![]() |
|
Окупација од Бугарската војска 1941 |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5758596061 98> |
Автор | ||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ние не криеме, процесите против сите кои соработувале биле спроведени онака како што треба, па и податоците кои нашите ги употребувале како докази се добиени од бугарските участоци. Ако вашите служби уредно не ги воделе податоците, тогаш ние нема од каде се да дознаеме. Гледно од тој аспект, нели окупаторите секаде би отвориле собранија, не би откажувале да го сторат тоа во некои места? ![]() |
||
![]() |
||
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
|
И кои биле тие места? Нема такво нешто. Насекаде биле одржани по план.
Види тука ![]() http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/12/Avnojf.gif Konstatacii 1. Во 1943 имало Босна и Херцеговина, ама се уште немало босански муслимани како посебна нација 2. За Македонија имало само инициaтивни organi, но не и нешто повеќе Изменето од Каснакоски - 24.Јуни.2010 во 14:58 |
||
![]() |
||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|
Самото тоа што југословенското партизанско движење е признаено како легитимно, повлекува и признание на неговите одлуки, затоа што истото дејствува согласно одлуките на своите органи. Во Македонија во 1943 година постои иницијативен одбор за свикување на АСНОМ, предводен истотака од Методија Андонов-Ченто, но како што можеш да видиш, Македонците се споменати како народ. |
||
![]() |
||
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
|
Da, da gledam i nekoi Makedonci bile izbrani i vo rakovodnite organi na AVNOЈ.
Влахов, Ченто, Апостолски и..... Владо Поп Томов. http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%94%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%BE_%D0%B7%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%9A%D0%B5_%D0%90%D0%92%D0%9D%D0%9E%D0%88-%D0%B0 A koga mu kazale na eden od najistaknatite bugarski комунисти дека го избрале за југословенски функционер? |
||
![]() |
||
|
Не знам, не е темата за тоа дали некому му кажале или не, те молам не ја води темата во друга насока ако немаш што да кажеш. |
||
![]() |
||
|
Не сакав да дефокусирам, а да одбележам дека македонскиот народ не ја сакал Југославија, била таа и федерација.
|
||
![]() |
||
|
Исто како што не ја сакал и Бугарија... |
||
![]() |
||
|
Видниот комунистички функционер во Македонија Мирче Ацев со свое писмо до ЦК на ЈКП од 9-ти август 1942 г. соопштува, дека новото раководство на чело со Бане Андреев, после притварањето на Колишевски оди по патот на Шаторов, земајки становиште дека :
«.....Македонскиот народ уште ја нема изживеано својата илузија за «ослободување», дека уште им верува на бугарските власти......, дека нема услови ниту објективни, ниту субјективни за водење на партизанска војна, од тоа призлегува дека не треба да создаваме партизански отреди......Продолжи политиката на Шаторовото раководство, таа дури се продлабочи.» Самиот партиски секретар Бане Андреев изречно подцртува дека «партизаните воопшто не успеале и дека е направена голема грешка со илегувањето на партизаните. И масите воопшто не ги примале, а ги предавале.» |
||
![]() |
||
|
Да го видиме документот може ли? Ако е од promacedonia не се труди да ми објаснуваш, здодеано ми е глупости да читам и слушам. |
||
![]() |
||
|
Cekaj be, i "Sudenjata kako posleden poraz se od Promacedonija"
A toa sto masite gi predavale go vidovme i od knigata za Sudenjata. |
||
![]() |
||
|
Значи за тебе масите се оние комитети формирани со агенти донесени од Софија, функционерите, соработниците, доушниците и контрачетниците? П.С. Книгата може да е од таму, ама не е нивен материјал. Јас на нивните материјали не им верувам. |
||
![]() |
||
|
Vo pravo si da ne veruvas, ne veruvam nekoj da si go izmislil ovoj citat. Ima data, avtor, adresat, znaci pismoto treba da e nekade vo Belgrad.
|
||
![]() |
||
|
Не знам каде е, ама во ред би било да го видиме, затоа што, може да ни се случи како со весникот "Македонски глас", да пишува едно во прераскажаното од истпричарите, а да пишува друго во оригиналниот весник. |
||
![]() |
||
|
Тоа за „Мак. глас“ го пишува на Википедија, не во некоја книга. Книгата се` пак е подпишана од автор, кој нема да дава грешни цитати. Ако е до оценка некоја како и да е, ама цитатот си е цитат.
Ете што пишува Палешутски за Шарло
Изменето од Каснакоски - 24.Јуни.2010 во 17:45 |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5758596061 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |