|
ДНЕВНО-ПОЛИТИЧКИ настани, вести и актуелности |
Внеси реплика | страница <1 5253545556 173> |
Автор | |
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а зошто да се лутам?
јас редовно си плаќам патарина де...и ддв ...и здравство...и пензиско...иако ништо немам за возврат освен споменици и главоболка од кај да најдам пари за сето тоа кога оние кои се вработени во здравство и образование се пишале кај мене во дуќан а им касни плата па не можат да ми платат..ама јас...како обичен смртник морам да поминам плата до 15 оти ќе ми блокираат сметка...морам да платам ддв оти пак ќе ми блокираат сметка...а они не мораат оти се над нас...тие се законот
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зарем непартизираниот народ нема право да биде рамноправен во државата. Зарем основата на нееднаквоста не е причината за појавата на ВЛАСТИТУТКИ во ОГРОМНИ количини, и зарем не ви е страв дека тоа ќе стане начин на размислување на Македонскиот народ. После оваа власт - нови властитутки - заедно со сегашниве, во поход на привилегиите на власта и нејзината каста? Изменето од Анастеа - 16.Јуни.2010 во 02:13 |
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали чуле ДПМНЕ-овци за рамноправност,градење а не разградување? На Македонија не и треба револуционерна организација,СЕГА ИМАМЕ држава, сега треба некој да ја води државата а не да дига револуции. Против себе?.Или се научени да делуваат како револуционери и рушители на државата ,та заборавиле дека СЕ НА ВЛАСТ. А за градење и доизградување на држава треба пред се УМ. Изменето од Анастеа - 16.Јуни.2010 во 02:17 |
|
|
|
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Инаку, тркалцето се врти... пази што правиш, зашто утре може ни а да не сакаш да кажеш во полза на ве ме ро то... Ти само терај по свое... утре и јас ке терам по мое... само кој последен се смее, најслатко се смее... а ти не си последната...тоа сум сигурен... Изменето од Анастеа - 16.Јуни.2010 во 02:22 |
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многумина веќе денес, не се декларираат политички или партиски , од ова ДПМНЕ-овците.Знаат дека оваа политика не може долго да трае,или нема државата да издржи.
Тоа е повеќе од сигурно. Изменето од Анастеа - 16.Јуни.2010 во 02:23 |
|
|
|
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А најинтересно е кај ваквите "случаеви", како што е горе цитираната членка, што нема поима ни што е вмро, ни неговата историја, идеологија, партиска заложба, партиска програма ни ништо... Битно е да си ИН под наводници и да си тераш инает со останатиот народ... Уствари работава испаѓа, вие испоцркајте мене ми е гајле, јас си имам за мене и убаво ми е... Премногу плитко размислување ми стои тоа... А да знае да одговори на прашањето што направила позитивно оваа влада, ќе излезам гол на сред плоштад и јавно ќе признаам дека сум морон... ама џабе... и од петни жили да се труди нема да успее да одговори на прашањето.... затоа реков... ќе падне оваа влада, па тогаш ќе дојдат моите 5 минути на дигање чалам и тотална деградација на ............
|
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас нема да дигам чалам ниту со следната влада, која сигурно ќе дојде до 2011 година.Важно е да се знае што е добро за државата.Овие очигледно се ситат на НЕДОБРОТО на другите.Е така владее ДПМНЕ, затоа во нивно време поделби,поделби и поделби.Дали можат да го сплотат народот?Се разбира дека не можат - бидејќи мислат дека државата е нивниот плен и дека тие треба да го делат помеѓу себе.Затоа и ја раскрчмуваат.
А дај Боже следните да се подобри. За добро на вистината ,полоши од овие неможе да се најдат. |
|
|
|
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
е јас ќе вратам со иста мера, за да ми се наполни душата како нив сега што им се полни... иако не сум за опозициската сдсм, ама ќе бидам остар кон сегашниве...
|
|
|
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас нема да правам ништо....само ќе издавам наредби....
|
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Очигледно е дека ќе има реваншизам.
Кој ова како што почнало ќе го среди? |
|
|
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Никој, камионот е тргнат по надолница...кочниците се дефект...премногу лошо е направено, за да може толку лесно да се заборави...може за едно 20-30 години..
|
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Навистина работата ја доведоа до тоа да многу тешко ќе се опраи.Закашкана е сосема, а што е најлошо многумина виновни за истото не се свесни за тоа.
|
|
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И додека сите земји вложуваат многу во дипломатските преставнишва (со квалитетни човечки ресурси) Македонија тапка во место или се враќа 100 чекори назад.
Без амбасадори во ЕУ и НАТО? |
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nasive ke po;ekale so ambasadorive, a i da ne pocekaat ( do godina), partiskite vojnici ne se nikakvo resenie a ne narocno vo ,diplopmatijata.Diplomatijata i diplomatskata kariera se gradat a ne se dobivaat za partiski zaslugi.
Za zal kaj nas e taka.Zatoa sme slepo crevo na Evropa, eve na Kanal 5 se sl*gaat golem del od gledacite. |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 5253545556 173> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |