|
Проблем со тестис-ве молам за совет |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ma odi na lekar covece...da ne ostanes bez nego...
|
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
Wonderful_Life
Сениор Амбициозна Бебушка Регистриран: 30.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7264 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Najdobro ti e da si se javis na lekar
|
|
Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor
|
|
Goldi
Сениор ЗЛАТНО МОМЧЕ Регистриран: 10.Ноември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7729 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секоја промена на на тестисот, која не била присутна порано, а која не се повлекува, треба да се испита. Тоа не значи дека и секоја промена на тестисот е и сигурно постоење на рак. Постојат и други заболувања, кои може да доведат до појава на вакви промени, како што е хидроцелата, или народски наречена водена вреќа, или може да биде присутна циста на тестисот, која е бенигна творба и лесно може хируршки да се отстрани. Но сепак, за да се утврди точната природа на промената, потребно е да се направат некои испитувања.најпрво следи преглед од страна на онкологот, кој првично врз ознова на физикалниот преглед ќе оцени каква е промената, а и ќе ве упати на дополнителни испитувања. Првично се прави лабораториско испитување на крвта. Во рутинските испитувања на крвта спаѓаат: преглед на комплетната крвна слика, на седиментацијата и други биохемиски испитувања за утврдување на функцијата на другите органи и системи (ниво на серумскиот креатинин,на уреата, на алкална и кисела фосфатаза, нивото на хепатални ензими, на електролитите и др.) Од лабораториските испитувања од голема важност се и испитувањето на специфични туморски маркери во крвта. |
|
Ako odam na nebo pred tebe, na sekoja zvezda ke go napisam tvoeto ime, taka sto I angelite da znaat kako se vikas, zasto devojkite kako tebe se nepovtorlivi.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секоја промена на тестисот се претпоставува дека е рак се додека не биде докажано спротивното.
(Д-р Спец. Вита Стојменнова - Онколог)
Затоа доколку осетите некое мозолче на тестисот, некое затврднување, зголемување и сл. веднаш на матичен доктор, па на уролог и без бриге!
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
misterX
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo decki, se nadevam deka ke moze da mi pomognete. Pred nekolku godini pokraj desniot testis( ne e na nego tuku pokraj nego kako poseben testis) mi se pojavi topcence koe bese polovicno meko i mnogu sitno. So tekot na vremeto toa malku se zgolemi i jas otidov na lekar specijalist(urolog) a toj mi kaza deka toa e taka poradi visoko nivo na testosteron samo me pogledna na kratko i tolku. Vo toj period nemav nikakva reakcija i se bese normalno. Od pred nekolku meseci cuvstvuvam mali-cudni bolki vo predelot na toa topcence(tret pomal testis) koe vo zavisnost od toa dali imam seksualen odnos ili ne se namaluva i se zgolemuva. DAli nekoj znae so moze da bide ova i dali istoto moze da bide predizvikano od nekoja infekcija ili nesto drugo. Ke ve zamolam ako imate bilo kakva informacija da mi pisuvate.
Pozdrav |
|
BOBBIII
Нов член Регистриран: 25.Јули.2010 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пред 2 години ми се јави оток на десниот тестис веднаш се јавив на уролог и ми препиша лекови кои ми помогнаа во намалувањето на отокот но сепак подоцна забележав дека десниот тестис е со помала површина отколку левиот а таа разлика ја забележав со допирање прво на десниот потоа на левиот. Барам совет од вас дали има некој проблем или се е како што треба. Имам само 18 години поздрав
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dusho, poveke seks i ke sredish rabota :)
|
|
|
|
BOBBIII
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ME PLASI STO MOZE DA E
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo razvoj si dusho kuliraj :)
|
|
|
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И помалце десанка
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
gOJDO
Сениор Регистриран: 01.Јули.2010 Локација: Eritrea Статус: Офлајн Поени: 115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
@natalija
Ако мислиш дека од неебица му е отокот, биди фина како што фино звучи она "душо" кое му го велиш и помогни му... @BOBBIII Не знам што очекуваш овде да ти кажат освен дезинформации. Оди на уролог, во приватна болница, т.е. си требал да одиш веднаш штом си го забележал потеченото маде. Патем, немој да се срамиш да зборуваш со твоите за тоа, евентуално ако треба да образложиш зошто ти треба кеш. |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Десниот тестис природно е по мал од левиот. Затоа може и да немаш веќе проблем.Но сепак оди на една докторска консултација.Такво нешто нема да ти навреди. |
|
BOBBIII
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i sega sto da pravam koj da slusam?
|
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А што те чини да отидеш на доктор
И да нема ништо...само ќе ти каже дека се е ОК |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |