|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 686687688689690 824> |
Автор | ||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Благодарам. Очигледно е дека не сме словени, нели? |
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па и хрватите барат коренот си таму...на нив што им фали? |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи се помиривте - Персијци станувате и готово,на крај наместо браќа најголеми непријатели станавме
|
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ауу, Бакалов, Ценов, Добрев.... станаа Македонци кои ја бранат бугарштината од подруг аспект?! |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На овие експдиционисти, потоа на оние кои ја правеа серијата Бугарите, на оние кои отидоа во Украина да го бараат гробот на Аспарух и донесоа земја како посмртни останки и ги ставија во Пантеонот на Димитров..... и на многу други не им се јасни многу работите. Ќе се најде ли некој во Бугарија кому ќе му биде јасно бугарското потекло? Јас комплетно се изгубив во инвентивноста и кративноста на бугарската научна мисла кога станува збор за потеклото на Бугарите. Но, не си го препишувам тоа како минус или дека ете јас сум ја изгубил спосбноста да анализрам и донесувам заклучоци. Напротив, утеха ми се оние кои се најмногу засегнати, односно протагонситите на бугарштината. Си велам Платеник, ќути, трај има и полошо. Замисли кога би бил во нивна кожа, пу, пу! Мора да признаете, не им е лесно. Изменето од Platenik - 10.Јули.2010 во 01:41 |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На цел свет му е јасно дека Бугарите не се Словени, ама не е јасно како Словените и сите други станаа Бугари?! Изменето од Platenik - 10.Јули.2010 во 01:46 |
||
|
||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да и иранскиот јазик фарси и таџикистанскиот јазик се скоро исти со јазикот кој денес се користи во Бугарија. Експедиционистите дури дадоа примери за сродноста на јазиците. Навистина луѓето таму биле малку помургави, ама антрополошки комплетно биле компетабилни со денешните Бугари. Нејсе, оправдано е секој еден да заклучи дека Бугарите се индоевропски народ кои влечат корен од Иран. Изменето од Platenik - 10.Јули.2010 во 05:44 |
||
|
||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мене ми е јасно. Врати се назад по темата. 49% според Игенеа има тракиски + 11% античкомакедонски=60% 4в. пр.Хр. дел од Тракијците отишле во реонот на денешен северен Авганистан, таму живееле што живееле и се вратиле во родните огништа на своите предци. Кога дошле тука завариле своите роднини, но и дојдени групи на Словени. организирале ги во држава, па ја прошириле државата до охридското езеро и понатаму. За официјален јазик го избрале словенскиот, бидејќи имал веќе книги. Овој јазик се проширил, ама под влијание на домородниот јазик ги изгубил падежите, како што романскиот и арм`нскиот има постпозитивен ЧЛЕН. Тоа е влијание од местниот тракиски јазик. Бугарскиот јазик е единсктвениот јазик со словенска лексика, но несловенска граматика. Тоа што протобугарите живееле помеѓу источноирански народи не ги прави Иранци, уште помалку Персијци. ПС Заборавив да го спомнам Александар Македонски. Нашите протоБугари со неговите војски отишле на Исток. Изменето од Каснакоски - 10.Јули.2010 во 08:40 |
||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Читаш ли што пишуваш?! Тракијци и Македонци, не Бугари! Отишле натаму како Тракијци и Македонци и како такви се вратиле (ако сите до еден отишле и сите се вратиле). Гените тоа го покажуваат нели? Ако отишле како Тракијци и Македонци неможе да се вратат како Бугари. Можат да се вратат како бугари ако процесот на бугаризација настнал некаде во Иран. Тоа повторно не наведува на заклучок дека тој процес сепак не е природен, туку политички. Зборуваме само за различена гографија, односно каде бугаризацијата евентуално се одвивала. Вака може да го анализираме проблемот само хипотетички, односно ако прифатиме дека оваа бугарска теорија е точна, нели? Како и да земеш гените нелажат, па дали Тракијците и Македонците отишле, па се вратиле или воопшто немрднале од местото, сепак си останале по крв Тракијци и Македонци. Бугарското име во секој случај е наметнато, па затоа е и флашива монета, а јазикот неосновано преименуван. ПС. Вашите Бугари не тргнале да одат со Александар на исток од Тракија и Македонија, туку вашите Бугари можеле да тргнат со Алекснадар од Персија па да продолжат понатаму према исток, према Индија. Бугарското име не е автохтоно, посебно не како етноним. Може да биде автохтоно само како епитет. Колку повеќе се трудите да ја оправдате бугарштината толку повќе заглавувате. Не и носите ништо добро на историската наука, туку се повеќе ја заматувате. На овај начин не се корегираат историските неправди кои ви се наненсени вам и на соседството. Изменето од Platenik - 10.Јули.2010 во 09:20 |
||
|
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Платеник, тоа се работи случени пред 1300 години.
Луѓето се интересираат, барат, проучуваат, а кој бара ќе најде. Ако си седиме дома и викаме прабугарите биле туркомонголи, без да имаме некаков доказ за тоа, дали ќе биде подобро? Ете вие сте типичен пример. Знаете си дека сте Македонци одсекогаш и ништо повеќе не ве интересира. Ние барем се интересираме и за поблиската и за подалечната историја. |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сега ми текна еден пример за да ти одговорам на ова
Што ќе кажеш за освојувачот на Еллада Филип и син му /не биологичен/ Александар? Кој јазик го прифатиле и го ширеле по белиот свет? Која култура? Кој вредносен систем? |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Надвор од темата ќе излезам, ама, морам да прашам. Имаш ли некаков доказ за ова кое го тврдиш? |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа се знае од „Александридата“ каде татко му на Александар е еѓипќанинот Нектанав /Нектанабо/.
И една картина имав поставено, ти ми ја избриша, каде Филип ѕирка што се случува со жена му. Нектанав примил образ на Бог и т.н. |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
БАН го даде својот глас - што се замарате повеке,се е јасно |
||
Внеси реплика | страница <1 686687688689690 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |