![]() |
|
СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14 |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 8889909192 229> |
Автор | ||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
мислам, што да се зборува понатаму ![]() добра ноќ Изменето од Анастеа - 14.Јули.2010 во 11:23 |
||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
citaj kako sum pisal a stopanstvoto neka si ide bankrot koj zasluzuva. Изменето од Анастеа - 14.Јули.2010 во 11:24 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
more se gradi
bev da vidam kako napreduje i svakom pogledu svaki dan sve vise i vise ko u secas li se doli bel ![]() Изменето од Анастеа - 14.Јули.2010 во 11:27 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
veruvaj,..ispod chast mi e da pominam sega,..niz toj ploshtad,...iako porano si sednuvav pomalce,..dodeka ne izlizam nekoj sladoled i tn....
![]() Изменето од Анастеа - 14.Јули.2010 во 11:27 |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||
![]() |
||
|
okej so da prajme
toa e toa nekoj kje go saka utre a nekoj zadutre a nekoj ic ama narednite generacii kje go obozavaat oti kje mislat deka taka trebal da bide nema da ima nostalgija kaj niv |
||
|
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
....ako...ima naredni generacii ...voopshto !
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
kje ima
![]() MAKEDONIJA E VECNA |
||
|
||
![]() |
||
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
|
Фонтаните и мостот Око почнаа да се градат
За изградба на фонтаните пристигнати се работници од италијанската фирма "Ла Моне Мореда", а на Кејот се наоѓа и механизација од Сплит, која хрватската фирма "Конструктор инженеринг" ја донесе за градење на мостот Фонтаните во Вардар и мостот Око почнаа заедно да се градат. Деновиве со камиони и со друга механизација на големо се работи на ископување во реката Вардар за поставување на темелите на мостот и за изведба на фонтаните. За изградба на фонтаните пристигнати се работници од италијанската фирма "Ла Моне Мореда", кои веќе граделе вакви фонтани во повеќе градови. На Кејот се наоѓа и механизација од Сплит, која хрватската фирма "Конструктор инженеринг" ја донесе за градење на мостот. "Во моментов се врши ископ за машинските хали за инсталација на пумпите кои ќе ја исфрлаат водата од фонтаните. Доколку работите се одвиваат според предвидената динамика, за седум месеци фонтаните треба да бидат готови. За мостот Око, пак, градежните работи се посложени, и во моментов се прави зафат на реката Вардар за да се овозможи работа на машините за поставување на темелите. Мостот ќе биде готов за 18 месеци", велат од Општина Центар. Според проектот, в година во Вардар ќе никнат две фонтани, од кои ќе прскаат млазеви вода високи до 30 метри. Едната ќе биде пред Театарот, а другата пред новата зграда на Уставниот суд. Мостот Око ќе се наоѓаат веднаш до Камениот мост и, покрај фонтана во средината, него ќе го красат и 29 споменици. Фонтаните и мостот Око ќе ја чинат Општина Центар 2,5 милиони евра, односно еден милион евра се потребни за фонтаните, а 1,5 милиони евра само за изградба на мостот, без спомениците. http://www.vest.com.mk/?ItemID=925F3DAFACA1F444A7A2017364F60082 |
||
![]() |
||
marsovec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
|
Ова со фонтаната....ќе биде фекализација на граѓаните?..А дали на отварањето ќе ги фекализираат сечачите на ленти и великодостојниците?... Пишува дека ова...фекализиранава вода која ќе не раззадува и фекалира..е загадена и може неотпорните да се разболат, нели претежно деца и постари лица?...А да не сезголеми смртноста која во последниве години почна да расте...А предлагам и да ја парфимираат водата...на ова фонтанава...да не се досмрдува народот со природни фекалоароми...
![]() |
||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
||
![]() |
||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
|
,,ова шо ви го праиме е многу арно за вас, ама вие сте глупи и неможете да сфатите!,, |
||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||
![]() |
||
marsovec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
|
Од многу напредни Македонија цути.
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
![]() ![]() ..sega , jasno li ti e? ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Сеуште се кријат филтрите?
Или ке стават стаклена волна,или гази или ...што попросто толку подобро...колку остаток..а може филтер само за свеченото прскање да не ги упрска овие секачиве на ленти..и она...продуцерите ...на новата иднина,...а фекалиите да ги остават за народот?
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 8889909192 229> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |