|
СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14 |
Внеси реплика | страница <1 7879808182 229> |
Автор | |
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тие што доаѓаат во Скопје сакаат да го прилагодат на своите аваќања за убаво и урбано, за модерно очигледно не станува збор.
|
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
@goodman_91
Ако 91 е годината на раѓање, незнам колку можеш да знаеш или имаш претстава како Скопје изгледало пред 15 години?! Мала забелешка, не се што било изградено во социјализмот е за фрлање или рушење. Сметам дека во тоа време во одредени сегменти се имало повисоки критериуми и стнадарди, па некои од објектите, може слободни да се каже, дека му одолеваат на времето. Друго е што тие објекти не се одржуваат и изгледаат запуштено. Мене ме плаши што и новите градби, после 20-30 години ќе остарат, а ако нема соодветан стратегија како истите ќе се одржуваат, некои други генерации ќе зборуваат за сивилото на тие градби изградени во времето на транзицискиот капитализам во Македонија. Немора се да биде анализирано од субјективна политичка гледна точка. Останатиот дел од постот ти е ОК. Изменето од Platenik - 19.Јуни.2010 во 04:20 |
|
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како дел-дисперзија на проектот
Војвода на коњ ќе дојава на Првомајска и една симпатична забелешка -ама е од преставник на опозицијата па не се сфаќа сериозно - Кога во населбата Пинтија нема вода, кога се' уште постојат септички јами и нема атмосферска канализација, ние ќе правиме споменици на македонски војводи. Тоа што меѓу останатите споменици е и споменик за паднатите борци-бранители, е злоупотреба на нивното име. Тие луѓе чесно и пожртвувано ја бранеа нашата држава и подобро би било парите за биста и спомен-плочи да се искористат за стипендирање на нивните деца или за помош на нивните најблиски - рече Игњатовиќ. |
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nekoj da ne saka da ja svrti temata vo drugi vodi?
Ova so spomenicive za koi se tvrdi od site strani deka e debel kriminal i deka e osnova za perenje na pari, zosto ne reagira antikorupciska a i obvinitelot i inspekciite.A ocigledno e deka cifrite se pregolemi. Za kicerajot i ostanatoto i da ne zboruvame. Некои тврдат дека демек сите во Македонија краделе и тоа не е ништо за чудење.Пред се за чудење се вакви безобразни изјави како подршка и оправдување на власта. |
|
|
|
kume
Група Регистриран: 10.Ноември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 46 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Site kradat ama nema koj da zastane da kazni!!!
|
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
goodman91, jas obichno uzhivam vo diskusii i razlichni mislenja, no ova e edna tema po koja sprotivno mislenje t.e. pro stav za SK 2014, e nadvor od site logiki, i zdravi razumi. Inaku moram da priznaam, za volja na vistinata, vmrovcite imaa prvichni dobri idei za mnogu neshta. Toa e druga tema i da ne ja meshame, no SK 2014 proizleze kako katastrofalen proekt po mnogu tochki: - uzhasno skap vo vreme na recesija, mnogu pogreshno nasocheni sredstva, i ovaa e tochka koja nikogo od nas ne bi trebalo da ne ostavi ramnodusni...se pishuvase vekje premnogu za toa, - uzhasno intruziven i falsifikatorski za nashata tradicija, kultura i mentalitet -uzhasno losha zamena/kompenzacija za loshoto vodenje na diplomatijata Ako imash dvaesetina godini, si vo najdobrite godini koga gradish kritichko mislenje- no e mnogu vazhno i kako go izgradish. Bidejkji ti kje bides idninata na ovaa zemja. Изменето од Kali - 19.Јуни.2010 во 13:11 |
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Site dobri proekti imaat nesto somnitelni i visoki ceni ( duri i da se dobri) da ne zboruvame za prioritetite.Znaete i onie proekti - vienski balovi, ..k*rcenje na sakoroevicite kako bi rekle skopjani.A i ova so plaza serava i slicni gluposti, no parite se vrtat ,parite se vrtat....Nekako navistina se se vrti okolu parite...Da ne ke e navistina proektov zaradi parite?
Pomislite malku. Vti,vti...vti...i na kraj ke se vidi niz izburgijanata strana....na paite. |
|
|
|
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А најпрво од финансиски план... Дали е исплатлив во овие моменти и што се треба најпрво да се среди во државата и градот, па да се пристапи кон негово декорирање и таканаречено разубавување....
|
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Deka e isplatliv "isplatliv" e.Vcera donatorite na vakvi proekti kazaa javno deka skulpturite se plateni 20 ( i so bukvi dvaeset) pati poskapo.Gledate kolku im se isplatele rabotive na patriotite? Isto i so drugi "patriotski" zafati.Kolku gi ima ke se vidi koga ke zaminat od vlast. |
|
|
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ama imashe dijalog i toa dobar dijalog, samo nikoj ne go isslusha. Mislenjata i stavovite se diskvalifikuvaa od start kako partiski, shto e sramota za demokratska drzhava. |
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kriminalot treba da e nadpartiski kako i umetnosta, no kaj nas toa se cini ne e mozno.A neznam i dali nekoi od diskutantite vlegle vo muzej.Umetnosta sepak trebe i da se saka.A i da ne se zloupotrebuva.
Kaj nas so ova kicerajov, vo najgolem broj na slucai se cini golema steta na gradot. |
|
|
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не ми се верува во тоа што го гледам. Само меѓусебно се караат луѓево. Од 82 страни пола се без врска Во врска со проектов. Мислам дека не изгледа толку лошо. Еве во петокот поминав по камени мост и коњите баш убаво ми изгледаа. И Кирил и Методиј од другата страна на Вардар. Но некако не се вклопува со сликата што денес ја има градот. Па затоа ќе градат уште еден куп глупости за да се добие сосема нов лик За вкусови не се расправа. Тоа е факт. Но за финансиите и тоа како може да се расправа. Непотребно трошење пари во кризно време. Во време кога немаат пари ни за пензии, купуваат споменици Проектот како проект мене не ми изгледа многу лошо. Освен фактот дека во мало место ќе се изградат многу работи и целиот простор ќе биде пренатрупан. Ќе имаме чувство дека се води некоја војна околу нас. Само коњи и војници. Можеби ова требаше да се прави во некое друго време, а не сега. |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
aleksg
Нов член Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ми се допаѓа СКОПЈЕ 2014. Проектот е одличен. Дефинитивно Скопје ќе стане поубав град, ќе добие на изглед.
Тука е и историјата. Е сега, секогаш ќе се најде некој што ќе плука по нешто убаво. Тоа се најчесто партиските војници на сдсм. Не ми е јасно зошто некој на форум искажува мислење на партијата, а не свое мислење? Некои дури доаѓаат на форум со напишан текст. Јас не сум партиски војник на ниедна партија. Ниту сум член, ниту симпатизер. Партиски неопределен. Но, кога некое дело е за пофалба, тогаш е за пофалба. |
|
Внеси реплика | страница <1 7879808182 229> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |