|
Љубовни СОВЕТИ |
Внеси реплика | страница <1 2829303132 62> |
Автор | |
aldin67
Нов член Регистриран: 06.Јули.2010 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
daleku od oci,daleku od srce,ne se veli za dzabe
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
10 најлоши места за раскинување
Кога планирате некому да раскинете ви дошло ли на памет дека постојат локации каде што тоа никако не е пожелно да се направи?! Еве ја листата на најлошите места за раскинување кои треба да ги одбегнувате:
Доколку сакате да се ослободите од вашиот партнер, ресторантот не е соодветно место за разговор. Сепак, бидејќи ваквите места изгледаат цивилизирано и неутрално, луѓето најчесто ги избираат како идеално место за раскинување. Но ваквата одлука ќе ве стави во упадлива ситуација без никаква приватност. Тоа што на вашата маса ќе остане да се слуша само звукот на приборот за јадење, само ќе ја влоши ситуацијата. Земајќи ги предвид одликите на работната средина (јавност и професионалност) прекинување на врската во оваа арена е големо социјално табу. Покрај фактот што претставува лошо и неефикасно искористено работно време, просторот се полни со тензија со што се уништува атмосферата за колегите, иако во канцеларијата сте останале воздржан и присебен. Вашите колеги и шефот сигурно нема да останат несвесни за она што се случува, па затоа избегнувајте ги планираните раскинувања во работното време. Луѓето пробаат многу работи додека се над облаците, но верувајте, раскинувањето не треба да е една од нив. Тесниот простор на авионските кабини се дефиниција за лоша локација за раскинување. Покрај фактот што сте принудени да седите еден до друг, немате никаква приватност. Дури и малку повишен тон ќе го сврти вниманието на сите околу вас, па вашата загрозена ситуација само ќе ја зголеми анксиозноста и нервозата кај патниците. Свадбите се сон на секоја девојка, а доколку ја откачите токму на ваков настан ќе биде најголемиот кошмар што досега го имала. Со самото тоа што венчавките по природа се романтични и среќни, и се разбира, јавни, вашата иницијатива за раскинување на ваква пригода несомнено ја покажува вашата малодушност. Исто така, тука е и веројатноста дека може да следи прилично незгодна сцена на која сведоци ќе бидат сите гости и секако, среќниот брачен пар, па и кај нив ќе се создаде чувство на анксиозност. И уште полошо, невестата повеќе нема да биде во центарот на вниманието. Раскинувањето во кола предизвикува вистински гнев и опасност на патот. Заради фактот што возењето треба да биде единствениот фокус, не треба да сте премногу интелигентни за да знаете дека ова е најопасното место за раскинување, особено кога доаѓа неочекувано. Секако дека откачувањето на партнерот преку порака, е- mail, Facebook пост на ѕидот и сл. е безболно, и станува сè повеќе практикувано, меѓутоа овој лесен излез не ве прави достојни и вредни за почит од нејзе/него и од луѓето запознати со вашата ситуација. Ова е премногу јавен и бесчувствителен начин за прекинување на една врска. |
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Епа која е таа погодна локација за раскинување тогаш?
На планина, на улица, каде?
Сум раскинувала и ми раскинувале на повеќето од овие места, по кафичи, дома, на одмор па никому ништо. Ќе си станеш, ќе си отидеш а на одмор-ќе се правиш на три-ипол
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
наj добрата локациjа е не седиш дома, телефонот звони...ти не одговараш... |
|
Schatzii
Сениор Регистриран: 04.Мај.2010 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 10600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
10 совети да го задржите мажот до себе
Почетокот на секоја врска е тежок. Да изградите долга врска е уште потешко, а да го задржите мажот до себе си заинтересиран за вас во секој момент – најтешко. Но, не и невозможно. Потребна ви е само малку фантазија и желба. Еве неколку совети како да го постигнете тоа.
|
|
Dream what you want to dream;
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
moj sovet
vo ljubovta pripremete se na najneocekuvanoto, da ne bidete iznenadeni...postojano |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Понекогаш најдобрите дијалози... се водат во обострана тишина.... |
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
" Не трчајте по мажите за да не се судрите со оние кои бегаат од нив"
|
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
bibibi
Нов член Регистриран: 26.Декември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 21 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A be za kakva ljubov zboruvaat decata? Sto znaat tie na 16 godini sto e ljubov?
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...Само во љубовта..искуството не вреди....
..кога би вредело...луѓето ... не би се вљубувале.....
|
|
loknicka21
Нов член Регистриран: 06.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo na site!!!
Imam eden golem problem i se nadevam deka nekoj ke uspee da mi pomogne i da me posovetuva da mi bide polesno... Imam decko so koj sme zaedno veke 8 meseci,no ima eden problem,pred 1 mesec jas go izneveriv so drug decko i sega mene sekojdnevno me maci pomislata za toa sto go storiv,no najmnogu me maci toa sto negoviot druagar e zaedno na odmor so drugarot na deckoto so koj go prevariv i sega mi e strav deka decko mi moze da doznae... Najglupo e toa sto jas nego go napagam kako on mene moze da me izneveri,a jas nego nema nikogas,a ustvari ja sum krivata,jas ja imam muvata na kapa:). Kazete mi sto da pravam,kako da go zaboravam toa i da ne se macam??Iskreno se kaam,ali ne sakam da doznae decko mi,zasto me saka mnogu (barem jas mislam taka) i jas nego,no ete bev glupaca i zgresiv.... Ali samo so baknez go imam prevareno.... pozdravce do site i ve molam nekakov sovet i mislenje kako da se opravdam vo slucaj da doznae... da kazam deka toa ne e vistina,samo nemojte da kazete da mu kazam.... |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ali samo so baknez go imam prevareno....
ма на прв поглед помислив кој знае што си направила кога тогаш се ќе се дознае...така да...единствено што ти преостанува е се фино да си признаеш
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тој секако кога тогаш ќе дознае. Да си го сакала немаше ни да помислиш да го изневериш, а не па со бакнеж. Велиш ,,samo nemojte da kazete da mu kazam,,.... ете гледаш, сама потсвесно знаеш што треба да направиш, ако навистина го сакаш. КАЖИ МУ. Ако те сака (макар што не заслужуваш) ќе ти прости. Извини на грубиов коментар и совет, ама подобро некој отворено да ти каже дека не е убаво да се изневерува некого. Да те советувам да го лажеш не можам. Искреноста и љубовта се најбитни, тие се победуваат.
|
|
Schatzii
Сениор Регистриран: 04.Мај.2010 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 10600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
колку и да се трудиш не верувам дека ќе успееш да го заборавиш така лесно тој бакнеж...требало навреме да мислиш и сега немаше воопшто да се измачуваш... најдобро е да му признаеш...но бидејќи ти велиш дека не сакаш тогаш молчи си и види каква ќе биде ситуацијата откако ќе се врати...многу е веројатно да дознае од друг, а тоа повеќе боли... p.s Темава ќе биде преместена во Љубовни совети ! Изменето од Schatzii - 06.Август.2010 во 01:04 |
|
Dream what you want to dream;
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
|
Внеси реплика | страница <1 2829303132 62> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |