|
СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14 |
Внеси реплика | страница <1 8384858687 229> |
Автор | |
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Едните имаат ружичка а едните лав(ф)чиња...Ова не знам ...што има врска ораторството со вистината,,,вистината гола и едноставна е најголемата вистина...со нацифраноста се сака да се затскрие вистината. А кражбата не требе да се облекува во тога или гаки...кражбата лесно се утврдува...само треба да се има воља...за да истата се документира...како со знамето и куп други работи...
|
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да не си се осмелил да се нарекуваш себе си поголем македонец од мене! патот до националното осознавање не е преку градење кичерај не е триумфалната капија, ни барокот ни ренесансата дел од нашата историја и идентитет, туку други работи кои ги занамарувате и често пати плукате како да се срамите од нив. Скопје 2014 е кичерај преку кој се украдени многу многу народни пари и нема ниту една друга цел и намена. На толку слаба економија, Скопје 2014 е брука и резил Изменето од Анастеа - 11.Јули.2010 во 11:28 |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
KOLKAVO E NIVOTO NA NACIONALNA SVEST I LJUBOVTA PREMA OVA PARCE ZEMJA
STO GO IMAME?
Каков низок удар човече!!!! За која љубов бре, за која свест ми кажуваш???? СВЕСТ???? ало.... За проектов разбравме кога беше веќе направен, кога ни се презентира дигиталната визуелизација. ниту имаше транспарентност, ниту некој ја консултира македонската архитектонска, урбанистичка, ликовна, скулпторска, историска, филозофска, социолошка фела. СВЕСТ????? Која свест бре, ало...... Кое било нивото на националната свест!!!!!! Главен град без плоштад! Кичерај и невкус, натрупани катастрофално нескладни уметнички и историски стилови. Кражба е единствената цел и нема друга Кога можеле едно платно за знаме да фактурираат 2000еу, кој знае за Скопје 2014 колку нпари имаат испрано. Националчна свест викаш, а???? Алал вера!!!! Изменето од Анастеа - 11.Јули.2010 во 11:29 |
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
skopje ne e bruka nit rezil
skopje e glaven grad na nasata drzava toj e grad na skopjanite no i na drugi koi ziveat vo republikata nekoj kje go saka nekoj nema.. sekogas kje bide antagonista nikogas barok renesansa nema da bide kiceraj nekoj nesto da narece kiceraj treba da bide umetnik so svoi estetski dela kolku od vas ste toa, vie koi olako upotrebuvate zbor kiceraj?????? |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Diogen
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 355 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ќе има некое фајде и од овој проект....Ќе го наполнат плоштадот со херои и фонтани, па кога ќе тргнеш на протест, ќе немаш место ни 100 души да собереш, а не бина да поставиш, па така, организирано ќе се изнајадаш на сите дејци кои од горе ќе те гледаат, па ќе тргнеш преку мостот, онака допингуван со зарази од Вардар , правец во музејот на ВМРО, пардон , на жртвите од комунизмот,или не беше така, не е битно, и онака прочистен патриотски, со полно срце и празен џеб, се враќаш назад и влегуваш во црквата на плоштадот-омиленото место на елитата креатор на Дизниленд , пардон , Скопје 2014, и : http://www.youtube.com/watch?v=8j64GzvH2nE
Ајде, не е толку лош овој проект....се мисли на народот...
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ovoj bil teatar
slicen kje stoi na isto mesto taka treba, taka kje bide |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ovoj bil oficirski dom
slicen i pogolem kje stoi na isto mesto pogolem oti skopje vekje nema 50 000 ziteli taka treba.. taka i kje bide |
|
|
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а ти политичар си??? што бараш на подфорум ПОЛИТИКА? |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
komparacija ti e na mnogu visoko nivo Изменето од anakin - 11.Јули.2010 во 10:02 |
|
|
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дајте размислете малку, нели, за Македонија се работи.
Нема смисла ова е*ење во мозок. Заслужуваме подобро...сепак. Нели сме поддржувачи и наследници на Даме и Гоце, и компанија...па, каде ни е способноста за пружање отпор кога е потребно? Или сегашните Македонци се само доволно добри да го слават минатото, без да градат иднина и да живеат во сегашноста? Мислам, свесни сме дека ова што го живееме денес е под нормалните стандарди..или не сме? Познавал светот еден куп диктатори, не сме први ( за жал...знам дека многу љубиме што сме посебни:)). Нашиов Грујо, освен каприциозниов момент, од типот на Скопје 2014, што друго ви понуди? Што доби Македонија освен каприци? Или не го сметаме за каприц? При што цела архитектонска фела се побуни против проектов, и го оспори на секој можен начин ( освен оние кои дебело се нафатираа од проектов)? Која е предноста на проектов? Националната гордост? Па доцниме и за тоа, всушност. Во моментов цел свет оди кон тоа да се издигне над нацијата и да се прогласи граѓанинот за ’’припадник на светот’’, а не на посебна нација. Луѓето кои мозгаат секој месец како да си ги платат сметките- бидете сигурни, не им чуе за ваква ’’националната свест’’. Оние на кои месечната плата( најверојатно државна, т.е. партиска) им оди цела за покривање на трошоците и не успеваат денар да заштедат камоли да можат да си ја планираат иднината, притоа се тупат во гради со својата национална гордост и викаат УРА на се што Грујо сервира... не можам да ги разберам. Не можам да го разберам народов, кој толку малку посакува од животот, и кој е задоволен со толку малку. Не ви е доста од неправди...или си ги прифативме како дел од животот, и не ни пречат? Не можам да ги разберам луѓето на кои не им врие во стомак и не посакуваат да си го земат тоа што им припаѓа, а тоа е квалитетен живот. Добра егзистенција, квалитетно образование, среден и сигурен правен систем, можност да напредуваат на секој можен начин, да патуваат, да одат и на летување и на зимовање. Не знам дали е тоа доблест, или за греота. Ако некој знае, молам да ми објасни. Изменето од Kali - 11.Јули.2010 во 20:44 |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..e pa,...izgleda deka stvarno taka treba ,...ama i ne bilo bash taka,....kako shto trebalo!! do , koga ke se vadat raboti, ...bez malku povekje razmisluvanje! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дека е кичерај, знае веќе и мао дете, дека ДЕЛ ОД СКУЛПТУРИТЕ СЕ ЛЕАТ СКРИШНО, ИСТО ТАКА, ДЕКА СЕ БРАНИ НЕОДБРАНЛИВОТО-исто така.Значи партиската поддршка е посилна од она што вели мозокот.
Е тука е проблемот во нашата држава.
А дека за парите се работи - ЗА ПАРИТЕ СЕ РАБОТИ. Изменето од marsovec - 11.Јули.2010 во 12:24 |
|
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nekoj tuka,..nikako da sfati!
...a be,za tatkovinata se raboti !!,....t.e....za parite na tatkovinata!....poprecizno da bide! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не само за парите на татковината ...дуку и од дијаспората...а и на народецот и фирмите било наши било ваши.....
Убо е да си политичар-бизнисмен со народни пари...А секој бизнис+моќ = многу профит( криминал,корупција,...како ли се вика - неук сум).
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 8384858687 229> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |