|
Суеверие |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 22> |
Автор | |
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да беше баба ми жива сега ќе ти кажеше,црна мачка е малер....а мачорот ќе да е на арно штом те пресретнал.
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На арно велишЈас па избегав одма |
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Цццццц...си ја бркаш среќата!
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
KING35
Сениор shadow... Регистриран: 25.Ноември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7624 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nemate popametna rabota
|
|
zivotot pisuva romani...a lugeto citaat stripovi
|
|
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не ма не ја бркам јас бегам има разлика |
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sueverieto e strav od nepoznatoto. Ne sum voopsto sueveren. Ni crni macki, ni broj 13 ni bilo kakvi amajlii za srekja ili nekakvi drugi raboti nemaat nikakvo znacenje |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...osven ...gospod...saka da kaze!
...ne sum voopshto...isto kako i kralov nash ,...da ne nabrojuvam pak. |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bravo be brza...taka treba |
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Порано во основно школо кога ќе добиев петка или четворка на тест, после на следниот тест никогаш не пишував со истото пенкало.
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Суеверни се глупите, според мене.
|
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кај нас???? ма нема човек што не е суеверен.....барем за нешто.....
велите црна мачка и број 13 ништо не ви значат?? идеме по ред... огледало???ако се скрши??...Велат дека кршење на огледало носи 7 години лоша среќа. ..... признајте дека дома секогаш внимавате да не скршите огледало. Но, од каде доаѓа ова суеверие? Најраните податоци за ова суеверие се од каменото време, кога пештерскиот човек за првпат се сретнал со водените површини. Се наведнал на едно езеро за да се напие вода, па поради рефлексијата си го видел изразот на своето лице во водата. Според тогашните логични размислувања, се верувало дека одразот е половина од душата на човекот и заматувајќи ја водата (во сегашно време кршење на огледалото) значело заробување на душата во огледалото. За ова суеверие имаме податоци и од средновековието, кога огледалата почнале да се продаваат по скапа цена за фамилиите од средните класи, па ако случајно се скршело огледалото, на просечна фамилија и требало заработка од цели 7 години за повторно да се соберат пари за да се купи ново огледало. Изменето од bijonse1 - 27.Јуни.2010 во 15:41 |
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bi te cuknal so drvo po glava i vo pestera...nema ni da te pipnam....koga ke osetis glavobolka mozebi i ke si igras tamu kade ti e mestoto...
Surovo i vistinito |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Огледалото дома не си го кршам бидејќи ќе ме кара мајка ми и бидејќи можам да се исечам. . .
Ако вие имате некој друг аргумент кој ве спречува од кршење на огледало...споделете го.-За помалку срч и скршено стакло по домовите. |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ela
|
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
Внеси реплика | страница <1 1213141516 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |