IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Најтешките моменти во животот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Најтешките моменти во животот

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 11>
Автор
Порака
Hedonistka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Регистриран: 17.Јуни.2010
Статус: Офлајн
Поени: 282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Најтешките моменти во животот
    Испратена: 19.Јуни.2010 во 22:31
Koi se najteshkite momenti koi vi se sluchile vo zivotot i kako i sho vi pomognalo da gi preziveete?
Ve molam da se vozdrzuvate od kritiki i osuduvanja.. tuka sme za da pomogneme ako mozeme..
If you are reading this, get a life!
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2010 во 22:36
кога загубив татко си.
кога требаше да се вратам од моjата татковина назад, каде сега живеам.
Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2010 во 22:57
.

Изменето од ФорумскаБаба - 28.Јуни.2010 во 21:00
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2010 во 23:02
Dobro da go raskrsham malku ledot gledam deka sepak ne sme otvoreni..mnogu teshki momenti i sekogash se vodev od mototo"ona shto ne me ubiva me pravi posilna"toa mi pomogna mnogu da preodoleam mn teshki migovi..

prvo pochina covek shto mi beshe kako tatko i togash dobiv nerven slom..
dechkoto mi pochina vo soobrakajka vo grcija..
za malku ke bev silovana od moj rodnina shto za zal i denes e vo nasheto semejstvo..
4 godini bev fizichki i psihichki maltretirana od strana na policaec..
bev navlechena na nekoi substancii i za malku ne stanav zavisnik..
i toa ne e se.. no dosta e samo tolku..

za moite godini mislam deka dosta preziveav i sekoja edna rabota me pravela se po silna i silna..mozebi na nekoj ke mu zvuchi na spanska serija no toa se moite najteshki momenti nitu ochekuvam nekoj deka ke me razbere i ne sakam da me osuduvaat..
na krajot se gordeam so sebe si zatoa shto ne dozvoliv toa da me izmeni po chudovishen nachin..

No najteshko mi beshe koga vidov maz da place kako malo dete...
Кон врв
eptendosadno1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Регистриран: 30.Март.2010
Поени: 1149
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2010 во 23:09
Originally posted by Hedonistka Hedonistka напиша:

Koi se najteshkite momenti koi vi se sluchile vo zivotot i kako i sho vi pomognalo da gi preziveete?
Ve molam da se vozdrzuvate od kritiki i osuduvanja.. tuka sme za da pomogneme ako mozeme..

Тоа ќе го дознаеме на крај од патот
Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2010 во 23:09
Јас те разбирам. Ти се восхитувам на издржливоста. Некои луѓе одамна би попуштиле.
Животот е непредвидлив. Тоа што најмалку го очекуваш, ќе ти затропа на врата. И ќе ти го смени животот од корен. И никогаш повеќе нема да биде по старо.
Како кула од карти. Се се руши. Се тргнува надоле. Ситуации од кои нема излез ако немаш јак карактер. Само карактерот е тој што ќе те извлече од таквите ситуации.

Тоа последното за мажот...
Мене ми се случи истото со татко ми. Тука веќе психата попушта на момент. Не можев да поверувам дека татко ми ќе го видам за заплаче...Но никогаш не вели никогаш. Кога се ќе се собере, дури ни најјаката личност нема да може да го издржи товарот.

големо%20гушкање

Изменето од ФорумскаБаба - 19.Јуни.2010 во 23:25
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2010 во 23:22
Minatata godina na majka mi i izvadoja 3 tumori od matkata od koi edniot 6 sm.dr 7 i neshto i posledniot 4 sm a i gi izvadija site vnatreshi polovi organi..dosta mi beshe teshko a i ne bev vo makedonija i ushte poteshko mi beshe deka go krieja od mene razbrav koga si otidov doma ami ako se slucheshe neshto nikoigash nemashe da si go prostam....

A za mazot shto placheshe e moj drugar toj nema majka od mal i tatko mu i baba mu mu bea se na nego no zivotot e mn brutalen i za edna godina i dvajcata pocinaa,kukata zatoa shto beshe na dosta dobro mesto(ne sakam da potenciram kade) ja zede chichko mu i go ostavi bez nishto..
Beshe ovaa nova godina jas imav nedorazbiranja so sestra mi i impulsivno izreagirav i kazav deka ke si odam ushte vecerta vo momentot toj dojde i pochna taka da plache i da vika deka samo nie dve sme mu ostanale i deka osven nas nema nikoj na svetot i deka na nikoj ne mu e gajle za nego i da ne se karame za gluposti zatoa shto zivotot e premnogu kratok shto vervaj mi osetiv deka dushata mi se deli na dve i se krshi na mali parchinja tolku sitni shto i kolku da gi lepish nikogash nema da gi sredish da bidat kakvi shto bile...

No posle toa go smirivme i pominav naj naj ubavata nova godina ..koga chovek ke kaze se shto mu tezi na dushata ako nishto drugo barem ke mu olesni.. dosta se maski veke...
p.s fala mislam deka ako site kazat neshto shto dlaboko vo sebe se potisnuva barem ke stanat svesni za zelbata i zedta za zivot,za podobro..
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9425
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 02:48

Smrtta na moite roditeli koi pocinaa vo rok od tri godini eden po drug.

Nisto ne moze da se sporedi so dlabokata bolka i praznina sto ja ostavija vo mojot zivot. Lugeto koi bea moja moralna i finansiska poddrska gi nema .

Verata vo BOG e taa sto me odrza na cvrsti noze i mi dava sila da prodolzam so zivotot.

Podlaboko ne vi navleguval vo temata, bidejki toa se navistina najteski momenti vo mojot zivot, sega sum ostaven sam na sebe da se snaogam vo zivotot i plovam niz nego, prilicno uspesno , so Bozja pomos se razbira.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 03:26
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Smrtta na moite roditeli koi pocinaa vo rok od tri godini eden po drug. Nisto ne moze da se sporedi so dlabokata bolka i praznina sto ja ostavija vo mojot zivot. Lugeto koi bea moja moralna i finansiska poddrska gi nema .Verata vo BOG e taa sto me odrza na cvrsti noze i mi dava sila da prodolzam so zivotot.Podlaboko ne vi navleguval vo temata, bidejki toa se navistina najteski momenti vo mojot zivot, sega sum ostaven sam na sebe da se snaogam vo zivotot i plovam niz nego, prilicno uspesno , so Bozja pomos se razbira.

So Bozja pomosh se ke bide vo red i samo imaj vera
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9425
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 03:34

Blagodaram na poddrskata Hedonistke големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 08:23
Originally posted by Hedonistka Hedonistka напиша:

-Прв најлош момент во животот-смртта на баба ми која мислам дека беше најпозитивната особа во мојот живот која секогаш имаше време за нас нејзините внуци). Долго време не можев да одам Велес и да ги гледам како се уиштуваат работите кои таа ги имаше направенотага
-Втор лош момент- перфорација на чирот и хитна опрција -борба за животот на таткоми во првата седмица на моето вработувањетага
-Трет лош момент- смрта на мојот дедо -човекот кој знаеше да го изгради патриотскиот дух, кој беше историска ризница на сите настани на Балканот- ама онака вистински, не филувани, не цензурирани.
-Четврт лош момент- хитното хоспитализирање на син ми поради опструктивен бронхит- и неизвесноста дали ке се симне температурата, дали ќе остане живо (таа болка не се опишува-поарно никој да не ја доживее-да останете неуки од такво искуствотага)
Петти лош момент- смртта на татко ми-не дента, не веднаш, после, до ден денес. Избегнувам да погледнам на троседот каде седеше и нестрпливо ги очекуваше внучињата со “трезорот“ на сите нивни желби. Ми недостасува неговиот критички поглед, поглед со одобрување, малку зборови а многу вистина.
-Шести лош момент-операцијата на сестра ми  и упропастување на нејзиното здравје од страна на еден “реномиран“ хирург на кој му посакувам да не излезе од затвор
Како се надминаа толку лоши работи?
Со сеќавање на добрините-доживеани со покојните, сеќавањето на нивната добрина,улога во животот, со имитирање на нивните постапки-продолжување на веригата-трасата кои тие ја започнаа во зачувување на семејната лоза полна со почит, достоинство.
Живеење на животот и радување на ситниците кои го сочинуваат животот-затоа што некогаш животот знае да изненади кога човек најмалку се надеватага
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 16:25
Bravo za iskrenostta..i gledam deka mnogu od forumdziite ne sakaat da se otkrivaat..
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 18:31
Najteshkite momenti vo zhivotot, tie se voedno i najteshkiot "tovar" vo nashiot zhivot.Prashanjeto e kako da se spravime so nego i kako na krajot da se oslobodime od istiot?

Kako se osloboduva OGLEDALOTO od prashinata?

Kako se osloboduvame od tovarot shto go nosime?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2010 во 19:46
Jas mislam deka za da se oslobodime od tovarot shto go nosime e namesto da se zatvorame vo sebe si i da se pravime deka nishto ni nema a bolkata dlaboko da ne grize..da zboruvame za toa otvoreno i chesto,zatoa shto kolku poveke zboruvash i se otvarash prazninata se poveke se namaluva...
vie shto mislite?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.