|
Менструација... |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
mravki4ka
Нов член Регистриран: 21.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 21.Јуни.2010 во 01:37 |
Hello.Devojki da ve prasam nesto.Zasto ne e ubavo da se banjas vo kada koga imas menstuacija? Site velat taka a nikoj ne znae ubavo da mi objasni koi se posledicite.I ke ve zamolam dokolku znaete da objasnite so poprosti zvborovi. Blagodaram odnapred. =P
|
|
Milica.B
Сениор Регистриран: 25.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 355 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ce ja prekines
poprosto od ova ne mozam |
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас не знам за толку штетни последици од бањање во када. Изменето од Eleni - 21.Јуни.2010 во 02:47 |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
mravki4ka
Нов член Регистриран: 21.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ok.Tnx.A ako ne se prekine?Mislam kaj mene samo se zasporuva toj proces. I drugarkite mi imaat kazuvano demek voda ke ti vleze vo matkata, mozes seriozno da zabolis i neznam kakvi uste ne gluposti.I ednostavno ne im poveruvam i resiv da ve prasam.Ne e vistina neli? :?
|
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како демек не смееш да се миеш за време на менструацијата Не би ни требало да се прекине. Барем мене ова никогаш не ми се случило |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НАјпросто колку што можам.
бањањето во базен,море или било каде можеш да го нормализираш со тампон,после тоа веќе мензисот не е ист и тра пократко. а доколку отворена во тој дел и се бањаш,посебно во када каде штп седиш подолго време,топлата вода во моментот допринесува мензисот да биде по обилен кој подоцна кога ќе излезеш може да биде по болен.А по завршувањето,може и јајници да те болат.тоа е |
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нема врска тоа, кој ти ја кажал оваа глупост? ___ Он топик: Не е препорачливо бидејќи слузокожата на вагината е повеќе од чувствителна и лесно може да се надразни поради сите работи што се во водата (тука мислам остатоци од шампонот, сапунот и сл.) и плус, цело време седиш, а тоа го олеснува влегувањето на таа нечиста вода во вагината. Плус и причиниве што ги наведе Мрзла над мене. Ама се е релативно. Се имам бањано па ништо не ми било. |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ajde sega.....vie imate pravosmukalka vnatre pa vi usisuva shampom i drugi raboti??? zarem koga se banjate vnatreshno vi navleguva kozmetichki sredstva??Naprotiv koga se ima menstrulano krvarenje ushte poveke treba da se vnimava na taa higiena od mienje za da se odstrani zasushenta krv okolu otvorot.....edinstveno treba da se vnimava na toplinata na vodata.....tie shto obozhavaat so epten topla voda celo kupatilo parea doagja do pojacano krvarenje i mozhnost namesto tri dena da se prolongira na pet....i obratno tie shto obozhavaat so postudena voda da se banjaat mozhe da namalaat epten krvarenjeto eventualno do nastinka na jajnicite....ete toa samo.....vnimavajte na vodata da bide sredno zatoplena!! Inficiranje doagja vo predvid samo banjanje vo javni bazeni koga e po potencirano poradi neli krvarenjeto....ili ednostavno vo eden laden Ohrid da si dorazbolish jajnicite.....taa e prikaznata..
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Убаво кажа Бијонсе, да се разграничи миење и бањање во затворени базенти, езеро, море и сл, употреба на тампони, лекови и такви работи.
И до сите девојчиња ,не се поведувајте од неиздржани информации т.н „бабини деветини„ и глупости, хигиена треба да се одржува максимално за време на менструалниот циклус а не да се засмрдува како некое животно.
Па тек со немиење какви инфекции може да се накалемат.
Здравје треба да се чува ама само со правилни информаци подржани со медицински факти.
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
gluposti, naprotiv za vreme na menzis treba da se vnimava na higienata,mienje samo so topla voda,bez samponi,sapuni, moze samo intima,ama najdobro e samo voda.
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас се избањав на првиот ден и ми запре за неполни два дена. И плус не ме болеше. Требаше и сеа така да напаам, али се заебав. Озбилно, помага.... ако нејќеш да пушташ крв подолго време, правец у купатило, топла вода и уживај.
|
|
|
Charmedgirl18
Сениор Регистриран: 17.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 868 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
девојчево-мравки4ка мисли на лежење во када за време на мензис-нешто што сеуште не сум пробала.најдобро е да си се стрпиш 5-6 дена, или колку ти трае мензисот, и кога ќе престане да го направиш тоа со кадата.но сепак, мислам дека нема некои посебни последици...
|
|
I'm not afraid to take a stand
Everybody come take my hand We'll walk this road together, through the storm Whatever weather, cold or warm Just let you know that, you're not alone |
|
Tiggy Vicious
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па баш е боље да лежиш, Чарм. Ако имаш силни болки, да се опуштиш. Нема последици, освен скратување на периодот на крварењето (тоа е добро на некој начин) или евентуално болка во јајниците.
|
|
|
Charmedgirl18
Сениор Регистриран: 17.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 868 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
хм, ако така викаш следниот пат ќе пробам Изменето од Charmedgirl18 - 11.Јули.2010 во 15:23 |
|
I'm not afraid to take a stand
Everybody come take my hand We'll walk this road together, through the storm Whatever weather, cold or warm Just let you know that, you're not alone |
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |