IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Најтешките моменти во животот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Најтешките моменти во животот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 11>
Автор
Порака
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 9425
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2010 во 19:50
Originally posted by Hedonistka Hedonistka напиша:

Jas mislam deka za da se oslobodime od tovarot shto go nosime e namesto da se zatvorame vo sebe si i da se pravime deka nishto ni nema a bolkata dlaboko da ne grize..da zboruvame za toa otvoreno i chesto,zatoa shto kolku poveke zboruvash i se otvarash prazninata se poveke se namaluva...
vie shto mislite?

Mislam deka si vo pravo.

Ako najdes lugje sto znaat da slusaat i da socuvstvuvaat so tebe polesno e, bidejki ako gi drzis vo sebe bolkata i tagata , toa moze da te unisti.
Кон врв
Hedonistka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Регистриран: 17.Јуни.2010
Поени: 282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2010 во 20:43
Da ,bukvalno psihata ili grizata na sovesta ili prashanjeto ako peshe poinaku kako ke beshe ..toa se prashanja koi shto mozat da ubijat chovek(dushevno) i da se dobie edna psihichka smrt..tochno toa koga nekoj(donor)spodeluva neshto del od tezinata na tovarot se prefrla na drugiot chovek(recipientot)koj shto ne sekogash e vistinskiot chovek i ja zloupotrebuva informacijata ..jas mislam vaka -koga nekoj ja zloupotrebi informacijata i gi iskaze site tajni toj gubi..toa shto ke izportari ne e nishto osobeno toj se predstavuva kako losh chovek koj shto ne zasluzuva doverba ne jas..na nas ni e po lesno a takvite luge obichno ne prosperiraat logichno na toa e-koga slusham deka nekoj/a ogovara prvo neshto shto pomisluvam deka koga ke se zavrtam deka i za mene go zboruva istoto i ne se otvoram pred takov chovek...
shto mislish ti kingdavid?
If you are reading this, get a life!
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2010 во 21:07
Mojot prv tezok moment beshe koga tatko mi dozivea mozochen udar i nekolku polsedovatelni . Od prviot moment sum do nego i kje ostanam bez dvoumenje do kraj .
Vtoriot osobeno tezok moment beshe koga brattmi prestana da mi odgvovara na moite telfonski povici i koga po tri dena doznav deka e vo zatvor i se ova se sluchi vo rok od dva meseca . No ova vtorovo me sramni so zemja , desetina dena ne mozev da si dojdam na sebe bev bukvalno izguben naj povekje mi tezeshe momentot koga kje trebashe da kazam kade e i zoshto ne se javuva . Vo toj moment naj vekje mi pomogna nevropsihijatarot koi doagjashe vo domashna poseta za tatko mi . Od kako se si dojdov malku na sebe mozev da gi sredam rabotite kolku sho moze da se sredat....
Sega jas se grizam za tatko mi koj ima posledici od mozochniot udar A doma znaat deka bratmi e vo Amerika i zatoa ne si ide .

Milslam deka nema potreba da se optovaruva psihata so raboti koi ne mozat da se smenat nitu pak vremeto moze da se vrati nazad . Nie mozeme da sedime i da placheme do utre i pak rabotite kje ostanat takvi kakvi sho se .
Vremeto lechi se no ostanuvaat tragi vo nashata svest kolku kje bidat dlaboki zavisi od nas kolku nie sme sposobni da podneseme tovar na dusha .

A za narodot sho kje reche...od toa sum odamna operiran ama ich ne mi e gajle za toa . Koga mi bilo ubavo mi ljubomorele koga mi bilo tesho mi se sitele i jas ne sum dobil nishto od toa taka da toa mi e posledniot naj mal problem .
Poradi toa sho lugjeto se plashlivi A site se plashlivi samo postojat nijansi i zavisi doj koj stepen se otideni vo taa nasoka i onie naj rgjavite tugjata nesrekja ja smetaat za svoj lichen uspeh A takvite lugje kako sho kaza i Hedonistka deka ne uspevaat mnogu vo zivotot .

[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2010 во 21:20
Blagodaram shto reshi da spodelish so nas..nishto ne e trajno i zivotot moze da se promeni mnogu brzo dovolno e eden mig..a veruvaj i tie shto se sitat ama ich ne im e sjajno doma samo reshile kako shto ima edna pogovorka" Lugeto ja gledaat slamkata vo tvoeto oko a ne si ja gledaat gredata vo nivnoto" taka da postapat..ama ich da ne ti e gajle za niv i da ne se zamarash,zatoa shto ne vredat ...a zivotot e premnogu kratok i vreden da go potroshish za luge sho ne vredat
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2010 во 21:48
Toa e samo gubenje vreme i nervi . Mislam deka e glupavo da se troshi energija i vreme za da se posvetish na toa okolinata sho kje reche za tebe koga vo megju vreme mozesh da se posvetish na vistinskiot problem .
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2010 во 21:49
Originally posted by zenmaster zenmaster напиша:

Toa e samo gubenje vreme i nervi . Mislam deka e glupavo da se troshi energija i vreme za da se posvetish na toa okolinata sho kje reche za tebe koga vo megju vreme mozesh da se posvetish na vistinskiot problem .

да Битно е како ние и нашите најблиски се осеќаме, а не што мислат другите за нас.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2010 во 21:51
tochno e taka .. site se pravat na zainteresirani no vsushnost na nikogo ne mu e gajle..zatoa ne treba da se faktor za nas
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2010 во 21:53

Jas mislam deka za da se oslobodime od tovarot shto go nosime e namesto da se zatvorame vo sebe si i da se pravime deka nishto ni nema a bolkata dlaboko da ne grize..da zboruvame za toa otvoreno i chesto,zatoa shto kolku poveke zboruvash i se otvarash prazninata se poveke se namaluva...
vie shto mislite?

Mislam deka si vo pravo. Na toj nachin raboti AA (Alcoholic Anonimus) na sevornoamerikanskiot kontinent i dava mnogu dobri rezultati. Imav prilika da se zapoznaat so ovaa organizacija koga reshiv eden moj blizok rodnina (od strana nazhena mi ) da go izvadam od zatvor i da go priberam kaj mene mesec dena. Eden od uslovite, osven sekojdnevnite razgovori koi gi imavme na dnevnata masa, bshe i negovo redovnoto odenje na AA sostanoci.

Od iskustvoto so nego vidov deka takvite sredbi, koi ne se nishto drugo tuku megjusebno ispoveduvanje i razgovaranje za slabostite i problemite koi izrasnuvaat od niv, deluva blagotvorno na lugjeto.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2010 во 22:03
da taka e ..se nadevam deka tvojot rodnina e mnogu podobro sega
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2010 во 22:13
„Со маки сум се родила„ песната не е за џабе испеана  ама си размислвам дека се тоа е дел од животот и дека нема бегање.
Тоа е животот, некогаш е убаво, некогаш сакаш да фрлиш парталите и џенем да фатиш на некоја друга планета, притиснат од несреќи, болести, разно-разни трагедии ама од својата кожа не можеш да излезеш. Понекогаш болката и горчината ги загадуваат нашите животи неизбежно, но секој мора да стане и да продолжи да го оди патот, понекогаш многу осамен.
Не е срамно да се бара помош, оти таа пристигнува кога-тогаш во некаква форма. Не викаат за џабе, некои луѓе во твојот живот кој ти подаваат рака дека господ ги праќа за тебе.
Што и да се случува во животот треба да се зачува разумот и да се внимава на кого ќе му го отвориш срцето.
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2010 во 22:18

da taka e ..se nadevam deka tvojot rodnina e mnogu podobro sega

Sega ne e podobar.

Dodeka beshe kaj mene, dodeka vodev smetka za nego, dodeka odeshe na AA, tolku se promeni, shto domashnite ne mozhea da go prepoznaat.

Negovite mi rekoa: Shto mu napravi, nikogash ne bil vakov!

No otkoga se vrati doma, poleka, poleka... prestana da odi na AA sostanoci, pochna povtorno da se druzhi so istite lugje, istite obichai, ist terk na razmlisluvanje, isti mesta na druzhenje... i sega doznavam deka gore-dolu povtorno se naogja vo istata sostojba.

Изменето од Messenger - 21.Јуни.2010 во 22:19
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2010 во 22:24
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

[QUOTE=Hedonistka] da taka e ..se nadevam deka tvojot rodnina e mnogu podobro sega

Sega ne e podobar.

Dodeka beshe kaj mene, dodeka vodev smetka za nego, dodeka odeshe na AA, tolku se promeni, shto domashnite ne mozhea da go prepoznaat.

Negovite mi rekoa: Shto mu napravi, nikogash ne bil vakov!

No otkoga se vrati doma, poleka, poleka... prestana da odi na AA sostanoci, pochna povtorno da se druzhi so istite lugje, istite obichai, ist terk na razmlisluvanje, isti mesta na druzhenje... i sega doznavam deka gore-dolu povtorno se naogja vo istata sostojba.

doma??? ako toa znachi vo makedonija razbiram zashto se sluchilo taka bez da se navredi nekoj no taka si e realno..
i sfakam..zalam shto taka se sluchilo..
sekoj odgovara za sebe si..si napravil se shto mozesh drugoto zaviselo od nego shteta za negi i lugeto shto stradaat pokraj nego..

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2010 во 22:40
Ne e vo Makedonija, tuku ovde na severnoamerikanskiot kontinent. Koga velam "otide doma" mislev deka si otide vo svojata kukja. Do togash zhiveeshe 24 chasa kaj mene doma.

Inaku, potpolno se slozhuvam so tebe deka sekoj si odgovara za svoite postapki. Apsolutno!

P.S. Ne znam dali vo Makedonija ima AA zdruzhenija?

Изменето од Messenger - 21.Јуни.2010 во 22:41
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9425
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2010 во 22:44

Da ,bukvalno psihata ili grizata na sovesta ili prashanjeto ako peshe poinaku kako ke beshe ..toa se prashanja koi shto mozat da ubijat chovek(dushevno) i da se dobie edna psihichka smrt..tochno toa koga nekoj(donor)spodeluva neshto del od tezinata na tovarot se prefrla na drugiot chovek(recipientot)koj shto ne sekogash e vistinskiot chovek i ja zloupotrebuva informacijata ..jas mislam vaka -koga nekoj ja zloupotrebi informacijata i gi iskaze site tajni toj gubi..toa shto ke izportari ne e nishto osobeno toj se predstavuva kako losh chovek koj shto ne zasluzuva doverba ne jas..na nas ni e po lesno a takvite luge obichno ne prosperiraat logichno na toa e-koga slusham deka nekoj/a ogovara prvo neshto shto pomisluvam deka koga ke se zavrtam deka i za mene go zboruva istoto i ne se otvoram pred takov chovek...
shto mislish ti kingdavid?

Sekako deka ne treba na sekoj  da mu go izlevas srceto sto i kako cuvstvuvas, tuku na onoj vo kogo imas doverba i znaes deka ti e iskren prijatel i deka ke bide socustvitelen kon tebe i deka ke te ohrabri.

Ponekogas na site nas ni e potrebno vo nekoi momenti nekoj da ne soslusa i da ni dade sovet. Blaze mu na onoj sto ima vistinski prijateli.

Inaku, procitav Hedonistke vo tvojot posleden post deka mislis ako e vo Makedonija covek mora da se rasipe. Ne se slozuvam so toa, covek moze da se rasipe i vo USA i vo Avstralija isto kako i vo Makedonija... lugjeto se sekade isti, faktot sto tie zemji se pobogati od nas ne znaci nisto.

Mnogu e vazen faktot kakov stav imame vo zivotot i koi se nasite moralni merila i stavovi .

Sto ke poseeme , toa i ke pozneeme. Pozdrav do tebe !

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,422 секунди.