![]() |
|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3637383940 67> |
Автор | |
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ВЕТЕНО
да можам да те видам би видел ветеното кое еднаш од наречница се добива да можам навистина да те видам ветеното ќе стане ВЕТЕНО како силно јаже низ времето плетено еднаш и ветеното да е од мене допрено тогаш ќе видам што сакам да видам да чувствувам, а не да мислам среќен е тој , што еднаш место мисла ветено допре низ марама чиста и не чека повеќе на ветено |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
![]() |
|
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
можеби ќе ми застане здивот а можеби само ќе се насмевнам можеби збор нема да најдам а може в камен столб ќе се претворам а може ќе те бакнам а може додека те гледам во мислите песна да напишам а можеби нема ни да дојдеш |
|
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
![]() |
|
… а капките танцуваат
а воопшто не претпоставуваат дека не можат да очистат сето тоа…… . …а капките се солзи во солзите ветувања во нив лаги лажно Ќе…. . ……и солзите да се божји исто ќе биде а не се е само обичен дожд… |
|
|
![]() |
|
BellaGrandma ![]() Сениор ![]() Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
......ако те прегрнам, дали ќе се втурнеш во мене ако те бакнам, дали очите ќе ги затвориш ако продолжам, дали и ти ќе продолжиш дали ќе трае толку, колку што сакам да трае а колку сакаш ти да трае.... |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
![]() |
|
… скренав поглед кон необичен хоризонт…
… чудно, беше премногу блиско………………. … а сепак предалеку…… ... ![]() |
|
|
![]() |
|
Hedonistka ![]() Сениор ![]() ![]() Shapeshifter Регистриран: 17.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 282 |
Глупоста, грешката и скржавоста се збрани
во нашиот дух; низ нас секоја од нив рове; ние си ја храниме нашата лоша совест како гадинките питачот што си ги храни. toa i ova Здодевност е тоа! Со солзи порој матен в око, таа во соништа за бесилка чмае. Тоа нежно чудовиште ти добро го знаеш, ти, дволичен читателу, — ближен мој — ти, брате!. |
|
If you are reading this, get a life!
|
|
![]() |
|
Tiggy Vicious ![]() Сениор ![]() ![]() Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Ме бараш да не ме најдеш,
песна напиша да не разберам, пееш песни на многу повисока октава, а јас не можам да ја испеам. ![]() ![]() |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
kaj ja iskopa ziv ti se ![]() |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
јас немам ништо само насмевка а и таа не е бог знае што . јас немам ништо само своја песна а и таа звучи помалку фалш . јас немам ништо само една бајка а и на таа не го знам крајот . јас немам ништо а можеби некогаш имав се‘ а и така не помнам, а требаше, нели? фак |
|
|
![]() |
|
mrzla ![]() Сениор ![]() ![]() натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Последната слатка смрт
Не ми припаѓаш. Исто како стиховите што никогаш не ми паднале на ум. Две коцки чоколада на твоите горчливи усни. Го горам пелинот во тебе. Го креваш ножот кон мене. Ми ја осмислуваш последната слатка смрт, додека јас откривам дека сум лесно делив на еден што те љуби, друг што те мрази. трет што совршено те познава, четврт што посакува никогаш да не те запознал. Во таа оргија те убивам со разуздан смев, те оплакувам, те составувам, те оживувам и пак те убивам. Дали така ќе те одучам од тоа проклето “збогум”? ах бре Qventin ![]() ![]() ![]() |
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
![]() |
|
Anthony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Doagas oblecena vo mirisi Na zumbuli nabrani vo Tugi gradini |
|
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
|
![]() |
|
. кога во болка сакам времето да ми го врати тој, во кој и не верувам и тој место мене да пати ништо не се случува . а што да се случи? . а кога со насмевка сакам времето да ми го остави тој, во кој и не верувам да нема што да ми врати на крај пак исчезнува . а што ако остане? |
|
|
![]() |
|
ти падна снегулка во окото и остана таму засекогаш...
|
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
aaaaaaaaaaaaaaa
mi pravis ti tuka stihozbirka ![]() |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3637383940 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |