IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Медицина
  Активни теми Активни теми RSS - Марихуана, да или не?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Марихуана, да или не?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 11>
Автор
Порака
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Статус: Офлајн
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2009 во 19:36
Originally posted by Џон Траконтра Џон Траконтра напиша:

Уживам во марихуаната и сакам да ја легализираат

Познатата холивудска актерка Меган Фокс изјави дека ставот на американската Влада против уживањето на марихуаната е само пропаганда со која се залажува јавноста.

Toa sto go izjavila Megan Fox ne znaci i deka e tocno.
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2009 во 20:21
Originally posted by Џон Траконтра Џон Траконтра напиша:

Уживам во марихуаната и сакам да ја легализираат

Познатата холивудска актерка Меган Фокс изјави дека ставот на американската Влада против уживањето на марихуаната е само пропаганда со која се залажува јавноста.

Namesto odgovor zza gospozha glenkouzz...
Kolku da si vo tek...

Уф информација од животно значење бре, баш ме здоболе Меган Фокс што мисли. Ја иначе на Марс живеам па слабо
Инаку поздрав до Bounty Hunter за искреноста, многу ми се допаднаа постовите, супер што знаеш да си го балансираш животот
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2009 во 20:22
ne
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2009 во 20:30
Скоро секоја вечер гледам дечиња со шише вино во една рака и џоинт во другата,заседнати по разни темни места и напафкани до немај каде.
Очи зацрвенети од сјајот на Марето,сосмрдени од пот,алхохолот капак на се,разгаламени,агресивни и крајно непристојни,а се тоа резултат од само едно или две џоинтчиња кои ќе ги свртат партизански по неколку пати меѓу себе.
Што би се случило со нив кога би им била секојдневно достапна по многу поволни цени?

За тие што сакаат легализација на Марихуаната би ги запрашал едно нешто???
-Дали тоа му го посакувате на своето дете?
-Дали сакате некоја вечер да ја видите сопствената ќерка или син плеснати во некоја дупка,каде што нема да знаат ништо засебе,изгубени во вселената со поматени емоции.
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
BisernA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Јули.2008
Поени: 4662
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BisernA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2009 во 20:50
да не се цитираме со километри,..... токму тоа и ми е поентата, многу луѓе не знаат за контрола во животот, нели ?? некој премногу пие, некој премногу пуши а некој премногу јаде... сето тоа се зависности, но внесувањето на штетни работи во телото,... само заради некое ,,спокојство и уживање,, не можам никако да го разберам збунетост

против сум кон сите пороци, алкохол и цигари не поднесувам..... светот и без легализирана марихуана е лошо место за живеење..... зошто да го правиме уште полош ?? збунетост

баунти, извини ама не можам никако да се сложам.... мојот начин на размислување се разликува од твојот... и јас тоа ќе го почитувам среќаголемо%20гушкање сепак, би те замолила и најтопло би ти препорачала да почнеш да ја откажуваш навиката... да свиткаш некогаш..... за твое добро среќа
Кон врв
chuchuliga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2006
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chuchuliga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2009 во 21:09
Originally posted by fiks fiks напиша:

Скоро секоја вечер гледам дечиња со шише вино во една рака и џоинт во другата,заседнати по разни темни места и напафкани до немај каде.
Очи зацрвенети од сјајот на Марето,сосмрдени од пот,алхохолот капак на се,разгаламени,агресивни и крајно непристојни,а се тоа резултат од само едно или две џоинтчиња кои ќе ги свртат партизански по неколку пати меѓу себе.
Што би се случило со нив кога би им била секојдневно достапна по многу поволни цени?

За тие што сакаат легализација на Марихуаната би ги запрашал едно нешто???
-Дали тоа му го посакувате на своето дете?
-Дали сакате некоја вечер да ја видите сопствената ќерка или син плеснати во некоја дупка,каде што нема да знаат ништо засебе,изгубени во вселената со поматени емоции.

Баш тоа не би сакала. Да ми се влечка по улици напавкано, да блента наоколу без да знае каде и како. Но не би сакала и да ми се навлече на алкохол на 15-16 години или да пуши и да се труе. И затоа големо прашање е како тоа ќе го контролираш, како детето да сфати што тоа значи, кои се можните последици, да си го слуша организмот, да има осет, мерка. Сигурно нема да може ако е сето тоа табу тема, ако е нешто што е забрането, срамно, лошо, грешно, нешто што воопшто не смее да се спомнува.
Баш затоа треба да се зборува за тоа, да се дискутира, информира. Колку помалку баук од тоа се прави, толку е помалку „интересно и возбудливо“ и толку помалку привлечно. На крајот, дали има некој овде кој барем еднаш во младоста (мислам на оние кои се малку повозрасни или имаат деца) не се испијанил здраво?

Јас кога пропушив цигари и кажав на мајка ми која беше ноторен пушач. Таа само рече:„ сине, немам право било што да речам“. Бидејки ќе беше крајно лицемерно и недоследно. Јас не можам да опишам колку бев среќна и колку го ценев тоа што мајка ми изреагира доследно иако цигарите се лоша работа. Бидејки имав другари/другарки кои се криеја од родителите пушачи кои „се правеа“ дека не знаат. Каков е тој однос? Мајка ми секогаш кажуваше колку е тоа лошо, но таа самата не можеше да се откаже од цигарите. Јас цигарите ги оставив пред три години и тоа поради „клик“ кој ми се случи и сфатив дека давам пари за да се трујам и ништо повеќе. И не сум запалила од тогаш. И немам намера да го направам тоа.

Секоја зависност е лоша по здравјето, може да има фатални последици. Смешно е некој да пуши 2-3 кутии цигари дневно или да пие по 3,4,5 пива на ден или литро вино, а да е против конзумација на марихуана.

Ама, како да се запрат децата да не се пијанчат? Или да не пушат? Зошто тоа страашно се распространи и рашири во МК во последниве 15/тина години? Зошто многу родители викаат дека во МК родителите се среќни ако детето им е „само“ на трева? Еве, нека кажат нешто оние форумџии кои имаат деца пубертетлии или адолесценти.

Кон врв
Storm5 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 30.Септември.2009
Поени: 226
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Storm5 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2009 во 19:16

SO SAMOTO DEBATIRANJE ZA MARIHUANATA SE PRAVI REKLAMA ZA DROGITE, BILO DA SE LESNI ILI TESKI.Sramota e da se postavuva prasanje 'marihuana da ili ne?'

Predlagam da povlecete tema zasto ne vredi da se debatira za stetnosta na drogite i toa e opstopoznato.

Treba da je neko roden debil za da koristi bilo kakva droga a marihuanata je droga
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2010 во 12:56
Пушењето марихуана го зголемува ризикот од психоза

Младите луѓе кои пушат марихуана шест или повеќе години се соочуваат со двојно поголем ризик од психотично однесување, халуцинации и заведување, од колку оние кои никогаш не ја користеле оваа дрога, предупредува експертот на австралискиот Институт за мозок на Квинсленд, Џон Мекграт.

Мекграт и неговите соработници го испитувале влијанието на марихуаната врз група од 3.801 испитаник, родени во периодот меѓу 1981 и 1984 година, кои на почетокот на истражувањето имале најмалку 21 година.

Во текот на истражувањето, 18 проценти од испитаниците изјавиле дека консумирале марихуана три години, 16 проценти - четири или пет години, а 14 отсто рекле дека марихуана пушеле шест или повеќе години.

Научниците утврдиле дека припадниците на последната група, односно оние кои користеле марихуана шест или повеќе години, биле двојно повеќе изложени на ризик од заболување од т.н. „неефективни психози“, како што е шизофренијата, од колку оние испитаници кои никогаш не ја консумирале оваа дрога.

Освен тоа, истражувањето покажало дека оние кои најдолго користеле марихуана биле дури за четирипати повеќе изложени на различни самозалажувања.

Според Мекгарт, особено опасна за психичкото здравје на младите е варијантата на марихуаната позната под името „сканк“.

Едно британско истражување, објавено минатата година, покажа дека лицата кои употребуваат „сканк“ се соочени со дури за седумпати поголем ризик од заболување на шизофренија од оние кои консумираат хашиш, кој претставува дериват на смолата на марихуаната.

„Сканкот“ содржи поголеми количества на психоактивната супстанца ТХЦ, која предизвикува халуцинации, лажни претстави и параноја.

Наспроти законите кои забрануваат употреба на марихуана во повеќето земји, според проценките на ОН, ширум светот оваа дрога ја консумираат околу 190 милиони лица.

Една меѓународна експертска група за борба против дрогата неодамна објави книга во која се оценува дека законите за забрана на марихуаната не придонеле за намалување на нејзината употреба, туку само за зголемување на бојот на уапсени лица за користење на оваа дрога, што предизвикува дополнителни социјални проблеми и непотребни трошоци за државите.

Кон врв
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2010 во 18:12
Боље цигара, него марихуана.
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2010 во 19:40
не сакам да промовирам (а ни да пробам) додека не е легално... кога ќе ја легализираат ќе правиме муабетнамигнување

Изменето од volkswagen - 04.Март.2010 во 19:43
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2010 во 21:23
Originally posted by volkswagen volkswagen напиша:

не сакам да промовирам (а ни да пробам) додека не е легално... кога ќе ја легализираат ќе правиме муабетнамигнување

газење%20од%20смеење газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
Кон врв
sanja-a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Only God Can Judge Me!

Регистриран: 12.Април.2009
Поени: 13457
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sanja-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2010 во 21:49
се што е во граници на нормала не е штетно
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу.
Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот.
Одри Хепберн
Кон врв
Omar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Too young to die...

Регистриран: 22.Февруари.2009
Поени: 12633
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2010 во 22:06
Originally posted by sanja-a sanja-a напиша:

се што е во граници на нормала не е штетно

Дај и на Мама Ристенка нека проба... голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
sanja-a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Only God Can Judge Me!

Регистриран: 12.Април.2009
Поени: 13457
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sanja-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2010 во 22:14
она е пробала кога е била помалечка
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу.
Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот.
Одри Хепберн
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.