|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 703704705706707 824> |
Автор | |||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Туранската нација не е шала,само треба да се види кој е кој и што е што |
|||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Е нас не нема вклопени. Тоа што Туранците го позајмиле името на нашиот државотворец само може да не радува.
Имаше и Искендер едно друштво, па ништо не викаме.... |
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не го земале туку припаѓа на таа нација,немој да се буниш
|
|||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Специјално за Платеникот - славјанобугари во 1665, опишани во англиска книга од 1686г. Тоа руската креација треба да била безначална, бе Платеник? |
|||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ми се чини не разбираш англиски!
Во слободен превод би звучело вака: ...затоа што овај народ, речено е(кажано, потврдено) дека изворно дошол од зад реката Волга и така по грешка се наречени Бугари или Вулгари..... Кои се тие кои по грешка се наречени Бугари или Вулгари и од кого? Кои се пак тие кои дошле од зад реката Волга? Некој подоцна врз направената грешката, врз корупцијата ќе гради нова нација, но со туркомонголско име. Незнам како ова неможе да се види во Бугарија? А за староилирскиот или словенскиот јазик да не отварам дискусии или таму каде што се споменува Унгарија. Сичките си са Б’лгари. Изменето од Македон - 28.Јули.2010 во 14:26 |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
d4 b3
Сениор не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
jas negledam korupcija narodot koj doshol odzad Volga da se vika V(B)olgarski |
|||
d4 b3
Сениор не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
mi mene mi e kef da se vikam taka be, ne si go davam imeto be
i pregovori nevodam za imeto Изменето од d4 b3 - 28.Јули.2010 во 13:06 |
|||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Platenik, нешто не разбираш. Народот си бил истиот, си го носел истото име, си го зборувал истиот јазик многу време пред креацијата за која ти пропагираш.
од корупција или од некорупција, положбата си е истата - Бугари, кои го зборуваат бугарскиот јазик, а тој е словенски. Кога ти започнува креацијата? |
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Си знаат тие за името ТуркоМонголско него да не го мешаат и чепкаат Македонското
|
|||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Прав си за народот кој дошол од зад Волга, тука нема корупција. Ние зборуваме за они кои биле тука и зборувале староилирски или словенски. Кој го корумпирал нивното име, па уште староилрискиот или словенскиот да го нарече бугарски? Ви велам јас, има нешто труло во земјата бугарска. Прашање е сега, to be or not to be. |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
d4 b3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
a ova si e problem na onie koi bile tuka - da se obadat koi se i da si gi prashash |
|||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Еве те прашувам. |
|||
|
|||
d4 b3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
jas ne sum bit togash tuka be, jas sum sega tuka |
|||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Што стана со времето на креацијата? |
|||
Внеси реплика | страница <1 703704705706707 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |