|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 702703704705706 824> |
Автор | ||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како не е објаснет? Сакаш да кажеш дека ти, човек со 3 дипломи/според ДаБе/ не знаеш што е Бугарин? Кој ти ги дал тие дипломи бе Платеник? ПС за то пак Македонец е многу убаво објаснето. Види што било во 1801 г. Македонец - точка 5. Изменето од Каснакоски - 27.Јули.2010 во 07:28 |
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вие не си занете кои сте, а очекуваш јас да знам. Јас само ги проучувам теориите за вашето потекло. Колку повеќе ги читам, толку повеќе доаѓам до констатацијата дека Бугарин е равенство со многу непознати. Човеку не ми покажувај дилтетантски писанија од времто кога се формираа нациите. Значи од таму ги црпиш твоите “факти“, а истовремено ги корситиш во аргументирањето на твојата, односно бугарската вистина. Таму исто така пишува за некаква си грчка вера. Сигурен сум дека не се сложуваш со тој “факт“. Ти реков, наполно ве разбирам и се сочувствувам со вашите дилеми. Што би правеле ако не беа Македонците, каков бугарски идентитет ќе градевте?! |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во право си за Бугарин до 9 век. Таму може да има стотици теории и хипотези. Од 893 Г. ДО СЕГА ДИЛЕМИ НЕМА. Бугарин е човек кој зборува бугарски јазик, кој се чувствува дел од бугарската етничка општност. Што има нејасно? А фактите од 1801 г. си се факти. Не започнувај сега да ме убедуваш дека си ист со Македонецот НовоГрк. |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Браво бе Платеник. Само со тебе нема да биде согласен Македон, оти тој си држи на македонската посебност и нашиот јазик е еден сосема различен од македонскиот. Дури кога ние сме пишувале на кирилица/која ние сме ја измислиле според него/ вие сте пишувале на глаголица за да ја чувате врската со македонските браќа Кирил и Методиј и да сте посебни уште од тогаш. Да речеме така - македонски јазик со бугарски букви? |
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бугарските букви се рецките, руните... кај аслите Бугари едновреме се користело и арапското писмо, за подоцна некој со декрет ја воведе крилицата. Поимот Бугарин останува неразјаснет до денешен ден, генезата која вие ја промовирате е само фикција. Приказна за лековерните кои ја прифатиле бугарштината, без да знаат кои всушност биле вистинските Бугари. Проблемот е евидентен, бројни теории и хипотези. Не случајно ги има толку многу. Вие можете да си бидете Бугари колку што сакате, ама песната Народе македонски е наменета за оние кои навистина се одродиле и станале Бугари, Срби или Грци. ....срам голем е за тебе сам да се незнаееш.... Изменето од Platenik - 27.Јули.2010 во 10:29 |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
lav4eto
Сениор Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Егзархискиот учител Борис Јанашлиев родум од Дојран во својата книга за
Дојран (Софија 1934 г.), пишува за животот во Дојран пред и за време на "хуриетот":
„Антагонизмот меѓу Бугарите и гркоманите заедно со србоманите се разгоруваше од агентите на грчката и српската пропаганди, кои дејствуваа сложно; простичките патријаршисти, и гркомани и србомани, не беа злобни. Кога се кареа, гркоманските, како и србоманските деца, им викаа на бугарските: „бугаре-магаре“, а бугарските во своја заштита им говореа: „Г’рци в’лци береме, на врата ги бесеме“, или „Ср’б чингене, дамга ѓотуне“ (турски, кое значи: српски цигани со белег на задникот). Турските деца пак од фанатизам на христијанските им викаа „ѓаур“, на еврејските „чифут“, на циганските „ќафир“, „фираон“, а фанатиците Турци, кога коњот, или магарето не им врвеше, му викаа: „ѓаур оглу, ѓаури“ (ѓаурски син, гаурин)..." |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
чоли суспендиран на една недела.
Не си дозволувајте да ја преминете границата на толеранција и гостопримство на македонски форум. Една работа е да дискутирате за историја, друга работа е да навредувате членови, да ги психоанализирате и да им наметнувате бугарски корени! Секоја толеранција има граници, не бидете безобразни! |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
1. Дај ми дефиниција за Македонец и јас по аналогија ќе ти предложам дефиниција за Бугарин и се ќе ти се разјасни. 2. И да знаат и да не знаат кои всушност биле ВИСТИНСКИТЕ Бугари ништо нема да се промени. До сега знаевме дека се ТуркоМонголи, од тоа полошо нема на каде, ама на, ништо не се пормени. Јас знам какви се и чекам да кажеш нешто од старомакедонскиот да го споредам со вистинскиот бугарски. Доказите од ден на ден ми стануваат се повеќе и повеќе. Па то не се знае од каде произлегол човекот - од мајмуната ли, од Адам и Ева ли, од вонземјаните ли, ама на живее си човекот и без да е најасно за генезата. |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
d4 b3
Сениор не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
dobro e, fala
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
d4 b3
Сениор не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ДаБе, јас ќе му поверувам веќе на авторот на овој текст. Толку време не се откажа да пропагира дека Бугарите се ТуркоМонголи, ќе има нешто вистина да знајш
|
||
Внеси реплика | страница <1 702703704705706 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |