|
СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14 |
Внеси реплика | страница <1 9394959697 229> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne e bajka
kako so gledam toa se postoi vekje se pojavuva imas pogresna pretstava so e toa bajka |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da e bajka dobro bi bilo....Ova e GRDA REALNOST.
|
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa vie oportunisti .. dogovorete se dali e bajka ili realnost
nesto ste mi zbuneti.. neli ste na edna ista linija |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...nek' mi prosti ama,...sakal nejkel ,..ke moram da pominuvam pa i da sednam nekojpat tmu,..ama , ne bash poradi glupostive shto tvoite ljubimci gi pravat,... ..eve i pred malku ;pominav pokraj kohjite tvoi ,..ama , nishto ne osetiv, ,..........osven deka nekoj ...gadno me podupil,...sakal-nejkel jas! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
скопје 2014 ............ бездушно трошење пари на граѓаните кои се задолжени во и вон државата и без да знаат пошто нормално никој не кажува колку е државата во глобала должна , преку погубна популистичка политика а сето тоа со една цел и сврха ......... ДА СЕ УКРАДЕ ШТО Е МОЖНО ПОВЕЌЕ ............
|
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Инаку ова Скопје 2014, зошто се брза со скулптурите за мостот око кога тој нема денес или утре да биде готов па ајде брзо...да се...излеат 28 скулптури..на ...добар дел...непознаници на народот...
а и колку ќе чинат скулптурите?...Во ова време уметност нарачувана на волумен и тежина???
|
|
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
скулптури се леат додека народот СОЛЗИ лее во немаштија и невработеност ......... но , кога добро ќе размисли човек , овој народ на друго и не е учен ....... сепак 6 векови ропство се нешто кое не се заборава така лесно и на кое нешто некој толку навикнал да му биде убаво , па то чудо едно ........
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Доста офтопици за денеска, и премногу ви се!!!
Секој што ќе продолжи со расипување на темите ќе биде суспендиран, крајно време е да разберете дека подфорум политика не е ниту јавно ВЦ ниту плукачница! |
|
konan
Сениор Регистриран: 27.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 749 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koj vika deka treba maska raka
od vcera ne zucnal nikoj, aj ke prodozlam jas.
bev vo petokot vo skopje, vistina mi e mnogu krivo za mojte pari sto gradat se i svasta, no razmisluvajki mislam deka ke bide prekrasno.
mozebi nie ke negoduvame, mozebi vo pocetok kako i kaj site novini ke pokazeme otpor, no za nekoja godina i slednite generacii ke se gordeat so napravenote.
Siguren sum deka koj i da ni dojde od nadvor na gosti so gordost ke go prosetame niz sk.
|
|
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata
|
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пастиров вели дека сака да го врати Скопје од комунистичкото време( офицерки,театарот,фасади,коцки.....). Значи признава дека тогаш Скопје имало со што да се гордее.
Или пак нема инвентивност па до пари со користење на културата.Та нели таа нема цена ( уметноста), затоа е ОГРООООМНАТА разлика воцена...Да остане за поколенијата...НИВНИ. Изменето од Анастеа - 19.Јули.2010 во 00:36 |
|
|
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
цената не е спорна кога сметката е плаќаат граѓаните и нивните поколенија за поколенијата на оние кои тоа го направиле имаат со што да се гордеат ........ дебелите банкарски сметки на нивните предци кои сега се “ неимари“ и неуморно г(к)радат ..........
|
|
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во градот од каде што живеам има една парола или графит ако така милувате : ЛЕБ-КОЛКУ ГОРДО ЗВУЧИ ТОА , и ете тоа писание е од поодамна и сеуште е актуелно,значи овде ништо не се сменува,па добро да му се обратам на грујота ,па до кога со оваа небулоза ,народот се повеќе го осиромашуваш и никој не ти е крив ни опозиција ,ни некој што сака да ја каже твојата грозна и измамлива работа,има една мисла,во криза не се гради ништо,односно не се расфрлаат пари,прво си го гледаш домот да опстани ,до кога со ова насилие или само вие од вмро-то сакате да лапате и да живеете ,проклетници.
|
|
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....preeska se kachiv u eden avtobus skopski!...i shto da vidi chovek,...klopara celo vreme,....gornite poklopci skrsheni i zatvoreni,..se otvaraat dodushe , ama ,..ne stojat kaj ke mim kazesh,..
....shkripi ,..lupa,..treska kako da si na zaprezna kola,. ..mora da gledash i kaj gazish,.da ne propadnesh sluchajno ,niz podot..vo nekoja od dupkite na ulicite niz gradot,..... ...vratite zjaat ,.so pola gumeni dihtunzi( shto e i dobro vo ova pakleno vreme),...grafiti nasekade,..izlupeni stolchinja,..ima prozorchnja na otvaranje,.ama pak,..ne se otvaraat!.za da te fati malku svez" vozduh ,..zadnata vrata pak na ..duplite ja blokirale..da ne im se protne sluchajno nekoj ,...zashto na shoferot,..vidot ne mu dobacuva duri do tamu... kaj shto sedi toj, pa...ili ima nekoe skapano vratiche od shperplocha ,..ili pak go nema ni toj luksuz ....samo shto,...ne se otvaraat dokraj ili pak ,..ich! ...chovek odma da odi race da izmie ,..otkako ke se simne, ama ,..kade be?..i tie cheshmi shto techea na vremeto vekje ni kapka da pushtat... .........................samo,..bez gajle skopjani !... ...strpete se ushte malku ,..i ke go imate skopjeto '14 ....za slikanje , ako ne za drugo,. .i k'o shto kaza nekoj tuka,..ke im prakjala i sliki duri na rodninite i prijatelite ,..za da o zaviduvale na ,..zavidnite i nevideni gluposti ,..na poleto na ,..neimarstvoto .....vo negovata ,..mila draga...nikogash prezelna,................ Изменето од Анастеа - 22.Јули.2010 во 01:03 |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....shkripi ,..lupa,..treska kako da si na konjska kola,.
не е важно бе дали шкрипи и треска...замисли колку ќе се чувствуваш важно кога во така раскантана лименка такозвана автобус ќе минеш крај Триумфалната капија,а? |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
Внеси реплика | страница <1 9394959697 229> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |