничката тајна уште подлабоко ќе ве врзе и ќе направи да почувствувате дека делите нешто навистина особено, а тоа чувство ќе ви помогне да ги оживеете старите пеперутки во стомакот. Изменето од Schatzii - 04.Август.2010 во 12:56 |
|
Dream what you want to dream;
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |