IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Уметност , култура и традиција
  Активни теми Активни теми RSS - Извадоци,исечоци,цитати
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Извадоци,исечоци,цитати

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2930313233 46>
Автор
Порака
Dianna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јануари.2010
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 118
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dianna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2010 во 19:30
Najbolja skola je iskustvo, samo je skolarina jebeno skupa!

Ne znam koj rekol
"Zivotot im e komedija na onie koi mislat, a tragedija na onie koi cuvstvuvaat" Pablo Picasso
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2010 во 20:39
      Болат и кога мислам на нешто што неможам да го смислам.Тогаш е најдобро да не мислам на ништо,зашто ако мислам,ќе ме боли.Од искуство ти кажувам бејбе!Мислењет осекогаш носи извесно страдање.Не можеш да мислиш на нешто а да не те боли!Боли у пичку матер!Еве незнам колку долго се мачам како грешен ѓаол да родам некој добра причина за пишување ама не ми одиии.Мора да знаеш зошто пишуваш!Или не мора!?
Гледаш каква цепаница сум бејбе!Целиот живот ми е дилема.Се нешто се движам помеѓу две крајности,помешу црното и белото,и на крај излегува дека не сум способма да го изберам ниту едното ниту другото....а тоа е страшно неподносливо.
   Ај да те видампочни да правиш нешто без причина!Многу е глупо бејбе!Можеби и не е колку што ти ќе чуствубаш дека е!Ете гледаш како се губам.Некоја причина мора да има!Моите причини се неподносливи, и мене ми е така цело време и знам дека неможеш да мислиш на она што е неподносливо.А сосема друго е тоа што неподносливоста кон причините,кои што ги сметам за неподносливи рапидно расте.Што треба да направам?да скрстам раце?Е ај да те видам не мисли на ништо!И тоа неможеш!Сепак незнам како доаѓам до степен да правам нешто,како собирам храброст да погледнам во причината зошто го правиш тоа нешто.Затоа да ме ебеш ако знам зошто пишувам.Нема везе.Решена сум да пишувам!
    Може ќе го дофатам мигот и без да сакам или да знам,само ќе ми каже што треба да знам или да направам,ништо повеќе не ти изгледа толку неподносливо........

ПЕПЕРУТКА
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dianna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2010 во 17:27
Mudriot covek so ednakva smirenost gi prima pofalbite i gi podnesuva navredite.
"Zivotot im e komedija na onie koi mislat, a tragedija na onie koi cuvstvuvaat" Pablo Picasso
Кон врв
Blue Scarlet Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Регистриран: 03.Ноември.2009
Поени: 9011
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 00:10
" Koj bara odlikuvanje, ne go zasluzil, koj go zasluzil , ne mu e potrebno"

Balzak
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dianna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2010 во 19:03
"znala je da je za njega gospodin vazniji od svega sto se zbivalo pod kapom nebeskom. bila je svjesna da je njezin san neostvariv , jer taj je stranac mogao svakog trena otici... i nikad se ne vratiti da isprica sto se dogodilo.
cak i tada, i dalje bi ga voljela, jer je, po prvi puta u svom zivotu, spoznala sto je sloboda.
mogla ga je voljeti - cak i da on to nikad ne sazna; nije trebala njegovu dozvolu da bi joj nedostajao, da bi mislila na njega cijeli dan, cekala ga za veceru, da bi brinula sto su sve njegovi ljudi kadri smisliti da naude strancu.
to je sloboda: osjecati ono sto srce zeli, bez ozbira na misljenje drugih.
bila je slobodna, jer ljubav oslobadja."

paulo coelho, peta gora
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dianna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2010 во 20:01

Mozebi covekot ponekogash kje izgubi se shto mu e milo i kje se oseti napushten i sam, sosema sam.
Mozebi ponekogash ke se razocarash vo lugjeto i se okolu sebe(duri i vo sebe) i kako ptica bez gnezdo barash zasolnishte pod tugj pokriv.
Mozebi ponekogash, no ednash sigurno ke se isprieci nekoj pred tebe, nekoj preku koj ne mozesh taka da prejdesh, i da go pogledash preku ramo.
Ednash, sigurno ke svatish deka nekoj dlaboko go sakash.(?)

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2010 во 22:27
Времето оди без нас,кога ќе се најдеме ќе мора побрзо ад се сакаме од обичните луѓе-В.Чернодрински

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2010 во 23:35
„Хомосексуалец - тоа е сексуална определба, а педер - тоа е карактерна особина.“ Првите не се баш никаков проблем. Проблемот е што овие вториве се котат како зајци. Ги има ко плева.

Од чичко Раде Шербеџија

Изменето од Ninja 35 - 24.Април.2010 во 23:54
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
sneska_v Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јуни.2009
Поени: 3455
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sneska_v Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Април.2010 во 15:55
" Светот не е совршен, ниту пак се наоѓа на пат да стане совршен - Не, тој во секој миг е совршен. Секој грев во себе носи прошка, сите мали деца во себе носат старци, сите доенчиња - смрт, сите што умираат - вечен живот. "

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2010 во 03:20
На неа мисла мпостојано.
На неа мислам и тогаш кога мислам дека не мислам.
Значи мојата Ики и јас.
Ние не сме створени еден за друг.
Ние сме створени еден за друг.
Само не уништија.
Вистината и лагата.
Неа ја уништи вистината мене лагата.
Пријателе мој,никогаш немој да ги лажеш оние што те сакаат.Правиш погрешна работа.Викни некогаш налути се понекогаш и ветувај засекогаш.
Што ми згрешила мене мојата Ики?-Ништо
Што сум и згрешил јас?-Се.
Заслужува ли морално хендикепирана личност како мене да дели живот со неа?
Таа имаше желби.Јас и ги уништив.
Таа можеше многу-Не и дадоа поради мене.
-Пушти ме лесно ќе ме заборавиш,гледаш дека несреќата оди по мене.Како верна сенка.Ти си уште млада имаш време за се.Побарај си ја среќата,го заслужуваш тоа.
-Патетично до јајца, нели пријателе мој.
Ама точно.Како два и два

ИГОР ЏАМБАЗОВ

Кон врв
ПодВодно Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 7391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПодВодно Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2010 во 18:05
Извадок од „Пророкот“ на Калил Џибран:

...Кога умираш стоиш гол на ветрот и се топиш под сонцето.
Кога ќе престанеш да дишеш, твојот здив веќе не е роб на плимата и осеката на градите –
твојот здив е ослободениот џин кој го бара патот до својот создател.

Затоа што само кога си се напил од реката на тишината вистински ќе запееш.
И дури кога си стигнал до врвот на планината, започнува твоето искачување.
И кога земјата ќе те стегне во своите прегратки – тогаш вистински танцуваш.

Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2010 во 23:00
Originally posted by ПодВодно ПодВодно напиша:

Извадок од „Пророкот“ на Калил Џибран:

...Кога умираш стоиш гол на ветрот и се топиш под сонцето.
Кога ќе престанеш да дишеш, твојот здив веќе не е роб на плимата и осеката на градите –
твојот здив е ослободениот џин кој го бара патот до својот создател.

Затоа што само кога си се напил од реката на тишината вистински ќе запееш.
И дури кога си стигнал до врвот на планината, започнува твоето искачување.
И кога земјата ќе те стегне во своите прегратки – тогаш вистински танцуваш.

wow... Мислам дека ќе ја побарам книгавада

се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
Schatzii Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Мај.2010
Локација: Germany
Поени: 10600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Schatzii Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2010 во 23:40

" Времето е непријател на љубовта, крадец што ги скратува сите наши златни часови. Јас затоа никогаш не разбрав зошто љубовниците ја сметаат својата среќа во денови, ноќи и години, кога нашата љубов може да се мери само во нашите радости, воздишки и солзи. "

Крвна врска - Сидни Шелдон

Изменето од Schatzii - 08.Јули.2010 во 23:42
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.
Кон врв
sneska_v Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јуни.2009
Поени: 3455
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sneska_v Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2010 во 19:17
Toa se vikase ljubov, nesto postaro od lugeto i od samata pustina, a koe sepak sekoj pat so ista sila izbliknuva koga ke se sretnat dva pogledi koga i da e. I koga ke se sretnat tie licnosti i ke se vkrstat nivnite pogledi, seto minato i seta idnina go gubat sekoe znacenje i postoi samo toj mig i taa neverojatna sigurnost deka site nesta pod sonceto gi ima ispisano edna ista raka. Raka koja ja budi ljubovta i koja sozdala edna dusa bliznak za sekoja licnost sto raboti, sto se odmara i sto bara bogatstvo pod sonceto,zasto bez toa nitu eden den na coveckata rasa nema da ima smisla.

citat od Alhemicarot-P.Koeljo
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2930313233 46>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.