|
Атеистите се религиозна група |
Внеси реплика | страница <1 45678 15> |
Автор | |||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тогаш и агностиците (го напишах правилно или не?) и деистите и што ти ја знам... се религиозни групи?
|
|||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|||
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ја не би го класифицирал така.
Религија = Догма. Во атеизмот , гностицизмот(во зависност од контекстот) , нихилизмот,деизмот , универзализмот , агностицизмот , штотизнам , нема догма , нема одредени духовни норми и правила. Како такви , тоа не се религиозни групи. |
|||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Uste podobar primer mozam da ti dadam sega gazela. Pogledni gi rekite, ezerata, morinjata, drvjata, planinite, zivotnite, Sonceto, Mesecinata , zvezdite. Koj go sozdal se toa ? Pozdrav do tebe |
|||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Сите овие БОГ ги создал, секако. Посебно ми текнува на лекцијата по географија кога учевме за божји и вештачки езера. Не ги спомна луѓето, и нив Бог ги создал. Каква еволуција, нека иде све у бестрага. Најлесно е за се што едноставно не може да се објасни одма да се каже Бог тоа го створил. Да ги баталиме езерата, реките, планините... Туку кажи ми, зошто животните сметаш дека Бог ги создал, а не ги спомнуваш луѓето. Мислиш дека животните се помалку вредни и дека се создадени од Бог да му служат на човекот? А што е со дивите животни, коишто човекот не може да ги употребува за своја корист? |
|||
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Е тоа да, примери еден куп нели?И ако треба јас да кажам како е создадено се она што наброја ти пак ќе си мислиш онака како што ти веруваш дека е. Но тоа е добро се додека не пробаме да си го наметнуваме сопствениот став и да пробуваме да се убедиме кој е во право ,а кој не. |
|||
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ajde gazela, kazi mi kako se sozdalo se ona sto go nabrojav, bas me interesira tvoeto mislenje okolu toa. |
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ama ,..milo mi e shto,.............. nekoj znae! |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ke ti kazam brza da znaes i ti ,za da ne bides tazen ... Beskonecnata Inteligencija, Golemiot Kreator koj go narekuvame-- BOG , Toj go napravil se toa. Pozdrav do tebe brza |
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ehh...teshko deka ...nekolku zbora,..me napravija popameten ,..
najgolem pozdrav i do tebe! ...koj shto mi pravi,..jas duplo vrakjam ,..vekje sum kazal takvo neshto...nekade! |
|||
|||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Haha...pameten si ti, samo taka se pravis. Uste pogolem pozdrav do tebe |
|||
Ѕвончица
Сениор Ice Cold. Регистриран: 07.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 448 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Атеист, според мене е човек кој што воопшто не го регистрира Господ, а не пак да верува дека тој не постои, и да ги уверува сите околу него.
Баш..во контекст со темава..а и сигурно на сите вас ви е добро познат ‘‘графитот‘‘ боље кажано, натписот кој што беше во ГТЦ и гласеше ‘‘Фала богу што не сум атеист‘‘, а и на друг форум..еден член се изјасни дека е атеист, но го сака Господ. What the...hell?! |
|||
Powerful
Нов член Регистриран: 21.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 32 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Атеистите не се религиозна група, бидејќи не се религија, туку само група на луѓе кои не веруваат во Бог.
|
|||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
valjda grafitot bil:
..fala bogu,...shto sum ateist! |
|||
|||
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|||
Внеси реплика | страница <1 45678 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |