|
Хомосексуалците во нашата држава |
Внеси реплика | страница 123 53> |
Автор | |
maja_070
Сениор Регистриран: 20.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 66 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 17.Мај.2006 во 17:06 |
nasata drzava mnogu vnimanie im obrnuva za vakvite''ne prirodni raboti''
no kako st vikaat mnogu psiholozi covekot moze da se rodi vo drugo telo a drzavata kaj nas go smeta toa kako ne pirodno jas mislam deka treba da si imaat dozvola da ne se krijat |
|
m.v
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас мислам исто.. Зашто криење?? Нека си ги најдат правата тука и нека си живеат отворен живот према се, без да се кријат или да тагуваат.. Според мене јас би сите да си се искажат..Зошто?? Дојдов во позиција да посматрам ситуација... Седиме во кафич со другарка ми која се запозна со верувајте ми бонбона тип.. На 3 пати излеговме сите тројца.. Типот беше совршен се цопна милата моја за на крај да дознаеме кога типот ги почувствува емоциите кај неа да си каже знам супер сме, би ми била прекрасна жена, но за твоја жал јас сум геј.. Шок беше точно.. Но го преболи и до ден денес се нај добри другари, јадат спијат заедно и никој никого не закача..
Немам проблем да ги гледам во моја средина.. |
|
|
|
bosab
Сениор the greatest legs in the world Регистриран: 21.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 11079 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Каква е таа дозвола што ја бараат да не се кријат,каде пишува дека е забрането јавно да се искажат дека се хомосексуалци.Колку што знам никаде не е кажано дека им се забранува јавно да зборуваат за својата определба е сеа ако на нив им е страв или се срамат од тоа што се тоа е веке друго.Неможат да зборат дека им е забрането кога нема таков закон што им забранува.Вероватно се плашат како ке поминат кога би се изразиле јавно ама сеа па неможе државата за секој од нив да обезбеди телохранители,тие ги имаат истите права што ги имам и јас.Ете нека излезат на улица и нека си кажат јавно ама се уште не ми е јасно кои права ги бараат,што е тоа што мене ми е дозволено а на нив не?
|
|
maja_070
Сениор Регистриран: 20.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 66 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
najverojatno ti ne si gledal tv i na cumu sto se zbori
|
|
m.v
|
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sekoj treba da se bori za svoite prava........
|
|
ina111
Нов член Регистриран: 16.Мај.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 0 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekoj si ima svoj zivot i si go kreira kao shto saka
I sekoj treba da ima prava kakvi shto mu sleduvaat-ednakvi so site
|
|
1111111111111111
|
|
RebeL
Сениор Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Хомосексуалците во Македонија не бараат од никој дозвола за ништо. Работата е што менталитетот на повеќето од стрејт луѓето во Македонија е таков што им создава одбивност и грозење од нешто што е поинакво од нив. Хомосексуалците не се неприродни, кога веќе ги има насекаде низ светот, и меѓу луѓето и меѓу животните, тогаш тоа значи дека природата ги создала, или ако сакате повеќе - Господ ги создал онакви какви што се. Неприродно е се` она што природата сама по се*е не го создала.
Тоа е моето мислење. |
|
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
|
RebeL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Она што хомосексуалците го бараат не само во Македонија туку и насекаде, е разбирање, недискриминација, еднакви права со хетеросексуалците (право на брачна или „граѓанска“ заедница, право на заедничка сопственост, итн..) и немешање во приватниот живот.
|
|
|
mandy
Група Регистриран: 11.Ноември.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 89 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас се сметам се*е си за разумна и модерна личност, па затоа можам на цел глас да кажам дека немам никаков проблем со хомосексуалците, но мое дете да е хомосексуалец, ќе му ги избалансирам хромозомите со ќотек и ви гарантирам дека ќе има 100% ефект. |
|
First Rule, I Rule
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i toa e za tebe razumna licnost
|
|
|
|
RebeL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Леле ама си контрадикторен/на..... Со ќотек ништо не постигнуваш, само набиваш комплекси кај твоето дете. Имаш среќа што живееш во Македонија, Во САД на пр. така да се справуваше со децата ќе беше осуден/а за Child Abuse. СЕКОЈ си има право на свое определување, дали е тоа сексуално, политичко или било какво. СЕКОЈ има право на свое мислење, став, после 18тата година секој е одговорен за своите постапки, секој има право да си управува со сопствениот живот онака како што ТОЈ/ТАА сака, и најважното - секој си има право на свој ПРИВАТЕН ЖИВОТ! |
|
|
ivana
Сениор Госпожа Грофица Регистриран: 14.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3327 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Хомосексуалците во нашата држава ги има.
и прва асоцијација е КОЧО. првиот што имаше храброст отворено и пред цела јавност да збори за gay дружината на Македонија. Мене ми се ок. |
|
Motivation is game in my hands
|
|
RebeL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Хехе ама се изразуваш ивана.... ме изнасмеа
Изменето од RebeL - 04.Јуни.2006 во 19:08 |
|
|
cecka
Сениор Регистриран: 04.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
neka si furaat lugeto.... sekxualnata orientacija e licna....
Eve i jas imam sin... so bi praela koga bi doznala?
Ne bi imala smelost da zboram so nego za toa... ama nikogas ne go oddalecila od mene zaradi toa....
Mozebi za nekoi raboti se zbori navreme.... da ne bide docna... no so ako toa e skrieno vo negovata potsvest i izleze podocma na videlo....
Ne znam.... vo sekoj slucaj.. protiv sum ozakonuvanje na homo vrska, da ne zboram za posvojuvanje deca..... percerzno...
|
|
covek uci dodeka e ziv-OD MENE
|
|
Внеси реплика | страница 123 53> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |